Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Kalas med Disco-tema: Så här fixar du det coolaste partyt!

Disco tema är väldigt bra på ett barnkalas. Musik är ju något som både små och stora barn tycker om. Det är ett kalastema som passar både tjejer och killar.

Men hur anordnar man ett discokalas? Välj gärna inbjudningskort som glittrar. Kläderna kan vara något glittrigt eller så klär man ut sig till sin favoritartist. Använd discobelysning och en discokula i taket. Låt barnen skriva autografer och använd dem som placeringskort. Servera chips, popcorn, pizza och läsk. Bra lekar på ett disco-kalas är dansstopp och danstävlingar.

Disco-kalas – ett barnkalas med disco tema

Att planera och ordna ett disco-kalas kan vara en utmärkt idé för en fest som garanterat kommer att vara minnesvärd och underhållande för gästerna. Det behöver heller inte köpas in så mycket produkter eller prylar för den här festen. Disco-temat erbjuder en färgstark och livlig atmosfär som passar för både barn och vuxna, och det är enkelt att anpassa efter ålder, intressen och budget. I denna artikel kommer vi att gå igenom de viktigaste aspekterna av att ordna ett disco-kalas, inklusive inbjudningar, dekor, aktiviteter, musik, mat och dryck, och mycket mer. Låt mig berätta mer om hur du anordnar det perfekta disco-kalaset!

Bjud in till kalas med disco-tema

Det första steget i att ordna ett disco-kalas är att skapa inbjudningskort som passar temat. Välj färgglada och glittriga inbjudningskort med disco-relaterade motiv, såsom discokulor, ljusslingor eller dansande silhuetter. Det kan hjälpa till att skapa förväntan inför festen. Se till att inkludera all relevant information om datum, tid, plats och eventuell klädkod för att förbereda gästerna på vad de kan förvänta sig.

Välj gärna ett stort glittrigt inbjudningskort! Det kan man göra på ett glansigt papper, glitter eller med paljetter som man fäster på ett papper. Det kan vara kort formade som en discokula eller kanske en stor glansig stjärna.

Det går också bra att skriva inbjudningarna på en kasserad cd-skiva som man sedan klistrar upp på ett färgat eller glansigt papper.

Har du tomma cd-fodral hemma är det kul att använda dem till inbjudan också. Skriv ut ett foto på barnet som fyller år och sätt på framsidan. Klipp sedan ut en ”cd” i silverfärgat papper där du skriver information om disco-kalaset. Datum tid osv.

Här kan du även be barnen att ta med sig en skiva med sin favoritartist.

Hur klär man sig på ett disco-fest?

För att maximera glittret och glamouren på ett fest med disco tema, uppmuntra barnen att klä ut sig till sina favoritartister eller bära daning queen-därkter. Ditt kalas blir mer minnesvärt och underhållande med gäster i paljettklänningar, glittriga toppar, utsvängda byxor, jumpsuits, stora solglasögon samt platåskor eller högklackade stövlar. Dessa klädval förstärker disco-temat och bidrar till en festlig stämning.

Köp och erbjud rekvisita och accessoarer

För att verkligen bjuda in dina gäster i discoatmosfären, kan det vara en utmärkt idé att du erbjuda olika rekvisita och accessoarer att ha i lager, som de kan använda och leka med under festen. Köp t.ex.:

 • Välj discokulor, paljettflugor och glänsande halsband som fångar festens ljus och bidrar till en autentisk discokänsla.
 • Livfulla och färgstarka fjäderboas som tillför en extra touch av flärd och festlighet.
 • Glitter och professionell ansiktsmålning för att låta gästerna transformera sig till glittrande discofigurer.

Genom att erbjuda dessa kreativa tillbehör uppmuntrar du gästerna att själva bli en del av festens discotema, vilket höjer stämningen och gör kvällen ännu mer minnesvärd.

Dekorationer festen med disco tema

För att skapa en festlig och inbjudande discomiljö, börja med att införliva skaffa och färgglada dekorationer. Använd discoljus och köp discokula att hänga i taket för att skapa ett dansant ljusspel och komplettera med köp av ljusslingor och neonlampor för extra atmosfär.

