Körkortspresent

Körkortspresent? Ger man present när något tar körkort, vad i så fall? Eller ska man bara ge blommor?

Ja, hur är det egentligen ska man ge en present till den som klarat körkortet? Nej, det finns faktiskt inget som säger att man ska ge bort presenter till någon som tagit körkortet. Men om man vill göra det finns det heller inget som hindrar det. Den nyblivna körkortstagaren kommer ju bli glad för att få en present. Men det är inget måste.

Vad är en bra present när någon tagit körkort?

Om man nu vill ge en present till tjejen eller killen som fått sitt körkort, vad kan man ge då? Det vanligaste att ge någon som klarat körkortet är en bukett blommor och ett grattiskort. En fin nyckelring för bilnyckeln – kanske en sån som man kan hitta med hjälp av en app på telefonen, eller en helt vanlig med en bil på. Kanske finns någon med motiv från Disneys bilar. Men vill du ge något litet har jag några idéer.

T-shirt i present till någon som tagit körkort

En riktigt rolig present att ge någon som precis klarat körkortet är den här t-shirten med texten New Great Driver och en cool bil som motiv.

Läs mer och beställ

Doftgran förklädd till en enhörning
En rattmuff
En nyckelring med en uppmaning om att köra försiktigt är en bra present till en nybliven körkortstagare.
En nyckelring med en uppmaning om att köra försiktigt är en bra present till en nybliven körkortstagare.
Eller en nyckelring där du låter gravera in datumet då han eller hon tog sitt körkort.
En smart nyckelring som kan hjälpa dig att hitta en borttappad nyckel.
Kanske en fin nyckelring med namnet ingraverat kan bli en bra present?
En låda med choklad fungerar alltid när man vill säga grattis till någon.
 • En påse Ahlgrens bilar
 • Beställ en tårta för att säga grattis!
 • Presentkort på någon bensinmack. När man precis har tagit körkortet är det ju extra kul att kunna köra lite. Det blir lätt ganska dyrt och ungdomar har som regel heller inte så mycket pengar. Ett presentkort på bensin brukar vara välkommet.
 • Navigator – om hon eller han precis tagit körkortet är det ju inte säkert att det är lätt att hitta. Som medpassagerare i en bil tänker du ju inte alltid på vart föraren kör. Och om du tidigare har cyklat i staden är det helt annorlunda att köra. Det går inte längre att ta sig över cykelbroarna och man måste tänka ut alternativa vägar. Då kan det faktiskt vara smidigt med en navigator. Detta är en riktigt bra körkortspresent.
 • Fluffiga biltärningar – de klassiska raggartärningarna finns i lite olika färger och former. Kanske som marshmallows?
 • Wounderbaum – doftgranarna är också en klassiker. De doftar kanske inte jättegott. Men det är ju ändå granarna som man tänker på. Men finns även andra former som faktiskt doftar vanilj, choklad mm.
 • Affisch med coola bilar i körkortspresent – På barnavdelningen i butiken kanske du kan hitta någon affisch med Disneys bilar eller någon cool sportbil.
 • En T-shirt med du låter trycka upp med ”körkort 2019” på. Jag och några kollegor lät trycka upp en T-shirt till en kille på jobbet som slutade sin anställning. Det var förvånansvärt billigt faktiskt. Så är det något du tycker låter kul, så undersök vad det kostar där du bor!
 • En tavla du gör själv med ordet ”körkort” + personens namn + datum. Varför ska det bara vara tavlor för barndop och bröllop? Körkort är ett minst lika stort steg i en människas liv. Gör en egen tavla i körkortspresent till tjej eller kille som precis klarat körkortet!
 • Bilvårdshink med till exempel: schampo, hjultvätt, svamp, insektsborttagare, fönsterputs, mikrofiberduk, sämskskinn och en wounderboum.
 • Hållare för mobilen i bilfönstret. En väldigt bra körkortspresent är att få en hållare för mobilen att ha i fönstret på bilen. En del vill använda mobilen som navigator, så det är praktiskt om du hittar en mobilhållare som går att vända åt båda hållen. Så att hon eller han kan välja vad som är bästa sättet.
 • Något smycke från GetPersonal som du låter gravera in. Grattis till körkortet och datum. Det räcker.
 • Sparbössa i form av en bil. Sådana finns ofta som doppresenter har jag sett.
 • Nu kommer jag inte på en enda körkortspresent till för tillfället!

Men vill du inte köpa något som är direkt bilanknutet så kika gärna bland de vanliga presenterna för att få fler idéer.

Har du fler bra tips på bilrelaterade presenter så kommentera gärna!

Dela gärna sidan!