vad önskar sig en 10-åring i present

Present till 10-åring

Vad ska man ge dem i present? Den frågan har jag också ställt mig många gånger. Så därför har jag tagit reda på svaret.

Så vad önskar sig en 10-åring i present? Här är några tips på bra presenter du kan köpa till en 10-åring: mobiltelefon, presentkort på bio, sockervaddsmaskin, kompisgunga eller en klätterbana. Fortsätt gärna läsa för fler presentförslag som kommer göra 10-åringen riktigt glad.

Förutom den här sidan med generella tips så har jag även skrivit om presenter till en 10-årig kille och presenter till en 10-årig flicka. Läs gärna de sidorna också!

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Partykungen, Adlibris, Coolstuff och Tidnigskungen

Vilka är de bästa presenterna till en 10 åring?

De bästa presenterna till en tioåring är:

  • En cykel – Att ha en cykel är viktigt när man är 10 år. Att ge en cykel är därför en väldigt bra present att ge tioåringen. Det måste inte vara en helt ny cykel, att få en begagnad brukar funka bra i de flesta fall. Ta med 10 åringen och titta på cykeln så att hon eller han även kan provköra. Att köpa och sälja cyklar begagnat brukar vara en god affär. Det brukar som regel bara kosta några hundralappar emellan när man byter upp sig i storlek.
  • Mobiltelefon är också väldigt viktigt för barn idag. Att ha en egen mobiltelefon gör att barnet kan hänga med på vad kompisarna pratar om. Det är viktigt att ha de rätta spelen och apparna som t.ex. snap-chat för att kunna kommunicera med kompisarna. Det är nog få föräldrar som har råd att ge sina barn nya telefoner. Så även här rekommenderar jag att leta begagnat. Barn brukar dessutom föredra att få många olika presenter, inte bara en enda. Kolla runt lite i din bekantskapskrets. Det brukar alltid vara någon som har en begagnad mobiltelefon som bara ligger. Annars finns det även begagnade mobilteltelefoner att köpa online.

Mobiltillbehör som 10 åringar önskar sig

Till mobiltelefonen så vill 10 åringar gärna ha tillbehör som snygga mobilskal, hörlurar, lång laddsladd och powerbank. Marmor är väldigt poppis när det gäller mobilskal för tillfället. Så det rekommenderar jag att du köper ifall du känner dig lite osäker på vad 10-åringen önskar sig.

Fler teknikprylar som en 10 åring önskar sig

Att ha en egen iPad för att spela på är också kul när man är 10 år.

Läsbara presenter

Tidningar som 10-åringar tycker om

En bra present till 10 åringar är en tidningsprenumeration. En prenumeration på t.ex. KP, Julia eller Bamse brukar vara väldigt uppskattade. En prenumeration är en födelsedagspresent som räcker länge.

Böcker som passar 10-åringar

Det är också kul att få böcker i present när man fyller 10 år. Bra böcker för en 10 åring skulle kunna vara

Harry Potter

(OBS: de ska läsas i ordning)

LasseMajas detektivbyrå

Lasse och Maja är två barn som startat en detektivbyrå tillsammans. Självklart är de smartare än alla vuxna i den lilla staden Valleby, så de hjälper polismästaren att befria staden från skurkar. De är väldigt lättlästa och passar bra till tioåringar som behöver få upp läsvanan. Här är böckerna i serien fristående och här är några böcker i serien:

Bra böcker till barn diamantmysteriet
Bra böcker till barn diamantmysteriet

Mysteriet på Örnklippan

Mysteriet på örnklippan är en väldigt spännande bok för 10 åringar. Bonnie och Charles är på rymmen och gömmer sig i Skuggviken. De förstår snabbt att platsen ruvar på mörka hemligheter. En pojke är försvunnen och kan inte hittas. I byn pratas om en hemsk legend “den huvudlöse hämnaren som inte får ro i sin grav”. En natt ser de fyren blinka trots att den inte används. Barnen bestämmer sig för att försöka lösa mysteriet och hitta den försvunne pojken. Kommer de att klara det helt på egen hand. Vem i Skuggviken går det att lita på?

