Present till 10-åringar – Många fantastiska idéer och tips

Vad ska man ge dem i present till en 10-åring? Den frågan har jag också ställt mig många gånger. Så därför har jag tagit reda på svaret.

Så, vad är en bra present till en 10-åring? Här är några tips på bra present till en 10-åring: mobiltelefon, presentkort på bio, sockervaddsmaskin, kompisgunga, kläder, cykel eller en klätterbana. Fler bra presenter till en 10-åring är böcker, spel, pysselböcker, lego och skämtartiklar.

Men fortsätt gärna läsa så ska du få många bra tips på vad du kan ge i present till 10-åringen du ska fira! Letar du efter bra kalastips med lekar, dekorationer och godispåsar har jag samlat mängder av kalastips här.

Vad är en bra present till en 10-åring?
Vad är en bra present till en 10-åring?

Förutom den här sidan med generella tips så har jag även skrivit om present till en 10-årig kille och present till en 10-årig flicka. Läs gärna de sidorna också!

Vad önskar sig 10-åringar?

Några snabba tips på presenter som 10-åringar önskar sig har du här. Det är presenter som garanterat kommer göra vilken 10-åring som helst stormförtjust. Det är roliga appar och ljudböcker.

Zcooly matte app

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig.

Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyra får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig.

Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

En present som jag verkligen vill rekommendera är Storytels prenumeration på talböcker. Här får man massor av böcker att välja mellan och man kan lyssna på hur många man vill.

Både jag och min dotter älskar att lyssna på böcker. Vi gör det när vi åker bil tillsammans eller när vi ska gå och lägga oss. Jag gillar speciellt att det är ett obegränsat antal böcker, då gör det ju liksom inget om man inte gillar boken. Det är ju bara att välja en ny.

Läs mer och beställ

Albert

Vill du ge barnet ett försprång i skolan? Då är Albert den bästa presenten du kan ge. Här får man under lekfulla former lära sig allt från matte till geografi. Albert är utformad utefter skolplanen och barnet får mycket kunskap som det kommer att ha nytta av i skolan sedan.

Albert funkar även om man har många barn och som förälder kan man logga in och se sitt barns framgångar.

Läs mer och beställ

Upplevelser i present till en tioåring – Gör något tillsammans!

Att få tillbringa tid tillsammans är mysigt. Varför inte ge 10-åringen din tid i present. Det finns många roilga upplevelser för barn. Det kan t.ex. vara fika på stan, både med eller utan shopping. Eller en middag på restaurang, en upplevelse eller en hotellövernattning där ni gör något roligt tillsammans på dagen.

Matlagningskurs för hela familjen

Tioåringar brukar vara intresserade av att laga mat. De tycker också om att göra saker tillsammans med familjen. Så varför inte göra något kul och annorlunda tillsammans med 10-åringen. En italiensk matlagningskurs som passar hela familjen är den perfekta presenten till en blivande stjärnkock.

Läs mer och beställ

Slädtur med övernattning

Mellan November och April har man chansen att åka på den här coola upplevelsen, en slädtur med övernattning i trakten runt Sveg. Här får man åka släde efter en flock Siberian Husky hundar.

Ni bjuds på en vällagad middag gjord på lokalproducerade och ekologiska råvaror och övernattar sedan i den mysiga stugan. Stugan ligger vackert belägen mellan skog och sjöar. Efter frukosten beger ni er iväg på en slädtur. Stående på en speciell tandemsläde susar ni fram bakom hundarna genom det vackra landskapet. En häftig upplevelse att ta med en tioåring på.

Läs mer och beställ

Zorbing

Här kryper man in i en stor boll och rullar nerför en brant. Låter inte det som en väldigt kul upplevelse att dela med tioåringen?

Läs mer och beställ

Äventyrsbana

Tänk att få åka på ett riktigt äventyr på födelsedagen! Här kan hela familjen vara med. Äventyrsbanorna går högt upp i luften och efter en genomgång av en instruktör får man köra igång. Här kan man själv välja svårighetsnivå. Ge tioåringen en oförglömlig födelsedag!

Läs mer och beställ

Spökvandring

Varför inte ge bort en spökvandring eller någon annan spännande upplevelse när hon eller han fyller 10 år?

Läs mer och beställ

Fler kul presenter till en 10 åring

Linbana

En linbana är en mycket populär present bland 10-åringarna.

Läs mer och beställ

Fotbollsdart

Fotbollsdart är en kul grej att göra tillsammans med sina kompisar.

Läs mer och beställ

Spel med elstötar

Ett spel med elchocker är jättespännande för ett gäng tioåringar.

