Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hur slår man in en boll i present?

Att slå in en boll som present kan verka utmanande, men med rätt teknik och lite tålamod blir det enklare än du tror. I den här artikeln guidar jag dig steg för steg genom processen för att slå in en boll perfekt. Låt oss dyka ner i konsten att förpacka runda objekt på ett snyggt och effektivt sätt!

Hur slår man in en boll i present?
Hur slår man in en boll i present?

Slå in en boll i present med hjälp av pappersremsor?

 1. Förbered ett färgglatt, mönstrat omslagspapper som är tillräckligt långt och brett för att täcka bollen helt. Vik papperet över bollen för att kontrollera att det täcker helt, och lämna lite extra papper på sidorna för säkerhets skull.
 2. Klipp av det papper du ska använda och skär det sedan i smala remsor lämpliga för att linda runt bollen. Börja linda remsorna runt bollen, alternera varje remsa och fäst med tejp.
 3. Fortsätt tills bollen är helt täckt, och täck eventuella öppningar noggrant. Avsluta med att sätta en fin rosett och placera din gåva i en dekorativ presentpåse.

Hur slår man in en boll i present enkelt?

Förbered materialet: du behöver omslagspapper, tejp och en boll.

 1. Mät ditt papper. Det måste täcka hela bollen.
 2. Lägg bollen i mitten av omslagspapperet. Långsidor måste vara framför och bakom.
 3. Vik papperets långsidor över kulan. Tejpa dem. Se till att det inte finns något mellanrum.
 4. Vik korta ändar av papperet i en triangel.
 5. För att göra omslaget snyggt, dra flikarna så tätt som möjligt.
 6. Använd en tejpbit för att hålla klaffarna på plats.
 7. Om du vill göra detta mycket lättare och snabbare, låtsas att du packar in en låda. Resultaten blir lite lösare.

Vik in bollen som en kola

Lär dig hur du packar in bollen som en kola med dessa steg. De är enkla och i slutändan får du en intressant gåva som ser ut som godis. Förbered din bollen, omslagspapper, tejp, band och sax.

 1. Klipp omslagspapper tillräckligt stort för att omsluta bollen och lämna extra längd på sidorna. Placera bollen i mitten, vik papperet runt den och tejpa ihop kanterna med lika mycket papper utstickande på varje sida.
 2. Nyp ihop papperet på sidorna för att forma bollen som en godisbit. Klipp band långt nog att binda runt de nypna områdena utan att dra åt för hårt. Gör en knut och forma bandet till en rosett eller krulla det med en sax.
 3. Upprepa på den andra sidan och klipp till banden så att de är lika långa.
 4. Din gåva är nu klar att ges bort direkt eller placeras i en presentpåse.

Hur slår man in en boll i present med hjälp av silkespapper?

 1. Förbered lite silkespapper i färg (du kan använda två olika färger för en mer färgstark bollpresent), klistermärken och band.
 2. Skaffa en skål och lägg den på ditt bord. Lägg sedan ditt silkespapper över denna skål. Lägg det andra silkespapperet över det första papperet i ett kors.
 3. Lägg din boll i skålen. På det sättet kommer bollen inte att röra sig och du kommer att kunna slå in den bättre.
 4. Vik silkespapperet i toppen. Dra vecken tätt mot bollen för ett snyggt utseende.
 5. Använd ett band för att knyta en knut. Du kan använda en tejpbit för att göra den säkrare.

Hur man packar in en boll så att man inte vet att det är en boll?

Att slå in en boll kan vara utmanande om du vill överraska någon. Här är en enklare guide för att göra en presentpåse:

Använd ett 75 x 75 cm stort täckpapper, tejp, sax, och en hålslagare. Börja med att vika och tejpa ihop två sidor av papperet på mitten. Skapa en påsbotten genom att vika papperet i diamantform, vik sedan till två överlappande trianglar och tejpa fast.

Lägg i bollen och trimma bort överflödigt papper. Vik över och stansa två hål i toppen, träd igenom skosnören eller ett fint band och knyt en rosett. Din presentpåse är klar!

