Vad önskar sig en 17-åring i present

Present till 17-åring

Vad önskar sig en 17-åring i present?

Har du svårt att komma på vad du ska ge 17-åringen för födelsedagspresent? Jag har samlat mina bästa presenttips på den här sidan. Först några snabba presentförslag för den som har bråttom att hitta på något: biocheckar, pengar, en magisk anteckningsbok, Buddha tavla eller en ny mobiltelefon. Men här kommer fler tips på presenter till 17-åringar.

För att du ska kunna hitta den perfekta presenten har jag även skrivit om presenter till 17-åriga tjejer och presenter till 17-åriga killar. Besök gärna de sidorna också för fler presenttips.

Bra presenter till tjejer
Bra presenter till 17-åriga tjejer
Bra presenter till killar
Bra presenter till 17-åriga killar

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Upplevelse.com, Stadium, Tidningskungen, Bluebox, Ginza, Åhlens, Stadium och CDON.

Bästa presenterna till en 17-åring

De presenter som 17-åringen kommer att bli gladast för kanske inte alltid är så kul att ge bort i present. Men det hon eller han kommer att uppskatta mest är:

Pengar – att få lite extra pengar att göra precis vad man vill för kommer garanterat att bli en succé. 17-åringar har ju som regel inte så hög inkomst och att få pengar som hon eller han får göra vad de vill för kommer bli uppskattat.

Att få den senaste mobiltelefonen brukar också vara något som 17-åringar önskar sig. Gärna tillsammans med ett skärmskydd och ett snyggt mobiltelefonskal.

Kan man ge kläder i present till en 17-åring?

De flesta 17-åringar gillar kläder och är intresserade av mode. Men det är sällan någon god idé att ge dem kläder i present. De vill helt enkelt inte ha kläder som någon annan väljer ut åt dem. De har en egen personlig stil. Men självklart uppskattar de att få presentkort på en klädbutik och att få välja kläder själv. Kanske Åhléns där det finns inredning, böcker mm också. Presentkort på skor eller en sportaffär är heller inte så dumt att ge en 17-åring på födelsedagen.

Om du absolut känner att DU måste köpa kläder till 17-åringen så skulle jag satsa på mössa, vantar, halsduk, pyjamas och underkläder. Men det är riskabelt att köpa kläder åt dem.

Ge bort en upplevelse i present

En uppskattad födelsedagspresent är upplevelser. Det kan t.ex. vara bio, konsertbesök, gokart, en segwaytur, eller biljetter till ett idrottsevenemang. Om du känner 17-åringen väl så har du förmodligen lite koll på hans eller hennes intressen och kan hitta en upplevelse som blir uppskattad. Har du lite sämre koll så rekommenderar jag nog biocheckarna.

Köper du en upplevelse för två personer så kan 17-åringen bjuda med sig sin kompis eller pojk- eller flickvän på upplevelsen. Eller varför inte ge bort en upplevelse som du kan dela med 17-åringen? Surfa in på Upplevelse.com och hitta något som kan passa er båda!

Andra presenter att ge en 17-åring

Till en 17-åring som tycker om att träna kan det bli uppskattat om man ger träningsrelaterade presenter. Det kan t.ex. vara en ny vattenflaska att ha med till gymmet/träningen. Presentkort på någon sportbutik. Eller sportutrustning, träningsutrustning och väskor.

En snygg plånbok, korthållare för mobilen eller ryggsäck kan vara kul att få. Ryggsäckar slits ganska fort vid daglig användning. Så en ny ryggsäck att ha till skolan kanske 17-åringen skulle tycka om.

Varför inte ge 17-åringen ett personligt smycke, graverat med något personligt budskap. Det här armbandet och halsbandet är lite tuffare och funkar bra för både tjejer och killar om du frågar mig. Dessa smycken hittar du hos Get personal och mitt tips är att du låter dem gravera in redan när du beställer smyckena. När min son tog studenten försökte jag hitta någon som kunde gravera in ett smycke, men det gick inte att hitta någon i Uppsala som ville göra det. Så det blev ingen gravyr. Så beställ gravyren samtidigt som du beställer smycket!

Vill du ge 17-åringen en ny intressant hobby? Köp då en systemkamera och en fotokurs till honom eller henne. Det är ett intresse som jag lovar att de kommer ha mycket glädje av.

En annan kul present är en magisk anteckningsbok. Du antecknar i den som vanligt…men det du skriver förs automatiskt över till någon molntjänst och kan lätt tankas hem till datorn när du kommer hem. Perfekt för 17-åringen som går i skolan, tycker om att teckna eller är full av nya idéer.

Sällskapsspel som brukar uppskattas av 17-åringar är det här Jag har en kompis som… Spelet går ut på att man läser upp ett kort där det t.ex. står “jag har en kompis som…tagit på sig kläder ur smutskorgen” eller “jag har en kompis som…har bajsat i skogen” osv. Egentligen dem runt bordet det handlar om. Om man själv har gjort det som står på kortet måste alla som gjort det räcka upp en hand. Hon eller han kommer att lära känna sina kompisar på ett helt nytt sätt.

Vad är 17-åringen intresserad av?

När man ska köpa födelsedagspresent till 17-åringar är det bra att starta med att fundera över vad de är intresserade av. Kanske finns det något intresse som du kan sponsra med din present?

Gillar hon eller han att måla kan det vara kul att få lite olika konstnärsmaterial så som akrylfärg, dukar, penslar, staffli osv. Eller en Buddha tavla. Där man målar med hjälp av vatten. När vattnet avdunstar försvinner konstverket. Buddha tavlan är inspirerad av Zen filosofin och Mindfulness. Metoden används bl.a. för att minska stress, ångest och nedstämdhet.

Är 17-åringen intresserad av datorer? Då kan det vara kul att få en prenumeration på någon datortidning, ett nytt dataspel eller en ny gameingmus.

En av de tuffaste prylarna måste väl ändå vara den här instrumentpanelen för datorn. På den kan man visa lite vad man vill. Antalet följare, likes antalet nya mail osv. Den fungerar också som en högtalare ifall man vill lyssna på musik. Den kan kopplas ihop med en mängd appar och kan fungera som klocka och väderstation om man vill. Den här skulle jag själv inte ha ett dugg emot att ha på skrivbordet för att visa antal besökare på min webbplats och annat som jag ofta brukar kolla på.

Inredning i present till 17-åring

De flesta 17-åringar vill förmodligen också förnya i sitt rum. De gillar att få lite vuxnare inredning så som tavlor, belysning, överkast, kuddar och gärna ett nytt lyxigt duntäcke också.

En fin lampa kan också vara trevligt att ha i sitt rum. Dessa är väldigt trendiga just nu. Det finns både fruktskålar, tvättunnor och annat som också är diamantformat. Visst är de snygga?

Dessa bokstavstavlor har blivit väldigt trendiga igen. På tavlan kan man byta ut bokstäverna och forma egna budskap. När jag själv var barn så satt det inglasade såna här tavlor i alla trappuppgångar med hyresgästernas namn, ofta bara mannens faktiskt. Men meningen var att ma skulle veta vilka som bodde i huset utan att behöva gå upp för alla trappor.

Eller varför inte ge nya sängkläder i present till 17-åringen? Det är trevligt att få något mer vuxnare. Tonåringar bäddar sällan sängen med överkast, då är det desto viktigare att ha ett snygga sängkläder eftersom de alltid syns.

Fler presenter att ge 17-åringar

En rolig men kanske lite annorlunda present till en 17-åring är en pilbåge. Prickskytte är jätteroligt!

Vill du ge 17-åringen en julklapp som räcker hela året? Titta om du kan hitta någon tidningsprenumeration! Eller ge bort en årsprenumeration på Storytel, de har både ljudböcker och e-böcker. Ett väldigt stort utbud till en väldigt låg kostnad.

Fortsatt läsning:

Kommentera gärna!