Köp ett lager av färgglada ballonger, gör egna banderoller och cd-skivor för en unik touch. Markera dansgolvet med färgglada mattor och köp ballonger i silver för att addera en lekfull känsla. Inkludera en dedikerad danszon, en avslappnad chill-out zon, en aktivitetszon för spel, och en zon för mat och dryck för att hålla festen dynamisk och engagerande.

Mat och dryck med disco tema

För att komplettera din discofest, skapa en meny med tematiska och praktiska mat- och dryckesval. Satsa på ett lager av smakfulla fingerfood-alternativ som pizzabitar, kycklingspett och minisandwiches, perfekta för att äta på språng. Erbjud ett urval av färgstarka, fruktiga drycker. Avrunda med discoinspirerade desserter som glitterkakor. Glöm inte att inkludera alternativ för olika kostbehov för att säkerställa att alla gäster kan njuta av maten.

Godispåsar på ett discofest

Godispåsarna på ett discokalas kan förutom godiset innehålla glittriga saker. Köp t.ex. glitterlotion, glittrigt nagellack, klistermärken, glitter osv. Köp ett större lager med glitter och ge barnen varsin glitterburk i godispåsen.


Aktiviteter och underhållning för discokalas

För att hålla gästerna aktiva och underhållna på discokalaset, inkludera roliga discorelaterade aktiviteter:

 • Dans Tävlingar: Uppmuntra gästerna att tävla med sina discomoves och dela ut priser för olika dansstilar. Se till att alla deltagare får ett erkännande.
 • Musikquiz: Testa gästernas kunskaper om discoeran med ett engagerande musikquiz.
 • Dansstopp: En klassisk lek där deltagarna måste frysa när musiken stannar.
 • Limbo: Se vem som kan limbo-dansa under den lägsta höjden med discomusik i bakgrunden.
 • Tidningsdans: Par dansar på en tidning som viks mindre för varje musikpaus tills ett vinnarpar kvarstår.
 • Sifferdans: Placera siffror på golvet; när musiken stannar och en siffra ropas ut, vinner barnet på den siffran ett pris.
 • Snurra Flaskan: En rolig variant där barnen utför olika dansutmaningar när flaskan pekar på dem.

Dessa aktiviteter bidrar till en minnesvärd och interaktiv discoupplevelse.

Relaterade frågor

Vad kan man ha för tema på barnkalas? Bra teman är pyjamasparty, maskerad, riddarkalas, flygplanskalas, baklängeskalas osv. Fler kalastips kan du hitta här.

Hur mycket får presenten till barnkalaset kosta? När jag undersökte vad mina läsare tycker så visade det sig att de flesta tycker att det räcker att lägga ca 100 kr på presenter till barnets kompisar. Läs mer om hur mycket presenter får kosta här.

Vad ska man ge när barnets kompisar fyller år? Köp hem ett lager av t.ex. såpbubblor, flygande tefat, snöbollsgörare, utgrävningsset med dinosaurier eller enhörningar. Bra att ha hemma när barnet ska på fest nästa gång. Förslag på fler bra presenter till barnets kompisar hittar du här.

Tips på fortsatt läsning

 • Detektivkalas

  Detektivkalas

  Om ditt barn är förtjust i detektivböcker, varför inte överraska med ett detektivkalas på födelsedagen? Det blir garanterat en rolig och spännande upplevelse för alla inblandade. Hur ordnar man ett[…]

  Läs mer..


 • CirkusKalas

  CirkusKalas

  Barn brukar njuta av cirkusar och barnkalas, så varför inte arrangera ett cirkuskalas? Hur arrangerar man ett cirkuskalas? Skriv ut cirkusbiljetter som inbjudan och uppmana barnen att klä ut sig[…]

  Läs mer..


 • Den Ultimata Guiden till Barnkalas presenter

  Den Ultimata Guiden till Barnkalas presenter

  Ska ditt barn på kalas hos en kompis? Då vet jag att det många gånger kan vara svårt att komma på vad man ska köpa. Så jag har försökt att[…]

  Läs mer..


Kalas med Disco-tema: Så här fixar du det coolaste partyt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen