Present till 5-årig tjej

För den som inte lever tillsammans med en femårig flicka kanske det verkar svårt att hitta en bra present? Men för oss som har haft en dotter i den åldern är det enkelt!

Så vad är då en bra present till en 5-årig tjej? Hon gillar saker som glittrar och glänser. Hon tycker om att göra sig vacker, leka vilda lekar och att pyssla. Hon gillar också att leka med dockor och lego. Men fortsätt läsa så kommer de fler presenttips!

Vad är en bra present till en 5-årig tjej
Vad är en bra present till en 5-årig tjej

Här hittar du de bästa presenttipsen till en 5-årig tjej! Presenter som gör henne riktigt glad.

Den här sidan handlar ju om bra presenter till en 5-årig tjej. Jag har också skrivit en sida med mer generella presenttips till 5-åringar. Presenter som passar att ge både killar och tjejer i 5-årsåldern. Besök gärna sidan för fler bra presenter:

Bästa presenterna till en 5-årig tjej

Det som den 5-åriga tjejen kommer bli allra gladast för att få är utklädningskläder. Gärna en fin klänning och en krona så att hon kan bli prinsessa. Men pippikläder, en superhjältemanel och piratutrustning är inte heller fel. Köp gärna en fin piratkista och fyll med gamla kläder du själv inte använder, köp till en fin prinsessklänning, krona, glasskor, lite plastdiamanter och annat som en liten prinsessa kan behöva. Gärna två klänningar faktiskt så att även bästisen kan vara prinsessa samtidigt. En käpphäst kan vara bra att ha också ifall prinsessan behöver ut och döda drakar ibland. Roliga hattar är heller inte fel om du kan hitta och stoppa ner i kistan.

Köp en fin koffert att förvara utklädningskläderna i.
Kläder för att bli kapten på sjörövarskeppet. Kanske seglar hon iväg med skeppet Hoppetossa
En mantel av något slag brukar vara användbart när de klär ut sig.
En annan piratklädsel som barn brukar gilla. Se upp så hon inte berövar dig din godispåse…pirater är luriga!

En silvermantel gör att hon lätt förvandlas till vilken superhjälte som helst.
Självklart vill hon ha en krona. Det är den viktigaste utrustningen i utklädningslådan!

5-åriga tjejer gillar lego och duplo

Lego är en annan superbra present att ge en 5-årig tjej. Det finns både färdiga legosystem med små minivärldar som tjejer i den här åldern brukar gilla och paket med standardlegobitar där hon själv får skapa sig en liten värld, bygga hus som gubbarna får bo i osv. För femåringar finns det också många duplo byggsatser som är väldigt roliga att få i present.

Lösa legobitar är viktigt. De ger henne möjlighet att skapa fritt. Legot kan användas i andra lekar också, allt från att vara mat till att förvandlas till Pippi långstrumps bostad eller något annat som behövs i leken.
Till legot är det viktig att ha lite olika gubbar att välja mellan. Här köper du en blandad kompott med en kock, snickare, brandman, trollkarl, skörövare osv. Paketet innehåller 20 st blandade legogubbar.
En kul byggsats från Lego Friends. Här driver hon ett eget cupcake kafé och kör ut dem till kunderna på sin flakmoped. Om man vill kan man även slå sig ner på en stol och njuta av en kopp kaffe.
Barn älskar att få åka på tivoli. Det gör duplofigurerna också. Här hittar du många åkattraktioner, rutschkanor, en fotograf, en offentlig toalett och en glasskiosk.
Här är ett legobygge där gubbarna åkt på utomhusäventyr med forsränning, klättring, cykling och att sova över i tält.
Duplopaket med ett torg. Det händer mycket spännande på torget och det finns olika butiker. Bageri, bilverkstad, läkarmottagning osv.
Lego Friends Mias fölstall är ett legobygge som passar lite yngre barn. Det är ganska lätt att bygga och det är roligt att leka med stallet när det är färdigbyggt.
Med det batteridrivna duplotåget med många funktioner, kan figurerna se sig om i världen. Om du vill, finns det även en tillhörande app att ladda hem till din telefon.
Det här är ett duplostall. Setet innehåller, förutom själva stallet, även två hästar, mat till hästarna och diverse utrustning som behövs i stallet.

Ge pyssel i present till 5-åriga flickor

Pyssel är en annan sak som alltid brukar bli mycket uppskattat. Det finns färdiga pysselpaket för att göra egna studsbollar, tvålar mm. Pysselböcker med stickers, små vävstolar, färdiga pysselpaket, pysselböcker med förslag på olika pyssel, gipsgrejer att måla, pärlor, göra egna suddgummi, glitterpennor, målarbok osv. Det finns riktigt mycket bra pysselgrejer du kan ge i present till en 5-årig tjej.

Pysselset för att dekorera de tre bakelserna med färg, klistermärken och glitter.
Ett pysselset med en gipshund ochen gipskatt som ska målas. All utrustning ingår.
Pärlor tillhör också basutbudet av leksaker som man bör ha hemma när man har en prinsessa. De gillar både smycken och att göra pärlplattor. Det är sådant de kan pilla länge med.
Ett set som innehåller allt hon behöver för att göra egna tvålar. Välj form och doft själv.
För barn som målar mycket är det kul att få lite roliga suddgummi också, så som de här kaktusarna.
Här är ett pysselset för att göra sina egna smycken. Det brukar alltid vara uppskattat att få i födelsedagspresent. Egentillverkade smycken är finast!

När dockorna behöver ett täcke eller Barbie saknar en matta är det smidigt att kunna ordna det.
Glitter är mycket användbart, speciellt om man är en 5-årig prinsessa så är det nödvändigt!
Glitter är mycket användbart, speciellt om man är en 5-årig prinsessa så är det nödvändigt!
En fin målarbok är också en bra present till en 5-årig flicka. Den här är för lite större barn och har mycket detaljer. Det är något som de brukar tycka är väldigt kul.
En fin målarbok är också en bra present till en 5-årig flicka. Den här är för lite större barn och har mycket detaljer. Det är något som de brukar tycka är väldigt kul.

Utomhuspresenter att ge en 5-årig tjej

En bra present till en 5-årig tjej skulle också kunna vara grejer hon kan använda utomhus. Det kan till exempel vara olika sorters gungor, sparcykel, studsmatta, strandleksaker, simringar, insektsbok och förstoringsglas, en ny cykel om den gamla är för liten och utrustning för att blöta ner sig ute i trägården. Finns det gott om plats i trädgården så är en lekstuga också något en 5-årig flicka skulle älska att få i present.

Att gunga är en rolig aktivitet för små tjejer. Kanske hon killar den här knappgungan?
När du är ute och promenerar i ett villaområde hör du ofta barn som leker och har kul. Ofta är det en studsmatta som blir deras samlingspunkt.
I badet är det lite säkrare om man har en simdyna. Allra säkrast är det så klart om simdynan får sitta på. En hajfena är både tuff och den sitter heller inte i vägen. Så chanserna är goda att hon behåller den på.
Om hon inte har en lagom stor cykel så kan det vara en bra present. Till en 5-årig flicka rekommenderas en cykel som är 16 tum. Tjejer i 5-årsåldern saknar riskmedvetenhet, så det är bra att komplettera med en cykelhjälm.
Om kompisarna kommer på besök är det förstås ännu bättre med en stor gunga där båda får plats.
Det är kul att studera insekter och fjärilar. I locket på de här burkarna finns ett förstoringsglas, som gör att man kan få dem uppförstorade och se hur de verkligen ser ut.
När det är sommar och varmt är det viktigt att inte bara ge en 5-årig tjej mycket glass. Det kan väven vara bra att ha en pool som hon kan svalka sig i när det blir hett. Det här är en riktig lyxvariant.
För lite tyngre arbeten i sandlådan är det bra att ha en grävskopa till hjälp. Kanske behöver hon gräva ett hål till Kina. Ja, det är det barn gör i sandlådan. Med en bra grävskopa så kanske hon kommer dit.
En riktigt bra present till en 5-årig tjej är en sparkcykel. De brukar älska fart och farligheter.
Vilka insekter har hon egentligen fångat? Här är en bok som svarar på allt hon vill veta om insekterna och deras värld. Varför gillar getingarna vår matsäck osv.
Det är något magiskt med enhörningar. Den här är en bra present till en 5-årig tjej eftersom den helt maniskt sprutar vatten ur hornet och håller både henne och gräsmattan välvattnade.
Leksaker, kläder och annat med Elsa från filmen Frost på brukar vara högt önskade av 5-åriga flickor. Ett sandset med hink, kratta spade, kakform och en vattenkanna med Elsa och Anna kommer att älskas.
Leksaker, kläder och annat med Elsa från filmen Frost på brukar vara högt önskade av 5-åriga flickor. Ett sandset med hink, kratta spade, kakform och en vattenkanna med Elsa och Anna kommer att älskas.

Dockor i present till en 5-årig flicka

Dockor brukar också vara väldigt populärt att få. Det kan både vara bebis-dockor, Barbiedockor och andra typer av dockor.

Interatkiv baby born docka är en riktigt fin present till en 5-årig flicka som fyller år.
Interatkiv baby born docka är en riktigt fin present till en 5-årig flicka som fyller år.
Docka med mycket tillbehör, så som potta, nappflaska, tallrik och bestick. Hon kan både dricka och kissa.
Alfons Åberg docka där du samtidigt är med och bidrar till Friends verksamhet.
Alfons Åberg docka där du samtidigt är med och bidrar till Friends verksamhet.

Utrustning till dockorna

Bebisdockorna får gärna ha några finesser som att prata eller så. Det brukar också vara uppskattat med lite finare utrustning till sin baby. Det kan vara både docksäng, dockvagn, matstol och andra tillbehör.

En docksäng eller vagga är bra att ha till sina dockor. Att det är kronor och rosa brukar bli en uppskattad detalj.
En fin dockvagn att köra dockan i är också något som en 5-årig dockmamma önskar sig.
Ett helt kit till dockan. Det är konstigt nog mycket billigare än den röda dockvagnen.
När dockorna ska följa med i bilen behöver självklart även de en bilbarnstol. För tänk om det skulle hända något!
När dockmamman är ute på promenad med sina små är det bra att ha med all utrustning som kan behövas i en skötväska.
Här är setet du inte ens visste att dockorna behövde. Men tydligen behövs det här kittet för att hålla dockan glad och frisk.
Här är setet du inte ens visste att dockorna behövde. Men tydligen behövs det här kittet för att hålla dockan glad och frisk.

Barbiedockor i present till 5-årig tjej

När det gäller barbiedockor så finns det oändligt många att välja mellan. De kommer med olika hårfärg, kläder och utrustning. Barbie ska dessutom gärna ha ett hus, bil, pool, möbler, kök och ett stall fyllt av hästar. Mitt bästa tips är att du redan tidigt köper en liten Billy bokhylla från IKEA. Hyllplanen där kan anpassas i höjdled. Bokhyllan kan sedan använda som hus till Barbiedockorna och helt naturligt så stannar alla leksakerna kvar i bokhyllan. Bokhyllan kan förstås tapetseras och så för att bli extra fin. Men det är inget som egentligen behövs. Med lite häftmassa och tidningsurklipp från någon inredningstidning fixar du enkelt lite tavlor till huset. Huset måste inte vara fullt möblerat för att bli en bra present till en 5-årig tjej. Hon kommer själv att fixa de möbler som saknas. Med papper tejp och kartonger kommer hon göra jättefint i Barbiehuset ändå.

Det finns Barbie som tränar
Det finns Barbie som tränar
Till Barbie finns det mycket tillbehör. Hästar och stall är vanligt att barnen önskar sig.
Här kör Barbie ambulans. Smarta ambulans som kan omvandlas till sjukhus på ett ögonblick.
Här kör Barbie ambulans. Smarta ambulans som kan omvandlas till sjukhus på ett ögonblick.
Här är Barbies pojkvän Ken
När man köper en Barbiedocka kan det även ingå lite utrustning och tillbehör ibland.
Han och Barbie ska gifta sig.
När det gäller hus till Barbie brukar det vara roligt att få ett så stort som möjligt.
Barbie är ju fin och regnbågar är ju fina. Att få en Barbiedocka i regnbågskläder blir superbra.

Sminkdocka eller frisyrhuvud

En sminkdocka brukar också vara något som en 5-årig flicka blir väldigt glad av att få i present.

Det ingår smink, hårprylar, och annat som hon kommer behöva.
Det ingår smink, hårprylar, och annat som hon kommer behöva.

Dockhus

Sedan finns det olika sorters små dockor, figurer och minivärldar. Det är något som en 5-årig flicka tycker om att få i present.

Pippi Långstrump är en stor favorit blan 5-åriga flickor

Dockor från filmer det tycker om är också en bra idé. Det kan till exempel vara Pippi Långstrump. Det finns även små dockhus som de brukar tycka mycket om att leka med. Det kan vara Pippis hus villa villekulla, hennes båt utklädningskläder eller något annat med Pippi Långstrump.

Pippi Långstrumps båt Hoppetossa
Pippis hus Villa Villekulla
Figurerna till huset och skeppet
En Pippiperuk att klä ut sig i
Fler figurer till båten och huset
Pippi behöver förstås möbler till huset också.
Ett pippihus brukar vara en bra present till en 5-årig tjej
En lilla gubben käpphäst kommer hon att gilla.
En pippidocka är kul att få
Ett gosedjur i form av Herr Nilsson, Pippis apa kommer att bli poppis
En väska att ha sina saker i när hon ska till förskolan är praktiskt.
Filmer som en 5-årig tjej gillar är Pippi Långstrump. Här är en tecknade filmen med Pippi och hennes vänner.
Att ha en egen servis när man ska äta är kul, speciellt om det är med Pippi Långstrump på
En “otecknad” film om när Pippi Långstrump rymmer hemifrån tillsammans med kompisarna.

Elsa i present till en 5-årig tjej

Det finns många filmer som en 5-årig flicka tycker om att få i present. Frost, (med prinsessorna Elsa och Anna) är en stor favorit bland små flickor. De bör gärna kombineras med en ljusblå klänning. Efter att ha sett filmen kommer hon att förvandlas till prinsessan Elsa. För det kommer hon att behöva en blå prinsessklänning. Gärna snögubben från filmen också. Det här är en höjdarkombination för små flickor! Nu dröjer de inte länge förrän hon börjar sjunga i falsett och kräver att få byta namn till Elsa!

Frost är en film som kommer förändra hennes liv. Hon kommer ständigt sjunga på frasen “vill du inte ut och leka? Bygga snögubbar i snön”
Hon har storlek 110 när hon är 5 år. Men det gör inget om utklädningskläder är lite större, för då kommer de gå att använda även nästa år.
Olof, en av karaktärerna i filmen Frost, är ett mysigt gosedjur att ha i sängen. Han är gjord av plysch. Gosedjur förresten, märkligt ord att använda om en snögubbe!

Jag hoppas du lyckades hitta en bra present till en 5-årig tjej. Om inte så tycker jag att du ska köpa aktier till henne. De kommer öka i värde med åren och vara värt mer när hon en gång behöver dem.

Förslag på fortsatt läsning

Senaste inläggen

link to Present till mamma 65 år

Present till mamma 65 år

Letar du efter en bra present till din mamma som fyller 65 år? Det brukar inte vara helt enkelt, men jag har några bra tips! Vad är då en bra present till mamma 65 år? Bra presenter till mamma på 65-årsdagen är teaterbiljetter, konsertbiljetter, att bjuda på mat, en spahelg, ansiktsbehandling, fotmassage, vanlig massage, presentkort […]