Gåva till någon som slutar på jobbet

När det är dags för din kollega på arbetet att sluta för att få vidare till nya utmaningar brukar man vilja ge något som tack för tiden som varit.

Vad är en bra present till någon som slutar på jobbet? Bra presenter till någon som slutar på jobbet kan vara en upplevelsepresent, något fint till hemmet, ett presentkort, fina ljus, en middag eller kanske en present med något ni vet att han eller hon är intresserad av.

Det kan också vara så att personen ska gå i pension förstås. Vilken orsaken än är så är det trevligt att visa sin uppskattning med en present och här ska du få några tips som kan hjälpa dig att hitta något passande.

Vad är en bra present till en kollega som slutar?

Att tänka på inför avtackningen

Oftast när man ska tacka av en person brukar man bjuda in till en gemensam fika så att alla får chans att vara med och önska personen lycka till. Det är även ett bra tillfälle att säga några väl valda ord där en tillbaka blick på tiden som varit ges. Naturligtvis är det frivilligt för medarbetarna att välja om de ska delta eller inte men det är bra om så många som möjligt ges möjligheten då det här är en ritual som är laddad med en hel del social kraft.

Hur avtackningen ska gå tillväga kan se olika ut från olika arbetsplatser och oftast finns det inskrivet i policyn. Sen kan det förstås se olika ut beroende på vilken form av anställning personen haft, hur länge den varit där och om det handlar om pensionering. Ett tips är också att kolla av med den som ska sluta om det finns några specifika önskemål. Det kan även vara så att personen hellre tackar nej till avtackningen eller föredrar att göra något utanför arbetsplats och arbetstid. Då är det bra om man rättar sig efter de önskemålen.

Vanligast när någon slutar för att gå vidare till annat jobb är att man samlar ihop pengar från kollegorna. Ni har säkert bestämt en summa på arbetsplatsen för hur mycket var som vill vara med ger. Oftast kan det räcka med en tjuga men det är alltid bättre att sätta en summa än att ge valfritt belopp då det kan vara lite känsligt.

Ge bort en upplevelse

Det roliga med att köpa en present till någon som slutar är förstås att det finns så mycket att välja på. Antingen kan man utgå från personens intressen, något som har koppling till det nya jobbet eller en fullständig överraskning och utmaning. En upplevelse är en perfekt present till någon som du vet kanske inte uppskattar mer saker hemma eller där du är osäker på hur en pryl tas emot.

Flygtur

Vill du verkligen överraska, då kan en flygtur bli den perfekta presenten. Det här är den perfekta överraskningen för alla tillfällen födelsedagar, 50 års dagen, möhippa, osv. Här får du hjälp att överraska personen i fråga. På utsatt tid står de och väntar vid planet. Om man önskar kan man även välja till att få den här upplevelsen filmad. Här kan du även hitta alla hjärtans dag flygningar, airobatikflygningar, flygningar för flygnörden och flygningar där man själv får spaka planet. Här finns även en flygning för dem som älskade filmen Top Gun. Det här är en present som verkligen är något utöver det vanliga och som kommer göra mottagaren väldigt överraskad. Passa på att handla via Flygupplevelse.com idag och ange ”present10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Upplevelser kan vara både i form av en utmaning så som att köra gocart och våga känna känslan av att få trycka gasen i botten för en gångs skull. Varför inte ge bort en upplevelse med äventyrsbana där de personliga gränserna sätts på prov och garanterat stärker självkänslan när det väl är avklarat. Lite lugnare utmaning kan förstås en bowling med fika vara men säkert inte mindre uppskattat som present.

Eller varför inte ge bort en skön ryggmassage som en avkopplande stund för att hämta krafter och bli bortskämd innan det är dags att ta itu med den nya situationen och tiden som kommer. Bra alternativ till det är att få sitta i ett saltrum som sägs förebygga både förkylningar och annat eller en stund med ljusterapi som laddar hen med massor av härlig energi.

Presenter upp till 100 kronor

Om den ni ska tacka av bara arbetat hos er en kortare tid eller kanske till och med bara praktiserat så behöver inte presenten vara fullt så påkostad. Även om blommor alltid är trevligt så är det inte fel att kombinera dem med en liten sak eller något ätbart också.

Förutsatt att personen inte är allergisk så ger en burk fylld av mandel med havssalt och kola det lilla extra. Mandeln är överdragen med vit choklad som i kombination med sältan får det att vattnas i munnen.
Burken fylld av marsipan med päron och cognac är inte heller fel och passar både till kaffet eller ett glas vin.

Fin ljuslykta

En ljuslykta med lycka till blir ett minne som kommer att synas länge.

Läs mer och beställ

Något dyrare presenter

Har den som ska sluta på jobbet varit anställd en längre tid så bör även presenten vara något dyrare förstås. Inte sällan bidrar arbetsgivaren också lite extra till insamlingen så att det räcker både till tårta och presenten.

För den som ska gå i pension blir det förstås en ganska stor omställning när hen nu äntligen får tid att göra lite vad den vill. En ljuslykta och doftljus i ett från Ernst Kirchsteiger med det ljuvliga citatet ”tid till ingenting” kan väl inte bli bättre. Inte så dyrt så det kommer nog att räcka till både blommor och nåt gott också.
En annan stilren och vacker ljuslykta är den från Saga form. En ljuslykta som med höga glaskanter gör att ljuset inte blåser ut och passar lika bra inomhus, på den inglasade altanen som på verandan en fin sommarkväll.
Köp en vacker bukett och komplettera den med en rund vas i grått stengods också den från Ernst. Den finns i tre olika storlekar och prisklasser så välj utifrån budget och anpassa buketten därefter.

Ibland kan den bästa presenten vara den som personen själv får välja. Välj en krukväxt som det bestående minnet istället för en bukett och lägg med ett presentkort från Bluebox eller e-presentkortet som skickas via mejl.

Kanske ett gott vin inlåst bakom ett iq-lås kan bli en bra avslutningspresent till någon som slutar jobbet.
Presentkort från Bluebox
Gör din egen glass upplevelse

Relaterade frågor

Insamling till kollega som slutar, hur mycket ska man lägga? En lagom summa att lägga till en kollega som slutar är kanske 100-150kr. Är det en stor arbetsplats där alla bidrar till present när någon slutar så kan det kanske räcka med en 50-lapp person.

Vad ska man ge för present till odlingsintresserad? Bra presenter att ge någon som är odlingsintresserad är en trädgårdsspade, frön, presentkort på en trädgårdsbutik eller fina krukor. Fler tips på presenter till odlingsintresserad hittar du här.

Vad ska man ge sin kollega i inflyttningspresent? Bra presenter att ge sin kollega i inflyttningspresent kan vara ljusstakar, en blomma, en flaska vin, fina muggar eller kanske en bukett skruvmejslar. Fler tips på inflyttningspresenter kan du hitta här.

Vad kan man ge sin chef i present? Att ge sin chef en present är inte något som är obligatoriskt, men om han eller hon har varit något extra kan det vara kul att ge en present ibland. Det kan t.ex. vara biobiljetter, lakrits eller en mössa. Fler tips på vad man kan ge sin chef kan du hitta här.

Gåva till någon som slutar på jobbet
Rulla till toppen