Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Fest Utomhus: Roliga och Kreativa Lekar för alla Smaker och Åldrar

Senast updaterad 3 januari, 2024

Att planera en fest utomhus innebär att du har möjlighet att dra nytta av det stora utrymmet och engagera gästerna i en rad roliga och kreativa lekar. Oavsett om det är en födelsedagsfest, en familjesammankomst eller en sommarfest med vänner, kommer dessa utomhuslekar att skapa minnen som varar länge. I den här artikeln kommer vi att presentera en samling lekar och aktiviteter som passar för både vuxna och barn, och som är säkra på att göra din fest utomhus till en succé.

Roliga utomhuslekar för en oförglömlig fest: aktiviteter för alla åldrar

Skattjakt

Skattjakter är en klassisk lek som kan anpassas för att passa alla åldrar och teman. För att organisera en skattjakt, göm föremål eller ”skatter” runt festområdet och dela ut ledtrådar eller kartor till deltagarna för att hjälpa dem att hitta dem. Du kan göra det mer utmanande genom att lägga till gåtor eller pussel som deltagarna måste lösa för att hitta skatterna.

Kubb

Kubb är ett svenskt träspel som går ut på att kasta pinnar för att slå ner klossar, kallade ”kubbar”, och slutligen kungen i mitten. Detta lagbaserade spel är enkelt att lära sig och kan spelas av både vuxna och barn. För att spela Kubb behöver du ett Kubb-set, som kan köpas eller tillverkas hemma, och ett öppet gräsområde.

Ägg-och-sked-lopp

Ägg-och-sked-lopp är en klassisk festlek som testar deltagarnas balans och koordination. För att spela behöver du en sked och ett ägg (antingen riktigt eller i plast) för varje deltagare. Deltagarna måste balansera ägget på skeden och springa en viss sträcka utan att tappa ägget. Den första personen som korsar mållinjen utan att tappa ägget vinner.

Säckhoppning

Säckhoppning är en annan klassisk lek som är perfekt för utomhusfester. För att spela behöver du en säck (t.ex. en potatissäck eller en stor kudde) för varje deltagare. Deltagarna börjar vid en startlinje och hoppar framåt i sina säckar för att nå mållinjen. Den första personen som korsar mållinjen vinner.

Vattenballongskrig

Vattenballongskrig är en lek som garanterat kommer att svalka och roa dina gäster under en varm sommardag. Fyll ett stort antal vattenballonger och dela upp deltagarna i två eller flera lag. Ange gränser för krigszonen och låt kampen börja. Det lag som har kvar flest hela ballonger när tiden är ute vinner.

Tre-i-rad med frisbee

Tre-i-rad med frisbee är en kreativ och rolig variation på det klassiska spelet tre-i-rad. För att spela behöver du nio stora hattar, hinkar eller liknande föremål och minst två frisbees. Placera hattarna i en 3×3-rutnät och dela upp deltagarna i två lag. Lagen turas om att kasta frisbees i försök att landa dem i hattarna och skapa en rad med tre, antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt.

Stafettlopp

Stafettlopp är en utmärkt lek för att uppmuntra lagarbete och tävlingsanda. Du kan anpassa stafettloppet genom att lägga till olika moment, såsom att springa med en ballong klämd mellan knäna, hoppa över hinder eller bära en vattenballong utan att den spricker. Dela upp deltagarna i lag och låt dem turas om att slutföra banan. Det första laget som får alla sina medlemmar över mållinjen vinner.

Fånga flaggan

Fånga flaggan är en lagbaserad lek som kräver strategi och snabbtänkthet. Dela upp deltagarna i två lag och ge varje lag en flagga eller liknande föremål att gömma inom sitt territorium. Målet är att fånga motståndarlagets flagga och föra den tillbaka till sitt eget territorium utan att bli tagen av motståndarlagets medlemmar. Om en spelare blir tagen på fiendens territorium måste de ”friges” av en lagkamrat innan de kan fortsätta spela.

Rundpingis

Rundpingis är en underhållande variant av bordtennis som kan spelas utomhus med en stor grupp människor. För att spela behöver du ett bordtennisbord, nät, racketar och en boll. Istället för att ha två spelare som tävlar mot varandra, deltar alla i leken genom att stå runt bordet och slå bollen över nätet i tur och ordning. Om en spelare missar bollen eller slår den utanför bordet är de ute. Leken fortsätter tills det bara finns en spelare kvar.

Lag-fotboll

Lag-fotboll är en enkel och rolig lek som passar för deltagare i alla åldrar. Dela upp deltagarna i två lag och använd koner eller andra föremål för att skapa mål. Lagen turas om att försöka göra mål på motståndarlagets mål. Du kan anpassa spelets regler och svårighetsgrad genom att införa begränsningar, såsom att bara använda en fot eller att inte röra bollen med händerna.

och kreativitet kan du se till att dina gäster blir engagerade och underhållna under hela evenemanget. Kom ihåg att ta hänsyn till åldersgrupper, intressen och fysiska förmågor när du väljer lekar för din fest utomhus, och var beredd att göra justeringar för att säkerställa att alla kan delta och ha roligt.

Jättespelet Twister

För att spela jätteversionen av Twister behöver du en stor presenning eller plastduk och färgade papperscirklar i fyra olika färger. Fäst papperscirklarna på presenningen eller plastduken i ett rutnätsmönster och använd ett traditionellt Twister-spelbräde eller en app för att generera instruktionerna. Jättespelet Twister är en rolig och utmanande lek som garanterat kommer att få dina gäster att skratta och kämpa för att hålla balansen.

Mänsklig knut

Mänsklig knut är en lagbaserad lek som främjar samarbete och problemlösning. Be deltagarna att stå i en cirkel, skuldra mot skuldra, och be dem att sträcka ut sina armar och ta tag i händerna på två personer som inte står bredvid dem. Målet med spelet är att lösa upp knuten genom att krypa, klättra och slingra sig, utan att släppa taget om händerna. Det lag som lyckas lösa upp sin knut snabbast vinner.

Tug-of-war

Tug-of-war, eller dragkamp, är en klassisk lek som passar för både vuxna och barn. Allt du behöver är ett långt rep och en markering på marken för att indikera mitten. Dela upp deltagarna i två jämnt matchade lag och placera dem på varsin sida av markeringen. När spelet startar ska lagen försöka dra det andra laget över mittenmarkeringen. Det lag som lyckas dra det andra laget över markeringen vinner.

Läs mer och beställ

Blindsmakning

Blindsmakning är en lek som testar deltagarnas smaklökar och förmåga att identifiera mat och dryck. Förbered ett urval av olika föremål för smakprovning, såsom frukt, grönsaker, kryddor eller drycker, och be deltagarna att sätta på sig ögonbindlar. Ge varje deltagare en provsmakning av varje föremål och be dem att gissa vad det är. Den person som gissar flest rätt vinner.

Vattenhinderbana

En vattenhinderbana är en perfekt lek för en varm sommardag och kan anpassas efter deltagarnas ålder och fysiska förmåga. Skapa en hinderbana med vattenspridare, halkiga presenningar, vattenballonger och andra vattenrelaterade utmaningar. Dela upp deltagarna i lag och låt dem tävla mot varandra för att se vilket lag som kan slutföra banan snabbast. Glöm inte att förbereda handdukar och extra kläder för deltagarna att byta till efter att de blivit blöta.

Frisbeegolf

Frisbeegolf är en utmärkt utomhuslek som kombinerar element från golf och frisbeekastning. Skapa en frisbeegolfbana genom att placera mål, som korgar eller träd, runt festområdet och märk ut startpunkter för varje ”hål”. Deltagarna tävlar mot varandra genom att kasta sina frisbees från startpunkten och försöker träffa målet med så få kast som möjligt. Den person som slutför banan med minst antal kast vinner. Läs mer och beställ

Mölkky

Mölkky är ett populärt finskt träspel som är både enkelt och underhållande, vilket gör det till en utmärkt lek för utomhusfester. Spelet går ut på att kasta en träpinne, kallad ”mölkky”, för att slå ner numrerade träklossar, kallade ”mölkkys”, som är uppställda i en formation. Målet är att nå en exakt poängsumma på 50 poäng genom att slå ner mölkkys.

För att spela Mölkky behöver du ett Mölkky-set, som kan köpas eller tillverkas hemma, och ett öppet gräsområde. Dela upp deltagarna i två lag eller låt dem spela individuellt. Spelarna turas om att kasta mölkky och poäng tilldelas baserat på antalet mölkkys som slås ner. Om en spelare slår ner en enda mölkky får de poäng enligt mölkkyklossen nummer; om de slår ner flera mölkkys får de poäng lika med antalet nedslagna klossar.

Spelet fortsätter tills en spelare eller lag når exakt 50 poäng. Om en spelare överskrider 50 poäng återställs deras poäng till 25. Om en spelare missar att slå ner några mölkkys under tre på varandra följande omgångar är de ute ur spelet.

Mölkky är en social och tävlingsinriktad lek som uppmuntrar strategi och skicklighet. Det är också ett utmärkt sätt att engagera gäster i alla åldrar och ger en rolig aktivitet som kan avnjutas under hela festen.

