Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Hur slår man in böcker i present? 16 enkla sätt

Det kräver kreativitet för att skapa en snygg och tilltalande present när man slår in böcker. Allra svårast är det om man inte vill avslöja innehållet i presenten direkt och att mottagaren ser på paketets form att det innehåller en bok. Böcker är unika gåvor som har berättelser bakom sig, och det är därför du väljer den boken antingen som en gåva.

Du kan antingen slå in boken i plast eller i någon snygg påse. Alternativt kan du också använda gamla tidningssidor, halsdukar, band och tidskrifter. Du kan också använda fake-omslag på böckerna om du har vänner med mycket humor och som gillar att läsa.

Hur slår man in en bok i present med ett snyggt band runt?

Presentinslagning av böcker är inte en så lätt uppgift som det kan tyckas. Du måste överväga den bästa metoden som skapar den mest tilltalande gåvan för dem vi ger den till. Här kommer jag att vägleda dig om de bästa sätten att slå in böcker som present till dina nära och kära.

Hur slår man in böcker i present?

Falskt bokomslag

Har du vänner med humor och som gillar att läsa? Jag har bara en perfekt idé för dig. Köp och linda boken i ett falskt bokomslag med någon titel du tycker låter tråkig.

Även om metoden kan skapa ett felaktigt första intryck av presenten, är den ändå väldigt rolig.

Använd Furoshiki Style

Furokishi är den japanska konsten att göra en tygförpackning. Det är den fantastiska processen att slå in värdefulla gåvor, som en bok i mjukt, återanvändbart tyg, vilket gör hela presentinslagningen stämningsfull. Du kan till och med trycka ditt tyg själv eller använda textilfärg för att dekorera det. Det som är bra med furoshiki är att tyget också ses som en gåva.

Användning av skjortor

Du kan använda en tröja eller långärmade skjortor för att slå in din bok. Denna idé är nästan som hos furoshiki. Den enda skillnaden är sättet att vika och linda. Skönheten i denna metod är att skjortan också blir en present.

Användningen av skjortor är en unik och en tilltalande metod för att slå in böcker. Även om vissa människor kanske uppfattar det på annat sätt är det i alla fall tidsbesparande.

Använd halsduk eller sjal

Du kan slå in en bok i en halsduk eller sjal precis som en skjorta, placera boken i halsdukens centrala del och vika den snyggt så att den passar bokens form. Den här metoden är bäst lämpad när man ger de som älskar halsdukar eller sjalar. Det identifierar hur väl du känner till mottagares smak. Man kan bli väldigt elegant med halsdukar eller sjalar.

Presentpåsar

Presentpåsar är lätta att hitta och anpassa efter vilken design du vill att du kan använda för att packa in en bok. När du väljer vilken typ av presentpåse du vill lägga din bok i bör du överväga bokens storlek. Om det är mindre borde du välja en mindre påse. Presentpåsens färg och design ska vara attraktiv för att skapa en tilltalande present.

Den goda nyheten är att de attraktiva presentpåsarna kan återanvändas och de är ett bra sätt att göra en present.

Gamla boksidor

Eller använd gamla böcker för att packa in din bok. Gamla uppslagsverk, eller böcker som är utgångna på något sätt är perfekta exempel på sådana böcker. Riv en sida eller två och klipp försiktigt efter den storlek du behöver och linda in din bok. Dekorera din bok med blommor för att göra den rolig och mer tilltalande.

Även om detta är ett gammalt sätt att packa in en stor bok, är metoden miljövänlig, billig och tidsbesparande.

Kartor

Vi befinner oss i den nya eraen av GPS. Numera minskar kartanvändningen. Istället för att bara kasta kartor och atlaser, varför använder du dem inte för att packa in dina böcker? Kartor och atlaser är mycket dekorativa, eleganta omslagspapper som du kan använda för att packa bokgåvor till dina vänner. Det skulle hjälpa om du dekorerade din gåva med ett färgstarkt band och du har en vacker present.

Användningen av kartor är ett av de billigaste och enklaste sätten att packa in en present. Det är också känt för att vara miljövänligt.

