Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Camping-kalas Ett kul sätt att fira barnets födelsedag

Söker ni ett annorlunda barnkalas? Då kan ett campingtema vara ett spännande alternativ.

Hur arrangerar man ett campingkalas? Skicka ut inbjudningskort som liknar små tält. Ha en lägereld och massor av filtar. På detta kalas är det grillning och campinginspirerad tårta som står på menyn. Bra lekar för ett campingkalas inkluderar ”myggbett” och ”vem är apan”.

Hur ordnar man ett camping kalas?

Så här gör du!

Hur ordnar man ett camping-kalas?

Inbjudningskorten

Skicka ut en inbjudan som ser ut som ett tält där all information står. Tältet kan du göra med flikar som man viker upp. Be gästerna att ta med sig sovsäck, kudde, sitt bästa gosedjur och tandborste.

Hur dekorerar man på kalaset

På ett campingkalas behöver man förstås ett tält att sova i. Det kan man göra både utomhus i trädgården eller inomhus. På ett campingkalas inomhus kan du rita och sätta upp träd på väggen.

Det är också mysigt med att grilla eller ha en lägereld. Men om det är väldigt många barn, barnen är små eller om kalaset hålls inomhus kan man göra en egen låtsasbrasa av ved, och gult, rött och orangefärgat papper som eldsflammor. Eller så kan man så klart köpa en färdig lägereld.

Det är också mysigt med campingstolar eller stockar att sitta på. Ha gärna en bunt filtar tillgängliga också. De kan vara bra att svepa om sig eller lägga ut på marken.

Vad bjuder man på vid ett campingkalas?

Mat som passar bra att bjuda på är ju så klart grillat. Det kan vara hamburgare, korv, majskolvar, paprika och tomater. Pinnbröd brukar också bli ett uppskattat inslag bland utematen.

Grillade marshmallows brukar barnen älska.

Chips och popcorn brukar vara gott. Dessutom lättstädat, naturen kommer att ordna upp det ganska snart.

Läsk att dricka. Men förbered gärna vatten också, för alla barn gillar inte kolsyrat.

Gör en campingtårta. Använd grön grädde eller kokos som du färgat grön som du strör ut som gräs på tårtan. Gör sedan sovsäckar av marsipan i olika färger. Rulla huvuden som du stoppar ner i sovsäckarna. Gör ögon hår och munnar på figurerna.

Vad kan man stoppa i godispåsarna?

Bra saker att stoppa i godispåsarna, förutom godis, är visselpipa kompass och ficklampa. Ficklampan kommer de bli glada att ha på natten när det är mörkt.

Vad leker man på ett campingkalas?

Skattjakt – gör en lista på saker som finns i naturen där ni campar. Sedan får varje lag en bestämd tid på sig att hitta så många saker de kan från listan. Vinner gör det lag som hittar flest skatter.

Hitta felen – ställ ut avvikande saker i skogen, saker som inte hör hemma där. Gör ett eget fågelbo med ett hönsägg, en prydnadssak på en stubbe, häng ett par strumpor i trädet osv. Se vem som först hittar det som är fel.

Frisbeegolf – häng upp aluminiumformar i träden. Markera en utgångsplats där barnen ska stå och kasta frisbee för att träffa pajformarna. Placera formarna på olika avstånd och ge dem olika poäng. Här är det bra om du har 2-3 frisbees så att varje barn får ett antal kast på sig. Vinner gör det barn eller lag som fått flest poäng.

Vem är apan? – Välj ett barn som får vara apjägare. Apjägaren går en bit bort. Då väljer ni vilket barn som ska vara apa. Alla barn och apan sätter sig i en ring. Nu får apjägaren komma tillbaka. Det barn som blev apa gör nu olika grimaser och apjägaren ska försöka komma på vem som är apan och som startar alla grimaser.

Jag ska på campingutflykt – Alla barn sitter i ring och det första barnet säger ”Jag ska på campingutflykt och tar med mig apelsiner”, eller något annat på a. Nästa barn upprepar meningen som det första barnet sagt och lägger till en sak som börjar på bokstaven b. Nästa barn upprepar vad föregående har sagt och lägger till en sak på c osv.

Myggbett – ge varje barn tre runda röda klistermärken som är myggbett. Leken går ut på att man ska göra sig av med sina myggbett utan att det andra barnet märker det. Blir man upptäckt får man tillbaka sitt klistermärke. Vinner gör det barn som lyckas bli av med sina myggbett.

Fiske – För de mindre barnen passar det bra att låta dem fiska. Fiskespön gör du av pinnar med ett snöre och magnet. Gör sedan fiska av papper och fäst ett gem på varje så att fiske fäster på magneterna.

Aktiviteter på ett campingkals

Sjunga lägersånger är ju en given aktivitet när man sitter runt lägerelden.

Gör naturpyssel där barnen får klistra upp löv, pinnar, kottar och stenar.

Gör lövavtryck genom att lägga ett löv under ett papper och gnugga en krita på pappret. Lövets ådring syns då igen pappret.

Berätta spökhistorier för de äldre barnen.

Relaterade frågor

Vad kan man ha för tema på barnkalaset? Roliga teman på barnkalaset är pippikalas, flygplanskalas, barbiekalas, pyjamasparty och vinterkalas. Fler kalasteman kan du hitta här.

Vad ska man ge barnets kompisar i present på barnkalaset? Saker som alltid går hem är förstoringsglas, ficklampor, pysselböcker och gosedjur. Fler presenttips för barnkalaset kan du hitta här.

Vad brukar man leka på barnkalas? De vanligaste lekarna på ett barnkalas är stafett, dansstopp och tipspromenad. Vill du ha mer kreativa förslag på kalaslekar har jag samlat det här.


Camping-kalas Ett kul sätt att fira barnets födelsedag
Rulla till toppen