Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Vem betalar för bröllopsresan?

Är ditt bröllop runt hörnet? En drömbröllopsresa är alltid en viktig del av bröllopsplanen. Det är perioden, omedelbart efter en bröllopsceremoni, som ett par reser iväg för att tillbringa lite tid tillsammans. Oavsett om du vill ha en dyr bröllopsresa eller planerar något billigare, är det absolut nödvändigt att ha en budget. Sedan kommer frågan ”Vem betalar för bröllopsresan?”

Traditionellt betalar brudgummen och hans familj för bröllopsresan. Men nu för tiden finns det ingen tydlig regel om vem som betalar för bröllopsresan. Idag brukar nygifta istället betala för sin bröllopsresa själva.

VEM BETALAR FÖR BRÖLLOPSRESAN?

Om du inte är redo för en dyr bröllopsresa finns det flera prisvärda alternativ alternativ. I den här artikeln lär du dig hur mycket en genomsnittlig bröllopsresa kostar, hur länge en bröllopsresa varar och mycket mer. Så låt oss gräva i den aktuella frågan.

Betalar du för din egen bröllpsresa?

Det är inget fel med att betala för din smekmånad – om du har pengar. Om du är brudgum, och alla förväntar sig att du enligt gamla bröllopstraditioner ska stå för bröllopsresan. Det är det svaret på din fråga.

Många anser fortfarande att det är förfärligt att en brud ska vara med och betala bröllopsresan. Men världen förändras snabbt, precis som denna tradition. Även om du är brud kan du bidra med pengar och planera en trevlig resa tillsammans med din partner.

Om du har tur kanske dina föräldrar bestämmer sig för att stå för kostnaden eller direkt ge er en bröllopsresa. Andra sätt att finansiera en bröllopsresa är att be om pengar i bröllopspresent, banklån, kreditkort, men bäst är så klart om ni har pengar sparat för ändamålet.

Det är inte många som är bekväma med att låna pengar bara för att ha råd med en bröllopsresa. Om så är fallet för dig går det faktiskt att planera en billig bröllopsresa, även om det kanske innebär lite kompromisser. Dessutom är det kärleken som spelar roll!

Vem betalar för bröllpsresan?

Brudgummen betalar traditionellt för bröllopsresan. Hans familj kan också stå för den uppgiften. Men det är inte vanligt längre. De flesta nygifta par bestämmer sig för att dela upp räkningen. Andra ber att få pengar istället för bröllopspresenter, för att täcka en del eller alla kostnader, eller till och med tar upp lån. 

Varför förändras den gamla traditionen? Många par har i dessa dagar redan tillbringat flera år tillsammans innan de väl bestämde sig för giftermål. Eftersom de redan lever som ett par vet de hur deras ekonomiska situation ser ut och kan fördela kostnaderna för bröllopet och bröllopsresan.

Oavsett vem som betalar för bröllopsresan kan du alltid göra den speciell. Om du inte kan finansiera din bröllopsresa och andra källor verkar stängda, kan ni ta bröllopsresan vid ett senare tillfälle eller välja ett billigare alternativ. Många par bestämmer sig för att inte åka på bröllopsresa direkt efter bröllopet.

Hur mycket är den genomsnittliga bröllopsresan?

För många är en bröllopsresa ett romantiskt äventyr en gång i livet. Så den måste vara så minnesvärd som möjligt. Det förklarar varför många par fantiserar om det mer än någonting annat.

När det gäller bröllopsresor finns det massor av idéer att utforska. Från exotiska platser runt om i världen till utsökta hotell i världens mest romantiska städer, du kommer aldrig slut på idéer om vart ni ska gå. Ska välja något ni faktiskt har råd med med? Om ni har alla pengar i världen sparade, behöver ni inte bry dig om en budget. Men i annat fall är det viktigt att hålla koll på slutnotan.

Så, hur mycket kostar en genomsnittlig bröllopsresa? Kostnaden för en genomsnittlig bröllopsresa uppgår till cirka 5000 dollar. I USA brukar 70% av paren betala hela eller delar av sin bröllopsresa ur egen ficka. Beroende på din budget kan du få billigare eller dyrare alternativ. 