Vår trädkoja med 13 våningar

Vår trädkoja med 13 våningar är en hysteriskt rolig bok. Andy och Terry bor i en trädkoja med 13 våningar, pool, akvarium med hajar, bowlingbana, självbäddande sängar, lianer och ett underjordiskt laboratorium. En skruvad bok för 10-åringar som gillar att läsa en rolig bok.

Guinness Rekordbok

Guinness Rekordbok brukar också vara poppis. Den är många timmars läsning. Boken innehåller allt man behöver veta om väldens kortaste, längsta, hårigaste, mest tatuerade människorna. Vilket är det största fartyget? Tusentals nya rekordkategorier och fantastiska bedrifter! Minns du hur du själv som barn fördjupade dig i den här boken? Visst var det spännande att läsa om alla möjliga och omöjliga rekord. Kan hända att den här boken är en smula jobbig för föräldrarna som kommer få ungefär halva boken återberättad för sig. Men jag lovar att 10-åringen kommer älska att få Guinness rekordbok i present på födelsedagen.

Aktiviteter som du kan ge i present till 10 åring

Uteleksaker för vintern

Är det vinter så brukar det vara en bra present att ge bort skridskor, slalomutrustning, åkbräda, skidor eller en pulka. Även en skridskoutflykt kan du ge bort genom att göra ett hemmagjort presentkort.

Fritidsaktiviteter

Det kan också vara kul att få en termin av t.ex. dans, fotboll, skateboard, pianolektioner osv. Eller ett badpaket med t.ex. badhuskort, badrock, en fin handduk, simglasögon och badkläder.

Uteleksaker för sommaren

Är det sommar kan det förstås vara kul att få en gummibåt, cyklop, skateboardgunga, klätterbana,sparkcykel eller något annat som hon eller han kan ha glädje av under säsongen.

Att få tillbringa tid tillsammans är mysigt. Varför inte ge 10 åringen din tid i present. Det kan t.ex. vara fika på stan, både med eller utan shopping. Eller en middag på restaurang eller en hotellövernattning där ni gör något roligt tillsammans på dagen.

En action kamera kan vara kul för att filma när man spelar cyklar, åker pulka eller sparkcykel.

Spel i present till 10 åringar

Självklart önskar sig 10 åringar också TV-spel i present. Just nu är det Playstation 4Xbox oneNintendo Switch och det handhållna Nintendo 3DS som gäller. (även om Nintendo 3DS har några år på nacken) När man väl har konsolen så är det kul att få nya spel i födelsedagspresent. Eller varför inte ett presentkort på t.ex. Game Stop?

Vanliga sällskapsspel 10 åringar brukar tycka om är t.ex. Pictionary, Bondespelet och Ryktet går.

Pengar och presentkort är alltid uppskattat

Att få egna pengar är något som även 10 åringar verkligen gillar. Det är roligt att själv få bestämma vad man ska köpa. Varför inte ge bort pengarna i en riktigt snygg plånbok.

En annan uppskattad present till en 10 åring är presentkort på butiker så som coolstuff.

Om tioåringen tycker att det är lite spännande att gå på bio med en kompis, utan föräldrarna, kan en biocheck vara mycket uppskattad.

Kläder i present till 10 åring

Barn brukar tycka om att få nya fina kläder, skor eller någon extra fin keps.
Även presentkort på kläder är kul, eftersom man då får vara med och välja själv.

Bra presenter till 10 åriga tjejer

Även 10 åriga tjejer tycker om att göra sig fina ibland. Varför inte ge henne halsband, hårprylar och ett fint läppglans? Om hon inte redan har hål i öronen är det en väldigt bra present när hon fyller 10.

Det kan också vara kul att få smink när man fyller 10, en parfym, nagellack eller liknande.

En smyckesats där hon kan göra sina egna smycken.

Ge bort pyssel i present till 10 åring

Pysselsaker är bra presenter. Det är kul att få fina papper och en bok om origami. Pärlor att göra pärlplattor med.

Bra presenter till 10 åriga busungar

10 åringar brukar tycka om att busa. Varför inte ge dem lite olika skämtartiklar; pruttkudde, hundbajs eller pennan genom fingret. Det är också väldigt bra att få sugrör som man själv kan bygga ihop och stjäla drycken från sin familj.

