Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Vem betalar för bröllopsresan?

Är ditt bröllop runt hörnet? En drömbröllopsresa är alltid en viktig del av bröllopsplanen. Det är perioden, omedelbart efter en bröllopsceremoni, som ett par reser iväg för att tillbringa lite tid tillsammans. Oavsett om du vill ha en dyr bröllopsresa eller planerar något billigare, är det absolut nödvändigt att ha en budget. Sedan kommer frågan ”Vem betalar för bröllopsresan?”

Traditionellt betalar brudgummen och hans familj för bröllopsresan. Men nu för tiden finns det ingen tydlig regel om vem som betalar för bröllopsresan. Idag brukar nygifta istället betala för sin bröllopsresa själva.

VEM BETALAR FÖR BRÖLLOPSRESAN?

Om du inte är redo för en dyr bröllopsresa finns det flera prisvärda alternativ alternativ. I den här artikeln lär du dig hur mycket en genomsnittlig bröllopsresa kostar, hur länge en bröllopsresa varar och mycket mer. Så låt oss gräva i den aktuella frågan.

Betalar du för din egen bröllpsresa?

Det är inget fel med att betala för din smekmånad – om du har pengar. Om du är brudgum, och alla förväntar sig att du enligt gamla bröllopstraditioner ska stå för bröllopsresan. Det är det svaret på din fråga.

Många anser fortfarande att det är förfärligt att en brud ska vara med och betala bröllopsresan. Men världen förändras snabbt, precis som denna tradition. Även om du är brud kan du bidra med pengar och planera en trevlig resa tillsammans med din partner.

Om du har tur kanske dina föräldrar bestämmer sig för att stå för kostnaden eller direkt ge er en bröllopsresa. Andra sätt att finansiera en bröllopsresa är att be om pengar i bröllopspresent, banklån, kreditkort, men bäst är så klart om ni har pengar sparat för ändamålet.

Det är inte många som är bekväma med att låna pengar bara för att ha råd med en bröllopsresa. Om så är fallet för dig går det faktiskt att planera en billig bröllopsresa, även om det kanske innebär lite kompromisser. Dessutom är det kärleken som spelar roll!

Vem betalar för bröllpsresan?

Brudgummen betalar traditionellt för bröllopsresan. Hans familj kan också stå för den uppgiften. Men det är inte vanligt längre. De flesta nygifta par bestämmer sig för att dela upp räkningen. Andra ber att få pengar istället för bröllopspresenter, för att täcka en del eller alla kostnader, eller till och med tar upp lån. 

Varför förändras den gamla traditionen? Många par har i dessa dagar redan tillbringat flera år tillsammans innan de väl bestämde sig för giftermål. Eftersom de redan lever som ett par vet de hur deras ekonomiska situation ser ut och kan fördela kostnaderna för bröllopet och bröllopsresan.

Oavsett vem som betalar för bröllopsresan kan du alltid göra den speciell. Om du inte kan finansiera din bröllopsresa och andra källor verkar stängda, kan ni ta bröllopsresan vid ett senare tillfälle eller välja ett billigare alternativ. Många par bestämmer sig för att inte åka på bröllopsresa direkt efter bröllopet.

Hur mycket är den genomsnittliga bröllopsresan?

För många är en bröllopsresa ett romantiskt äventyr en gång i livet. Så den måste vara så minnesvärd som möjligt. Det förklarar varför många par fantiserar om det mer än någonting annat.

När det gäller bröllopsresor finns det massor av idéer att utforska. Från exotiska platser runt om i världen till utsökta hotell i världens mest romantiska städer, du kommer aldrig slut på idéer om vart ni ska gå. Ska välja något ni faktiskt har råd med med? Om ni har alla pengar i världen sparade, behöver ni inte bry dig om en budget. Men i annat fall är det viktigt att hålla koll på slutnotan.

Så, hur mycket kostar en genomsnittlig bröllopsresa? Kostnaden för en genomsnittlig bröllopsresa uppgår till cirka 5000 dollar. I USA brukar 70% av paren betala hela eller delar av sin bröllopsresa ur egen ficka. Beroende på din budget kan du få billigare eller dyrare alternativ. 

Att åka till en avlägsen plats medför högre kostnader jämfört med bröllopsresa någonstans nära dig. Varaktigheten på den speciella resan påverkar dessutom kostnaden. Du kan inte jämföra räkningen för en 10-dagars smekmånad med den för en 100-dagars smekmånad.

Hur mycket kostar en bröllopsresa på två veckor?

I de flesta fall, ju längre din bröllopsresa desto högre kostnad. Men det här är den mest speciella resan i ditt liv – varför inte spendera så mycket tid som möjligt? Med rätt förberedelse kan par njuta av sin smekmånadstur utan extra kostnader. Men det är alltid bra att göra en ordentlig budget innan du förbinder dig till någonting.

Låt oss säga att du vill åka på bröllopsresa i två veckor. Hur mycket kostar det dig/er? Mycket beror på var ni åker på smekmånad. Vill ni resa till Maldiverna på er bröllopsresa blir kostnaden för betydligt högre än om ni tillbringar bröllopsresan i en närliggande stad.

Kostnaden för att besöka vissa destinationer varierar också beroende på säsong. Att besöka Fiji i mars kostar till exempel mindre än en resa till samma plats i juli eller augusti. En annan avgörande faktor är typen av bekvämligheter och antalet utflykter ni vill göra under resan. Att gå till en äventyrsfylld plats som kräver reseguider gör att räkningen blir högre.

Med tanke på alla dessa faktorer kan en smekmånad på två veckor kosta mellan 45000 och 85000. Men allt beror på hur mycket pengar ni vill spendera på resan.

Hur mycket kostar en lyxig smekmånad?

En smekmånad kan vara den perfekta semestern efter en lång period av bröllopsförberedelser. Det finns inget bättre ställe att ha den semestern än på ett all-inclusive ställe. Många orter erbjuder exklusiva bröllopspaket, som ger dig spänningen i ditt liv. Om kostnaden inte är ett problem, varför inte ta ett sådant bröllopspaket?

Dessa paket varierar från orter till orter, men du kan förvänta dig en sak: lyx. En resa till Fiji för en bröllopsresa är fantastiskt. Likuliku Lagoon Resort har bungalower över vattnet som erbjuder de mest romantiska scenerna någonsin. Det finns en Pacific Rim restaurang som låter dig njuta av havsutsikten medan du äter. Anläggningen är värd för cocktailparty, har gratis Wi-Fi och serverar utsökta måltider. Men det billigaste rummet du kan hitta kostar 9310 kr per natt.

Nya Zeeland är ett annat utmärkt resmål för lyxiga bröllopsresor. Landet kan skryta med alpina landskap, fridfulla stränder och lummig vegetation. Att bo i Resurgence Lodge, till exempel, placerar dig mitt i två nationalparker. Det finns stugor som ger en fantastisk romantisk miljö för par. Nygifta måste betala 1 0950 kr för att tillbringa en natt i denna otroliga vildmark. 

Grace Mykonos är ett förstklassigt boutiquehotell i Grekland. En smekmånadssvit kostar 42600 kr för fem nätter, men pengarna är väl värda lyxen du tycker om. Sviten har en avsvalkningspool, en privat terrass, champagne på rummet, fyra rätters middag och en båttur.

Hur många dagar ska en bröllopsresa vara?

Det finns inget tak på hur många dagar du kan tillbringa bröllopsresa med din älskade. Flera faktorer hjälper dig dock att sätta ett slutdatum på den lyckliga resan. En sådan är kostnaden. Vissa par har inget emot att spendera ett helt år på Maldiverna – om det inte var för att de behövde betala boende och uppehälle.

Du har också ditt normala liv att komma tillbaka till. Ditt jobb eller företag väntar. I genomsnitt tillbringar nygifta åtta dagar på en bröllopsresa. Vissa par spenderar mer än så, medan andra försvinner i flera veckor. 

Idéer för bröllopsresan

Vill ni ha den bästa bröllopsresan någonsin men har inga idéer? Du är inte ensam. Många par hamnar på webben, inte för att det inte finns några tillgängliga alternativ, utan för att de är så överväldigande att det kan vara svårt att fatta ett beslut. 

Stressen med att planera och genomföra ett bröllop kan också ta bort känslan för romantisk semesterplanering. Oroa dig inte, vi har sju smekmånadsidéer du skulle älska.

1. Prova ett hisnande äventyr

Detta är inte den typiska romantiska bröllopsresan där du och din partner myser på ett snyggt hotell. Vi pratar om ett äventyr som kan sätta ditt hjärta i halsgropen. Övernatta i ett läger i en 1200 meter hög sky-lodge. Eller prova skidåkning på kusten! Destinationen för sådana äventyr är Antarktis, Peru eller Angel’s Landing.

2. Utforska vita stränder

Ett par som går hand i hand på den vackra vita sanden längs en lugn och fantastisk strand – det är bilden av en perfekt smekmånad. Det finns massor av otroliga platser runt om i världen där du kan hitta fascinerande vita stränder. Gå efter den destination som passar er budget för att undvika att spendera mer än ni har råd med.

Du vill också ha en badort som ger er lite avskildhet. Du hittar världens mest fascinerande vita stränder i Maldiverna, Australien, Mauritius och Fiji.

3. Romantik i vildmarken är inte en dålig idé

Resmål med grönskande vegetation blandat med exotiska orter är resmålet för nygifta varje år. De skapar en lugn miljö för att dela romantiska stunder med sin partner. Det blir en romantisk bröllopsresa att dela kärleksfulla stunder med sin partner i naturen.

Vill ni inte tillbringa tidien i Sverige kan ni åka på safari i Afrika eller besöka andra orter runt om i världen som Aman-i-Khas i Indien.

4. Läger i ett privat tält

Om du har en mycket snäv budget är det här en utmärkt bröllopsresa. Du kan helt enkelt slå upp ditt tält var som helst på din valda destination. Även om detta är en budgetvänlig idé, kan det krävas lite mer arbeta att genomföra. Ni måste först välja en destination och sedan måste ni få rätt campingutrustning.

För att komma till platsen måste ni flytta runt och leta efter rätt plats. Det kan vara en lugn strand eller ett berg. Populära destinationer för denna smekmånadsidé inkluderar Isle of Arran i Skottland, Sardinien i Italien och Saharaöknen i Marocko.

pop up tält

5. Njut av en lugn bröllopsresa på något mysigt hotell

För många nygifta par är ett hotell det bästa stället att bo på för en smekmånad. Medan komforten och lugnet i ett hotell av hög kvalitet är obestridligt, är det ojämförligt med vad du får i en hemvistelse. En hemvistelse ger dig ”hemifrån” -upplevelsen på en hisnande plats. 

Det finns många fantastiska hotell runt om i världen, och vissa tar ett steg längre för att organisera turer för att göra din smekmånad mer speciell och minnesvärd. Några av de trevligaste ställena runt om i världen inkluderar Bangala Chettinad i Tamil Nadu, Pura Vuda i Costa Rica och Tanger i Marocko. 

6. Titta på norrsken, stjärnor och njut av naturen

Universum är ett under. Människan har knappt utforskat den stora världen omkring oss. Stjärnorna ger oss insikt i den det stora universum som finns där ute. Det finns knappast en bättre tid att njuta av det här undret än smekmånadskväll med en älskad.

