Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hur packar man en presentpåse?

Att söka efter den perfekta gåvan kan ofta vara en komplex jakt. Men hur arrangerar man sedan en presentpåse? Många anser detta vara en besvärlig uppgift, men jag försäkrar dig, med de knep jag avser avslöja här, kommer detta att förvandlas till en fascinerande sysselsättning. Så, hur organiserar man en presentpåse?

Att arrangera en presentpåse, vad innebär det? Den mest konventionella metoden för att ordna en presentpåse innefattar att placera silkespapper längs påsens sidor och botten, att även utsmycka toppen av påsen smakfullt, samt att dekorera med band, gåvoetiketter eller andra prydnader. Det existerar även en alternativ teknik som består av att innesluta gåvan i band och silkespapper förhand, innan den placeras i påsen.

HUR MAN PACKAR EN PRESENTPÅSE?

Vilka steg krävs när man arrangerar en presentpåse? Vilka ytterligare material behöver du utöver själva presentpåsen? Hur försluter man en presentpåse? Hur utsmyckar man en presentpåse? Dessa är vanliga frågeställningar som uppstår när det nalkas tid att slå in gåvor under jul och andra festligheter. I denna artikel finner du svaren på dessa frågor och flera till.

Hur man packar en presentpåse?

Att slå in en vacker gåvopåse tenderar att involvera mer än en simpel insats av silkespapper och dekorativa snören. Att behändigt placera silkespapper i en gåvopåse visar sig dock ibland vara en konstform. Otaliga individer lyckas, till deras förtret, besudla papperet, vilket resulterar i en mindre estetiskt tilltalande påse än avsett. Men hur arrangerar man en gåvopåse så att den resulterar i en visuell symfoni av skönhet och kulör?

Följande metoder hjälper dig att packa en presentpåse snyggt

1. Fodra påsen med silkespapper

Denna första metod är det vanligaste sättet när man packar en presentpåse. Här placerar du först silkespapper i presentpåsen innan du placerar presenten i den. Här är en steg-för-steg-guide om hur du ska göra det.

i. Samla ditt material

Det allra första steget är att samla in det material du behöver när du packar en presentpåse. Ofta behöver du gåvan (naturligtvis), silkespapper, presentpapper, ett kort, band eller annat material för dekorationer. 

Du borde inte skaffa en presentpåse innan du har presenten klar, om du inte är väldigt säker på vilken storlek presenten kommer ha. Presentpåsen måste vara tillräckligt stor så att gåvan lätt får plats. Presentpåsen bör också vara av god kvalité och vara snygg.

För att få en presentpåse som är färgstark och snygg behöver du silkespapper i olika färger. Här är det bäst att välja silkespapper som matchar färgen på själva presentpåsen. Vi vet alla att färgat silkespapper i presentpåsen gör den mycket festligare.

När du väljer silkespapper bör du välja ett som passar för det speciella tillfället. Till exempel är rött silkespapper alltid passande för julhelgen. Du kan också komplettera färgen på presentpåsen med snygga band. Här kan du välja mellan presentsnören som du krullar eller silkesband som matchar presentpåsen.

ii. Förbered silkespapper

Silkespapper är utan tvekan det viktigaste materialet att använda när du packar en presentpåse. Hur du förbereder och lägger till papper i påsen kan avgöra hur presentpåsen blir. Överväg att sprida varje ark silkespapper vidöppet. Om du öppnar dem ökar volymen av silkespapperet och presentpåsens utseende blir snyggare.

Det är viktigt att du öppnar silkespapperet försiktigt eftersom det tenderar att rivas sönder och skrynklas. Du vill inte förstöra allt från början – inte för att du ska förstöra det alls. Placera silkespapperet på ett plant bord där du kan sprida ut det utan att du skadar det.

Man kan inte låta bli att understryka vikten av att köpa papper av hög kvalitet. Det krävs ofta mycket för att få en vacker gåva till en älskad; här kan du göra det lilla extra för att göra presenten perfekt med en perfekt presentpåse. Det börjar med en bra påse. Nu, låt oss gå till nästa steg. 

iii. Täck presentpåsen med silkespapper

Efter att du har spridit ut silkespapperet är nästa steg att klä in på presentpåsen med papperet. Börja med att placera papperet på botten och och fortsätt sedan med sidorna. Papperet ska komma sticka upp i toppen. Fortsätt lägga i fler presentpapper tills påsen har många ark och ser snygg ut.  

För att ge påsen ett färgstarkt utseende, alternera färger när du stoppar i silkespapper. När du är klar med att lägga alla papper i påsen ordnar du delarna som sträcker sig uppåt så att de ser fantastiska ut. 

Om du har en transparent presentpåse, se till att man inte kan se igenom någon del av den. Ett vanligt nybörjarfel är att råka förstöra papperet man redan har placerat ut när man gör detta, så du måste vara mycket försiktig så du inte gör det misstaget.

iv. Lägg din present i påsen

Med silkespapperet på plats både i presentpåsen och som sticker upp, är du äntligen redo att lägga presenten i påsen. Detta är precis så enkelt som det låter, se bara till att du gör det noggrant och lugnt. Gåvan bör också placeras på ett sätt som inte påverkar påsens form.

För att se till att ingen del av presenten kan ses, placera ett ark eller mer av silkespapper över påsen. Arken ska ordnas ordentligt på ovansidan av påsen, så det inte ser ut som du bara stökat över det hela.

Undersök sedan presentpåsen för att se till att allt är okej. Kontrollera särskilt så att inte silkespapperet är sönderrivet eller ser skrynkligt ut.  

v. Dekorera presentpåsen

Det sista steget är att lägga till ett presentkort (om du vill ha det) och nödvändiga utsmyckningar på presentpåsen. De flesta föredrar att placera kortet direkt inuti påsen, men att fästa det på utsidan är inte fel. 

För att göra väskan roligare och mer attraktiv, fäst några band i sidorna eller handtagen. På stora julfester eller andra större evenemang vill du kanske fästa en presentlapp på presentpåsen. Detta kommer att säkerställa att mottagarna vet att gåvan kommer från dig. 

2. Förpacka presenten med silkespapper

I den här andra metoden att packa en present börjar du med att slå in presenten innan du lägger den i en presentpåse. Så, låt oss ta en titt på den här metoden steg-för-steg:

i. Förbered ditt material

Precis som med den första metoden är det första steget att samla in materialet du behöver för att slå in presenten. Viktiga föremål är silkespapper, en presentpåse, presenten, ett presentkort och utsmyckningar. 

Här behöver du flera ark vitt silkespapper och silkespapper i flera färger. Det vita silkespapperet ska du ha för att slå in presenten med innan du använder det färgade pappret. Med flera färger på silkespapperet kan du uppnå en festligare design på presentpåsen.

Som nämnts i den första metoden, se till att presentpåsen är av god kvalitet och lämplig för tillfället. 

ii. Vik in presenten i silkespappar

När du slår in presenten i vitt silkespapper hjälper det till att dölja det ordentligt. Ett papper räcker vanligtvis, men du kan använda flera ark om du har köpt ömtåliga gåvor. Du kanske också vill överväga att använda även ett tidningsark för att ytterligare skydda gåvan.

När du är klar sprider du ut flera ark färgade papper på en plan yta. Vik in gåvan med papperet försiktigt för att undvika att papperet skrynklas. Alternera färgerna för att uppnå en mer färgstark effekt. Antalet ark du använder beror ofta på storleken på presentpåsen och presenten. 

Samla arken på ovansidan av gåvan så att de bildar ett omslag. Se till att du också undviker att skrynkla papperet under denna process.

iii. Placera presenten i presentpåsen

Lyft presenten och silkespapper och lägg den i presentpåsen. Kom ihåg att du gör detta med omsorg för att ha inte skrynkla silkespapperet. Du vill inte förstöra saker när du är i sista varvet.

Det finns ingen anledning att lägga till extra silkespapper på toppen, eftersom presenten redan är förpackad. 

iv. Avsluta med fina dekorationer

Även om det inte är något fel med att överlämna presentpåsen som den är, kan du lägga till en speciell touch med fin dekoration. Många dekorerar med band som de gör till snygga rosetter. 

Du kan också lägga till ett kort med ditt namn skrivet om det tillfället kräver det. Glöm inte att lägga till ett presentkort (om du har ett) inuti påsen eller fästa det på påsen med tejp.

Din presentpåse kunde inte vara mer redo!

Hur förseglar du en presentpåse?

Nu sitter din gåva ganska bra i presentpåsen. Hur sätter du en slutlig försegling på presentpåsen? Det finns flera sätt du kan göra detta, och många gånger beror det på storleken på gåvan.

I de flesta fall kan du försegla påsen genom att placera veck med silkespapper över toppen och låta handtagen hänga. Denna metod är vanligtvis bra för stora gåvor för att göra dem lätta att bära.

Å andra sidan, om du har en liten present kan du välja en annan metod för att försegla presentpåsen. Detta är en enkel metod som handlar om att binda ihop väskhandtagen för att täcka påsen ordentligt. För att göra detta behöver du ett presentsnöre eller så kan du klippa ett band och knyta fast. Fäst handtagen i båda ändarna med bandet.

Du är du redo!

Hur dekorerar man en presentpåse?

Presentpåsar är en nödvändighet i presentförpackningsvärlden. Oavsett om du använder dem för att dölja formen på din gåva eller helt enkelt använder dem för att göra dina presenter vackrare, får de aldrig slut på användningsområden. Det finns massor av sätt att dekorera en presentpåse på.

Det viktigaste att tänka på är vilka tillbehör du ska använda. Här finns det massor du kan använda. Det finns flera presentpåsar och tillbehör på marknaden – oavsett om det bara är ett enkelt band eller en bjällra. Var börjar du från? Vad använder du? Låt oss ta en titt på några idéer du kanske vill överväga:

Klä den med hjärtformar

 • Se till att du har allt ditt material samlat innan du börjar. Du behöver en penna, sax, konstkort, garn, limstift och naturligtvis presentpåsen.
 • Vik konstkortet och släta till det är helt platt.
 • Rita ett halvt hjärta med en penna på ena sidan av papperet. Eftersom du vikt kortet på hälften får du ett helt hjärta som är symmetriskt när du sedan fäller upp det.
 • Klipp ut hjärtformarna och lägg lim på ena sidan av varje hjärtform.
 • Placera hjärtan i linje lodrätt och låt garnet löpa i mitten, på den sida där limmet fästes.
 • Du kan skapa fler hjärtan som du vill. Fäst dem på garnet.
 • När du har den längd du vill fäster du hjärtana på din presentpåse.

Måla påsen med olika färger

Om din presentpåse är en vanlig vit påse kan du prova måla påsen med olika färger. Allt du behöver är färger och slutet på en penna. Pennänden, som vanligtvis är ett suddgummi, skapar en fin prickdesign på väskan.

 • Doppa pennänden i färgen och applicera den slumpmässigt på presentpåsen.
 • Välj en annan färg och applicera den slumpmässigt på papperspåsen. Tre olika färger borde göra.
 • Koncentrera målningarna mot väskans botten och lämna utrymme högst upp för att skapa en fin dekoration.
 • Du kan välja de färger som matchar tillfället för en bättre effekt.
 • Fäst några band i handtagen för att lägga till en extra touch.

Dekorera med dekorativa rosetter

För de flesta räcker det med en enkel dekorativ rosett. Om du hamnar i den kategorin kanske du vill lära dig en DIY-metod för att göra fantastiska dekorativa rosetter.

Ett enkelt dekorativt hörn uppe till höger på påsen kan vara allt påsen behöver för att lysa. Tack och lov kan du göra en rosett själv med ett band med ståltråd. Följande steg hjälper dig att göra en på några minuter:

 • Packa upp bandet så att du får tillräckligt med band att arbeta med. Se till att du inte snurrar bandet från spolen eftersom du behöver bandet på plats medan du gör din rosett.
 • Bandet behöver ha längd på cirka 30 cm, gör din första slinga på cirka 8 cm. Detta är mitten av din rosett. Kläm ihop båda ändarna av bandet.
 • Vrid båda ändarna av öglan för att försegla den. Se till att vridningen är tillräckligt fast.
 • Ta sedan ena änden på bandet för att göra en ögla.
 • Ta öglan under den första vridningen och vrid änden (där du klämde i öglan) igen för att hålla dem på plats.
 • Gör den andra sidan av rosetten och upprepa sedan samma process.
 • Vill du ha en rosett med många öglor fortsätter du nu att göra öglor på vardera sidan om mittöglan. Varje ny rosettögla ska vara längre en den föregående.
 • Nyp till och vrid fast, rulla ut mer band och klipp av så det blir lagom långt.
 • Snurra en piprensare genom mitten av mitt slingan och dra ner den genom alla dina nypor och vändningar. Vrid piprensaren tätt.
 • Vecka de lösa ändarna för att få ett dekorativt mönster.

Där har du det!

Använd en gammal kartong och silkespapper

En annan enkel och enkel metod är att använda en gammal tomkartong och silkespapper för att skapa vackra mönster. Ingenting går till spillo. Här är ett förslag på hur du ska göra det:

 • Ta din kartong, silkespapper och presentsnöre. Du behöver också en sax, lim och klistermärken.
 • Klipp några bitar av pappersarken i olika mönster. Var bara så kreativ som möjligt. Kombinera färger och se till att snittet har olika tjocklekar, om möjligt.
 • Fäst mönster på toppen av påsen med lim.
 • Gör en liten rosett med presentsnöret och fäst det på handtaget.
 • Du kan välja att fästa en klistermärke. Det kan vara en ”grattis på födelsedagen” eller en ”grattis till examen” -klistermärke.

Din presentpåse är klar!

Tips på fortsatt läsning

Hur packar man en presentpåse?
Rulla till toppen