Att åka till en avlägsen plats medför högre kostnader jämfört med bröllopsresa någonstans nära dig. Varaktigheten på den speciella resan påverkar dessutom kostnaden. Du kan inte jämföra räkningen för en 10-dagars smekmånad med den för en 100-dagars smekmånad.

Hur mycket kostar en bröllopsresa på två veckor?

I de flesta fall, ju längre din bröllopsresa desto högre kostnad. Men det här är den mest speciella resan i ditt liv – varför inte spendera så mycket tid som möjligt? Med rätt förberedelse kan par njuta av sin smekmånadstur utan extra kostnader. Men det är alltid bra att göra en ordentlig budget innan du förbinder dig till någonting.

Låt oss säga att du vill åka på bröllopsresa i två veckor. Hur mycket kostar det dig/er? Mycket beror på var ni åker på smekmånad. Vill ni resa till Maldiverna på er bröllopsresa blir kostnaden för betydligt högre än om ni tillbringar bröllopsresan i en närliggande stad.

Kostnaden för att besöka vissa destinationer varierar också beroende på säsong. Att besöka Fiji i mars kostar till exempel mindre än en resa till samma plats i juli eller augusti. En annan avgörande faktor är typen av bekvämligheter och antalet utflykter ni vill göra under resan. Att gå till en äventyrsfylld plats som kräver reseguider gör att räkningen blir högre.

Med tanke på alla dessa faktorer kan en smekmånad på två veckor kosta mellan 45000 och 85000. Men allt beror på hur mycket pengar ni vill spendera på resan.

Hur mycket kostar en lyxig smekmånad?

En smekmånad kan vara den perfekta semestern efter en lång period av bröllopsförberedelser. Det finns inget bättre ställe att ha den semestern än på ett all-inclusive ställe. Många orter erbjuder exklusiva bröllopspaket, som ger dig spänningen i ditt liv. Om kostnaden inte är ett problem, varför inte ta ett sådant bröllopspaket?

Dessa paket varierar från orter till orter, men du kan förvänta dig en sak: lyx. En resa till Fiji för en bröllopsresa är fantastiskt. Likuliku Lagoon Resort har bungalower över vattnet som erbjuder de mest romantiska scenerna någonsin. Det finns en Pacific Rim restaurang som låter dig njuta av havsutsikten medan du äter. Anläggningen är värd för cocktailparty, har gratis Wi-Fi och serverar utsökta måltider. Men det billigaste rummet du kan hitta kostar 9310 kr per natt.

Nya Zeeland är ett annat utmärkt resmål för lyxiga bröllopsresor. Landet kan skryta med alpina landskap, fridfulla stränder och lummig vegetation. Att bo i Resurgence Lodge, till exempel, placerar dig mitt i två nationalparker. Det finns stugor som ger en fantastisk romantisk miljö för par. Nygifta måste betala 1 0950 kr för att tillbringa en natt i denna otroliga vildmark. 

Grace Mykonos är ett förstklassigt boutiquehotell i Grekland. En smekmånadssvit kostar 42600 kr för fem nätter, men pengarna är väl värda lyxen du tycker om. Sviten har en avsvalkningspool, en privat terrass, champagne på rummet, fyra rätters middag och en båttur.

Hur många dagar ska en bröllopsresa vara?

Det finns inget tak på hur många dagar du kan tillbringa bröllopsresa med din älskade. Flera faktorer hjälper dig dock att sätta ett slutdatum på den lyckliga resan. En sådan är kostnaden. Vissa par har inget emot att spendera ett helt år på Maldiverna – om det inte var för att de behövde betala boende och uppehälle.

Du har också ditt normala liv att komma tillbaka till. Ditt jobb eller företag väntar. I genomsnitt tillbringar nygifta åtta dagar på en bröllopsresa. Vissa par spenderar mer än så, medan andra försvinner i flera veckor. 

Idéer för bröllopsresan

Vill ni ha den bästa bröllopsresan någonsin men har inga idéer? Du är inte ensam. Många par hamnar på webben, inte för att det inte finns några tillgängliga alternativ, utan för att de är så överväldigande att det kan vara svårt att fatta ett beslut. 

Stressen med att planera och genomföra ett bröllop kan också ta bort känslan för romantisk semesterplanering. Oroa dig inte, vi har sju smekmånadsidéer du skulle älska.

1. Prova ett hisnande äventyr

Detta är inte den typiska romantiska bröllopsresan där du och din partner myser på ett snyggt hotell. Vi pratar om ett äventyr som kan sätta ditt hjärta i halsgropen. Övernatta i ett läger i en 1200 meter hög sky-lodge. Eller prova skidåkning på kusten! Destinationen för sådana äventyr är Antarktis, Peru eller Angel’s Landing.

2. Utforska vita stränder

Ett par som går hand i hand på den vackra vita sanden längs en lugn och fantastisk strand – det är bilden av en perfekt smekmånad. Det finns massor av otroliga platser runt om i världen där du kan hitta fascinerande vita stränder. Gå efter den destination som passar er budget för att undvika att spendera mer än ni har råd med.

Du vill också ha en badort som ger er lite avskildhet. Du hittar världens mest fascinerande vita stränder i Maldiverna, Australien, Mauritius och Fiji.

3. Romantik i vildmarken är inte en dålig idé

Resmål med grönskande vegetation blandat med exotiska orter är resmålet för nygifta varje år. De skapar en lugn miljö för att dela romantiska stunder med sin partner. Det blir en romantisk bröllopsresa att dela kärleksfulla stunder med sin partner i naturen.

Vill ni inte tillbringa tidien i Sverige kan ni åka på safari i Afrika eller besöka andra orter runt om i världen som Aman-i-Khas i Indien.

4. Läger i ett privat tält

Om du har en mycket snäv budget är det här en utmärkt bröllopsresa. Du kan helt enkelt slå upp ditt tält var som helst på din valda destination. Även om detta är en budgetvänlig idé, kan det krävas lite mer arbeta att genomföra. Ni måste först välja en destination och sedan måste ni få rätt campingutrustning.

För att komma till platsen måste ni flytta runt och leta efter rätt plats. Det kan vara en lugn strand eller ett berg. Populära destinationer för denna smekmånadsidé inkluderar Isle of Arran i Skottland, Sardinien i Italien och Saharaöknen i Marocko.

pop up tält

5. Njut av en lugn bröllopsresa på något mysigt hotell

För många nygifta par är ett hotell det bästa stället att bo på för en smekmånad. Medan komforten och lugnet i ett hotell av hög kvalitet är obestridligt, är det ojämförligt med vad du får i en hemvistelse. En hemvistelse ger dig ”hemifrån” -upplevelsen på en hisnande plats. 

Det finns många fantastiska hotell runt om i världen, och vissa tar ett steg längre för att organisera turer för att göra din smekmånad mer speciell och minnesvärd. Några av de trevligaste ställena runt om i världen inkluderar Bangala Chettinad i Tamil Nadu, Pura Vuda i Costa Rica och Tanger i Marocko. 

6. Titta på norrsken, stjärnor och njut av naturen

Universum är ett under. Människan har knappt utforskat den stora världen omkring oss. Stjärnorna ger oss insikt i den det stora universum som finns där ute. Det finns knappast en bättre tid att njuta av det här undret än smekmånadskväll med en älskad.

Ni kan slå läger mitt på fjället – du och din partner, krypa ihop upp i varandras armar och titta på stjärnorna. Det ger dig lugn, integritet och en oförglömlig upplevelse. Populära stjärn-skådar platser är bland annat NamibRand Nature Reserve i Namibia, Mauna Kea på Hawaii, Rann of Kutch i Gujurat och Pangong Tso i Ladakh. Vill ni beundra norrskenet så gör ni det bäst på Abisko Sky Station.

7. Ja, en middag med levande ljus

Utan tvekan är en middag med levande ljus den mest populära smekmånadsidén i världen. Du kan njuta av en privat, romantisk kväll med din älskade på ett vackert läge. En dyr restaurang är en vanlig plats för sådana middagar, men det behöver inte vara så.

restaurangbesök

Du kan utforska andra alternativ som ett trevligt kafé vid kullen eller det fantastiska landskapet ni faktiskt har i närheten av där ni bor. Oavsett vilken plats du väljer får du den bästa kvällen i ditt liv. Många nygifta tycker att följande destinationer är perfekta för en middag med levande ljus: Two Oceans i Kapstaden, Tour D’Argent i Paris, Tuscany Gardens i Goa och Crab Shack på Maldiverna.

Tips på fortsatt läsning

Vem betalar för bröllopsresan?
Rulla till toppen