Inredning i present till 10 åring

Det är kul att få lite nytt till sitt rum som nya häftiga lakan till sängen för 10-åringen som gillar Harry Potter, gardiner, nya möbler, nattlampa, väckarklocka, taklampa eller en ljusbox.

Att få sitt rum omtapetserat eller ommålat är också en väldigt bra present. Även 10-åringar tycker om att få nytt och fint i rummet.

Att få ett minikylskåp att förvara några läsk i på sitt rum brukar vara en lyxig present till 10 åringar.

Andra bra presenter till 10 åringar

DVD-filmer brukar vara uppskattat. Bra filmer att ge 10 åringar är Harry Potter Boxen, Grinchen, Superhjältarna, Frost, Coco, Merry Poppins och Vaiana.

Present till 10 åring som har barnkalas

En present till en kompis där ditt barn ska på barnkalas får ju inte kosta hur mycket som helst 50-100 kr räcker gott. Har man tre barn och varje barn ska gå på 25 barnkalas så blir det VÄLDIGT MYCKET PENGAR i slutändan.

Ska ditt barn på kalas hos en 10 åring som fyller år då kan jag tipsa om några bra presenter:

Pysselbok med enhörningar i present till 10-åring

Pysselbok med enhörningar – Tjejer i 10-årsåldern gillar ju enhörningar, så en pysselbok med enhörningar kanske är en bra present att ha med sig som present till barnkalaset.

pysselbok om rymden i födelsedagspresent till 10 åring

Pysselbok om rymden är också en bra idé. Till skillnad från boken om enhörningar så kan barnet lära sig något här. Rymden brukar fascinera både tjejer och killar i 10 årsåldern.

Målarbok med Harry Potter – Den här målarboken passar barn i 10-årsåldern och uppåt. Den här målarboken har fått mycket beröm eftersom den har mycket variation på bilderna och har stor detaljrikedom.

glitter i present till 10 åring

Glitter – Tjejer i den här åldern brukar gilla saker som glittrar och glänser. Så att ge födelsedagsbarnet ett paket med glitter i olika färger. Glitter kan både användas som smink och till pysslet.

bra present för barnkalas förstoringsglas

Hur ser lillebrors näsa ut i förstoring? Hur ser födelsedagsbarnet snorkråka ut? Vem har vax i öronen. Detta och mycket mer kan man ta reda på med hjälp av ett förstoringsglas. En bra present till en 10-åring som är nyfiken och vetgirig.

Reflexer finns i så roliga modeller nu för tiden. De här reflexerna är stickers som kan fästas på t.ex. skolväskan. De är väldigt billiga och kanske vill du komplettera den här födelsedagen med t.ex. en påse godis eller så.

nycklring i dödsreklikerna fin present till Harry Potter intresserad 10 åring

Det är många barn i 10-årsåldern som gillar Harry Potter. Då passar det bra att köpa den här nyckelringen med dödsrelikerna. En symbol från sagan om Harry Potter. Symbolen är tre magiska föremål: fjäderstaven den vertikala linjen, triangeln symboliserar osynlighetsmanteln och cirkeln representerar uppståndelsestenen.

kit för att göra eget slime bra present till 10 åring på barnkalas

Slime har ju varit en trend de senaste åren. Helst vill 10-åringarna göra sitt eget slime. Det här är ett kit för att tillverka eget slime. I det här paketet får du även med recept för att göra massa olika slime kombinationer hemma.

Legolådor brukar alltid gå hem. För en hundring hittar du ett fint legobygge som passar att ge en 10-åring i present. Det kan också vara en bra present till 10-åringar att ge dem en påse med legogubbar.

uno i present till 10 åring barnkalas
Present till födelsedagskalas yatzy billigt spel till 10-åring
Plocke pinn i present till 10 åring bra present till barnkalaset

Det finns också spel som ligger i rätt prisklass och som är roliga att få i födelsedagspresent för en 10-åring, så som Uno, Yatzy, en vanlig kortlek och plockepinn.

Fler bra presenter till en 10-åring som ska på kalas är också: bio, örhängen, pärlor eller tatueringspennor.

Hittade du inte den perfekta presenten till 10 åringen här? Då kanske du hittar några tips här istället:

Kommentera gärna!