Vad önskar sig 18-åringar i present

Present till 18-åring

Vad önskar sig 18-åringar i present
Vad önskar sig 18-åringar i present?

Jag vet att det kan vara svårt att hitta presenter till en 18-åring, så därför har jag tagit reda på vad de önskar sig i present. Här får du mina bästa presenttips till 18-åringar.

Så vad önskar sig en 18-åring i present? Presenter som 18-åringar vill ha är pengar, presentkort på bio, parfym, presentkort på kläder, fina smycken eller någon inredning som är i mer vuxen stil. Låt mig berätta lite mer!

Här hittar du de bästa födelsedagspresenterna till 18-åringar, på den här sidan hittar du förslag som passar både tjejer och killar men jag har även skrivit om bra presenter till 18-åriga tjejer och presenter till 18-åriga killar där du kan hitta fler förslag.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Upplevelse.com, CDON, Adlibris, Stadium, Coolstuff, Bluebox och Get personal

Minnesvärd present till 18-åring

Ge 18-åringen ett personligt smycke i present. Det finns snygga både halsband och armband som passar även för killar. 18-årsdagen är ju väldigt speciell på många sätt. Hon eller han blir myndig, för köra bil osv. En present till en 18-åring kanske du vill ge något väldigt speciellt också. En gåva som hon eller han kan ha kvar hela livet. Ett smycke är en sådan gåva.

Ett snyggt halsband som du kan låta gravera
Ett armband med ett personligt budskap blir en fin present
Ett tufft smycke med en personlig text ingraverad

Klocka – Klockor är ju både för att hålla koll på tiden och en accessoar. Klockan är det enda smycke som många män och grabbar använder. En fin klocka är en väldigt bra 18-års present för både killar och tjejer. Det är ett smycke som hon eller han kommer att ha glädje av under hela livet. Dessa två är väldigt snygga och jag blev faktiskt förvånad över hur billiga de var.

Armbandsur till killar – här ingår även ett snyggt armband
En riktigt snygg klocka för tjejer.

Kul present till en 18-åring

Vill du hitta en annorlunda och rolig present till 18-åringen? Här är några förslag.

Brukar din 18-åringen tappa bort sina nycklar, plånbok och telefon? Nu kan han eller hon sluta med det. Men den här smarta prylen, Tile, så håller man ordning på vart alla saker är. Har man tappat bort nyckeln då kan han lätt hitta den med hjälp av den tillhörande appen. Det bästa är att det funkar omvänt också. Tappar man bort telefonen så trycker han bara på dosan som sitter i nyckelknippan. Telefonen ger då ifrån sig ett pip. Även om den står på ljudlöst läge. Nu är det slut med letandet efter telefon, plånbok och nycklar!
Vill du ge 18-åringen en kul och överraskande födelsedagspresent är det den här du ska köpa. En lina. Man spänner upp den mellan två träd och börja balansera. Det tar kanske en stund att lära sig, men med den kunskapen kommer han eller hon kunna imponera stort på kompisarna.
För den som sitter mycket vid skrivbordet kan det vara skönt med en fothängmatta. Den sätts fast på skrivbordskanten, sedan är det bara att lägga upp fötterna och njuta av skrivbordsarbetet.
En rolig men kanske lite annorlunda present till en 17-åring är en pilbåge. Prickskytte är jätteroligt!

Hur mycket ska man lägga på presenten?

Hur mycket du ska lägga på en present till någon som fyller 18 beror förstås på din ekonomi. Men någonstans mellan 2-500. Föräldrar förväntas lägga lite mer. Kanske bidra till körkort eller så om de har möjlighet. Man ska heller aldrig lägga mer än man egentligen har råd med på en present.

Present till 18-årig tjej

Till en tjej som fyller 18 kan det vara en bra idé att ge en skönhetsbehandling av något slag. Det är väldigt lyxigt, även om hon inte har problemhy. Det kan även vara skönt att få presentkort på massage eller spa. Hon kanske skulle gilla att få presentkort på nagelförlängning? Eller kanske presentkort på någon skönhetssalong, så hon kan välja behandling själv.

Till tjejen som fyller 18 kan du ge en sminkning/makeupkurs. Det är lite lyxigt att få luta sig tillbaka och bara njuta av att bli ompysslad en stund. Men hon kommer även få tips om hur hon själv ska lägga makeup och vilka färger som passar henne bäst. Eller en makeup och färganalys för att hitta hennes färger även på kläder.

Skönhetsbehandling
Makeupkurs
Massage
Färganalys
Spa

Present till 18-årig kille

En 18-årig kille kanske inte önskar sig en skönhetsbehandling i födelsedagspresent, men presentkort på massage brukar vara uppskattat.

Att ge kläder i present

Kläder är ju förstås kul att få, men det är kanske inte alltid så roligt att få kläde som någon annan valt ut åt en. Därför kanske ett presentkort är bättre att få. Köper du på en större sportkedja som Stadium så finns det ju både sportutrustning, ytterkläder, skor, väskor och kläder att välja mellan. Även för den som inte är så sportintresserad så finns det mycket fina kläder att välja mellan. Gillar 18-åringen inte deras kläder finns det ju annat som strumpor, mössor, vantar, halsdukar och väskor och sådant som de ändå behöver och vill ha. Att köpa ett presentkort på kläder är en bra idé till 18-åringen.

Antistöldryggsäck

Om 18-åringen brukar bära med sig sin dator är en säkerhets ryggsäck en riktigt bra present. Med en sådan blir det svårt att stjäla datorn. Den har väl dolda dragkedjor och går inte att skära igenom ytterhöljet. Allt för att bäraren ska få behålla sina saker.

18-åringar vill gärna ha pengar i present

Pengar – pengar är alltid bra att få i present. Då kan man köpa precis vad man vill. Inte så roligt att ge bort i present kanske…men 18-åringen kommer garanterat att uppskatta presenten. Ska man fylla 18 har man som regel inte så hög inkomst själv och det är trevligt att få lite extra pengar att röra sig med. Kanske är det kläder, ny mobiltelefon eller något annat jubilaren behöver bäst. Genom att ge bort pengar så ger du honom eller henne möjlighet att välja själv. Aktier är ju förstås också alltid en bra idé att ge i present till barn och tonåringar. Det blir något som växer med åren och som ger dem ett nytt spännande intresse. Det är kul att följa hur de egna aktierna utvecklas.

Spel i present till 18-åring

Även 18-åringar tycker om att få sällskapsspel i present. Två riktigt bra spel att ge 18-åringar i present är:

0-100 M.I.G – Ett fartfyllt kunskapsspel där svaret alltid är en siffra mellan 1-100. Vet man inte svaret gissar man. Den som kommer närmast vinner. Det här är ett bra spel att ha med på resan eftersom det inte har en spelplan. Spelet kan också varieras eftersom det finns olika sätt att spela det på.
Sheriffen av Nottingham – Här är spelaren handlare i Nottingham och ska deklarera sina varor som de vill föra med sig in i staden. Varorna förvarar de i sin säck. Spelaren som är sheriffen måste nu avgöra vem som släpps in i staden med sina varor, vem som ska inspekteras och vems varor som ska konfiskeras.
Det här spelet är som att prata med tandläkaren samtidigt som man ligger där med munnen öppen. Det går liksom inte prata. I det här spelet ska du försöka säga olika fraser samtidigt som du har ett munstycke i munnen som förhindrar att du stänger den. Ett spel som ger många gapskratt och muntra miner.

18-åringen har förstås ett “stort behov” av att få fler dataspel (ja, i alla fall om du frågar honom eller henne). Bra dataspel som passar att ge 18-åringar är det här. MEN håll koll på så du vet vad han eller hon har för TV-spel eller om det är dataspel som gäller. Det är nämligen lite olika konsoller.

X-box
PC-spel
PC-spel
Finns för både Playstation och dator

Göra något tillsammans

En fin present till 18-åringen är förstås en present där ni gör något tillsammans. Aktiviteten kan du ju variera beroende på vad du tror att 18-åringen är intresserad av. Det finns många aktiviteter som kan skulle kunna passa och bli en minnesvärd present till 18-åringen:

Bio med middag
Danskurs för två personer
Köra gokart
Guidad tur i Stockholm
Takvandring
Filmvandring med våffellunch

Jag hoppas att du hittade en riktigt bra födelsedagspresent till 18-åringen!

Förslag på fortsatt läsning:

Kommentera gärna!