Läs mer och beställ

Vill du aktivera en 10-åring är en klätterbana en riktigt bra present som 10-åringar verkligen önskar sig.
Rolig <a class=
Rolig inredning är en bra present att ge 10-åringen i present. Det här är en lama som man odlar päls på.
Pop-It Bubble Fidget Toy
Present till 10-åring - Sockervaddsmaskin i present till 10-åring
Sockervaddsmaskin – tänk att kunna plocka fram den på födelsedagsfesten! Det skulle imponera på vännerna!
Kompisgunga - där hon eller han kan gunga tillsammans med kompisen eller ligga och filosofera.
Kompisgunga – där hon eller han kan gunga tillsammans med kompisen eller ligga och filosofera.
Ska du skicka en present till en tioåring så är bioboxen ett smidigt alternativ.
Ska du skicka en present till en tioåring så är bioboxen ett smidigt alternativ.

Bra födelsedagspresent till 10-åring?

Den bästa presenten till en tioåring är förmodligen en ny cykel

Att ha en cykel är viktigt när man är 10 år. Att ge en cykel är därför en väldigt bra present att ge tioåringen. Det måste inte vara en helt ny cykel, att få en begagnad brukar funka bra i de flesta fall. Ta med 10-åringen och titta på cykeln så att hon eller han även kan provköra. Att köpa och sälja cyklar begagnat brukar vara en god affär. Det brukar som regel bara kosta några hundralappar emellan när man byter upp sig i storlek. Till en 10-åring rekommenderas en cykel som är 26 tum.

Present till 10-åring - Killcykel 26 tum
Killcykel 26 tum
Tjejcykel 26 tum
Tjejcykel 26 tum

Vad önskar sig 10-åringar i present?

Mobiltelefon är också väldigt viktigt för barn idag. Att ha en egen mobiltelefon gör att barnet kan hänga med på vad kompisarna pratar om. Utan en mobiltelefon hamnar barnet hopplöst utanför. Det är viktigt att ha de rätta spelen och apparna som t.ex. snap-chat för att kunna kommunicera med kompisarna. En mobiltelefon och kul tillbehör är en mycket önskad present till en 10-åring.

Mobiltelefon

Barn brukar dessutom föredra att få många olika presenter, inte bara en enda. Kolla runt lite i din bekantskapskrets. Det brukar alltid vara någon som har en begagnad mobiltelefon som bara ligger. Annars finns det även begagnade mobiltelefoner att köpa online.

Present till 10-åring - En egen mobiltelefon är det 10-åringar önskar sig mest av allt. Det är nog få föräldrar som har råd att ge sina barn nya telefoner. Så även här rekommenderar jag att leta begagnat.
En egen mobiltelefon är det 10-åringar önskar sig mest av allt. Det är nog få föräldrar som har råd att ge sina barn nya telefoner. Så även här rekommenderar jag att leta begagnat.
Till mobilen behövs ett abonnemang. Jag använder mig själv av Hallon. Jag har aldrig haft några problem och de har väldigt låga priser.
Till mobiltelefonen är det också kul att få en prenumeration på ljudböcker. Nextory är stora och har ett rikt utbud av böcker. Perfekt även för 10-åringar som inte har så god läsvana.
Till mobiltelefonen är det också kul att få en prenumeration på ljudböcker. Nextory är stora och har ett rikt utbud av böcker. Perfekt även för 10-åringar som inte har så god läsvana.

Tillbehör till mobilen

Till mobiltelefonen så vill 10-åringar gärna ha tillbehör som snygga mobilskal, hörlurar, lång laddsladd och powerbank.

Present till 10-åring - iDeal of Swedens fodral i marmor är det som gäller ifall du frågar barn och ungdomar. Ett fint mobilskal gör telefonen väldigt trendig.
iDeal of Swedens fodral i marmor är det som gäller ifall du frågar barn och ungdomar. Ett fint mobilskal gör telefonen väldigt trendig.
 Det brukar vara poppis bland 10-åringar med både enhörningar och belysning.
Det brukar vara poppis bland 10-åringar med både enhörningar och belysning.

Present till 10-åring - Marmor är väldigt poppis när det gäller mobilskal för tillfället. Så det rekommenderar jag att du köper om du är osäker.
Marmor är väldigt poppis när det gäller mobilskal för tillfället. Så det rekommenderar jag att du köper om du är osäker.
Present till 10-åring - Hörlurar är något som de verkligen behöver. Familjen står sällan ut med deras musik eller youtubeklipp så långa stunder.
Hörlurar är något som de verkligen behöver. Familjen står sällan ut med deras musik eller youtubeklipp så långa stunder.
En extra lång sladd till mobilen är bra att ha. Då slipper de ligga på golvet vid eluttaget när det är dags att ladda telefonen.
En extra lång sladd till mobilen är bra att ha. Då slipper de ligga på golvet vid eluttaget när det är dags att ladda telefonen.
En fin powerbank kommer de också ha nytta av. Värsta mardrömmen är att vara på resa utan telefonen
En fin powerbank kommer de också ha nytta av. Värsta mardrömmen är att vara på resa och inte ha något att göra.
Present till 10-åring - Ett par vanliga hörlurar kan också komma väl till pass. Dessa är väldigt mjuka mot öronen och sitter skönt. De har dessutom ett toppenbra ljud.
Ett par vanliga hörlurar kan också komma väl till pass. Dessa är väldigt mjuka mot öronen och sitter skönt. De har dessutom ett toppenbra ljud.
Det finns många fina och roliga powerbanks att välja mellan. Just nu är även lamor väldigt poppis av någon anledning. Den här kommer bli en uppskattad födelsedagspresent.
Det finns många fina och roliga powerbanks att välja mellan. Just nu är även lamor väldigt poppis av någon anledning. Den här kommer bli en uppskattad födelsedagspresent.

