Julklappar till vuxen dotter

Bra julklappar till vuxen dotter Många tips på bra julklappar till vuxna döttrar
Vad är en bra julklapp till en vuxen dotter?

Att hitta bra julklappar kan vara svårt. Vad ger man för julklappar till en vuxen dotter?

Här hittar du många förslag på vad du kan ge en vuxen dotter i julklapp. Har du panik att hitta en bra julklapp nu? Köp presentkort på kläder eller biobiljetter. Jag kommer ge dig många fler tips på den här sidan som du kanske kan ha nytta av. För att hitta en riktigt bra julklapp till henne behöver du fundera över vad hon gillar och är intresserad av. Här kommer mina bästa julklappstips till en vuxen dotter! 

Ge en vuxen dotter inredning i julklapp

Gillar din dotter inredning? Då kan det vara en trevlig present att få inredning i julklapp. Men här gäller det att ha en bra känsla för vad hon gillar för färg och stil. Några exempel på inredning som kan vara bra att ge en vuxen dotter i julklapp är tavlor, kuddar, en pläd, ljusstake eller en fin skål som du fyller med godis.

Att ge en vuxen dotter kläder i julklapp

Det kan faktiskt vara svårt att ge en vuxen dotter kläder i julklapp. Min upplevelse är att tjejer kan vara mycket mer petiga med vad de tar på sig än vad grabbar är. Men om du känner dig väldigt säker på hennes klädsmak (och storlek!) kan det vara en god idé att ge henne kläder i julklapp. Exempel på bra kläder som man kan köpa i julklapp är toppar, stickade tröjor, mössa eller vantar. Dessa klädesplagg är inte jättenoga med passformen och kan vara lättare för någon annan att välja ut. Att köpa ytterkläder, skjortor eller jeans är betydligt svårare eftersom det är plagg som passformen är väldigt viktig på. Känner du dig osäker på hennes klädsmak eller storlek, men ändå vill ge henne kläder då kan det vara bättre att ge ett presentkort på kläder.

Presentkort

Presentkort kan tyckas lite opersonligt, men om du ändå vill ge din vuxna dotter kläder, bidrag till möbler, eller en specifik produkt då kan faktiskt presentkort faktiskt vara att bra alternativ. Om din dotter precis flyttat hemifrån så kan ett presentkort på t.ex. IKEA vara väldigt välkommet.

Tränar hon?

Tycker din dotter om att träna? Då kan träningskläder eller en pulsklocka vara väldigt uppskattade julklappar. Eller varför inte ett hantelset för hemmaträningen?

Ge en vuxen dotter smink

Jag är ledsen, men det är ingen bra idé att ge bort smink. Val av färger och produkter är väldigt personligt. Här är stor risk att du väljer fel färger. Vill du ändå köpa smink till dottern satsa då på en bra svart mascara för över 100 kr. De flesta använder svart mascara. Att mascaran bör kosta över 100 kr är för att du inte vill ge henne någon skräp-produkt och absolut inte något man hittar på Rusta eller ÖB. Vill du ge din vuxna dotter makeup kan det vara bra att ta en titt i hennes badrumsskåp. Köp exakt samma mascara igen. Det är en förbrukningsvara och det är alltid bra att få en ny.

Schampo, parfym och andra skönhetsprodukter

Att ge bort schampo, en fin tvål eller handkräm, ansiktskräm eller andra liknande produkter brukar vara uppskattat av vuxna döttrar. Varför inte ge henne en fin korg med olika spa-produkter i julklapp. Det kan t.ex. vara schampon, body scrub, badbomber, väldoftande body lotion eller små exklusiva tvålar.

Ge din vuxna dotter en parfym som du vet hon gillar. Parfym är ju något som många kvinnor och tjejer tycker om att få i julklapp.

Billiga julklappar till vuxen dotter

Att hitta billiga julklappar till en vuxen dotter är faktiskt inte så svårt. När de börjat jobba själva och inser pengars värde brukar de bli väldigt tacksamma och glada även för små och billiga julklappar och presenter. Bra idéer på billiga julklappar till vuxna döttrar är en skål godis, mössa, reflex när vintern kommer, badbomber eller en fin tvål.

Myspresenter

Tofflor, vin, Storytel, badbomber, spa-mys eller en korg med spa-produkter för hemmabruk.

Busiga och roliga presenter till vuxen dotter

Att ge min vuxna dotter roliga och busiga julklappar är väldigt kul om du frågar mig. Några exempel på busiga och roliga julklappar och presenter jag har gett min vuxna dotter:

Bra julklapp till vuxen dotter tomte
Min vuxna dotter fick en suicidal tomte

Vi placerade en STOR tomte som vi hittat billigt på loppis utanför hennes ytterdörr, när vi visste att de var bortresta och vi själva hade ett vattentätt alibi. Tanken var att vi skulle starta en samling av trädgårdstomtar åt henne. Hon försökte undersöka och förhöra oss om vem som hade placerat tomten där. Vi nekade till att det var någon av oss. Det blev en lång utredning (där tomten enligt min dotter hotade att supa ihjäl sig eller begå självmord) innan hon fick klarhet i hur den hade hamnat utanför hennes dörr.

Förra året påstod min då 10-åriga dotter att hennes äldre syster önskade sig toapapper i julklapp. Jag “gick på det” och gav henne en hel bal med toa-papper. Alla rullar var individuellt inslagna och försedda med ett rim. Att ge bort toapapper på det här sättet var väl investerade pengar. Föreställ er en fnissande 10-åring som tror att hon lurat mamma att ge storasyrran toapapper i julklapp och en mindre nöjd storasyster som får läsa 64 rim om toapapper och öppna omslagspappret på 64 rullar toapapper….kan ju tillägga att i år har storasyster berättat att hon INTE önskar sig mer toapapper.

Då börjar det bli lite roligt nu när hon inte önskar sig mer toapapper…vi funderar på hur vi ska få henne att önska sig det utan att hon vet om det. Om lillasyster kan få henne att önska sig en regnbåge så skulle vi ju kunna bygga en regnbåge av en bal med toarullar.

Ge din vuxna dotter ett städset i julklapp!

En annan lite rolig julklapp jag gett min vuxna dotter är ett “städ set”. Alla vet ju hur tråkigt det är att städa. Så jag köpte en fin hink i hennes favoritfärg rosa och matchande diskhandskar. Sedan fyllde jag hinken med rosévin, rosa godis, rosa disktrasor och skurmedel. Om man kan få lite vin och godis samtidigt som man städar går städningen lite lättare.

I år har jag en jätterolig bus julklapp på gång…jag lovar att berätta om den efter jul. Jag är rädd att min vuxna dotter också Googlar efter bra presenter innan jul. Så därför vågar jag inte avslöja den före jul. (Trodde jag…årets julklapp blev en stor besvikelse)

Vi återbrukade vår gamla brevlåda när vi bytte ut den. Med hjälp av papir mashé gjorde vi den till en drake. Dottern var inte jättenöjd med den presenten… men vi hade roligt när vi gjorde den i alla fall. 😉

Ge henne en julklapp som du gjort själv

julklapp till vuxen dotter necessär som du hjort själv
julklapp till vuxen dotter necessär som du hjort själv

Kan du något hantverk, så som baka, svetsa, koka sylt, sy eller snickra – då kan du säkert hitta på någon fin julklapp till din dotter. En julklapp som ges med kärlek och omtanke är mycket roligare att få än en julklapp som “bara” är köpt. Fundera över vad du kan för något! Kanske kan du komma på någon julklapp till din vuxna dotter som du gör själv.

Te med budskap – en julklapp som jag själv har gjort till min dotter är te med olika budskap. Jag köpte te i olika smaker och istället för tepåsarnas vanliga pappershandtag gjorde jag egna budskap. Det här är en julklapp som ger din dotter en fin och positiv start på dagen. Berätta för din dotter att hon är värdefull, att du älskar henne, varva gärna med lite tokiga och roliga meddelanden också. Har din vuxna dotter några yngre syskon så kommer de med glädje ta sig an uppgiften med att skriva knasiga meddelanden på te-etiketterna.

Smycken

Vill du ge din vuxna dotter smycken i julklapp så är det viktigt att du tittar och lägger märke till vilka smycken hon har på sig och brukar använda. Smycken är väldigt personliga grejer. Det är viktigt att de smycken du ger henne passar hennes stil och personlighet. Därför är det bra att utgå från de smycken hon brukar bära. Ta något i samma stil eller något från samma designer om du kan hitta det.

Upplevelse julklappar

Det finns gott om upplevelsejulklappar att köpa. Fotokurs, takvandring eller kanske en spaweekend som ni tillbringar tillsammans. Perfekta julklappar till en vuxen dotter.

Böcker

Gillar din dotter att läsa? I så fall kan några bra böcker bli en lyckad julklapp till henne. Eller varför inte en årsprenumeration på Storytel. Då har hon obegränsat antal böcker i sin mobiltelefon under hela året.

Ge din vuxna dotter fina julklappar

Även vuxna döttrar önskar sig fina saker i julklapp. Det kan t.ex. vara mobilskal, en fin almanacka, en vacker temugg och några teer eller ett par enhörningstofflor.

Aktier

Jag tycker att du ska ge din dotter aktier i julklapp. Det kan bli en spännande julklapp som ökar i värde över tiden. Det är också ett roligt och givande nytt intresse ifall hon inte redan är intresserad av investeringar kommer hon garanterat att bli det när hon ser hur hennes aktier ökar i värde. Saker i all ära, men behöver vi egentligen alla dessa prylar?

Intressen

Har din dotter något speciellt intresse kan du köpa presenter hon behöver för att hålla på med det. Intressen som ridning, foto, sy, blommor, att måla, spela tv-spel, spela golf eller flugfiske. Inom de flesta intressen krävs det en viss utrustning och tillbehör som är bra eller roliga att ha. Fundera över om du hittar något för det intresset som din dotter ägnar fritiden åt! Förutom prylar så kan du ju ge henne presentkort på en gryningsritt i Stockholm, kurs i naturfoto, så hon utvecklar sitt intresse eller en danskurs för henne och sambon.

Andra små julklappar

Julklappar måste inte alltid vara så dyra. Det går att hitta väldigt billiga julklappar som ändå visar stor omtanke om henne. Det kan vara en Muminmugg, en reflex att ha på jackan är hon går ut i vintermörkret, värmepåsar eller ett par glittriga vantar från HM.

Julklapp till 8 åring hela familjen kan vara med och skapa
Inbjudan till spelkväll hemma hos min dotter.

Spel

I vår familj brukar vi spela mycket spel tillsammans. Så det händer ofta att jag ger min vuxna dotter spel i julklapp. Senast jag köpte ett spel var det Sheriffen av Nottingham. Det var tydligen inte så mycket tävling sa mina arbetskamrater. (vi har inte hunnit provspela det ännu) Det är lite tråkigt med alla familjegräl som uppstår i samband med spel. Riktigt så allvarligt som inbjudan här intill visar blir det kanske aldrig…men nästan. Båda mina döttrar 12 och 25 kan bli väldigt sura på varandra. Om den yngsta förlorar börjar hon fråga om när storasysters tåg inte går hem snart. Så jag försöker köpa fredliga spel. Patiens är också ett väldigt bra spel. 🙂

Har du fler idéer om vad man kan ge en vuxen dotter i julklapp? Kommentera gärna! 

Tips på fortsatt läsning:

Senaste inläggen

link to Present till 30-årig kille

Present till 30-årig kille

Det kan vara svårt att hitta en bra, rolig och kärleksfull present till en 30-årig kille. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Så, vad är då en bra present till en 30-årig kille? En bra present till en 30-årig kille är en fin whisky, en parfym, en necessär, en pyjamas […]