bra present till dataintresserad

Present till dataintresserad

Vad kan man ge i present till en dataintresserad tjej eller kille? Här har jag samlat några tips på bra presenter.

Ge bort ett moderkort

I datorns innandöme hittar du moderkortet. Det är stället som kopplar ihop datorns komponenter. Det finns flera olika presenter med moderkort som du kan ge någon som är dataintresserad.

  • Moderkort skärbräda en skärbräda som föreställer ett moderkort. En cool kökspryl för alla datanördar.
  • Foto på mamma – ett moderkort kan också utläsas som moder kort, alltså ett kort på mamma. Som dataintresserad är det en kul ordvits. Att ha ett foto på mamma framför datorn är kul när man är datanörd.

Bra present till dataintresserad

En bra och helt seriös present till en dataintresserad är en säkerhetsryggsäck så att hon eller han kan bära med sig sin dator utan att den blir stulen i tunnelbanan. Dragkedjan sitter dold och väskans ytterhölje gör att den inte går att skära upp för att komma åt datorn.

Present till dataintresserad som blir arg framför datorn

Är han eller hon en sådan person som låter ilskan gå ut över tangentbordet när det inte går som det ska på datorn? Då kanske en stor entertangent i present är en bra idé? Det är inte bara en stor kudde, utan den kan faktiskt anslutas till datorn och användas som entertangent.

Coolaste prylen till en dataintresserad

Instrumentpanel för datorn. På den här instrumentpanelen kan man visa lite vad man vill. Antalet följare, likes antalet nya mail osv. Den fungerar också som en högtalare. Den kan kopplas ihop med en mängd appar och kan fungera som klocka och väderstation om man önskar det. Den här smarta prylen passar lika bra hemma som på jobbet. Den här skulle jag själv inte ha ett dugg emot att ha på skrivbordet för att visa antal besökare på min webbplats och annat som jag ofta brukar kolla på.

Bästa presenten till dataintresserat barn

En appstyrd robot där barnet får lära sig programmera på ett roligt sätt. Roboten har flera spel inbyggda och du kan styra den både med appen och med att göra olika miner. Det är är verkligen den bästa presenten till den blivande datanörden!

Presenten för gamers och nostalgiker

Den här superhäftiga Super Mario lampan tänder du geom att trycka på den. Den ger även ifrån sig ljuden från dataspelet. Perfekt present att ge till både gamers och nostalgiker!

Unik anteckningsbok i födelsedagspresent. Man antecknar i anteckningsboken och anteckningsboken skickar över det digitalt till t.ex. Dropbox och iCloud. Det går att välja om man vill ha det som bild eller pdf. Nu är det bra att rita och skriva ”på papper” och ändå får man det till datorn. Nästan som magi! En cool present för datanörden!


Om hon eller han spelar mycket är det viktigt att ha bra hörlurar med mikrofon till datorn. De kostar visserligen en hel del, men de kommer också att användas väldigt flitigt. Så baserat på tiden de kommer användas så är det inte så dyrt egentligen.

Ett nytt spel, en riktigt bra spelstol, tangentbordsdammsugare, en bra gameingmushögtalare eller en fin musmatta.

Leave a Comment