Fler teknikprylar

Att ha en egen iPad för att spela på och tuffa högtalare är också kul present till en 10-åring. Även en actionkamera är riktigt kul för att kunna filma sina stunts.

Present till 10-åring - För att få lite större bild när de surfar vill de gärna ha en iPad också. Samma sak som med mobiltelefonen: du kanske kan fråga runt och hitta en begagnad iPad.
För att få lite större bild när de surfar vill de gärna ha en iPad också. Samma sak som med mobiltelefonen: du kanske kan fråga runt och hitta en begagnad iPad.
Ett par nya coola högtalare står också högt upp på önskelistorna. Dessa innehåller dansande vatten och ger partystämning i rummet. Vattnet och ljus studsar i takt med musiken.
Ett par nya coola högtalare står också högt upp på önskelistorna. Dessa innehåller dansande vatten och ger partystämning i rummet. Vattnet och ljus studsar i takt med musiken.
 En kamera kan vara kul för att fota när man spelar cyklar, åker pulka eller sparkcykel. Även en vanlig cykeltur kan bli riktigt cool när man fotar.
En kamera kan vara kul för att fota när man spelar cyklar, åker pulka eller sparkcykel. Även en vanlig cykeltur kan bli riktigt cool när man fotar.

TV-spel i present till 10-åring

Självklart önskar sig 10-åringar också TV-spel i present. Just nu är Nintendo Switch väldigt poppis. Det finns roliga spel att välja mellan och det som är extra bra med just den konsolen är att den kan användas både som handkonsol och för att visa på TV:n om man vill ha större skärm. När man väl har konsolen så är det kul att få nya spel i födelsedagspresent. Eller varför inte ett presentkort på t.ex. någon spelbutik?

Present till 10-åring - Nintendo Switch
Nintendo Switch
 Present till 10-åring - Yoshi's crafted world
Yoshi’s crafted world
 Super Mario Odyssey
Super Mario Odyssey
 Super smash
Super smash 
Pokemon Eevee
Pokemon Eevee

Läsbara presenter

Kanske vill du ge 10-åringen en läsbar present? Det är inte bara böcker som gör att barnet tränar läsning. Det finns faktiskt många serietidningar som är bra också. Om det går lite trögt med läsningen kan det vara ett lättare sätt att komma igång.

Tidningar

En bra present till 10-åring är en tidningsprenumeration. En prenumeration på t.ex. KP, Julia eller Bamse brukar vara väldigt uppskattade. En prenumeration är en födelsedagspresent som räcker länge.

Present till 10-åring - Prenumeration på KP
Prenumeration på KP
Prenumeration på Julia
Prenumeration på Julia
Prenumeration på Bamse
Prenumeration på Bamse

Böcker i present till 10-åring

Det är också kul att få böcker i present när man fyller 10 år. Bra böcker för en 10-åring skulle kunna vara Harry Potter, LasseMajas detektivbyrå osv. Jag ska berätta lite mer om dem här nedanför.

(OBS: de ska läsas i ordning)

Harry Potter

Killen som plötsligt får reda på att han är trollkarl. Allt faller då på plats och han förstår varför det hänt många oförklarliga saker i hans liv. Han får börja på trollkarlsskola för att utveckla sina förmågor och vi får följa honom och hans vänner från de att de börjar skolan. En fantastisk berättelse som innehåller spänning, humor och mystik. En bra bok för 10-åringar!