Ni kan slå läger mitt på fjället – du och din partner, krypa ihop upp i varandras armar och titta på stjärnorna. Det ger dig lugn, integritet och en oförglömlig upplevelse. Populära stjärn-skådar platser är bland annat NamibRand Nature Reserve i Namibia, Mauna Kea på Hawaii, Rann of Kutch i Gujurat och Pangong Tso i Ladakh. Vill ni beundra norrskenet så gör ni det bäst på Abisko Sky Station.

7. Ja, en middag med levande ljus

Utan tvekan är en middag med levande ljus den mest populära smekmånadsidén i världen. Du kan njuta av en privat, romantisk kväll med din älskade på ett vackert läge. En dyr restaurang är en vanlig plats för sådana middagar, men det behöver inte vara så.

Du kan utforska andra alternativ som ett trevligt kafé vid kullen eller det fantastiska landskapet ni faktiskt har i närheten av där ni bor. Oavsett vilken plats du väljer får du den bästa kvällen i ditt liv. Många nygifta tycker att följande destinationer är perfekta för en middag med levande ljus: Two Oceans i Kapstaden, Tour D’Argent i Paris, Tuscany Gardens i Goa och Crab Shack på Maldiverna.

De Mest Populära Presentbutikerna Online 2023

I dagens digitala tidsålder 2023 har online-shopping blivit ett förstahandsval för många när det kommer till att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du letar efter en unik handgjord gåva, en upplevelse present, en lyxig pryl eller en tankeväckande överraskning, finns det en online-butik för dig. Ta en titt och låt dig inspireras till ditt nästa inköp!

Tips på fortsatt läsning

 • Hållbara Bröllopsgåvor: Ett Miljövänligt Sätt Att Visa Din Kärlek

  Hållbara Bröllopsgåvor: Ett Miljövänligt Sätt Att Visa Din Kärlek

  Med ökad medvetenhet om både miljö och fair trade, strävar många bröllopspar efter en hållbar touch på sin stora dag. Detta väcker frågan: vilka bröllopsgåvor är lämpliga? Hållbara och rättvisemärkta gåvor blir allt populärare. Dessa presenter är inte bara meningsfulla och uppskattade av brudparet, utan stödjer också miljöskydd och rättvisa handelsprinciper. Om du vill ge…

  Läs mer…


 • Grattis på bröllopsdagen Texter: Den Ultimata Guiden

  Grattis på bröllopsdagen Texter: Den Ultimata Guiden

  Välkommen till din djupgående guide för att formulera den perfekta ”grattis på bröllopsdagen”-hälsningen. Söker du det bästa sättet att uttrycka din kärlek och uppskattning på den stora dagen? Då har du kommit rätt! Låt oss dyka in i traditionerna och de mest älskade bröllopsdagsönskningarna. Grattis på bröllopsdagen: En titt på dess Innebörd ”Grattis på bröllopsdagen”…

  Läs mer…


 • 10 Romantiska bröllopsgåvor som brudparet kommer att älska

  10 Romantiska bröllopsgåvor som brudparet kommer att älska

  En bröllopsdag är en speciell och romantisk händelse som firar kärleken mellan två personer. Och vad skulle vara mer passande än att ge en romantisk bröllopsgåva som symboliserar kärleken och lyckan mellan brudparet? Här är 10 romantiska bröllopsgåvor som kommer att smälta deras hjärtan. Att ge en romantisk bröllopsgåva visar att du bryr dig om…

  Läs mer…


 • Så väljer du den perfekta bröllopspresenten för dina vänner

  Så väljer du den perfekta bröllopspresenten för dina vänner

  Bröllop är glada tillfällen, men de kommer ofta med en mycket verklig stress: att välja den perfekta presenten. Men oroa dig inte! Denna artikel kommer att guida dig genom processen och göra det roligare och mindre stressande. Så, låt oss dyka rakt in i ’Så väljer du den perfekta bröllopspresenten för dina vänner’. Förstå dina…

