Hur slÄr man in en boll i present?

Om du alltid kÀmpar med att slÄ in presenter, sÀrskilt de som krÀver mer skicklighet, behöver du inte oroa dig lÀngre. Följ mina enkla instruktioner för att packa in en boll i present!

SlÄ in bollen med pappersremsor

 1. Förbered omslagspapper (helst fÀrgglatt). Papperet mÄste vara lÄngt och tillrÀckligt brett för att tÀcka bollen hela vÀgen. Jag föreslÄr att du anvÀnder ett mönstrat papper (till exempel sicksack) sÄ att du kan matcha ganska bra.
 2. Ta ditt omslagspapper, vik det över bollen bara för att se till att det tÀcker det helt. Du bör ha minst nÄgra centimeter papper kvar pÄ bÄda sidor. Om du vill vara pÄ den sÀkra sidan, ta lite extra papper ocksÄ.
 3. Klipp av den bit som du kommer att arbeta med.
 4. Klipp papperet i remsor. Se till att skÀra den i smala remsor som Àr lÀtta att linda runt bollen.
 5. NÀr du har klippt alla dina remsor, ta din boll och börja linda remsorna, en efter en. Vik varannan remsa genom mitten. AnvÀnd tejp.
 6. FortsÀtt att linda alla remsor och se till att tÀcka över alla öppningar. Vissa kommer att ta ett par gÄnger, men det Àr vÀrt det.
 7. NÀr du tÀckt allt, sÀtt pÄ en fin rosett. Du har nu lindat din boll snyggt.
 8. LÀgg din gÄva i en vacker presentpÄse.

Enkel inslagning av en boll

Förbered materialet: du behöver omslagspapper, tejp och en boll.

 1. MÀt ditt papper. Det mÄste tÀcka hela gÄvan.
 2. LÀgg bollen i mitten av omslagspapperet. LÄngsidor mÄste vara framför och bakom.
 3. Vik papperets lÄngsidor över kulan. Tejpa dem. Se till att det inte finns nÄgot mellanrum.
 4. Vik korta Àndar av papperet i en triangel.
 5. För att göra omslaget snyggt, dra flikarna sÄ tÀtt som möjligt.
 6. AnvÀnd en tejpbit för att hÄlla klaffarna pÄ plats.
 7. Om du vill göra detta mycket lÀttare och snabbare, lÄtsas att du packar in en lÄda. Resultaten blir lite lösare.

slÄ in bollen som en kola

LÀr dig hur du packar in bollen som en kola med dessa steg. De Àr enkla och i slutÀndan fÄr du en intressant gÄva som ser ut som godis. Förbered din bollen, omslagspapper, tejp, band och sax.

 1. Klipp ett omslagspapper som Àr tillrÀckligt stort för att din boll ska se ut som en inslagen godis. Det mÄste gÄ runt hela bollen och ha extra lÀngd kvar pÄ sidorna.
 2. SÀtt din boll i mitten. Vik in den i en riktning och tejpa ihop kanterna. Lite extra papper ska sticker ut pÄ bÄda sidor. LÀngden pÄ extra papper ska vara lika pÄ bÄda sidor.
 3. Nyp ihop pappret pÄ bÄda sidor om bollen, sÄ att din boll ser ut som godis.
 4. Klipp lite band som Àr tillrÀckligt lÄngt för att du ska kunna binda runt det klÀmda omrÄdet. Knyt inte sÄ hÄrt! Jag rekommenderar att du gör en knut. Du kan krulla bandet med sax eller binda det till en rosett.
 5. Gör detsamma för den andra sidan.
 6. Om dina sidor inte Àr lika lÄnga, klipp dem.
 7. Din gÄva Àr klar! Du kan ge din inslagna boll sÄ hÀr eller lÀgga den i en presentpÄse.

SlÄ in bolen i silkespapper

 1. Förbered lite silkespapper i fÀrg (du kan anvÀnda tvÄ olika fÀrger för en mer fÀrgstark bollpresent), klistermÀrken och band.
 2. Skaffa en skÄl och lÀgg den pÄ ditt bord. LÀgg sedan ditt silkespapper över denna skÄl. LÀgg det andra silkespapperet över det första papperet i ett kors.
 3. LÀgg din boll i skÄlen. PÄ det sÀttet kommer bollen inte att röra sig och du kommer att kunna slÄ in den bÀttre.
 4. Vik silkespapperet i toppen. Dra vecken tÀtt mot bollen för ett snyggt utseende.
 5. AnvÀnd ett band för att knyta en knut. Du kan anvÀnda en tejpbit för att göra den sÀkrare.

Hur man packar in en boll sÄ att man inte vet att det Àr en boll

Det Àr svÄrt att slÄ in en present, sÀrskilt om den har en uppenbar form och du vill överraska en person. Följ dessa steg och slÄ in en boll som ett proffs! SÄ hÀr tillverkar du en egen presentpÄse att slÄ in bollen i.