1. Harry Potter och De Vises Sten
 2. Harry Potter och Hemligheternas Kammare
2. Harry Potter och Hemligheternas Kammare
3. Harry Potter och Fången från Azkaban
3. Harry Potter och Fången från Azkaban
Present till 10-åring - 4. Harry Potter och Den flammande bägaren
4. Harry Potter och Den flammande bägaren
5. Harry Potter och Fenixorden
5. Harry Potter och Fenixorden
6. Harry Potter och Halvblodsprinsen
6. Harry Potter och Halvblodsprinsen
Present till 10-åring - 7. Harry Potter och Dödsrelikerna
7. Harry Potter och Dödsrelikerna
Harry Potter och Det fördömda barnet
Harry Potter och Det fördömda barnet
Present till 10-åring - Harry Potter en Magisk historia
Harry Potter en Magisk historia

LasseMajas detektivbyrå

Lasse och Maja är två barn som startat en detektivbyrå tillsammans. Självklart är de smartare än alla vuxna i den lilla staden Valleby, så de hjälper polismästaren att befria staden från skurkar. De är väldigt lättlästa och passar bra till tioåringar som behöver få upp läsvanan. Här är böckerna i serien fristående och här är några böcker i serien:

Present till 10-åring - Cykelmysteriet
Cykelmysteriet
Skolmysteriet
Skolmysteriet
Diamantmysteriet
Diamantmysteriet
Present till 10-åring - Silvermysteriet
Silvermysteriet
Cirkusmysteriet
Cirkusmysteriet
Present till 10-åring - Födelsedagsmysteriet
Födelsedagsmysteriet

Böcker med spänning och humor

Mysteriet på örnklippan är en väldigt spännande bok för 10-åringar och boken Vår trädkoja med 10 våningar är en väldigt skruvad bok för 10-åringar med humor.

Present till 10-åring - Bonnie och Charles är på rymmen och gömmer sig i Skuggviken. De förstår snabbt att platsen ruvar på mörka hemligheter. En pojke är försvunnen och kan inte hittas. I byn pratas om en hemsk legend "den huvudlöse hämnaren som inte får ro i sin grav". En natt ser de fyren blinka trots att den inte används. Barnen bestämmer sig för att försöka lösa mysteriet och hitta den försvunne pojken. Kommer de att klara det helt på egen hand. Vem i Skuggviken går det att lita på?
Bonnie och Charles är på rymmen och gömmer sig i Skuggviken. De förstår snabbt att platsen ruvar på mörka hemligheter. En pojke är försvunnen och kan inte hittas. I byn pratas om en hemsk legend ”den huvudlöse hämnaren som inte får ro i sin grav”. En natt ser de fyren blinka trots att den inte används. Barnen bestämmer sig för att försöka lösa mysteriet och hitta den försvunne pojken. Kommer de att klara det helt på egen hand. Vem i Skuggviken går det att lita på?

 Vår trädkoja med 13 våningar är en hysteriskt rolig bok. Andy och Terry bor i en trädkoja med 13 våningar, pool, akvarium med hajar, bowlingbana, självbäddande sängar, lianer och ett underjordiskt laboratorium. I trädkojan med 13 våningar kan precis vad som helst hända, och det gör det också. En skruvad bok för 10-åringar som gillar att läsa en riktigt rolig bok.
Vår trädkoja med 13 våningar är en hysteriskt rolig bok. Andy och Terry bor i en trädkoja med 13 våningar, pool, akvarium med hajar, bowlingbana, självbäddande sängar, lianer och ett underjordiskt laboratorium. I trädkojan med 13 våningar kan precis vad som helst hända, och det gör det också. En skruvad bok för 10-åringar som gillar att läsa en riktigt rolig bok.

Guinness Rekordbok, gåtor och Bellmanhistorier

Guinness Rekordbok brukar också vara poppis. Den är många timmars läsning. Boken innehåller allt man behöver veta om väldens kortaste, längsta, hårigaste, mest tatuerade människorna. Vilket är det största fartyget? Tusentals nya rekordkategorier och fantastiska bedrifter! 10-åringar gillar även att läsa Bellmanhistorier och att utsätta familjen för gåtor. Det här är böcker som 10-åringar verkligen gillar:

Present till 10-åring - Guinness Rekordbok Minns du hur du själv som barn fördjupade dig i den här boken? Visst var det spännande att läsa om alla möjliga och omöjliga rekord. Kan hända att den här boken är en smula jobbig för föräldrarna som kommer få ungefär halva boken återberättad för sig. Men jag lovar att Guinness rekordbok är en riktigt bra present till en 10-åring, som hon eller han kommer att älska att få på födelsedagen.
Guinness Rekordbok Minns du hur du själv som barn fördjupade dig i den här boken? Visst var det spännande att läsa om alla möjliga och omöjliga rekord. Kan hända att den här boken är en smula jobbig för föräldrarna som kommer få ungefär halva boken återberättad för sig. Men jag lovar att Guinness rekordbok är en riktigt bra present till en 10-åring, som hon eller han kommer att älska att få på födelsedagen.
666 Bellmanhistorier, Norgehistorier och Göteborgshistorier Det här är läsning som en 10-åring kommer att älska. Av någon outgrundlig anledning brukar de älska att läsa historier och att utsätta sin stackars familj för högläsning ur böckerna. Men det är väl nyttigt att de läser tänker jag och chansen är ju större om de får en bok de verkligen gillar. Boken innehåller fina illustrationer av Henrik Lange.
666 Bellmanhistorier, Norgehistorier och Göteborgshistorier Det här är läsning som en 10-åring kommer att älska. Av någon outgrundlig anledning brukar de älska att läsa historier och att utsätta sin stackars familj för högläsning ur böckerna. Men det är väl nyttigt att de läser tänker jag och chansen är ju större om de får en bok de verkligen gillar. Boken innehåller fina illustrationer av Henrik Lange.
10-åringar älskar också att läsa gåtböcker och att fråga sin familj precis ALLA gåtorna Det här är en bok fullspäckad med gåtor 1113, stycken närmare bestämt. Vanliga gåtor varvas med smarta ordlekar och logiska tankenötter. Här får läsaren svara på frågor om snorklande elefanter, dribblande korpar och högt stående giraffer. Boken innehåller roliga illustrationer av Jens Andersson.
10-åringar älskar också att läsa gåtböcker och att fråga sin familj precis ALLA gåtorna Det här är en bok fullspäckad med gåtor 1113, stycken närmare bestämt. Vanliga gåtor varvas med smarta ordlekar och logiska tankenötter. Här får läsaren svara på frågor om snorklande elefanter, dribblande korpar och högt stående giraffer. Boken innehåller roliga illustrationer av Jens Andersson. Beställ den från Amazon.

