Vad säger man när någon tackar för present?

När någon tackar för en present kan det ibland kännas svårt att hitta de rätta orden. Här är några vanliga sätt att svara när någon tackar för en present.

Vad säger man när någon tackar för present?
 1. Ingen orsak Detta är ett vanligt sätt att svara när någon tackar för en present. Det visar att du inte tycker att det var något problem att ge presenten och att du är glad att personen uppskattade den.
 2. Det var inget Detta är ett annat vanligt sätt att svara när någon tackar för en present. Det visar att du inte vill att personen ska känna sig skyldig och att du gav presenten av ren generositet.
 3. Jag är glad att du gillade den Detta är ett sätt att visa att du är glad över att personen uppskattade presenten. Det visar också att du tänkte på personens intressen och behov när du valde presenten.
 4. Det var en nöjelse att ge den till dig Detta sätt att svara visar att du tyckte om att ge presenten och att du är glad att personen uppskattade den.
 5. Tack själv för att du finns Detta är ett sätt att visa att du uppskattar personens närvaro i ditt liv och att du är glad att du kunde ge en present som personen gillade.
 6. Varsågod Detta är ett annat vanligt sätt att svara när någon tackar för en present. Det visar att du är glad att personen gillade presenten och att du skulle ge en present igen om tillfället uppstår.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns något rätt eller fel sätt att svara när någon tackar för en present. Det viktigaste är att visa uppskattning och tacksamhet för personens närvaro och att personen uppskattade presenten.

När man svarar på tack för en present kan det också vara trevligt att inkludera några personliga ord. Här är några förslag på hur man kan utveckla svaren ovan med en personlig touch:

 1. Ingen orsak – ”Ingen orsak alls, jag tyckte det var roligt att hitta något som jag visste att du skulle tycka om.”
 2. Det var inget – ”Det var absolut inget, det var en glädje att ge dig något som jag visste skulle göra dig glad.”
 3. Jag är glad att du gillade den – ”Jag är så glad att du gillade den, jag tänkte verkligen på vad du skulle tycka om när jag valde den.”
 4. Det var en nöjelse att ge den till dig – ”Det var verkligen en nöjelse att ge dig presenten, jag hoppas den gör din dag lite bättre.”
 5. Tack själv för att du finns – ”Tack själv för att du är en så viktig del av mitt liv, det var roligt att kunna ge dig något som du verkligen uppskattade.”
 6. Varsågod – ”Varsågod, jag hoppas du använder presenten ofta och att den påminner dig om mig.”

Att svara på tack för en present kan vara ett tillfälle att uttrycka tacksamhet och uppskattning för den person som mottagit presenten. Genom att inkludera personliga ord och tankar kan man visa att man verkligen bryr sig om personen och att man tänkt på henne eller honom när man valde presenten.

Vad säger man när någon tackar för present?
Rulla till toppen