Hur slår du in en boll i present med hjälp av en kartong?

 1. Förbered en kartong eller presentförpackning, omslagspapper, rosett och tidningar. En låda ska vara större än bollen.
 2. Lägg bollen i lådan.
 3. Lägg några smulade tidningar eller strimlat papper för att täcka bollen.
 4. Slå in kartongen i ett fint presentpapper.
 5. Knyt om ett fint band eller presentsnören som du krullar.

Tips för presentförpackning

Förbered ditt material i förväg

Din arbetsyta är inte komplett utan rätt verktyg. Se till att du alltid har en sax, lite tejp, fina band och omslagspapper hemma i fall du behöver slå in en present. När det är någon speciell person som fyller år kanske det passar extra bra med ett personligt anpassat presentpapper också.

Mät ditt papper

Kontrollera alltid om ditt papper är tillräckligt långt och brett för att slå in hela presenten. Klipp överflödigt papper så att du inte får veck eller utbuktningar. Du vill att din gåva ska se snygg ut. Du kan använda överflödigt papper för att packa in en annan gåva. Du kan strimla den också och lägga den över din gåva, eller göra origamiliknande vikningar. En annan idé är att använda ett papper och göra ett vackert kuvert.

Välj noggrant färgen på ditt presentpapper

Beroende på tema väljer du lämpliga färger på omslagspapper. Kombinera två färger så att din gåva ser intressant ut. Om du bestämmer dig för att dekorera din gåva, använd vanligt färgat papper där du kan lägga till dekorationer. Vit färg är bra som grund och du kan bygga andra dekorelement på den.

Använd dekorationer när du slår in

Många väljer att inte använda dekorationer till en gåva eftersom de är rädda för att de ska förstöra något. Jag rekommenderar att du alltid använder utsmyckningar, till exempel glitter, färgglada band, klistermärken, blommor och band. Använd din kreativitet så ser du att en gåva ser bättre ut med lite dekoration.

Gör det personligt

När du förpackar en gåva, kom alltid ihåg vad den andra gillar. Till exempel kan du använda personens favoritfärg på omslagspapperet, så att de vet att har koll på vad de gillar. Lägg till din personliga touch, rita något trevligt. Glöm inte att skriva ett kort också. På det här sättet blir din gåva mer meningsfull.

Ha inte bråttom när du slår in presenter. Gör varje steg långsamt, för att allt ska bli bra till slut. Låt din gåva vara snygg och ha rena kanter. Lämna inte presentinslagningen till sista minuten. Det kan bli slarvigt och du kommer att börja få panik.

Välj hållbart och starkt omslagspapper

Jag föreslår att du använder ett starkt papper med mönster. Det hjälper till att täcka alla misstag du gör när du slår in en present. Dessutom kommer det starkare papperet inte att går sönder när du tejper det. Några alternativ till omslagspapper du kan använda är tidningar, tapeter, notpapper, silkespapper och tygbitar. Du kan designa papper själv. Använd några foton eller välj några mönster online och skriv ut dem. Det är ett bra sätt att spara pengar!

Även om presentinslagning verkar enkelt är det ibland krävande. Några märkligt formade gåvor, till exempel en boll, kan orsaka problem eftersom de kräver mer tid och skicklighet. Följ dessa steg för att lyckas med den typen av gåva. Kom ihåg att intrycket är viktigast. Använd våra tips och ansträng dig för att packa in gåvor så kommer den andra personen att bli glad och förvånad.

Liknande inlägg

Källor

https://blog.whsmith.co.uk/jane-means-how-to-wrap-a-ball/

https://www.mentalfloss.com/article/518962/13-tips-wrapping-perfect-present-expert

https://lifehacks.stackexchange.com/questions/2014/how-to-wrap-a-gift-so-it-doesnt-look-like-the-gift

https://www.wikihow.com/ Wrap-a-Round-Gift

Hur slår man in en boll i present?
Rulla till toppen