Film är en bra present till 10-åring

DVD-filmer brukar vara uppskattat. Bra filmer att ge 10-åringar är Harry Potter Boxen, Grinchen, Superhjältarna, Frost, Coco och Vaiana. 10-åringar gillar både klassiska barnfilmer och filmer för lite äldre barn.

Present till 10-åring - Present till 10-åring Harry Potter samlingsbox
Harry Potter samlingsbox
Present till 10-åring - Frost
Frost
Grinchen
Grinchen
Coco
Coco
Superhjältarna
Superhjältarna
Vaiana
Vaiana

Aktiviteter som du kan ge i present till 10-åring

Uteleksaker för vintern

Är det vinter så brukar det vara en bra present att ge bort skridskor, slalomutrustning, åkbräda, skidor, skridskor eller en pulka. Även en skridskoutflykt kan du ge bort genom att göra ett hemmagjort presentkort.

Present till 10-åring - enhörningspulka
Uppblåsbar enhörningspulka
Present till 10-åring - En vanlig pulka
Present till 10-åring - flamingopulka
Uppblåsbar flamingopulka
Snowracer
Snowracer
Snöbollsgörare
Snöbollsgörare
Skridskor är en bra present till en 10-åring när det är vinter och kallt
Skridskor

Uteleksaker för sommaren

Är det sommar kan det förstås vara kul att få en gummibåt, cyklop, klätterbana, sparkcykel eller något annat som hon eller han kan ha glädje av under säsongen.

Present till 10-åring - Uppblåsbar båt Uppblåsbar kajak - den finns även med två platser i ifall du inte vill släppa ut en 10-åring själv på vattnet.
Uppblåsbar kajak – den finns även med två platser i ifall du inte vill släppa ut en 10-åring själv på vattnet.
Present till 10-åring - En sparkcykel brukar 10-åringar tycka om. Med en sparkcykel blir promenader inte fullt så plågsamma.
En sparkcykel brukar 10-åringar tycka om. Med en sparkcykel blir promenader inte fullt så plågsamma.
Present till 10-åring - Spänn upp en klätterbana mellan två träd så har du garanterat en 10-åring som snart är där och klättrar.
Spänn upp en klätterbana mellan två träd så har du garanterat en 10-åring som snart är där och klättrar.
Present till 10-åring - Det finns även roliga tillbehör till klätterbanan: nät, hjul, nät och tidtagarur så man kan tävla.
Det finns även roliga tillbehör till klätterbanan: nät, hjul, nät och tidtagarur så man kan tävla.
Present till 10-åring - Kompisgunga En kompisgunga är också mysigt att leka i både tillsammans med kompisen och ensam.
En kompisgunga är också mysigt att leka i både tillsammans med kompisen och ensam.
Present till 10-åring - Linbana En linbana är en av de roligare presenterna du kan ge en 10-åring. Man spänner bara upp den mellan två träd.
En linbana är en av de roligare presenterna du kan ge en 10-åring. Man spänner bara upp den mellan två träd.
Present till 10-åring - Såpbubblor hör ju sommaren till. Men vanliga såpbubblor är lite mesigt när man kan få gigantiska!
Såpbubblor hör ju sommaren till. Men vanliga såpbubblor är lite mesigt när man kan få gigantiska!
Present till 10-åring - En egen hängmatta är en bra present till en 10-åring. Här kan hon eller han ligga och softa eller gunga högt.
En egen hängmatta är en bra present till en 10-åring. Här kan hon eller han ligga och softa eller gunga högt.
Present till 10-åring - Det är kul att vara med och vattna i trädgården. 10-åringar älskar att gräva och blöta ner sig.
Det är kul att vara med och vattna i trädgården. 10-åringar älskar att gräva och blöta ner sig.

Fritidsaktiviteter

Det kan också vara kul att få en termin av t.ex. dans, fotboll, skateboard, pianolektioner osv. Eller ett badpaket med t.ex. badhuskort, badrock, en fin handduk, simglasögon och badkläder. Om du ska köpa badkläder till en 10-åring så är det storlek 140 som gäller.

Present till 10-åring - En snygg handduk
En snygg handduk
Badbyxor i storlek 140
Badbyxor i storlek 140
Present till 10-åring - Fotboll
Fotboll
Baddräkt i storlek 140
Baddräkt i storlek 140
Simglasögon
Simglasögon

Spel i present till 10-åring

Att spela sällskapsspel brukar 10-åringar tycka om. Det är roligt att spela både med familjen och när kompisarna kommer på besök. Vanliga sällskapsspel 10-åringar brukar tycka om är t.ex. Pictionary, Bondespelet och Ryktet går.

Present till 10-åring - Bondespelet
Bondespelet
Present till 10-åring - Schack
Schack
Ska vi slå vad
Ska vi slå vad
Uno
Uno
Present till 10-åring - Diamant
Diamant
Speak out
Speak out

Pengar och presentkort är alltid uppskattat

Antier hos avanza
Present till 10-åring - Om tioåringen tycker att det är lite spännande att gå på bio med en kompis, utan föräldrarna, kan en biocheck vara mycket uppskattad.
Om tioåringen tycker att det är lite spännande att gå på bio med en kompis, utan föräldrarna, kan en biocheck vara mycket uppskattad.
Present till 10-åring - Att få egna pengar är något som även 10 åringar verkligen gillar. Det är roligt att själv få bestämma vad man ska köpa. Varför inte ge bort pengarna i en riktigt snygg plånbok.
Att få egna pengar är något som även 10-åringar verkligen gillar. Det är roligt att själv få bestämma vad man ska köpa. Varför inte ge bort pengarna i en riktigt snygg plånbok.

Presenter från Coolstuff

När du inte vet vad 10-åringen önskar sig är det till Coolstuff du ska surfa. Här finns det garanterat massor av bra presenter osm en tioåring kommer älska.

Läs mer och beställ

Kläder i present till 10-åring

Barn brukar tycka om att få nya fina kläder. Men det brukar oftast inte uppskattas när någon annan väljer ut kläderna åt honom eller henne.
Även presentkort på kläder är kul, eftersom man då får vara med och välja själv. Ska du trots allt gå och köpa kläder till en 10-åring är det storlek 140 som är det som gäller.

Present till 10-åring - Presentkort på Lindex
Presentkort på Lindex

Smink – En bra present till 10-årig tjej

Även 10-åriga tjejer tycker om att göra sig fina ibland. Varför inte ge henne halsband, hårprylar och ett fint läppglans? Om hon inte redan har hål i öronen är det en väldigt bra present när hon fyller 10.

Det kan också vara kul att få smink när man fyller 10, en parfym, nagellack eller liknande. Fler tips på presenter till en 10-årig tjej kan du hitta här.

Present till 10-åring -  Läppglans
present från nom noms med mystiskt innehåll
Present till 10-åring - Makuepset
Makuepset
Diskret och väldoftande parfym
Diskret och väldoftande parfym
Present till 10-åring - Nagellackstork
Nagellackstork
Utredningsborste
Utredningsborste
Nagellack
Nagellack

Ge bort pyssel i present till 10-åring

Pysselsaker är bra presenter. Det är kul att få fina papper och en bok om origami. Pärlor att göra pärlplattor med.

Present till 10-åring - En smyckesats där hon kan göra sina egna smycken.
En smyckesats där hon kan göra sina egna smycken.
Blandade papper för pyssel och för att vika origami.
Blandade papper för pyssel och för att vika origami.
Present till 10-åring - Vattenpärlor i present till kreativa barn
Vattenpärlor i present till kreativa barn
Present till 10-åring - Bok med papper och beskrivningar för att kunna göra massor av flygplan
Bok med papper och beskrivningar för att kunna göra massor av flygplan
Bok om hur man viker origami med tydliga instruktioner
Bok om hur man viker origami med tydliga instruktioner
Pärlor och pärlplattor är en kul present till en 10-årig som gillar pyssel
Pärlor och pärlplattor är en kul present till en 10-årig som gillar pyssel

Bra present till 10-åriga busungar

10-åringar brukar tycka om att busa. Varför inte ge dem lite olika skämtartiklar; pruttkudde, hundbajs eller pennan genom fingret. Det är också väldigt bra att få sugrör som man själv kan bygga ihop och stjäla drycken från sin familj.

