Säg farväl på rätt sätt: tips på avtackning av kollega som slutar

Avtackning av en kollega som har valt att gå vidare i sitt yrkesliv är en stor händelse i arbetslivet. Att skriva en text till en kollega som lämnar jobbet är en fin gest som visar att du bryr dig och att du kommer att sakna personen. Genom att skriva en personlig text till din kollega visar du att du har lärt känna personen på ett djupare plan och att du kommer att sakna henne.

Text till någon som slutar på jobbet – Vad skriver man på kortet vid avtackning av en kollega

Avtackning av en kollega vad skriver man på kortet?
Avtackning av en kollega vad skriver man på kortet?

Vad ska man skriva på kortet vid avtackning av en kollega?

Det är viktigt att tänka på att kortet som du skriver till din kollega ska vara personligt och uppskattat. Här är några tips för att skriva en text på kortet:

 1. Tacka för den tid som har gått – Tacka din kollega för den tid som ni har arbetat tillsammans. Det är viktigt att visa uppskattning för den tid som har gått.
 2. Peka på positiva minnen – Peka på positiva minnen från tiden som ni har arbetat tillsammans. Dessa minnen kommer att hjälpa din kollega att se tillbaka på den här tiden med glädje.
 3. Önska henne allt gott – Önska din kollega allt gott i hennes fortsatta yrkesliv. Det är viktigt att visa respekt för hennes beslut och önska henne allt gott i framtiden.
 4. Ge en uppmuntran – Ge din kollega en uppmuntran för framtiden. Detta kommer att hjälpa henne att känna sig mer självsäker och taggad på hennes nya utmaningar.
 5. Ge henne en påminnelse – Ge din kollega en påminnelse om att hon alltid kommer att vara välkommen tillbaka till arbetsplatsen. Detta visar att du bryr dig och att du är beredd att hålla kontakten i framtiden.

Exempel på text till en kollega som slutar på jobbet

Det är viktigt att hitta rätt sak att skriva på kortet till sin kollega. Här är några exepmepl på vad skriva på kort avtackning:

 1. “Tack för den tid som vi har arbetat tillsammans. Du har varit en stor inspiration och jag kommer att sakna dig. Önskar dig allt gott i din framtid.”
 2. “Jag kommer att sakna din positivitet och din energi på arbetsplats
 3. Tack för allt du har gjort här på [företagets namn]. Du kommer att saknas. Önskar dig allt gott i din nya roll.
 4. Tack för allt du har bidragit med här på [företagets namn]. Du har verkligen gjort en skillnad. Önskar dig lycka till i framtiden.
 5. Tack för alla minnen vi har skapat tillsammans här på [företagets namn]. Du kommer alltid att vara en del av vår familj. Önskar dig allt det bästa i din nya resa.
 6. Tack för att du har varit en sådan inspirerande och stöttande kollega här på [företagets namn]. Vi kommer att sakna dig, men vi önskar dig allt gott i din nya utmaning.
 7. Tack för all kunskap och erfarenhet du har delat med oss här på [företagets namn]. Vi önskar dig allt det bästa i din nya roll. Vi kommer att sakna dig, men vi vet att du kommer att bli framgångsrik.
 8. Tack för alla de goda stunderna vi har delat här på [företagets namn]. Du har verkligen gjort en skillnad i våra liv. Önskar dig allt det bästa i din nya utmaning.

Varför ska man tacka av en kollega som slutar?

Det är en god praxis att tacka av en kollega som slutar på jobbet eftersom det visar respekt och uppskattning för den tid som kollegan har lagt ner på arbetet. Det är en möjlighet att uppskatta de bidrag som kollegan har gjort till organisationen och teamet, samt visa tacksamhet för de kunskaper och erfarenheter som de har delat med sig av. Att tacka av en kollega som går vidare till nya utmaningar kan också bidra till att bygga en positiv arbetskultur och skapa goda relationer. Vad man ska skriva på kort avtackning beror försås på vem det är som slutar sin tjänst. Men utgå från exemplen ovan och hitta något som du tycker passar att skriva till honom eller henne!

Ska man ge present till en kollega som slutar

Det är en god idé att ge en present till en kollega som går vidare från sin nuvarande anställning, eftersom det visar att man uppskattar och minns alla bidrag och ansträngningar de har gjort under tiden de har jobbat tillsammans. Presenten kan vara något så enkelt som en blomma eller en tacksamhetskort, eller något mer personligt, såsom en minnebok eller en personlig föremål. Valet av present beror på förhållandet till den avgående kollegan, men det viktiga är att visa sin tacksamhet och uppskattning.

Här är några idéer på presenter som är lämpliga att ge till en kollega som slutar

Det är en god idé att ge en present till en kollega som slutar, eftersom det visar din uppskattning för deras arbete och bidrag till arbetsplatsen.

Konstbok

”Leonardo: Complete Paintings and Drawings” av Frank Zöllner är en utmärkt present till en kollega som just har lämnat sitt jobb. Boken är en omfattande samling av alla Leonardo da Vincis målningar och teckningar, samt en detaljerad studie av hans liv och arbete. Med sitt vackra innehåll och högkvalitativa fotografier är detta en lämplig present för en konstintresserad kollega. Boken visar också uppskattning för deras intresse och passion, och är en ständig påminnelse om deras tid på jobbet. Läs mer och beställ

Golfklubba

Ge en golfklubba som present till en kollega som slutar jobbet kan vara ett utmärkt sätt att visa din tacksamhet och respekt för deras tid på arbetsplatsen. Golf är en kul och avkopplande aktivitet som många människor tycker om, så det kan vara ett bra sätt att hjälpa dem att koppla av och njuta av tiden efter jobbet. Om du känner att din kollega är en passionerad golfare eller bara någon som nyligen har börjat spela, kan en ny golfklubba vara en uppskattad present. Säkerställ bara att du köper en klubba som passar deras nivå och preferenser. Läs mer och beställ

Minnesbok eller album

En minnebok eller en album att fylla med minnen från tiden tillsammans på arbetsplatsen. En minnesbok eller album är en riktigt personlig present att ge till en kollega som slutar jobbet. Denna present tillåter dig att samla ihop alla minnen, bilder och upplevelser från tiden på jobbet tillsammans. Du kan också inkludera personliga hälsningar och önskningar från andra kollegor för att visa din kärlek och uppskattning för din frånvarande kollega. Genom att ge en minnesbok eller album som present visar du att du bryr dig om din kollega och deras resa på jobbet, och det är en present som garanterat kommer att älskas. Läs mer och beställ

Prydnadsföremål

En prydnadsföremål eller en tavla som passar deras hem och stil. Att ge en prydnadsföremål som en avtackningspresent till en kollega som slutar jobbet är ett utmärkt sätt att visa uppskattning för alla år av hårt arbete och goda relationer. Prydnadsföremål är ofta meningsfulla och kan påminna om de goda stunderna på jobbet och kollegiala band som har skapats. De kan vara något så enkelt som en vacker kopp eller en skulptur, eller något mer personligt som en handgjord alster. Oavsett vad du väljer, så kan du vara säker på att din kollega kommer uppskatta en prydnadsföremål som minne från tiden på jobbet. Läs mer och beställ

Spaupplevelse på Elite Hotel Marina Tower

Ge en spaupplevelse som avtackningspresent till en kollega som sluter på jobbet är ett fint sätt att visa din tacksamhet för alla år av hårt arbete och samarbete. En spaupplevelse ger möjlighet för personen att ta en paus från vardagen och unna sig lite extra omtanke och avkoppling. En dag på spa med massage, ansiktsbehandling och tillgång till pool och bastu är en uppskattad present som säkerligen kommer att göra en kollega som just har sagt adjö till jobbet väldigt glad. Läs mer och beställ

Det viktigaste är att välja en present som kommer att visa din uppskattning för kollegan och som kommer att bli särskilt meningsfull för dem. Texten du skriver på kortet vid avtackning bör vara något personligt som passar för just honom eller henne.

Tips på fortsatt läsning

Present till kollega som slutar

Säg farväl på rätt sätt: tips på avtackning av kollega som slutar
Rulla till toppen