Roliga lekar för vuxna

Att ha roliga lekar på en vuxenfest kan vara ett utmärkt sätt att få gästerna att koppla av, ha kul och lära känna varandra bättre. Här är några roliga lekar för vuxna som kan ge en oförglömlig fest.

 1. The Price is Right I denna lek ska deltagarna gissa priset på olika varor. En person håller upp varorna och deltagarna skriver ner vad de tror att varorna kostar. Personerna som gissar närmast det faktiska priset får poäng. Den som har flest poäng när alla varorna har visats vinner.
 2. Murder Mystery I denna lek får varje deltagare ett karaktärsnamn och en beskrivning av sin roll i en fiktiv mordgåta. Under festen ska deltagarna prata med varandra och samla ledtrådar för att försöka lösa mordgåtan. En person i gruppen kommer att vara mördaren och deras mål är att undkomma anklagelserna tills slutet av spelet.
 3. Never Have I Ever I denna lek går deltagarna runt och säger ”Jag har aldrig…” följt av något som de aldrig har gjort. Deltagarna som faktiskt har gjort det som nämnts måste dricka en shot eller ta en klunk av sin dryck. Denna lek kan vara ett bra sätt att lära känna varandra bättre och få en del skratt.
 4. Pictionary Pictionary är en klassisk spel där en person väljer ett ord eller en fras och sedan ritar den på en tavla medan resten av gruppen gissar vad det är. Detta kan vara en rolig och interaktiv aktivitet som alla kan delta i.
 5. Charades Charades är en annan klassisk lek där deltagarna ska agera ut ord eller fraser för att få resten av gruppen att gissa vad de försöker uttrycka. Detta kan vara en bra sätt att bryta isen och få gästerna att slappna av.
 6. Heads Up Heads Up är en mobilapp där en person håller upp en kort med ett ord eller en fras på skärmen och spelarna måste försöka gissa ordet genom att beskriva det eller använda kroppsspråk. Detta kan vara en bra sätt att få alla att interagera och ha kul.
 7. Who Am I? I denna lek delas lappar ut med namn på kända personer på dem. Deltagarna placerar sedan lappen i pannan och får ledtrådar om vem de är genom att fråga ja eller nej frågor. Den som gissar sin kändis först vinner.
 8. Vem är jag? Deltagarna skriver ner namnet på en känd person, fiktiv karaktär eller en person i rummet och sätter fast den på pannan på personen bredvid dem. Den personen måste nu ställa ja- och nej-frågor till de andra deltagarna för att lista ut vem de är. Det kan bli mycket skratt och spänning när personer försöker lista ut vilken karaktär de föreställer.
 9. Mordgåta En person väljs ut som mördare och resten av deltagarna är misstänkta. Mördaren får tyst och diskret mörda personer genom att blinka till dem utan att någon annan ser. Offren får då falla ihop och dö, men de får också fortsätta spela genom att ge ledtrådar till de andra spelarna genom att blinka åt dem. De andra spelarna måste lista ut vem mördaren är och diskutera sina misstankar och ledtrådar.
 10. Öl-pong Det här spelet kan bli riktigt roligt med en grupp vänner och lite öl. Man behöver en öl-pong-bord och 20 plastbägare. Bägarna fylls med öl och placeras i formation på bordsytan. Sedan kastar deltagarna pingisbollar i försök att träffa i bägarna. När man lyckas träffa i en bägare, måste personen som äger bägaren dricka upp ölet. Målet är att eliminera alla motståndarens bägare för att vinna spelet.
 11. Charader Charader är en klassisk lek som kan bli mycket roligt för vuxna. Deltagarna delas upp i lag och en person från varje lag ska välja ett ord eller en fras som de ska skildra genom pantomim. De andra i laget måste försöka lista ut vad ordet eller frasen är. Det här spelet kan leda till mycket skratt och kan vara en bra isbrytare för en fest.
 12. Hjärngympa En annan rolig lek för vuxna är hjärngympa. Den här typen av lek innehåller pussel, logiska utmaningar eller hjärngympa-spel. Det finns många olika varianter av hjärngympa som kan anpassas efter deltagarnas nivå och intressen. Det här spelet kan vara en bra aktivitet för en mindre grupp som vill ha en mer avslappnad stund.
 13. Tjuv och polis Tjuv och polis är en lek som går ut på att en person är tjuv och alla andra är poliser. Tjuven måste försöka stjäla saker utan att bli påkommen av poliserna. Om tjuven blir påkommen, måste hen sitta i ”fängelse” tills hen befrias av en annan tjuv. Spelet fortsätter tills alla deltagarna har fått chansen att vara både tjuv och polis. Det här spelet kan bli mycket roligt och energiskt och kan vara en bra aktivitet för en utomhusfest.
 14. Aldrig har jag någonsin” ”Aldrig har jag någonsin” är ett populärt festspel som fungerar bra för vuxna. Varje person tar en tur och säger en påstående som börjar med ”Aldrig har jag någonsin …” och alla andra som har gjort den saken tar en drink eller tar ett steg framåt. Spelet kan bli intressant när människor delar med sig av pinsamma eller överraskande saker de har gjort.
 15. ”Två sanningar och en lögn” I detta spel tar varje person tur att dela tre påståenden om sig själv, varav två är sanna och en är en lögn. De andra spelarna måste gissa vilket påstående som är lögnen. Det är ett roligt sätt att lära känna varandra bättre och kan också vara ett bra isbrytare.
 16. ”Kändisimitationer” I detta spel tilldelas varje person en kändis att imitera och måste förbli i karaktär under hela spelet. De kan tala och agera som kändisen så mycket de vill, och andra spelare måste gissa vem de imiterar. Detta spel kan vara hysteriskt och är perfekt för en grupp vänner som älskar att skoja runt.
 17. ”Pictionary” Liknande charader innebär Pictionary att man ritar ett ord eller fras medan andra spelare försöker gissa vad det är. Detta spel kan spelas i lag och kan bli ganska konkurrenskraftigt när människor tävlar för att vara den första som gissar det rätta svaret.
 18. ”Cards Against Humanity” Cards Against Humanity är ett populärt festspel som innebär att spelare väljer kort med fraser eller ord på dem för att skapa den roligaste, mest absurda meningen möjligt. Det är inte för de lättskrämde, eftersom vissa av kombinationerna kan vara ganska vulgära, men det är ett bra sätt att få människor att skratta och ha en bra tid.

Oavsett vilken typ av grupp du är med finns det gott om roliga och underhållande spel som kan hålla alla engagerade och ha en bra tid. Så nästa gång du planerar en fest eller träff med vänner, överväg att prova några av dessa roliga spel för vuxna.

Roliga lekar för vuxna
Rulla till toppen