Fantasifulla och kreativa bröllopspresenter som överraskar

Att hitta den perfekta bröllopspresenten kan vara en utmaning. Det är inte bara viktigt att välja något som är personligt och minnesvärt, utan också något som brudparet faktiskt kommer att använda och uppskatta i många år framöver. En fantasifull bröllopspresent kan vara ett sätt att sticka ut från mängden och visa hur mycket du bryr dig om brudparet på deras stora dag.

Fantasifulla och kreativa bröllopspresenter

En fantasifull bröllopspresent kan vara allt från en personligt teckning eller målning, till en gourmet-matprenumeration eller en minnesvärd upplevelse. Det viktigaste är att tänka på brudparets personlighet och intressen när du väljer present och ge något som du tror att de kommer att använda och uppskatta länge. I denna artikel kommer vi att ge dig massor av inspiration för fantasifulla bröllopspresenter som kan göra brudparets stora dag ännu mer minnesvärd.

10 fantasifulla bröllopspresenter som imponerar på brudparet

Här är några fantasifulla bröllopspresenter som kan inspirera dig när du letar efter den perfekta presenten:

 1. Personlig teckning eller målning En personligt teckning eller målning kan vara en vacker och unik present som är skräddarsydd för brudparet. Du kan till exempel välja att låta en konstnär skapa en teckning eller målning av brudparets porträtt eller av en plats som har en särskild betydelse för dem.
 2. Ett vackert smycke Ett vackert smycke kan vara en klassisk och tidlös bröllopspresent som bruden kommer att uppskatta. Det kan vara en fin halskedja, armband eller örhängen som hon kan bära på bröllopsdagen eller på andra speciella tillfällen.
 3. En upplevelse En annan fantasifull bröllopspresent kan vara en upplevelse som brudparet kan dela tillsammans. Det kan vara en helikoptertur, en spa-dag eller en resa till en plats som de alltid velat besöka.
 4. Skräddarsydda bröllopsgåvor Skräddarsydda bröllopsgåvor kan vara en personlig och unik present som brudparet kommer att uppskatta. Du kan till exempel välja att gravera brudparets namn och bröllopsdatum på en vacker glasvas eller på en bricka som de kan ha som minne.
 5. Ett fotoalbum eller en minnesbox Ett fotoalbum eller en minnesbox kan vara en sentimental och fantasifull present som brudparet kan använda för att spara minnen från sin stora dag. Du kan fylla albumet med bilder och minnen från brudparets liv tillsammans eller välja att skapa en minnesbox med små presentartiklar som påminner om deras bröllopsdag.
 6. En gourmet-matprenumeration Om brudparet gillar att laga mat och utforska nya smaker, kan en gourmet-matprenumeration vara en annorlunda och fantasifull present. Det finns flera olika matprenumerations-tjänster där brudparet kan få hemleveranser av nya och spännande ingredienser varje månad.
 7. En prenumeration på en vin- eller ölklubb Om brudparet uppskattar goda viner eller öl kan en prenumeration på en vin- eller ölklubb vara en fantasifull present som ger dem möjlighet att upptäcka nya smaker och få leveranser direkt till dörren varje månad.
 8. En minnesvärd upplevelse En minnesvärd upplevelse kan vara en unik och fantasifull present som brudparet kommer att minnas länge. Du kan välja att ge dem en ballongflygning, en resa till en spännande destination eller en upplevelse som passar deras personlighet och intressen.
 9. En dag på spa En dag på spa kan vara en avkopplande och fantasifull bröllopspresent som brudparet kan njuta av tillsammans. Det kan vara en skön massage, ansiktsbehandling eller andra behandlingar som ger dem en chans att koppla av och unna sig något extra.
 10. Ett träd eller en växt Ett träd eller en växt kan vara en långsiktig och fantasifull bröllopspresent som brudparet kan plantera och se växa tillsammans. Det kan vara en fruktträd, en rosbuske eller en grönsaksodling som ger dem glädje och skapar ett minne från deras bröllopsdag.

Att välja en fantasifull bröllopspresent kan visa brudparet hur mycket du bryr dig om dem och att du verkligen vill att deras bröllopsdag ska vara minnesvärd. Tänk på brudparets intressen och behov när du väljer present och ge något som du tror att de kommer att använda och uppskatta länge.

Hur kan man ge pengar på ett roligt sätt i bröllopspresent?

Att ge pengar som bröllopspresent är ett vanligt val bland gäster, men det behöver inte vara tråkigt. Det finns många kreativa sätt att ge pengar på ett roligt och minnesvärt sätt. Här är några förslag:

 1. Dekorera en spargris: Ge brudparet en spargris som är dekorerad med bilder av brudparet eller deras initialer. Fyll den med mynt och sedlar som du vikt på ett kreativt sätt.
 2. Skapa en pengablomma: Vik sedlar till blommor och sätt fast dem på pinnar i en vas. Det blir en fin dekoration som också ger brudparet en fin summa pengar.
 3. Låda med presenter: Fyll en låda med små presenter, som kan vara allt från godis till små leksaker eller andra roliga saker som brudparet kommer att uppskatta. Lägg sedlar mellan presenterna för att överraska brudparet med en extra gåva.
 4. Gör en personlig videomeddelande: Gör ett videomeddelande där du berättar om brudparets speciella betydelse för dig och ditt bidrag till deras bröllopsresa. Sluta med att ge dem en överraskande summa pengar.
 5. En kreativ sparbössa: Ge brudparet en sparbössa som är dekorerad med bilder av brudparet eller deras initialer. Fyll sparbössan med mynt och sedlar som du har vikt på ett kreativt sätt.

Det är viktigt att tänka på brudparets personlighet och intressen när du väljer en rolig metod för att ge pengar som bröllopspresent. Oavsett vilken metod du väljer, kan en kreativ presentation av pengar göra presenten mer personlig och minnesvärd.

Relaterade frågor

Vad ger man sin dotter i bröllopspresent? Att ge sin dotter en bröllopspresent är ett speciellt tillfälle som kräver mycket omtanke. En personlig present som minner om deras speciella dag kan vara en bra idé. En möjlighet är att ge en smycke, en minnesbox, en resa eller en personligt skriven bok som talar om din kärlek och stöd för deras nya liv tillsammans.

Måste man köpa bröllopspresent? Nej, det är inte ett krav att köpa en bröllopspresent. Det är vanligt att gäster ger brudparet en present, men om du inte har råd eller inte känner att du vill ge en present, kan du avstå. Det är dock alltid uppskattat att skicka en hälsning eller kort för att fira brudparets stora dag.

Har man med sig blommor på bröllop? Ja, det är vanligt att man tar med sig blommor till bröllop. Blommor kan vara en fin gest och en vacker dekoration till bröllopsceremonin och mottagningen. Det är dock viktigt att ta hänsyn till brudparets preferenser och eventuella allergier.

Fantasifulla och kreativa bröllopspresenter som överraskar
Rulla till toppen