 1. Du behöver tÀckpapper (75 x 75 cm), tejp, sax, en hÄlslagare, tvÄ ihop bundna skosnören och sax.
 2. Vik in tvÄ sidor av papperet sÄ att de möts pÄ mitten och fÀst dem med tejp.
 3. Vik botten pÄ pÄsen i diamantform.
 4. Vik igen för att skapa tvÄ trianglar som överlappar varandra och fÀst ihop med lite tejp. Papperet ska ha formen av en papperspÄse.
 5. För in bollen i pÄsen
 6. Klipp av överflödigt papper.
 7. Vik pÄ toppen av pÄsen.
 8. Stansa tvÄ hÄl med hÄlslagaren.
 9. Snör Ät med skosnören genom hÄlen. Knyt dem i en rosett. Du kan ocksÄ anvÀnda ett fint band och göra detsamma.

SlÄ in bollen i kartong

 1. Förbered en kartong eller presentförpackning, omslagspapper, rosett och tidningar. En lÄda ska vara större Àn bollen.
 2. LÀgg bollen i lÄdan.
 3. LÀgg nÄgra smulade tidningar eller strimlat papper för att tÀcka bollen.
 4. SlÄ in kartongen i ett fint presentpapper.
 5. Knyt om ett fint band eller presentsnören som du krullar.

Tips för presentförpackning

Förbered ditt material i förvÀg

Din arbetsyta Àr inte komplett utan rÀtt verktyg. Se till att du alltid har en sax, lite tejp, fina band och omslagspapper. Du vill inte behöva avbryta mitt i inslagningen och undrar om du har allt du behöver eller inte. En bra idé Àr att förvara ditt material i en lÄda sÄ att du alltid kan hitta det.

MĂ€t ditt papper

Kontrollera alltid om ditt papper Àr tillrÀckligt lÄngt och brett för att slÄ in hela presenten. Klipp överflödigt papper sÄ att du inte fÄr veck eller utbuktningar. Du vill att din gÄva ska se snygg ut. Du kan anvÀnda överflödigt papper för att packa in en annan gÄva. Du kan strimla den ocksÄ och lÀgga den över din gÄva. En annan idé Àr att anvÀnda ett papper och göra ett vackert kuvert.

VÀlj noggrant fÀrgen pÄ ditt presentpapper

Beroende pÄ tema vÀljer du lÀmpliga fÀrger pÄ omslagspapper. Kombinera tvÄ fÀrger sÄ att din gÄva ser intressant ut. Om du bestÀmmer dig för att dekorera din gÄva, anvÀnd vanligt fÀrgat papper dÀr du kan lÀgga till dekorationer. Vit fÀrg Àr bra som grund och du kan bygga andra dekorelement pÄ den.

Undvik inte dekorationer

MÄnga vÀljer att inte anvÀnda dekorationer till en gÄva eftersom de Àr rÀdda för att de ska förstöra nÄgot. Jag rekommenderar att du alltid anvÀnder utsmyckningar, till exempel glitter, fÀrgglada strÀngar, klistermÀrken, blommor och band. AnvÀnd din kreativitet sÄ ser du att en gÄva ser bÀttre ut med lite dekoration.

Gör det personligt

NÀr du förpackar en gÄva, kom alltid ihÄg vad den andra gillar. Till exempel kan du anvÀnda personens favoritfÀrg pÄ omslagspapperet, sÄ att de vet att har koll pÄ vad de gillar. LÀgg till din personliga touch, rita nÄgot trevligt. Glöm inte att skriva ett kort ocksÄ. PÄ det hÀr sÀttet blir din gÄva mer meningsfull.

Ta dig tid

Ha inte brÄttom nÀr du slÄr in presenter. Gör varje steg lÄngsamt, för att allt ska bli bra till slut. LÄt din gÄva vara snygg och ha rena kanter. LÀmna inte presentinslagningen till sista minuten. Det kan bli slarvigt och du kommer att börja fÄ panik.

VÀlj hÄllbart och starkt omslagspapper

Jag föreslÄr att du anvÀnder ett starkt papper med mönster. Det hjÀlper till att tÀcka alla misstag du gör nÀr du slÄr in en present. Dessutom kommer det starkare papperet inte att gÄr sönder nÀr du tejper det. NÄgra alternativ till omslagspapper du kan anvÀnda Àr tidningar, tapeter, notpapper, silkespapper och tygbitar. Du kan designa papper sjÀlv. AnvÀnd nÄgra foton eller vÀlj nÄgra mönster online och skriv ut dem. Det Àr ett bra sÀtt att spara pengar!

Även om presentinslagning verkar enkelt Ă€r det ibland krĂ€vande. NĂ„gra mĂ€rkligt formade gĂ„vor, till exempel en boll, kan orsaka problem eftersom de krĂ€ver mer tid och skicklighet. Följ dessa steg för att lyckas med den typen av gĂ„va. Kom ihĂ„g att intrycket Ă€r viktigast. AnvĂ€nd vĂ„ra tips och anstrĂ€ng dig för att packa in gĂ„vor sĂ„ kommer den andra personen att bli glad och förvĂ„nad.

KĂ€llor:

https://www.mentalfloss.com/article/518962/13-tips-wrapping-perfect-present-expert

https://lifehacks.stackexchange.com/questions/2014/how-to-wrap-a-gift-so-it-doesnt-look-like-the-gift

https://www.wikihow.com/ Wrap-a-Round-Gift