Tidningar och tidskrifter

Förr i tiden användes tidningar och tidskrifter i stor utsträckning för att packa in gåvor. Detta är ett smart sätt som många fortfarande använder. Det ser trevligt ut och ger en snygg present. Metoden är också billig och miljövänlig.

Användning av återvunnet papper

Du kan använda vitt återvunnet skrivarpapper för att linda in din gåva. Klipp pappret till önskad storlek och slå sedan in din bok i det. Dekorera presenten med ett färgat band eller rosett och en blomma för att skapa en trevligare och tilltalande bild.

Användning av band

Här behöver du lite tid och mycket band. Först måste du hitta några långa silkes- eller liknande och lägga dem exakt över bokens omslag i båda ordningarna och binda dem i små knutar i ryggen.

Därefter, med hjälp av tunnare band, väver du, och fäster banden på bokens baksida. Denna process sveper in din gåva så snyggt och ger en så vacker bild.

Att använda ett band är väldigt färgstarkt och tilltalande. Det är också billigt trots att det tar mycket tid innan det är klart.

Användning av brunt papper

Bruna papperspåsar som främst används både som papperspåsar och som återvinningspåsar är också enastående papper för att slå in dina presenter. Bruna papperspåsar är mycket robusta och tål mycket utan att de förstörs.

Först slår du in presenten vackert, sedan kan du dekorera påsen med någon färg. Du kan måla lim på det och strö över konfetti eller glitter. Du kan använda dekortejp, en stencil för att rita grafik eller cool konst och lägga till en anpassad design på den.

Användningen av brunt papper är både billigt och erbjuder många möjligheter att använda sin kreativitet.

Prova låda i låda!

Låda i låda-stilen är att förpacka en bok med papper och placera den i en större och en större låda. Denna metod fungerar främst med barn. Det är ett roligt överraskningsmoment för barn som gillar böcker när de packar upp presenten och packar upp ett absurt antal lådor.

Julinslagning

Denna metod är tillämplig under julsäsongen. Slå in en bok med julpapper och fyll på den med en färgglad rosett, band, prydnad eller blomma. Mottagaren kommer att uppskatta estetiken. Denna metod är dock bara lämplig i juletid.

Slå in boken i en bokgömma

Denna process innefattar stympning av böcker, och inte uppskattar det. Det kräver att man har en begagnad bok som du inte bryr dig om. Det skulle hjälpa om du också hade en jättestor bok, mycket större än den du gerbort, plastfolie, vitt lim, kniv, vattenbehållare och en gammal pensel.

Du kan se de fullständiga instruktionerna här. Du kan också köpa bokformade lådor om du har svårt att skapa en. Metoden tilltalar ögonen och skapar en överraskning.

Bli interaktiv och innovativ

Den här metoden är mer en jaktjakt på en gåva, vanligtvis mycket uppskattad av barn, linda först en falsk bok och göm den bakom ett träd eller någonstans där den är lätt att hitta. I varje falsk bok gömmer du nästa ledtråd eller boken. För dem som älskar att läsa kan ledtråden vara en fras i en specifik känd bok; det kan till exempel vara sidan 55 i Harry Potter del 1.

Slå in boken i plast

Att slå in en bok i plast ökar bokens livslängd och skyddar den. Följande är fantastiska guider om hur du bäst plastar in din bok i plast.

 • Köp en klar bokplast som är 40 cm bred

Bokplasten finns i många olika bredder om man letar lite, men kommer oftast i rullar som är 40 cm breda och 2 meter långa. Du kan dock köpa rullar av mer tåligplast om du förväntar dig extremt slitage på din bok. Välj den lämpligaste storleken som du behöver för att packa in din bok.

Ju bredare plast, desto dyrare blir det.

 • Mät och klipp plasten 7 cm över och under boken

Lägg ut plasten på en hård, plan yta och placera boken i mitten. Använd en linjal för att mäta 7 cm över bokens översida och under botten och klipp horisontellt på båda sidor och klipp bort överflödig plast.

 • Markera och klipp ut 7 cm extra plast på båda sidor av boken.

Mät bokens tjocklek genom att lägga den med höger sida uppåt, markera höger kant med en tvättbar markör och sedan byta den på ryggraden och bakåt och hålla vänster kant. Gör raka, vertikala snitt 7 cm från dessa markeringar. Du bör stanna kvar med cirka 7 cm extra plast.

 • Vik plasten runt din bok och lägg sedan i den främre fliken

Vik plasten runt din bok så att två identiska flikar hänger på toppen, botten och på höger sida. Vik den främre plastfliken under frontluckan, dra åt och tejpa den på plats. Detta förhindrar att plasten rör sig medan du slutför resten av processen.

 • Sätt in bottenfliken under omslaget men tejpa inte

Vänd boken och vik plastens bakre klaff runt boken. Tejpa inte den här klaffen som du gjorde i den främre luckan. Pressa försiktigt nerför vecket på plasten för att skapa en mer definierad vikning.

 • Skär två ryggradsflikar i plasten

Gör ett vertikalt snitt ungefär 2,5 från där plasten viks runt ryggraden. Gör detta fyra gånger, två gånger på toppen och två gånger på bottenfliken. Du kommer att sluta med två flikar som är något tjockare än ryggen på din bok.

 • Klipp av varje hörn av plastskyddet i en vinkel

Använd din sax och klipp av hörnet, skär uppåt och inåt i en vinkel för att klippa av en triangel av plast. Gör det på de två främre hörnen och vänd boken och upprepa med de nedre hörnen

 • Öppna boken på baksidan och klipp av de inre plastklaffarna

När du har klippt av hörnen kommer du att få två separata klaffar längst upp och längst ner. Rakt i det övre hörnet av bokomslaget, skär i en liten nedåtvinkel för att skära av plastens inre flik. Upprepa med det nedre hörnskäret i en liten uppåtvinkel istället. Gör om processen för framsidan.

 • Dra av skyddsplasten och vik in ryggflikarna

Dra av skyddsplasten och lägg det plant på din arbetsyta. Lägg bokryggen på plats på skyddsplasten.

 • Fäll boken och vik in flikarna

Vik bokens baksida mot plasten. Vik sedan in den övre och den nedre plastklaffarna som hänger av baksidan. Upprepa processen för bokens framsida.

Se till att plasten rätas ut och dras så hårt som möjligt när du klistrar den.

Att slå in boken i skyddsplast kan förbättra bokens livslängd och dess utseende.

Liknande inlägg

 • Slå in en present utan presentpapper: En kreativ guide till återanvändbara och miljövänliga alternativ

  Slå in en present utan presentpapper: En kreativ guide till återanvändbara och miljövänliga alternativ

  Älskar du att ge bort presenter och vill göra det på ett miljövänligare sätt? Att välja alternativ till traditionellt presentpapper kan vara den perfekta lösningen. I denna artikel utforskar vi kreativa och hållbara metoder för presentinslagning som både gynnar miljön och tillför en personlig touch. Att använda traditionellt presentpapper är en populär metod, men det…

  Läs mer…


 • Presentinslagning: 8 kreativa och miljövänliga idéer

  Presentinslagning: 8 kreativa och miljövänliga idéer

  Kommer du ihåg hur det kändes att vara ett barn som öppnade en vackert inslagen present? Den spänningen, förväntan och glädjen är vad vi alla strävar efter att återskapa när vi ger bort gåvor. Men, vem sa att det inte kan vara lika roligt och meningsfullt att slå in gåvorna? När allt kommer omkring är…

  Läs mer…


 • Så slår du in mjuka paket

  Så slår du in mjuka paket

  Att slå in mjuka paket kan vara en utmaning, eftersom det inte finns någon fast form att hålla paketet i. Men med lite kreativitet och lite rätt verktyg kan du skapa en vacker inslagning som imponerar på mottagaren. Här är en guide för att hjälpa dig att slå in dina mjuka paket. Välj den bästa…

  Läs mer…


Källor

https://www.wikihow.com/Make-a-Hollow-Book

https: // bookriot.com/cute-ideas-for-wrapping-books/

https://www.pinterest.com/pin/510103095277703520/

https://www.pinterest.com/pin/205687907956064001/

https: //www.pinterest. com / pin / 281686151679830109 /

Hur slår man in böcker i present? 16 enkla sätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen