Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

20 Saker Du Aldrig Ska Ge I Present

Sedan urminnes tider har vi använt gåvor som ett sätt att skapa band, via uppskattning, undvika konflikter och för att visa människor vördnad och respekt. Trots att gåvor är ett bra sätt att skapa band kan det väldigt lätt bli fel. En felaktig gåva kan förvärra en dålig relation och faktiskt istället skada relationen svårt.

Om du inte köpt så mycket presenter tidigare, men vill bli bra på det, fortsätt läsa så ska jag berätta mer i den här artikeln. Jag kommer gå igenom 20 saker du aldrig borde ge någon, men även berätta orsakerna bakom. Ibland är det bara vidskepelse och skrock, andra gånger låter det verkligen vettigt. Så låt oss gå in på det!

Vad ska man inte ge bort i present?

Vad ska du aldrig ge bort i present?

1. Underkläder

Om du inte är en present till din partner, undvik att ge bort underkläder i present. Först och främst är det omöjligt att veta deras exakta storlek och för det andra kommer det se väldigt konstigt ut eller kanske helt fel. Det finns alla möjliga andra presenter du kan ge, så undvik underkläder, boxer eller en BH. Det finns många presenter som är mycket bättre val.

2. Träningsutrustning

Hur skulle du känna om du fick en träningsboll, hantlar, motionscykel, boxboll eller träningskläder i present av en vän? Jag är säker på att du skulle ha många frågor! Du kanske till och med skulle konfrontera dem och fråga om meningen med presenten. För att undvika ett sådant scenario, undvik att ge bort träningsutrustning eller träningskläder. Ja, om de inte uttryckligen har sagt att de önskar sig någon speciell utrustning, yogabyxor eller liknande.

3. Husdjur

Husdjur är fantastiska på många sätt. De gör oss inte bara glada utan håller oss även aktiva. Men även om 90% av alla människor älskar djur så innebär inte de att de faktiskt vill ta hand om ett djur. Det finns även många som är allergiska.

Men kom ihåg att skaffa husdjur är en personlig sak. När man skaffar djur måste man ta reda på om man passar ihop med djuret eller inte. Det är definitivt en dålig idé att du skaffar en hamster, hund eller orm, bara för att du tror att det kommer att passa dem. Husdjur kräver mycket arbete och kostar pengar, så det är ingen bra idé att ge bort djur i present.

4. Krämer

Föreställ dig att du öppnar en present du fått av en kompis. Du har fått en antirynkkräm! Skulle du säga tack, eller skulle du börja med att fråga varför du fått gåvan? Om du skulle reagera så bör du kanske vara försiktig med att ge din vän antirynkkrämer. Du kan lätt skapa en dålig atmosfär, även om du hade aldrig så goda avsikter med gåvan.

5. Rengöringsutrustning eller rengöringsmedel

Anta att din vän tog med sig en låda full av rengöringsmedel eller städutrustning och gav dig i present. Vad skulle du tycka om det? Det är ganska uppenbart att din vän tycker att ditt hem eller ditt kontor behöver rengöras. Så snälla, ge ALDRIG bort något rengöringsmedel eller städutrustning, även om du tycker att hans eller hennes hem eller kontor behöver en riktigt sanering. Det finns många andra bra sätt att gå till väga i en sådan situation än att ge bort städutrustning.

6. Fritids- eller jobbkläder

Kom ihåg att alla har sin egen, högst personliga, smak när det kommer till kläder. Så om du tänker ge din kompis en snygg klänning eller en kostym bara för att du tror att de kommer se bra ut i dem, är det ändå ett stort NEJ! Tänk om din väninna tar på sig klänningen när hon jobbar hemma i trädgården eller klipper gräset. Hur skulle du känna då? För att undvika att bli arg, sårad eller upprörd, vilket faktiskt kan bli resultatet av att man ger bort kläder i present, så bör du undvika att ge kläder som gåva.

7. Souvenirer

Det är inte alla människor som vill hålla fast vid minnen! Att ge dem en souvenir av sentimentala skäl är förmodligen inte en bra idé. Speciellt inte om souveniren förknippas med dåliga minnen som mottagaren helst vill glömma av.