Läs mer och beställ

Potatiskastning

Potatiskastning är en rolig och enkel lek som passar för alla åldrar. Dela upp deltagarna i par och ge varje par en potatis. Paret börjar med att stå nära varandra och kasta potatisen fram och tillbaka. Efter varje lyckad kast tar paret ett steg bakåt och ökar avståndet mellan dem. Om en potatis tappas är paret ute ur spelet. Det par som lyckas kasta potatisen över det längsta avståndet utan att tappa den vinner.

Fotbollsbollong

Fotbollsbollong är en lek som testar deltagarnas fotbollsfärdigheter och samarbetsförmåga. För att spela behöver du en fotboll och ett antal vattenballonger. Dela upp deltagarna i två lag och låt dem ställa upp på varsin sida av en förutbestämd bana. Målet med spelet är att sparka fotbollen över banan och försöka spränga så många av motståndarlagets vattenballonger som möjligt. Det lag som spränger flest ballonger inom en viss tid vinner.

Tårtpromenad

Tårtpromenad är en lek som passar för både barn och vuxna och är en utomhusvariant av musikstolar. Rita en cirkel med numrerade platser på marken och spela musik medan deltagarna går runt cirkeln. När musiken stannar ropar en ledare ut ett nummer och den person som står på den numrerade platsen vinner ett pris, till exempel en tårta eller annan godis.

Lag-konst

Lag-konst är en kreativ lek som uppmuntrar samarbete och kommunikation mellan deltagarna. Dela upp deltagarna i lag och ge varje lag en stor duk eller pappersark, färger och penslar. Lagen får en viss tid på sig att skapa ett konstverk tillsammans, baserat på ett tema eller en instruktion. När tiden är ute presenterar lagen sina konstverk och en jury eller alla deltagare röstar på det bästa konstverket.

Avslutning

Utomhuslekar och aktiviteter är perfekta för att skapa en levande och minnesvärd festatmosfär. Genom att välja lekar som uppmuntrar samarbete, tävlingsanda och kreativitet kan du se till att dina gäster blir engagerade och underhållna under hela evenemanget. Kom ihåg att ta hänsyn till åldersgrupper, intressen och fysiska förmågor när du väljer lekar för din fest utomhus, och var beredd att göra justeringar för att säkerställa att alla kan delta och ha roligt.

Tips på fortsatt läsning

Barnkalas och fest

Utomhuslekar vuxna

Roliga lekar till fest

Kalasaktiviteter för Vuxna

 • Skattjakt för Vuxna: En Rolig Aktivitet för Alla Åldrar

  Skattjakt för Vuxna: En Rolig Aktivitet för Alla Åldrar

  Senast updaterad 16 januari, 2024 Känner du att vardagen har blivit förutsägbar? Är det dags att göra något annorlunda, något som bryter monotonin? Tänk om du kunde väcka den där känslan av äventyr och överraskning, även som vuxen? Skattjakt för vuxna är inte bara en lek från barndomen, det är en spännande aktivitet som återupplivar…

  Läs mer…


 • Färdiga Charader: Din Ultimata Guide till Rolig och Underhållande Lek

  Färdiga Charader: Din Ultimata Guide till Rolig och Underhållande Lek

  Senast updaterad 15 januari, 2024 Är du på jakt efter en aktivitet som verkligen kan liva upp en fest? Eller kanske söker du efter en rolig och interaktiv lek att fördriva tid med vänner och familj? Då är färdiga charader svaret! Oavsett om du är en nybörjare eller en veteran inom charader, kommer den här…

  Läs mer…


 • Utomhuslekar Vuxna: En Guide till Roliga Aktiviteter och Spel för Alla

  Utomhuslekar Vuxna: En Guide till Roliga Aktiviteter och Spel för Alla

  Senast updaterad 3 januari, 2024 Vem sa att utomhuslekar enbart är för barn? Utforska en värld av utomhusaktiviteter som passar utmärkt även för vuxna. Denna guide bjuder på allt från klassiska lekar med en modern twist till innovativa och kreativa spel, erbjudande roliga alternativ för alla smaker och sammanhang. Denna guide förvandlar utomhuslekar till en…

  Läs mer…


 • Starta festen med en Tipspromenad Till Bröllop!

  Starta festen med en Tipspromenad Till Bröllop!