Present till 10-åring - Pruttkudde
Pruttkudde
Present till 10-åring - Hundbajs i plast
Hundbajs i plast
Bustuggummi med en insekt i
Bustuggummi med en insekt i
Klassisk skämtartikel penna i fingret
Klassisk skämtartikel penna i fingret

Inredning i present till 10-åring

Det är kul att få lite nytt till sitt rum som nya häftiga lakan till sängen för 10-åringen som gillar Harry Potter, gardiner, nya möbler, nattlampa, väckarklocka, taklampa eller en ljusbox.

Att få sitt rum omtapetserat eller ommålat är också en väldigt bra present. Även 10-åringar tycker om att få nytt och fint i rummet.

Ett fint bäddset är något 10-åringar brukar gilla
Ett fint bäddset är något 10-åringar brukar gilla.

Snygg lampa gjord av salt faktiskt. Sprider ett mysigt ljus i rummet.
Snygg lampa gjord av salt faktiskt. Sprider ett mysigt ljus i rummet.
Kul väckarklocka som man måste skjuta prick på för att stänga av.
Kul väckarklocka som man måste skjuta prick på för att stänga av.
Present till 10-åring - Ljusbox för att skriva citat och meddelanden
Ljusbox för att skriva citat och meddelanden är fin inredning som 10-åringar tycker om att få i present när de fyller år.
Present till 10-åring - Nattlampa
Nattlampa är en bra present till en 10-åring. Bara den är tuff. Nu får inte saker kännas barnsliga längre.
Taklampa
En lite mer vuxen taklampa är även det en bra present till en 10-åring som fyller år. De vill gärna göra om lite och rensa ut ur rummet.
Present till 10-åring - Att få ett minikylskåp att förvara några läsk i på sitt rum brukar vara en lyxig present till 10 åringar.
Att få ett minikylskåp att förvara några läsk i på sitt rum brukar vara en lyxig present till 10-åringar.
Att ha <a class=
Att ha disco i rummet har roat barn i flera generationer.
Några fina hyllor på väggen i rummet brukar bli bra presenter till en 10-åring.
Några fina hyllor på väggen i rummet brukar bli bra presenter till en 10-åring.

Lego i present till 10-åring

Legolådor brukar alltid gå hem. De kan förstås kosta hur mycket som helst att köpa. Men det går faktiskt att hitta ett fint legobygge för en hundring och uppåt. Lego är en bra present som passar att ge en 10-åring i present. Det kan också vara en bra present till 10-åringar att ge dem en påse med legogubbar, eller lösa legobitar.

Present till 10-åring - Legosystem
Lego skidort
Lego dinosaurie
Lego Newts väska Harry Potter 
 Present till 10-åring Lego från Harry Potter
Lego från Harry Potter
Lego lösa bitar
Lego lösa bitar 

Vad är en bra present till 10-åring som har barnkalas?

En bra present att ge en 10-åring som har barnkalas är: pyssleböcker, målarböcker, slime, små spel, tatueringspennor, skämtgrejer eller glittriga saker. Det finns väldigt många bra presenter som passar att ge en 10-åring som har kalas! Här är några förslag.

En present till en kompis där ditt barn ska på barnkalas får ju inte kosta hur mycket som helst 50-100 kr räcker gott. Har man tre barn och varje barn ska gå på 25 barnkalas så blir det VÄLDIGT MYCKET PENGAR i slutändan.

Ska ditt barn på kalas hos en 10-åring som fyller år då kan jag tipsa om några bra presenter. Fler presenter för barnkalas kan du hitta här.

Present till 10-åring
Pysselbok med enhörningar – Tjejer i 10-årsåldern gillar ju enhörningar, så en pysselbok med enhörningar kanske är en bra present att ha med sig som present till barnkalaset.
 Present till 10-åring Pysselbok med matte - bråk och decimaler. Färgglada och lekfulla mattepyssel att ge födelsedagsbarnet i present. Gör inlärningen mycket roligare.
Pysselbok med matte – bråk och decimaler. Färgglada och lekfulla mattepyssel att ge födelsedagsbarnet i present. Gör inlärningen mycket roligare.
Vattenfärger är en bra present att ge bort i present till en 10-åring som fyller år. Vattenfärger kostar inte så mycket och det är en verkligt <a class=
Vattenfärger är en bra present att ge bort i present till en 10-åring som fyller år. Vattenfärger kostar inte så mycket och det är en verkligt rolig present att få.
Present till 10-åring - Pysselbok om rymden är också en bra idé. Till skillnad från boken om <a class=
Pysselbok om rymden är också en bra idé. Till skillnad från boken om enhörningar så kan barnet lära sig något här. Rymden brukar fascinera både tjejer och killar och är en bra present till en 10-åring.
 Målarbok med Harry Potter - Den här målarboken passar barn i 10-årsåldern och uppåt. Den här målarboken har fått mycket beröm eftersom den har mycket variation på bilderna och har stor detaljrikedom.
Målarbok med Harry Potter – Den här målarboken passar barn i 10-årsåldern och uppåt. Den här målarboken har fått mycket beröm eftersom den har mycket variation på bilderna och har stor detaljrikedom.
Glitter - Tjejer i den här åldern brukar gilla saker som glittrar och glänser. Så att ge födelsedagsbarnet ett paket med glitter i olika färger. Glitter kan både användas som smink och till pysslet.
Glitter – Tjejer i den här åldern brukar gilla saker som glittrar och glänser. Så att ge födelsedagsbarnet ett paket med glitter i olika färger. Glitter kan både användas som smink och till pysslet.
Present till 10-åring - Hur ser lillebrors näsa ut i förstoring? Hur ser födelsedagsbarnet snorkråka ut? Vem har vax i öronen. Detta och mycket mer kan man ta reda på med hjälp av ett förstoringsglas. En bra present till en vetgirig 10-åring.
Hur ser lillebrors näsa ut i förstoring? Hur ser födelsedagsbarnet snorkråka ut? Vem har vax i öronen. Detta och mycket mer kan man ta reda på med hjälp av ett förstoringsglas. En bra present till en vetgirig 10-åring.
Reflexer finns i så roliga modeller nu för tiden. De här reflexerna är stickers som kan fästas på t.ex. skolväskan. De är väldigt billiga och kanske vill du komplettera den här födelsedagen med t.ex. en påse godis eller så.
Reflexer finns i så roliga modeller nu för tiden. De här reflexerna är stickers som kan fästas på t.ex. skolväskan. De är väldigt billiga och kanske vill du komplettera den här födelsedagen med t.ex. en påse godis eller så.
Det här är ett kit för att tillverka eget slime. I det här paketet får du även med recept för att göra massa olika slime kombinationer hemma. Hur tuff 10-årspresent som helst. 10-åringar gillar att göra slime.
Hur tuff 10-årspresent som helst. 10-åringar gillar slime är det här gilittersjamet. Det finns flera olika färger att välja mellan.

Det finns också spel som ligger i rätt prisklass och som är roliga att få i födelsedagspresent för en 10-åring, så som Uno, Yatzy, en vanlig kortlek, kinaschack och plockepinn.

Present till 10-åring - Uno
Uno
Yatzy
Yatzy
Kinaschack
Kinaschack

Bra present till en 10-åring som ska på kalas är också: bio, örhängen, pärlor eller tatueringspennor.

Present till 10-åring - Till 10-åriga flickor brukar det alltid gå hem med glitter och saker som t.ex. dessa glitterpennor
Till 10-åriga flickor brukar det alltid gå hem med glitter och saker som t.ex. dessa glitterpennor
Glittriga örhängen är en bra present att ge en 10-årig tjej på barnkalaset om hon har hål i öronen sedan tidigare.
Fina hopprep att ge födelsedagsbarnet
Fina hopprep att ge födelsedagsbarnet
 Present till 10-åring Tatueringspennor
Tatueringspennor
Splashande groda som blir platt när man kastar den, för att sedan återgå till sin normala form igen. Kul present att ge en 10-åring på kalaset!
Splashande groda som blir platt när man kastar den, för att sedan återgå till sin normala form igen. Kul present att ge en 10-åring på kalaset!

Slinky

Kanske den här gamla klassikern kan bli en bra present till tioåringen?

Läs mer och beställ

Jag hoppas du hittade en supercool present till 10-åringen som du ska fira!

Relaterade frågor

Vad gillar 10-åriga killar? De gillar presenter så som en klättervägg, kulbana, godisautomat, kemilåda, skateboard, vattenbana, Rubiks kub osv. Vill du ha fler presenttips som passar en 10-årig kille så har jag skrivit en egen sida för det. Fortsätt gärna läsa där.

Vad är en bra present till 10-årig tjej? En bra present till en 10-årig tjej är läppglans, dekoration av bakelser, kassaskåp, skateboard, enhörningsplånbok, hoverboard och en stressboll. Vill du ha fler tips på present till en 10-årig tjej så finns de här.

Vad är en bra present till 10-årig dotter? Bra presenter till en 10-årig dotter är t.ex. symaskin, parfym, enhörningar och smycken. Fler tips kan du hitta på sidan med presenter för present till 10-årig flickor.

Vilka är de bästa presenterna att köpa till ett barnkalas? De bästa presenterna att ge på ett barnkalas är en pruttkude, plastbajskorv, pysselset för att göra nyckelringar, enhörningssudd eller en pysselbok om rymden. Vill du ha fler presenter att köpa till ett barnkalas så hittar du det här.

Tips på fortsatt läsning

Här är några sidor jag tror du också kan ha glädje och nytta av:

Dela gärna sidan!

Present till 10-åringar – Många fantastiska idéer och tips
Rulla till toppen