8. En klocka

Jag slår vad om att de flesta inte skulle ha något emot att få en Patek Philippe eller en Vacheron Constantin klocka på sin födelsedag. Men att ge bort en klocka i present är stötande i vissa kulturer. Till exempel i kinesiska kulturen anses det bringa otur att ge någon en klocka eftersom den symboliserar att individen har slut på tid. På kinesiska låter frasen ”att ge en klocka” exakt som ”att delta i en begravningsritual”.

Så, med det i åtanke, tror du att det skulle vara lämpligt, särskilt för en ung person, att ge en pensionär en klocka eller en klocka?

9. Handskar

Handskar är utan tvekan ett av de enklaste sätten att göra ett modestatement och lägga till en touch av elegans när de bärs korrekt. Vissa kulturer tror dock att ge din vän ett par handskar symboliserar att ni två snart kommer att slåss. Bara för att vara på den säkra sidan kanske du ska överväga att ge dem något annat i present.

10. En spegel

Vilken spegelmyt fanns när du växte upp? Var det den om att kalla på spöket på det blodiga spöket Mary 13 gånger? Eller kanske den om att en krossad spegel skulle ge sju års olycka? Oavsett om du tror på dessa spegelmyter eller ej, så finns det vissa människor som fortfarande anser att man inte ska ge bort en spegel i present.

11. Knivar

Knivar, kan vara speciella särskilt när de graveras med unika meddelanden eller ges under din första framgångsrika jakt när du är barn. Knivar kan vara en ganska fantastisk gåva att ta emot.

Men inte alla håller med om att det är en bra idé att ge bort en kniv i present, speciellt inte vid ett bröllop. Enligt gammal folktro: Om man ger bort en kniv i bröllopspresent till de nygifta symboliserar det att man avbryter deras nybildade äktenskap. Denna myt togs på så stort allvar att det gjordes rim och ramsor för att vända den här förbannelsen som drabbade en om man fick en kniv. Ett par som fått en kniv som bröllopsgåva var tvungna att upprepa detta rim: ”Om du älskar mig som jag älskar dig kan ingen kniv skära vår kärlek i två.”

12. Pengar

Om du inte ger ett ungt barn pengar är det säkrast att undvika att ge bort pengar. Det kan verka som en bra idé, men många tycker det är ohyfsat, speciellt om de har det svårt ekonomiskt. Vissa tycker att det är oförskämt att ge bort pengar i present om pengar är en bra present eller ej beror på hur mottagaren ser på gåvan. Så säkrast är kanske ändå att välja något annat i första hand.

13. Paraply

Sedan paraplyet uppfanns omkring 1000 f.Kr. i Egypten har paraplyer kommit att skydda oss både mot regn och sol. Hur viktiga paraplyer än är anses de inte bara bringa otur att fälla upp inomhus, utan även vara en oacceptabel gåva att ge någon. Detta beror på att det kinesiska ordet för paraply liknar frasen ”bryta upp”. Så att ge en ett paraply insinuerar att ni två inte längre är vänner.

14. Skor

Har du hört talas om klichén, “that a man’s shoe will give you an insight of their preferences and taste” (att en mans sko kommer att ge dig en inblick i deras preferenser och smak). Om du funderar på att ge din man eller en manlig vän ett par snygga designerskor, så kommer folket från Long Islands, New York, att råda dig något annat. En vanlig vidskepelse på Long Island hävdar att ge en man en sko kommer att resultera i att han går över dig eller ut ur ditt liv.

15. Glas

Så du såg precis den bästa kaffemuggen eller ett utsökt vinglas, och du funderar på att ge den till din vän som älskar kaffe eller vin? Tydligen finns det mer än en 100-årig vidskepelse kring att ge någon glas i Thailand. Man tror att om glaset du fått i present går sönder, så kommer er vänskap att göra detsamma.

16. Strumpor

Om du inte kompletterar andra gåvor med ett par strumpor är det en riktigt dålig idé att bara ge bort strumpor till någon. Tänk dig att köpa och slå in ett par strumpor för att ge din vän? Tycker du inte att det är slöseri med nyfikenhet?