  Läs mer…


 • Topp 10 lyxiga bröllopsgåvor att skämma bort brudparet med

  Topp 10 lyxiga bröllopsgåvor att skämma bort brudparet med

  Att hitta den perfekta bröllopsgåvan för ett brudpar kan vara en utmaning, men om du vill skämma bort dem med en lyxig present finns det många alternativ att välja mellan. Här är topp 10 lyxiga bröllopsgåvor som definitivt kommer att skilja sig från mängden och imponera på brudparet. Att välja en lyxig bröllopsgåva kan vara…

  Läs mer…


 • 10 Klassiska bröllopsgåvor som alltid kommer att uppskattas

  10 Klassiska bröllopsgåvor som alltid kommer att uppskattas

  Har du någonsin undrat vilken gåva du ska ge till bröllopsparet? Du är inte ensam. Denna guide täcker ”10 Klassiska bröllopsgåvor som alltid kommer att uppskattas” och kommer att hjälpa dig att välja den perfekta gåvan. Bröllopsgåvor kan vara en av de svåraste presenter att välja, särskilt om du letar efter en gåva som är…

  Läs mer…


 • Bästa Budgetvänliga Bröllopspresenterna: En Utförlig Guide

  Bästa Budgetvänliga Bröllopspresenterna: En Utförlig Guide

  Att gå på bröllop kan vara en rolig upplevelse, men det kan också vara en utmaning att hitta den perfekta presenten som både är minnesvärd och prisvärd. I denna artikel kommer vi att dela med oss av några av de bästa budgetvänliga bröllopspresenterna. Dyk in i världen av de bästa budgetvänliga bröllopspresenterna som inte bränner…

  Läs mer…


 • Möhippa present

  Möhippa present

  En möhippa är en mycket speciell och minnesvärd händelse i en kvinnas liv, och det är viktigt att hennes vänner hittar den perfekta presenten för att fira denna speciella dag. Det finns många olika typer av presenter som skulle vara lämpliga för en möhippa, och valet beror på personligheten hos bruden och hennes intressen. Nedan…

  Läs mer…


 • Morgongåva till henne

  Morgongåva till henne

  Morgongåva är en traditionell present som en brudgum ger till sin brud efter den första natten som gifta. Presenten är ofta en symbolisk gest som kan vara något litet men ändå personligt och meningsfullt. Det finns många olika alternativ att välja mellan när det gäller morgongåva till bruden. Här är några idéer för en morgongåva…

  Läs mer…


 • Presenttips för bröllop

  Presenttips för bröllop

  Bröllop är en av de mest speciella och minnesvärda händelserna i livet och att välja rätt present för brudparet kan vara en utmaning. I denna artikel kommer vi att ge dig några tips och idéer på bröllopspresenter som kommer att uppskattas av brudparet. Mina presenttips för bröllop Personliga presenter Personliga presenter kan vara en fantastisk…

  Läs mer…


 • Fyndiga bröllopsgåvor: Kreativa och genomtänkta bröllopsgåvor

  Fyndiga bröllopsgåvor: Kreativa och genomtänkta bröllopsgåvor

  I jakten på den perfekta bröllopsgåvan kan det ofta kännas överväldigande med alla valmöjligheter. Vad ger man till paret som redan har allt? Eller till det unga paret som precis ska börja sitt liv tillsammans? Fyndiga bröllopsgåvor kan vara svaret. I den här artikeln utforskar vi några av de mest kreativa och originella bröllopsgåvorna du…

  Läs mer…


 • Hur mycket ska man lägga presenten vid en bridal shower?

  Hur mycket ska man lägga presenten vid en bridal shower?

  Hur mycket ska man lägga presenten vid en bridal shower? Att bestämma vad man ska spendera på en bröllopspresent är ofta en utmaning som de flesta brottas med. Oavsett om bridal showern är för en vän eller en familjemedlem, kommer man alltid att vilja få den bästa presenten till ett överkomligt pris. Så hur mycket…

  Läs mer…


Vem betalar för bröllopsresan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen