Vad önskar sig 11-åringar i present

Present till 11-åring

Att hitta bra presenter till en 11-åring är inte helt enkelt. Därför har jag tagit reda på vad 11-åringar önskar sig för presenter.

Så vad önskar sig en 11-åring i present? De önskar sig fin inredning till sitt rum och roliga prylar. De gillar ofta Harry Potter, så Harry Potter -saker brukar bli mycket uppskattade. De gillar att vara ute och röra sig och vill gärna ha lite tuffare uteleksaker.

Låt mig berätta mer om de bästa presenttipsen här! Om du vill läsa mer sedan så har jag även skrivit om presenter till en 11-årig kille och presenter till en 11-årig tjej, där du kan hitta fler presentidéer.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Adlibris, Coolstuff och Roliga prylar

För den som har bråttom börjar vi med de bästa tipsen på presenter till 11-åringar: minikolonilott, lightbox och skateboard.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Roliga prylar, Coolstuff, CDON, Tidningskungen och Adlibris

Växter

Att odla sina växter är något som 11-åringar brukar tycka är kul. Att ha lite fina växter i sitt rum, gärna tuffa sådana, är något som 11 åringar gillar. Växter som passar att ge dem i present är:

Minikolonilott – en present som innehåller allt man behöver för att odla egna kryddväxter. Frön för basilika, koriander och oregano, en örtsax, planteringskrukor och jord. Nu kommer 11-åringen börja äta grönsaker! I huset kan man förvara trädgårdsredskapen eller små hemligheter. Innanför staketet ryms tre odlingskrukor.

En kul odling att ha i sitt rum är en chiliodling. I det här paketet ingår frön för 5 olika chilisorter, 5 planteringskrukor, planteringspinnar, bruksanvisning och kompostskivor. Chili är väldigt lättodlade och kul att ha i sitt rum.

11-åriga flickor brukar älska enhörningar i alla former. Den här krukan kommer garanterat göra en 11-årig tjej mycket glad. Komplettera med en fin liten växt, en kaktus eller kanske en köttätande växt. 11-åriga flickor brukar tycka om att få kaktusar också.

Tycker 11 åringen om Harry Potter finns det mycket fina prylar

Harry Potter samlardockor – Det är kul att samla på karaktärerna från berättelsen om Harry Potter. Harry Potter eller Hermione är de samlardockor som 11-åringar vill ha mest av allt.

När Harry Potter, Ron och Hermione åker till skolan färdas de med det här tåget Hogwardsexpressen. Att få en metallmodell i födelsedagspresent är kul. Det är både lite klurigt att bygga och kommer att bli en fin prydnad i hyllan.

Under resan till till Hogwards får Harry Potter stifta bekantskap med trollkarlsvärldens godis. Betty Botts bönor i alla smaker och chokladgrodor. När det står i alla smaker, är det faktiskt det det är. Snorkåkor, ruttna ägg eller tvål tillhör de mindre trevliga sorterna. Perfekt att bjuda alla sina ovänner på.

Grundpelaren i 11 åringens Harry Potter intresse är förstås att ha den kompletta samlingen av Harry Potter filmerna på hyllan. De sista filmerna är dock inte dubbade. Men en 11åring brukar kunna hinna med att läsa ganska bra.

I berättelsen om Harry Potter anmäler sig den överambitiösa Hermione till fler lektioner än vad som finns rum för i schemat. Det löser hon genom att resa i tiden. För sina tidsresor använder hon ett sånt här smycke, en så kallad tidvändare. Även om 11-åringen inte kommer att kunna resa i tiden och gå på onödigt många lektioner i skolan så är det ett fint samlarföremål för Harry Potter nörden.

Att ha en bra trollstav är ett måste för varje trollkarl. När trollkarlar och häxor fyller 11 kallas de till Hogwards. Därför gäller det att du förbereder barnets packning med en trollstav ifall det skulle komma en kallelse till skolan för häxkonst och trolldom.

En nyckelring för att pryda nycklarna är bra att ha. Det här är Hogwarts skolvapensköld. De olika fälten i vapenskölden representerar de olika elevhemmen på skolan: Gryffindor, Slytherin, Ravenclas och Huffelpuff.

När man verkligen älskar berättelsen om Harry Potter är det kul att få inredning med Harry Potter tema till sitt rum när man fyller 11 år. Här hittar du två väldigt fina kuddar med Harry Potter.

En Harry Potter ryggsäck är också en bra present när man fyller 11 år. När ditt barn får sin kallelse till Hogwarts är den här ryggsäcken extra bra eftersom både perrongen och namnet på tåget står broderat på väskan. Inte en chans att barnet åker med fel tåg!

En målarbok med Harry Potter är kul att få i present. Just den här målarboken är extra bra, enligt min dotter, eftersom den har stor variation på bilder och för att de är mycket detaljerade.

För den riktiga Harry Potter nörden är det kul att få samlarobjekt så som basilisken eller en Hippogriff.

I trollkarlsvärlden är Quidich den stora sporten. Alla elevhem har ett eget lag. Att få spela i Quiddichlaget är en stor ära. En Quidishmatch genomförs genom att spelarna flyger på sina kvastar. Spelet har en mängd spelregler och för en av spelarna, den som har rollen som sökare, gäller det att ta fast den gyllene kvicken. Den gyllene kvicken är en liten gyllene boll med vingar. Den är mycket svårfångad. Om en sökare lyckas fånga kvicken räknas matchen som avgjort och det laget vinner. Att ha en egen gyllene kvick är prestigefullt när man är 11 år.

Harry Potter nörden kanske också önskar sig Harry Potter magneter att sätta på kylskåpet.

Det är också väldigt kul att få en kokbok med maträtter från trollkarlsvärlden. Min dotter fick den här i julklapp och vår favorit så här långt är Weaslys mos som är lagat med lök och färgen blir aningens gul i nyansen. Hur mumsigt som helst.

Målargrejer & sånt

En bra present till en 11-åring är pysselsaker. Förutom vanliga papper och pennor finns det annat roligt att köpa pyssels som Zen-Foam akvarellfärg, magnetisk lera, skapa egna suddgummi, en 3d penna eller:

Pysselbox med lite av varje i som t.ex. ögon, pompombollar, schabloner, stickers, piprensare, filt, plastfolie, glitter tusch, sax, kulor, lim och silkeslera.

Frigolitlera är en ny form av lera. Det känns som små frigolitkulor i den. Den här leran skräpar inte ner och torkar inte ut och blir till en hård klump som vanlig lera. Den kan formas till alla möjliga figurer figurer och de vuxna kommer heller inte kunna hålla sig borta från att vara med och leka.

Spargris som barnet själv får dekorera med färgerna som också ingår. Kommer det bli en zebra gris eller ett färgsprakande underverk? Spargrisen kommer hur som helst att pryda sin plats på hyllan.

En kul present för en 11-åring är en lite vuxnare målarbok. I den här målarboken hittar du motiv så som små djur, feer, älvor, magiska plantor och vackra träd. Att måla är väldigt avslappnande och en trevlig omväxling till pillandet på telefonen.

En bok om origami är en bra present till 11-åring som fyller år. Komplettera gärna med lite fina papper. I den här boken får man lära sig grunderna i origami. Författaren blev känd när han började fota och lägga upp en origamifigur varje dag på instagram. Nu mera arbetar han heltid med att vika papper.

För 11 åringar är det kul att få lite spännande pyssel som det här seset med krymplast. Med detta kan man skapa egna nyckelringar och dekorationer. Figurerna färgläggs och sedan värms de i ugnen. De krymper ca 40% i storlek. Det här pysselsetet innehåller ringar, kedjor träfärgpenner och krymplast som man behöver.

Sällskapsspel

Barn brukar gilla att spela sällskapsspel. Här är några spel som blir bra presenter till en 11-åring:

Ska vi slå vad – Ett familjespel där en deltagare utmanas att klara en uppgift. Övriga deltagare slår vad om ifall hon eller han kommer klara utmaningen eller ej. Det här är ett familjespel som är väldigt kul för 11-åringar eftersom vuxna och barn tävlar mot varandra på lika villkor.

Bondespelet – Det här är ett klassiskt spel där man börjar med ett litet torp. Man ska utveckla sina tillgångar och göra så lönsamma affärer som möjligt. Du behöver se över din skog, ta hand om boskapen, skörda och så. Vem kommer att sluta som slottsherre och vem går i konkurs?

Twister – Snurra på snurrpilen och låt den avgöra vad nästa drag blir. Höger fot på röd prick, Vänster hand på grön prick osv. Nu gäller det att hålla balansen! Vinner gör den som håller balansen längst.

Badleksaker i present till 11 åring

11 åringar brukar tycka om att bada både på stranden i på badhuset. Bra presenter skulle kunna vara ett kort på badhuset och lite badleksaker.

Badleksaker som 11 åringar gillar är cyklop, gigantisk badring och waboba -boll som studsar på vatten.

Inredning som 11 åringar gillar

Det är roligt att få lite ny inredning i sitt rum. Lightbox som man kan skriva egna texter på är kul. Eller en snygg Harry Potterlampa.

Sötsaker

Barn gillar godis och sötsaker. Här hittar du några av presenterna som 11-åringar verkligen önskar sig:

Ice cram roller – Här gör man egna glassrullar genom att hälla ut smeten på den iskalla kylplattan och sedan skrapa ihop smeten till vackra glassrullar. Det är kul att kunna bjuda kompisarna och familjen på en smarrig efterrätt. Servera gärna frukt eller bär till.

Popcorn maskin – En klassiker i hushållet. Inget hem är komplett utan en sån här vacker popcornmaskin. Perfekt att ha ett hälsosamt alternativ till chipsen. Ge 11-åringen en popcornmasin i present och komplettera gärna med en film också.

Godismaskin är den ultimata inredningen i 11-åringens rum. En sån där godismaskin som finns på tivoli och marknader fast i behändigare format. Att få fiska upp lördagsgodiset ur den här maskinen med gripklon gör att det kommer räcka hela veckan, eftersom det kommer ta evigheter att fiska upp det.

Ge 11-åringen en fin mugg i present. Det är mysigt att dricka morgonteet eller chokladen i en alldeles egen mugg. Muggar som 11-åringar kan tänkas gilla är en Star Wars mugg eller en enhörningsmugg. Fyll gärna muggen med godis när du ger bort den.


En egen chokladfontän är också något som är hett efterlängtat. Om man får doppa fruktbitarna i choklad innan man äter dem kommer även ett äpple att smaka gudomligt!

Uteleksaker

en pulka är en bra present till 11-åringar på vintern

11-åringar mår bra av att få komma ut och leka lite både på sommaren och vintern. Det är bara bra att få lite paus från mobiltelefonen.

snöbollspressare i present till 11 åringar

Uteleksaker för vintern

Är det vinter är det roligt med en pulka eller bob. Det är kul att kasta snöboll, speciellt om man har en snöbollsgörare. 11-åringen kommer lätt att vinna snöbollskriget i kvarteret och att göra den snyggaste snölyktan.

Uteleksaker för sommaren

Sommaren är en bra tid för 11-åringar. Det är lättare att leka utomhus och det finns många roliga aktiviteter. Under sommaren är nog en skateboard, åka linbana, cykla eller hoppa studsmatta det roligaste man kan hålla på med.

Inneleksaker

Det finns även en hel del roliga leksaker till 11-åringar som kan användas inne:

Dinosaurieägg – Lägg äggen i vatten ett dygn så börjar de sedan kläckas. Perfekt för det barn som inte kan ta ledigt från skolan för att ruva på sina ägg.

Kulbana – En berg och dalbana för kulor. Samla familjen och bygg kulbanan tillsammans. Kulbanan finns i olika svårighetsnivåer.

Tamagotchi – En favorit som har kommit tillbaka. Mata, kela och lek med din tamagotchi och se till att den utvecklas. Sköter du den inte kommer den att dö för dig. MEN de kan orsaka mycket tårar. När de var som mest i ropet gav jag en varsin sån här till mina barn. Sonen klarade inte riktigt av att ta hand om sitt lilla djur. Då tyckte han att det blev väldigt orättvist, så han dödade syrrans också. När de äntligen fick sina små djur att överleva så växte de och flyttade hemifrån. De hade utvecklats till något slags fladdermus som blev vuxen och flög iväg. Visserligen fick de då ett nytt ägg att sköta om, men när deras fladdermusbaby flyttade hemifrån blev det mycket tårar.

Telefon

Om 11 åringen inte redan har en mobiltelefon är det det som står högst upp på önskelistan. Till mobiltelefonen behöver man också hörlurar, mobilskal och en powerbank.

Läsning

11 åringar brukar gilla att läsa. Att få en tidningsprenumeration på t.ex. KP brukar vara omtyckt.

Spännande böcker som 11 åringar gillar: Vålnadens röst, Den jag är, Rum 213, Röda spår och Glasbarnen.

Faktaböcker som 11 åringar gillar kan handla om t.ex. vulkaner, dinosaurier eller stenar. De är ofta väldigt vetgiriga och tycker om att lära sig mer.

Guinness rekordbok brukar också vara väldigt roligt att få och ge många timmars läsning. Det är intressant att läsa om världens längsta människa, största byggnaderna och de mest spektakulära.

Är det inte ditt barn så är det kul att ge bort en gåtbok eller en en bok med Bellmanhistorier. Är det ditt barn så bör du tänka dig för och fundera över hur kul det egentligen är att få höra ungefär 4564 st Bellmanhistorier.

Kläder i present till 11 åring

Att få nya fina kläder brukar vara uppskattat av 11 åringar. En fin tröja, ett par jeans eller en ny t-shirt är något alla brukar gilla. Eller kanske ett presentkort på Stadium.

Hoppas att du hittade någon bra present till 11 åring på den här sidan. Har jag glömt något, så kommentera gärna! Du hittar även bra presenter som kan fungera bra till 11 åringar här:

Kommentera gärna!