Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Om någon lämnar tillbaka en present de fått (orsaker och vad du ska göra)

Det kan vara svårt att köpa en gåva, särskilt för de betydande människorna i våra liv. Såvida de inte de faktiskt berättar vad de vill ha, finns det en risk att det kan bli fel. Och det kan vara frustrerande att någon returnerar en gåva som de inte vill ha eller gillar. Vad gör du om detta händer? 

Lyckligtvis kan de flesta saker du köper från en ansedd butik returneras. Nyckeln här är att veta vilka artiklar du kan returnera och rätt process för att göra det. Och om detta inte är möjligt kan du också byta ut det mot ett annat objekt, sälja det eller ge bort. 

Vad ska man göra om någon lämnar tillbaka en present de fått?

Det finns också några saker som du kan överväga för att hjälpa dig att köpa en gåva som inte kommer att returneras av mottagaren. Låt oss veta mer om varför människor returnerar gåvor och vad du ska göra med dem.

Anledningar till att någon returnerar gåvan till dig

Det finns många anledningar till att en person kan returnera din gåva, och det är inte alltid för att de hatade den. Så känn dig inte dålig om du inte väljer rätt. 

Enligt de flesta butiker är den vanligaste anledningen till returer att en present har blivit fel. Det kan vara en väska i fel färg eller en brödrost i fel modell. Med gåvor så är dessa detaljer viktiga.

Till exempel inträffade en incident för en pappa, för att hans dotter älskade ett visst pojkband. Pappan köpte massor av saker med gruppen. Tyvärr hade han hört fel på namnet på gruppen och köpte en massa saker med bilder av människor hans dotter inte ens hade hört talas om.

En annan anledning till att en mottagare returnerar en gåva är att han eller hon inte längre behöver den artikeln. Det kan till exempel vara tillbehör till saker du inte längre har kvar. Några exempel är telefonladdare eller mobiltelefonfodral. Om personen du gav gåvan uppgraderade sin telefon, finns det inget behov av den artikel du gav.

En gåva som är skadad är en annan vanlig anledning till att människor returnerar gåvor. Detta händer vanligtvis när du köper gåvan online och skickar den till mottagarens hem. När lådan öppnas kan saken vara skadad.

Återigen för online-shopping kan din mottagare returnera din gåva om butiken av misstag skickat fel artikel. I det här fallet är det inte ditt fel längre. Det känns dock lite tråkigt att någon ger tillbaka din gåva även om du beställde rätt artikel.

Vilka är de mest returnerade gåvorna?

Om du hatar att skicka tillbaka dina presentköp till affären är det en bra idé att undvika att köpa saker som folk ofta returnerar. Det är om du inte är säker på att din mottagare kommer att behålla den. Enligt butiksägare är artiklarna nedan saker som människor returnerar mest till sina butiker.

Skor

Det första objektet är skor. Att köpa skor till en annan person är svårt att få rätt eftersom foten är en komplex del av kroppen. Även om det finns en standard i dimensionering sitter vissa fötter inte perfekt i vissa storlekar. 

Dessutom kan vissa skor se snygga ut på modellens fötter men kanske inte ser bra ut på mottagarens. Dessutom känns vissa skor helt enkelt inte rätt. Vissa kan vara obekväma på hälarna, kan trycka på baksidan av foten eller klämma i tårna. 

Köksredskap

Nästa är köksapparater. Även om en kaffemaskin eller brödrost ges en älskad kan det vara generöst och praktiskt, men butiksägare hävdar att människor sällan behåller köksredskap. 

Det beror på att människor tenderar att redan ha alla dessa saker. Till skillnad från strumpor där det är okej att ha flera par, har människor inte så mycket nytta av en andra fritös. 

Ljus och andra doftprodukter

Ett annat vanligt objekt som verkar komma tillbaka oftast är ljus. Vi älskar presentljus eftersom de får ditt hem att dofta trevligt. Men människor har olika idéer om vad ” luktar gott”. 

Eftersom vi har olika doftpreferenser, kanske det som doftar gott för dig kanske inte tilltalar någon annan. Detsamma gäller parfym, parfymer, speciella tvålar och andra doftföremål. Dessutom är ljus brandfarliga så de är inte perfekta gåvor för människor som har husdjur eller små barn hemma. 

Kläder

Gymnastikkläder är ofta används ofta av människor som lever aktiva liv. Men eftersom det finns så många stilar och storleksvariationer är det är ganska svårt att köpa gymkläder till en person även om du känner till deras allmänna storlek. Detsamma gäller för alla typer av kläder.

Vad är värre än gymkläder? Kläder för småbarn. Barn i den här åldern verkar växa väldigt plötsligt. Även om du känner till den faktiska storleken på barnet nu, när du köper och överlämnar den nya skjortan eller byxan, kan barnet redan ha vuxit ut det. 

I allmänhet hävdar återförsäljare att strumpor, slipsar och andra tillbehör går bättre som gåvor än särskilda klädesplagg Strumpor a är inte något du lätt växer ur. Det är vettigare att köpa saker där passformen inte är lika viktig.

Makeup

Slutligen, i vår lista över saker som sannolikt kommer att returneras om de tas emot, har vi smink. Det är riskabelt att köpa smink till en person även om du känner den personen väl. Fundament returneras vanligtvis eftersom nyanser eller ingredienser inte är rätt. 

Dessutom tenderar människor att vara mycket specifika med varumärket som de köper för sin kosmetika. I synnerhet kvinnor spenderar massor av pengar på att hitta det perfekta märket och nyansen av läppstift. Och när de väl har hittat det tenderar de att hålla sig till det. 

Vissa människor har även känslighet för vissa ämnen. En mottagare kan få utslag om han eller hon använder en produkt som innehåller hudirriterande. Så lämna sminkköpet till personen och skaffa honom eller henne ett presentkort från deras favoritbutik. 

Vad ska du göra när någon ger tillbaka en present?

Det första du behöver göra är att försäkra mottagaren att du inte tar illa upp. Medan du upptäcker att personen du gett gåvan till inte vill behålla ett föremål som du gav kan vara skadligt, lönar det sig att veta att det kanske inte var så enkelt för dem att lämna tillbaka gåvan till dig.

Väldigt få människor vill att du ska tänka på dem som otacksamma för att du inte uppskattar vad du har gett dem. Så, som en annan gåva till dem, undvik att se upprörd när de lämnar tillbaka föremålet. Detta kommer att lindra en del av de skuld de kan känna.

För att undvika den besvärliga situationen kan du också inkludera presentkvittot i det paket du ger. På det här sättet, om mottagaren känner att gåvan inte är något de kan behålla, kan de ta tillbaka artiklarna själva till butiken. De får lite pengar tillbaka eller i andra fall ett tillgodokvitto, som de nu kan använda för att köpa något som de gillar mer.

Genom att göra detta får mottagaren ett bekvämare sätt att returnera presenten där du köpte. Dessutom kommer det att spara dig bekymret med varför de inte gillade den och undvika den besvärliga situationen som vi diskuterade ovan. 

Om din vän eller älskade ger tillbaka en gåva till dig, acceptera det vänligt och lägg den åt sidan. Därefter kan du bestämma om du ska behålla det för dig själv eller returnera varan där du köpte den.

Hur returnerar du en artikel till butiken där du köpte den?

Många butiker använder sig av 30 eller 14 dagars öppet köp. Om du tar tillbaka en oanvänd vara till butiken får du pengarna tillbaka.

Varje butik har sin returpolicy, så det kan vara bra att anteckna det när du köper varan. Många återförsäljare är mycket generösa när det gäller returer så du bör inte stöta på några problem. Det finns dock saker du kan göra för att processen ska gå smidigt.

Det första du ska komma ihåg är att behålla kvitton. Även om du kanske fortfarande kan returnera din vara utan den blir processen onödigt tråkig. Butiken måste kontrollera sina register för att se om du köpte produkten där. 

Om du inte kommer ihåg när du gjorde köpet måste de gå igenom listan en efter en. Om du gör detta efter en semestrar, kommer listan att bli lång. Så spara dig själv sorg och behåll bara kvitton.

Nästa sak att göra är att ta med föremålet i sin oöppnade låda. De flesta återförsäljare tar inte tillbaka en vara som returneras utan originalförpackningen. Och om du köpte CD- och DVD-skivor kommer du inte att kunna returnera varan alls om förpackningen redan har öppnats. Detsamma gäller för kläder där lappen redan har tagits bort. 

Nästa är att notera tidsgränserna för retur. Kolla butikens webbplats eller ring deras kundtjänst för att fråga om den. Stora handlare tillåter normalt att varor returneras inom 90 dagar. Vissa butiker tillåter endast dessa i 30 dagar efter köpet. 

Glöm inte att ta med ditt ID när du går till affären. Vissa kedjor registrerar returer för att undvika missbruk.

Om du returnerar en vara som köpts online måste du gå till webbplatsen där du beställde den. Gå till menydelen som beskriver dina beställningar. Det borde finnas en länk där för att returnera presenter.

 

Välj det specifika objektet i listan och klicka på alternativet returnera varor. Du kommer att bli tillfrågad om du vill att artikeln ska återbetalas eller bytas ut. När du har klickat på det måste du vänta tills butiken granskat din begäran. 

Om det är godkänt får du instruktioner som innehåller dina returalternativ. Välj den returmetod som passar dig bäst. Skriv ut etikettenanvänd den på ditt paket. 

Se till att packa föremålet säkert. Följ e-postinstruktionerna exakt. När detta är gjort behöver du bara vänta på att din återbetalning. 

Vad kan du göra med gåvor som du inte kan returnera?

Vad händer om surfplattan du köpte tappades och gick sönder? Eller om returperioden redan har gått ut? Nu sitter du fast med ett föremål som du kanske inte vill ha. 

Återupprätta de mindre personliga sakerna

Oroa dig inte. Det finns några sätt att göra för att få ut det mesta av denna situation. 

Det första alternativet för dig är att returnera objektet. Om presenten i allmänhet är intakt och fortfarande ligger kvar i originalförpackningen, borde du inte ha några problem att ge bort den till någon annan. 

Det kan vara en bra idé att ge den till en person som inte befinner sig i den omedelbara nära kretsen av den person som du ursprungligen gav gåvan till. Detta minimerar risken för en besvärlig interaktion mellan dig, din första mottagare och den nya mottagaren av artikeln. 

Objekt som glas, ljus och små elektronik saker är lätta att ge vidare eftersom de inte är särskilt personliga. Du kan förvara detta i en stor låda och bara dra ut en när det är dags att ge bort en present nästa gång.  

Smycken, dofter och kläder kan å andra sidan vara lite svårare att ge vidare. För dessa kan du behöva överväga andra alternativ för att bli av med dem. Du kan till exempel organisera en byteshandel. 

Byt dem mot föremål som du behöver

Ring personerna i ditt nätverk och bestäm en dag och tid där ni alla kan träffas och försök att byta de saker som ni inte själva behöver. Din presentmottagare behöver kanske inte ytterligare en annan mixer, men en annan vän kanske skulle bli glad för den. Du kan också få ut något du behöver av det.

Sälja artiklarna på nätet

Du kan också sälja din gåva som inte gick att lämna tillbaka. Du kan välja Blocket eller Tradera och lägga upp föremålen där. Det finns också några som Facebooks Marketplace där du kan sälja i princip vad som helst.

Har du oönskade presentkort? Då kan du sälja dem också för att få bästa möjliga värde för dessa saker. Du kan också byta med ett presentkort som du kan använda själv. 

Donera dem till dem till någon som behöver dem

Du kan också välja att donera objekten. Det finns fantastiska platser som tar emot donationer för föremål av något slag. Du kan överväga att ge dina köp till Frälsningsarmén eller om ni har någon lokal förening som också arbetar med välgörenhet. 

Hur kan du undvika att någon vill lämna tillbaka en present?

Det bästa sättet att undvika denna potentiellt pinsamma situation är att köpa dina nära och kära gåvor som de inte vill returnera. Ja, det är omöjligt att komma in i en annan persons hjärna och se vilka presenter de vill ha; men det finns vissa metoder som du kan följa för att komma närmare.

Det första är att helt enkelt fråga dem vad de vill ha av dig. Detta tar bort gissningen och du är säker på att det du köper kommer att göra den personen lycklig. Naturligtvis eliminerar detta känslan av överraskning men det är mer praktiskt.

Om du känner att du frågar direkt kan verka för framåt, försök se om din den du ska ge presenten till kanske ger dig några ledtrådar. Ta dig tid att lära känna vad personen gillar och ogillar. Detta ger dig en bättre uppfattning om vilka föremål du ska ge.

Lyssna på deras berättelser. Klagar ofta din vän på ryggsmärtor som han har utstått under ganska lång tid? Kanske en bra kudde, en massagedyna, eller kontorsstol som har bättre ryggstöd kommer att uppskattas. 

Lägg märke till de saker som de redan har i hemmet. Du skulle veta att du inte skulle köpa en kaffebryggare som de inte skulle använda om du ser en helt ny bryggare som redan står på diskbänken. Du behöver inte snoka. Du behöver bara vara lite mer medveten om sakerna i din omgivning.

Om du vill ge en mer personlig gåva blir det säkrare att ta med kvittot till butiken. På det sättet, om du funderar på att köpa honom eller henne ett par skor, så kan hon eller han själv prova om de passar och byta dem i annat fall.

Du kan göra detsamma om du vill köpa din mottagare ett visst plagg, doft eller smink. Du kan också göra shoppingdagen till en rolig grej ni gör tillsammans.

Så, om du tar med detta i beräkningen så är risken mycket mindre att mottagaren lämnar tillbaka en present de fått.

Om någon lämnar tillbaka en present de fått (orsaker och vad du ska göra)
Rulla till toppen