  Senast updaterad 1 januari, 2024 När det gäller att planera ett bröllop finns det så många saker att tänka på – platsen, maten, dekorationerna, klänningen och mycket mer. Men vad händer efter att allt det praktiska är klart? Hur ska du göra för att underhålla dina gäster och se till att de har roligt under…

  Läs mer…


 • Kreativa och roliga babyshower lekar för att göra din fest minnesvärd!

  Kreativa och roliga babyshower lekar för att göra din fest minnesvärd!

  Senast updaterad 21 januari, 2024 Planerar du en babyshower och letar efter de mest underhållande lekarna? Inte bara hjälper rätt lekar till att bryta isen mellan gästerna, men de blir också oförglömliga höjdpunkter av firandet. Från klassiker som ”Gissa babymaten” till kreativa nya favoriter, erbjuder vi en lista över 16 oemotståndliga babyshower lekar. Dessa aktiviteter…

  Läs mer…


 • Planera en Femkamp Utomhus för Midsommar och Andra Fester

  Planera en Femkamp Utomhus för Midsommar och Andra Fester

  Senast updaterad 30 oktober, 2023 Välkomna, festarrangörer och lekälskare! Letar du efter ett unikt och engagerande sätt att underhålla dina gäster under midsommar eller vid festliga tillfällen? Sök inte längre än femkamp utomhus – en underhållande kombination av lekar och tävlingar som alla kan njuta av. I den här detaljerade guiden kommer vi att dyka…

  Läs mer…


 • 100 Roliga Frågor: Vänd Festen från Fiasko till Succé!

  100 Roliga Frågor: Vänd Festen från Fiasko till Succé!

  Senast updaterad 30 oktober, 2023 Välkommen, festfixare och värdar av världen! I den ström av festplaneringen, letar vi alla efter det hemliga vapnet, det lilla extra som verkligen kan få folk att minnas din fest. Du vet, det där lilla speciella som får folk att skratta så mycket att de knappt kan andas. Det som…

  Läs mer…


 • Skapa Magiska Minnen med Dessa Kalasaktiviteter för Vuxna: Fira som Aldrig Förr!

  Skapa Magiska Minnen med Dessa Kalasaktiviteter för Vuxna: Fira som Aldrig Förr!

  Senast updaterad 3 januari, 2024 Vuxenlivet kan ibland kännas som en daglig tristess, med endast arbete och rutiner som fyller våra dagar. Men när det är dags att fira en födelsedag, bröllopsdag eller bara en lycklig stund, finns det inget bättre sätt att ta en paus från verkligheten än att skapa några magiska minnen med…

  Läs mer…


 • Guiden till ett Billigt Barnkalas: Skapa Minnesvärda Ögonblick

  Guiden till ett Billigt Barnkalas: Skapa Minnesvärda Ögonblick

  Senast updaterad 21 december, 2023 Det är en vanlig missuppfattning att alla de bästa barnkalasen kräver stora pengar. Men sanningen är att med lite kreativitet och en del planering kan du skapa ett billigt barnkalas som kommer att skapa livslånga minnen. Denna guide kommer att lära dig allt du behöver veta om att skapa ett…

  Läs mer…


 • Lekar Barnkalas 7 År: En Fantastisk Guide till Osökt Roliga Spel

  Lekar Barnkalas 7 År: En Fantastisk Guide till Osökt Roliga Spel

  Senast updaterad 4 december, 2023 Organiserar du ett barnkalas för en 7-åring och letar efter lekar och aktiviteter? Då har du kommit rätt. I den här guiden kommer vi att utforska lekar barnkalas 7 år – allt från klassiska spel till kreativa idéer som kommer att få hela partiet i skratt och gott humör. Så…

  Läs mer…


 • Färdiga ledtrådar till skattjakt

  Färdiga ledtrådar till skattjakt

  Senast updaterad 17 december, 2023 En skattjakt är en populär aktivitet på barnkalas och kan vara ett roligt sätt att få barnen att röra på sig och ha kul tillsammans. En viktig del av skattjakten är ledtrådarna som leder barnen från en plats till en annan tills de hittar skatten. Om du vill spara tid…

  Läs mer…


 • Rolig tipspromenad till fest gratis

  Rolig tipspromenad till fest gratis

  Senast updaterad 21 december, 2023 Vare sig du planerar en födelsedagsfest, sammankomst eller bara en trevlig kväll med vänner, kommer vår samling av tipspromenadfrågor att ge skratt och överraskningar! Rolig Tipspromenad till Fest 2023: Planerar du en fest och letar efter den perfekta aktiviteten? Upptäck vår samling av roliga och utmanande tipspromenadfrågor, speciellt utformade för…

  Läs mer…


Fest Utomhus: Roliga och Kreativa Lekar för alla Smaker och Åldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen