Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hur kan man slå in böcker i present? – Enkla & kreativa tips!

Det kräver kreativitet för att skapa en snygg och tilltalande present när man slår in böcker. Allra svårast är det om man inte vill avslöja innehållet i presenten direkt och att mottagaren ser på paketets form att det innehåller en bok. Böcker är unika gåvor som har berättelser bakom sig, och det är därför du väljer den boken antingen som en gåva.

Du kan antingen slå in boken i plast eller i någon snygg påse. Alternativt kan du också använda gamla tidningssidor, halsdukar, band och tidskrifter. Du kan också använda fake-omslag på böckerna när du slår in dem, om du har vänner med mycket humor och som gillar att läsa.

Hur slår man in en bok i present?

Att slå in böcker som paket är en konstform. Det kräver noggrannhet när du väljer presentpapper och placerar det runt boken.

I den här guiden kommer jag att visa dig hur du med tejp, papper, tyg, fina snöre mm skapar ett tilltalande paket.

Det handlar inte bara om att lägga papper runt boken; det är hur du presenterar din omsorg och uppskattning genom paketet. Ge dina nära och kära en gåva som speglar både din tanke och din stil.

Hur slår man in böcker i present?

Falskt bokomslag

Har du vänner med humor och som gillar att läsa? Jag har bara en perfekt idé för dig. Köp och linda boken i ett falskt bokomslag med någon titel du tycker låter tråkig.

Även om metoden kan skapa ett felaktigt första intryck av presenten, är den ändå väldigt rolig.

Använd Furoshiki Style

Furokishi är den japanska konsten att göra en tygförpackning. Det är den fantastiska processen att slå in värdefulla gåvor, som en bok i mjukt, återanvändbart tyg, vilket gör hela presentinslagningen stämningsfull.

Du kan till och med trycka ditt tyg själv eller använda textilfärg för att dekorera det. Det som är bra med furoshiki är att tyget också ses som en gåva.

Användning av skjortor

Du kan använda en tröja eller långärmade skjortor för att slå in din bok. Denna idé är nästan som hos furoshiki. Den enda skillnaden är sättet att vika och linda. Skönheten i denna metod är att skjortan också blir en present.

Användningen av skjortor är en unik och en tilltalande metod för att slå in böcker. Även om vissa människor kanske uppfattar det på annat sätt är det i alla fall tidsbesparande.

Använd halsduk eller sjal

Du kan slå in en bok i en halsduk eller sjal precis som en skjorta, placera boken i halsdukens centrala del och vika den snyggt så att den passar bokens form.

Den här metoden är bäst lämpad när man ger de som älskar halsdukar eller sjalar. Man kan bli väldigt elegant med halsdukar eller sjalar, men det är inte alla som gillar dem.

Presentpåsar

Presentpåsar är lätta att hitta och anpassa efter vilken design du vill att du kan använda för att packa in en bok. När du väljer vilken typ av presentpåse du vill lägga din bok i bör du överväga bokens storlek.

Om det är mindre borde du välja en mindre påse. Presentpåsens färg och design ska vara attraktiv för att skapa en tilltalande present.

Den goda nyheten är att de snygga presentpåsarna och papper kan återanvändas och de är ett bra sätt att göra en present.

Gamla boksidor

Eller använd gamla böcker för att packa in din bok. Gamla uppslagsverk, eller böcker som är utgångna på något sätt är perfekta exempel på sådana böcker.

Riv en sida eller två och klipp försiktigt efter den storlek du behöver och linda in din bok i papper. Dekorera din bok med blommor för att göra den rolig och mer tilltalande.

Även om detta är ett gammalt sätt att packa in en stor bok, är metoden miljövänlig, billig och tidsbesparande.

Kartor

Vi befinner oss i den nya eraen av GPS. Numera minskar kartanvändningen. Istället för att bara kasta kartor och atlaser, varför använder du dem inte för att packa in dina böcker?

Kartor och atlaser är mycket dekorativa, eleganta omslagspapper som du kan använda för att packa bokgåvor till dina vänner. Det skulle hjälpa om du dekorerade din gåva med ett färgstarkt band och du har ett vackert paketet.

Användningen av kartor är ett av de billigaste och enklaste sätten att packa in en present. Det är också känt för att vara miljövänligt om du återanvänder papper.

Tidningar och tidskrifter

Förr i tiden användes tidningar och tidskrifter i stor utsträckning för att packa in gåvor. Detta är ett smart sätt som många fortfarande använder.

Det ser trevligt ut och ger en snygg present. Metoden är också billig och miljövänlig.

Användning av återvunnet papper

Du kan använda vitt återvunnet skrivar papper eller gamla notpapper för att linda in din gåva. Klipp pappret till önskad storlek och slå sedan in din bok i det.

Dekorera presenten med ett färgat band eller rosett och en blomma för att skapa en trevligare och tilltalande bild.

Användning av band

Här behöver du lite tid och mycket band. Först måste du hitta några långa silkes- eller liknande och lägga dem exakt över bokens omslag i båda riktningarna och binda dem i små knutar i ryggen.

Därefter, med hjälp av tunnare band, väver du, och fäster banden på bokens baksida. Detta ger en väldigt vackert inslaget paketet.

Att använda ett band är väldigt färgstarkt och tilltalande. Det är också billigt trots att det tar mycket tid innan det är klart.

Användning av brunt papper

Bruna papperspåsar som främst används både som papperspåsar och som återvinningspåsar är också enastående papper för att slå in dina presenter. Bruna papperspåsar är mycket robusta och tål mycket utan att de förstörs.

Först slår du in presenten vackert, sedan kan du dekorera påsen med någon färg. Du kan måla lim på det och strö över konfetti eller glitter. Du kan använda dekortejp, en stencil för att rita grafik eller cool konst och lägga till en anpassad design på den.

Användningen av brunt papper är både billigt och erbjuder många möjligheter att använda sin kreativitet.

Prova paket i paket!

Paket i paket-stilen är att förpacka en bok med papper och placera den i en större och ett större paket. Denna metod fungerar främst med barn.

Det är ett roligt överraskningsmoment för barn som gillar böcker när de packar upp presenten och packar upp ett absurt antal paket.

Julinslagning

Denna metod är tillämplig under julsäsongen. Slå in en bok med julpapper och fyll på den med en färgglad rosett, band, prydnad eller blomma.

Mottagaren kommer att uppskatta estetiken. Denna metod är dock bara lämplig i juletid.

Slå in boken i en bokgömma

Denna process innebär att man förstör böcker, och inte alla uppskattar det. Det kräver att man har en begagnad bok som du inte bryr dig om (helst en jättestor). Du gör helt enkelt ett hål i den gamla boken där du stoppar ner den nya boken och ger bort.

Du kan se de fullständiga instruktionerna här. Du kan också köpa bokformade lådor om du har svårt att skapa en. Metoden skapar en överraskning och bokgömman är bra att ha för pengar och smycken om man vill förhindra att någon stjäl dem.

Bli interaktiv och innovativ

Den här metoden är mer en jaktjakt på en gåva, vanligtvis mycket uppskattad av barn, linda först en falsk bok och göm den bakom ett träd eller någonstans där den är lätt att hitta.

I varje falsk bok gömmer du nästa ledtråd eller boken. För dem som älskar att läsa kan ledtråden vara en fras i en specifik känd bok; det kan till exempel vara sidan 55 i Harry Potter del 1.

Sammanfattning

Att slå in böcker som presenter är inte bara en handling av generositet utan också ett tillfälle att uttrycka kreativitet och personlig omsorg.

Oavsett om du väljer att använda klassiskt omslagspapper, återanvända material eller förlita dig på mer unika metoder som låda i låda, bokgömman eller interaktiva skattjakter, blir varje bok en personlig berättelse i sig. Dessa metoder erbjuder en miljövänlig, kostnadseffektiv och framför allt minnesvärd upplevelse för både givare och mottagare.

Så nästa gång du funderar på den perfekta presenten, kom ihåg att ett omsorgsfullt inslaget bok kan vara nyckeln till någons hjärta och en inbjudan till äventyr genom sidorna.

Liknande inlägg

Present till någon som gillar att läsa

Skicka bok som present

Källor

https://www.wikihow.com/Make-a-Hollow-Book

https:// bookriot.com/cute-ideas-for-wrapping-books/

https: //www.pinterest. com / pin / 281686151679830109 /

Hur kan man slå in böcker i present? – Enkla & kreativa tips!
Rulla till toppen