17. En fertilitetsamulett

Hur kan man bäst stötta någon som så gärna vill, men inte lyckas bli gravid? Kan en fruktbarhetsamulett vara lösningen? Nej, undvik sådana presenter, även om du tror att det funkade för dig. Om inte din vän, eller den du funderar på att ge den till inte specifikt ber dig om den, snälla låt bli att göra det.

18. Näsduk

Fundera först på vad vi använde en näsduk till! Vi använder den när vi snyter oss, torkar tårar eller svett. Att använda en näsduk för inte något gott med sig. Man tror att ge bort en näsduk betyder att du vill att de ska gråta. I Sverige säger gammal folktro att en man inte får ge en näsduk till sin älskade, för då kommer hon att torka bort sina känslor för honom.

19. Shapewear

Först och främst, varför skulle du göra det! Detta är ett mycket personligt föremål, och att ge bort det till någon annan är synonymt med att kränka deras personliga utrymme.

20. Parfym

Du kan bli frestad att fira världens parfymdag den 17 februari varje år genom att ge bort din älskades parfymer! Det kan vara en bra gest men snälla gör det inte. Det finns många vidskepelser kring att ge en parfym.

Till exempel, i den asiatiska kulturen, symboliserar att ge din partner parfym att din kärlek kommer att blekna så snabbt som doften kommer att göra.

I olika kulturer symboliserar parfym i present (till någon som är nygift) till att du vill att mottagaren locka en ny friare.

Andra kan uppfatta denna typ av gåva som ett sätt att berätta för dem att de luktar illa!

Så snälla gör det inte om det inte är till din partner eller någon som inte är skrockfull.

De Mest Populära Presentbutikerna Online 2023

I dagens digitala tidsålder 2023 har online-shopping blivit ett förstahandsval för många när det kommer till att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du letar efter en unik handgjord gåva, en upplevelse present, en lyxig pryl eller en tankeväckande överraskning, finns det en online-butik för dig. Ta en titt och låt dig inspireras till ditt nästa inköp!

Relaterade inlägg

Varför är klockor en stötande present i kina?

 • Varför en present som betyder något är viktigare än någonsin

  Varför en present som betyder något är viktigare än någonsin

  En present som betyder något är en present som är speciell och meningsfull för mottagaren på något sätt. Det kan vara en present som symboliserar ett speciellt minne eller en relation, eller en present som visar att du har lagt tid och omtanke på att välja något som mottagaren verkligen uppskattar och behöver. En present…

  Läs mer…


 • Grattis På Födelsedagen Text

  Grattis På Födelsedagen Text

  Letar du efter den perfekta födelsedagshälsningen för någon du älskar? Jag gillar att krydda mina med lite humor! Födelsedagar är speciella tillfällen, och jag vill passa på att visa min uppskattning. Skicka över ett hjärtligt meddelande och låt dem veta hur mycket de betyder för dig. Grattis på födelsedagen text Firar någon födelsedag? Här är…

  Läs mer…


 • Är Eniro det ultimata verktyget för att hitta personers födelsedagar?

  Är Eniro det ultimata verktyget för att hitta personers födelsedagar?

  Att hitta rätt födelsedatum för någon kan vara en utmaning, särskilt om du inte är nära vänner eller familj. Många människor försöker använda Eniro för att hitta en persons födelsedag, men är det verkligen möjligt? I denna artikel kommer vi att undersöka om Eniro har information om personers födelsedagar och alternativa sätt att ta reda…

  Läs mer…


 • Varför är det viktigt med presenter?

  Varför är det viktigt med presenter?

  Varför är det viktigt med presenter egentligen? Att ge presenter är en viktig del av människans liv, och människor gör det av olika skäl, som att skapa en hjärtlig relation med andra människor. Även om det är väldigt viktigt med presenter bör man inte tänka på det som ett tvång, det bör komma från hjärtat.…

  Läs mer…


 • Om någon lämnar tillbaka en present de fått (orsaker och vad du ska göra)

  Om någon lämnar tillbaka en present de fått (orsaker och vad du ska göra)

  Det kan vara svårt att köpa en gåva, särskilt för de betydande människorna i våra liv. Såvida de inte de faktiskt berättar vad de vill ha, finns det en risk att det kan bli fel. Och det kan vara frustrerande att någon returnerar en gåva som de inte vill ha eller gillar. Vad gör du…

  Läs mer…


 • Vad ska man göra när någon ber om att få tillbaka en present?

  Vad ska man göra när någon ber om att få tillbaka en present?

  Människor i relationer byter gåvor hela tiden. Julklappar. Födelsedagspresenter. Bröllopsgåvor. Under förhållandets gång verkar det som om det kommer att vara för evigt. Men människor förändras, och ibland de väljer att skilja sig. Det är sorgligt men sant. Gåvor kan framstå som ett vackert minne eller som en bild av ett kränkande förhållande. Men vad…

  Läs mer…


 • Varför är gåvor så viktiga i ett förhållande?

  Varför är gåvor så viktiga i ett förhållande?

  Jag kunde inte ana att presenter i relationer var ett kontroversiellt ämne förrän jag nämnde det i ett sammanhang. Då fick jag höra några ganska okonventionella åsikter. Detta övertygade mig om att människors syn på att både ge och få presenter beror på deras tidigare upplevelser, deras definition av av kärlek och den syn deras…

  Läs mer…


 • Vad kan man göra om man får något i present som man redan har?

  Vad kan man göra om man får något i present som man redan har?

  Att ge presenter är en konstform som verkligen behövs idag. Tyvärr är inte alla skickliga i konsten att ge bort presenter. Ett av de mest besvärliga ögonblicken kanske är när du får en gåva som du redan har eller inte ens ville ha. Du vet inte vad du ska göra med den! En av de…

  Läs mer…


 • Presenter Och Presenttips På Nätet

  Presenter Och Presenttips På Nätet

  Att hitta den perfekta presenten kan ibland kännas som att försöka lösa ett otroligt knepigt pussel. Visst, det finns tillfällen då inspirationen flödar och valen verkar solklara, men oftare än inte kan det kännas som om vår presentfantasi har slagit på snooze-knappen. Men ingen anledning till panik eller oro, jag har tagit på mig rollen…

  Läs mer…


 • Varför heter det ”present”?

  Varför heter det ”present”?

  Ordet ”present” kommer från det latinska ordet ”praesens”, som betyder ”närvarande” eller ”till stånd”. Ordet har använts i många olika sammanhang, till exempel i grammatik där det används för att beskriva en verbform som beskriver något som händer just nu. I modern svenska har ordet ”present” flera olika betydelser. En av dessa betydelser är en…

  Läs mer…


 • De 15 bästa presenterna 2023: Guide till att överraska & glädja!

  De 15 bästa presenterna 2023: Guide till att överraska & glädja!

  Ibland funderar jag över vad andra köper för presenter, gör du det också? Nu efter att ha haft den här hemsidan ett tag kan jag faktiskt svara på den frågan. Här hittar du de bästa presenterna som folk köper mest av. Vilken som är allra best beror ju så klart på vilken mottagaren av presenten…

  Läs mer…


 • Vad säger man när någon tackar för present?

  Vad säger man när någon tackar för present?

  När någon tackar för en present kan det ibland kännas svårt att hitta de rätta orden. Här är några vanliga sätt att svara när någon tackar för en present. Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns något rätt eller fel sätt att svara när någon tackar för en present. Det viktigaste är…

  Läs mer…


 • 30 Konstigaste sakerna på Amazon

  30 Konstigaste sakerna på Amazon

  De konstigaste sakerna på Amazon? Ibland när jag letar presenter stöter jag på väldigt konstiga saker på Amazon. Jag bestämde mig för att samla alla underliga saker på ett ställe, så här har du dem! Här hittar du de mest udda och märkliga saker jag hittat på Amazon. Vad är de kosntiagaste sakerna på Amazon?…

  Läs mer…


20 Saker Du Aldrig Ska Ge I Present

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen