Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Present 10-årig kille: Kreativa gåvor som imponerar!

Letar du efter den där perfekta presenten till en 10-årig kille och känner dig lite vilsen i presentdjungeln? Oroa dig inte! Jag har varit där, gjort det, och jag kan garantera att med mina toppentips är du snart på väg att bli den coolaste presentgivaren i stan! Följ min guide och du kommer definitivt att få se ett stort leende på födelsedagsbarnets ansikte!

Perfekta presenter för en 10-årig kille inkluderar LEGO Harry Potter Hogwarts Express, kreativa set som Fujifilm Instax Mini 9 kamera och akrylfärgset, intellektuellt stimulerande spel som IQ-pussel, tekniska leksaker som robotkit och smartklockor, samt fysiskt aktiva gåvor som skateboard och studsmatta.

Vad är en bra present till en 10-årig kille 2024?

Konsten att hitta bra presenter till en 10 årig kille

Att hitta den perfekta presenten till en 10-årig kille kan vara en utmaning, men oroa dig inte – du har kommit rätt!

Oavsett om han är intresserad av teknik, äventyr, eller kreativa aktiviteter, har vi samlat en lista med inspirerande och spännande presentidéer som garanterat kommer att göra succé.

Från den senaste tekniken som Nintendo Switch och smarta mobiltelefoner, till pedagogiska och underhållande spel som elstötspel och Zcooly matte app, finns det något för varje unik personlighet.

Låt oss dyka in i en värld av roliga och lärorika presenter som kommer att lysa upp ögonen på varje 10-årig kille och göra hans födelsedag eller speciell tillfälle oförglömlig.

Byggleksaker

Hogwarts Expressen

Tåget, Hogwartzexpressen, som Harry Potter och hans vänner reser med för att komma till skolan. Kul legobygge att få i present!

Lego Harry Potter Hogwarts Expressen

Bygg en fågelmatare

Många barn älskar att bygga och det här är ett byggsetet en fågelmatningsstation som han får bygga ihop själv. Det är en underbar present till en naturintresserad 10-årig kille.

Kulbana

Kulbanan är en perfekt gåva till en 10-årig kille som gillar pussel och konstruktion. Banan består av olika delar som kan sättas ihop på olika sätt för att skapa spännande banor.

Meccano

Många barn älskar ju att bygga. Det här Meccano byggsetet, är den perfekta presenten för en äventyrlig 10-årig kille. Med detta set kan han bygga sin egen imponerande motorcykel. Mina barn älskade meccano när de var i 10-års åldern.

Konstnärliga Presenter

Akrylset

Ge kreativiteten vingar med ett akrylfärgset i träskrin! Perfekt för unga konstnärer, detta set med 12 tuber erbjuder en färgglad palett för oändlig konstnärlig utforskning och roligt pyssel.

Elgitarr till en 10 åring

Vill du bli årets coolaste presentgivare? Tänk elgitarr för den musikälskande 10-åringen! Minns när jag och barnen skramlade ihop till en elgitarr – dottern var visserligen lite över tio, men oj vilken hit det blev! Hon rockade loss som en liten stjärna.

 Att få en egen gitarr är riktigt coolt. Kanske är det en rockmusiker eller kanske vill han bara plåga katten.

IQ-pussel av metall

IQ-pussel i rostfritt är riktigt bra födelsedagspresenter till 10 åringar. Det är såna här grejer man kan hålla på att försöka lösa i flera timmar innan det plötsligt faller isär och man förstod inte riktigt vad man gjorde för att de skulle dela på sig.

IQ-pussel i rostfritt stål. Det är såna här grejer man kan hålla på att försöka lösa i flera timmar innan det plötsligt faller isär och man förstod inte riktigt vad man gjorde för att de skulle dela på sig. Det här är en bra present till en 10-årig kille. Eftersom hela kompisskaran (och familjen) kommer att samlas runt de här metallpusslen. De finns i lite olika varianter. Köper du paketet med alla sex kommer du ha bra presenter till flera stycken födelsedagskalas framöver också.

Teckna manga Nosebleed Studio

Bok om att teckna manga där han får lära sig allt från grunden. Att ge en bok om att lära sig teckna manga och nosebleed kan vara en perfekt födelsedagspresent till en 10 årig kille som är intresserad av teckning.

Bok om att teckna manga där han får lära sig allt från grunden.

Teknik och Vetenskap

Nintendo Switch är en idealisk present till den spelintresserade 10-åringen; en mångsidig konsol som kan användas både handhållet och anslutas till TVn, med ett brett utbud av spel inklusive klassiker som Super Mario och Zelda. Det är en gåva som lovar många timmars underhållning.

För den teknikintresserade killen är en dator en utmärkt gåva, perfekt både för skolarbete och spel.

En experimentlåda med kemi är en annan fantastisk presentidé som erbjuder både roligt och lärorikt innehåll, komplett med allt som behövs för att utföra olika experiment.

För den äventyrliga killen är ett elstötspel en spännande present som utmanar snabbhet och reaktionsförmåga, perfekt för timmar av rolig lek med vänner och familj.

En mobiltelefon toppar många 10-åringars önskelistor, en nästan nödvändig gadget 2024 för att spela spel, kommunicera och utforska internet.

Zcooly matte app är ett utbildande och underhållande verktyg som gör matematikinlärning rolig, utformad för barn mellan 5 och 12 år och baserad på skolans läroplan.

Slutligen är ett solsystem drivet av solljus en underbar present för den nyfikna 10-åringen, där färgglada planeter och solenergi kombineras för att utforska och lära om vårt solsystem och inspirera till upptäcktsresor.

Upplevelser är en bra present

Att ge en upplevelsepresent till en 10-årig kille är ett utmärkt sätt att skapa minnen som varar. Ett besök på en polkagriskurs i Gränna eller Stockholm är både roligt och lärorikt, och passar perfekt för en ung nyfiken sinne.

För en mer teknisk upplevelse, kan en VR-upplevelse öppna dörrarna till nya världar och äventyr, medan en italiensk matlagningskurs erbjuder chansen att lära sig laga pizza eller pasta.

En skateboardupplevelse är idealisk för att främja fysisk aktivitet och kan anpassas för olika skicklighetsnivåer.

En dag på trampolinparken Jumpyard garanterar en spännande tid med hopp och skoj. Dessutom är bågskytte en spännande och skicklighetskrävande aktivitet som kan fånga en ung pojkes intresse.

Ett biobesök är alltid en populär aktivitet som erbjuder underhållning och en chans att se de senaste filmerna.

Slutligen, ett besök på Junibacken, den magiska världen av Astrid Lindgrens berättelser, är ett förtrollande äventyr som bjuder på lek och fantasi. Alla dessa upplevelser är utmärkta sätt att ge en 10-årig kille en oförglömlig födelsedagspresent.

Aktivitet och utelek

För den aktive och äventyrslystne 10-åriga killen finns det en mängd spännande och roliga presentalternativ.

Ett tennisracket med bollar kan uppmuntra till sport och motion, medan en vattenbana erbjuder svalkande skoj under varma dagar. En klättervägg i hemmet eller utomhus är ett utmärkt sätt att göra av med energi, och en Slackline är idealisk för att utveckla balans och styrka.

Ett överlevnadskit kan ge äventyrskänsla och lära honom grundläggande överlevnadstekniker. För spelnöjen är en darttavla ett säkert kort, och en hoverboard med Bluetooth-högtalare garanterar spännande åkturer.

En skateboard är perfekt för utforskning och balansträning, och en studsmatta erbjuder hälsosam fysisk aktivitet. För den utmaningssökande är Slackers Ninja Line och Pindaloo-koordinationsspelet utmärkta val.

Frisbee golf och en boxboll är andra roliga och aktiva presentalternativ som säkert kommer att glädja vilken 10-åring som helst.

Taktiska och Strategiska Spel

Bondespelet

Familjespel där man utvecklar sitt lantbruk och kanske blir slottsherre med tiden. Att ge en bondespelet i present är en utmärkt idé för att stimulera fantasin och lära sig om djur, odling och bondeliv.

Familjespel där man utvecklar sitt lantbruk och kanske blir slottsherre med tiden.

Exploding kittens

Exploding Kittens är ett roligt och spännande familjevänligt partyspel som passar perfekt för en 10-årig kille. Spelet är en kombination av kortspel och rysk roulette där målet är att undvika att dra det sista kortet, som exploderar och eliminerar spelaren. Ett kul spel för en 10 åring, ja hela familjen faktiskt.

Pussel och Problemlösningslekar

3D-pussel

Överraska med ett National Geographic 3D-pussel, en perfekt present för nyfikna barn. Låt dem utforska och bygga världens underverk i 3D, vilket kombinerar lärande med lekfullhet.

Pussel är bra presenter till barn

Ett pussel är en bra present till en 10-årig kille (och hans familj). Det här pusslet är ritat av Jan van Haastern, du vet han som har massor av intressanta detaljer som dyker upp i bilderna.

Rubiks kub till 10 åringar

Rubiks kub är väldigt rolig att få i present. Både barn och vuxna brukar ha väldigt svårt att slita sig från den? Och den här kuben som ser ut som en hamburgare är en extra kul grej att ge en 10 åring. Här finns många olika kuber att välja mellan.

Labyrintboll

Labyrintboll där man ska rulla metallkulan på de olika banorna inuti bollen utan att kulan åker av. Att ge en labyrintboll som födelsedagspresent till en 10-årig kille kan vara en rolig och utmanande gåva.

Present till en 10-årig kille - Labyrintboll där man ska rulla metallkulan på de olika banorna inuti bollen utan att kulan åker av.

Kreativa och Konstruktiva Leksaker

Fidget Toys 24-pack

Detta 24-pack med Fidget Toys är den ultimata presenten till en energisk 10-årig kille. Dessa leksaker ger taktila och sensoriska upplevelser, främjar koncentration och minskar stress.

Slime Elasti Plasti

Ett kul presenttips till en 10-årig kille är den kreativa leksaken Elastic Plastic. Det är en rolig och kreativ sysselsättning som också utvecklar finmotoriken och kreativiteten. Bra presenter till 10 åriga killar!

Film och Media

Storytel talböcker

Vill du ge honom en fantastisk present? Då tycker jag att han ska få en prenumeration på Storytel! De har ett enormt utbud av böcker både för vuxna och barn.

Harry Potter filmer box

Harry Potter filmbox kommer garanterat att bli en succé om du ger dem till en bra present. Att ge den kompletta Harry Potter-filmboxen med alla sju filmerna är en perfekt födelsedagspresent till en 10-årig kille som älskar magi och fantasy.

Harry Potter filmbox

Film Grinchen

Grinchen som hatar jul är en kul film att ge en 10-årig kille. Att ge bort filmen ”Grinchen” kan vara en perfekt födelsedagspresent till en 10-årig kille.

Grinchen

Läsning och Kunskap

Teleskop

En stjärnklar gåva för unga astronomer! Med ett teleskop kan barn utforska rymdens underverk, lära sig om stjärnor och planeter, och uppleva universums storhet. En kul present till barn!

En bok om honom

Gör barnet till huvudpersonen i sin egen berättelse! En personlig bok där barnet är hjälten i äventyret är en unik och minnesvärd present som inspirerar till läsning.

Tidningsprenumeration till en 10 åring

En prenumeration på tidningen KP brukar 10-åringar gilla. Den handlar om allt mellan djur, problem med kompisar, skola, och kärlek, sådant som intresserar 10 åringar.

Robot boll Sphero

En programmerbar robot som kan styras med hjälp av en app. Den går att kontrollera med ansiktsuttryck. I appen finns också roliga spel att spela.

En programmerbar robot som kan styras med hjälp av en app. Den går att kontrollera med ansiktsuttryck. I appen finns också roliga spel att spela. Du kan också sätta upp en bana med koner eller käglor och spela. Smart present till en 10-årig kille där han kan lära sig programmera.

Detektiv låda från 8 år

Spärra av brottsplatsen, samla in fingeravtryck, leta upp fotspår och analysera vätskor. Du lär dig skugga en misstänkt och hur man genomför ett framgångsrikt förhör?

Harry Potter Kokbok

Den inofficiella kokboken med alla recept från berättelsen om Harry Potter. Att ge en kokbok som födelsedagspresent till en 10-årig kille kan vara en fantastisk idé, speciellt om han är intresserad av matlagning. Även om det verkar konstigt att ge en 10 åring en kokbok, så kommer den här gåvan att älskas. En rolig present med fokus på Harry Potter-tema kan vara extra roligt för en Harry Potter-fan.

Den inofficiella kokboken med alla recept från berättelsen om Harry Potter

Dinosaurie utgrävningsset

Att ge en dinosaurie utgrävningsset som till en 10 årig kille är en utmärkt idé för en blivande paleontolog! Detta set innehåller allt som behövs för att utforska och gräva upp fossil av dinosaurier.

Ett utgrävningsset är en bra present till en 10-årig lillebror

Jordglob

Sökandet är över! Ge den 10-årige upptäcktsresanden en jordglob och se hans ögon tindra av äventyrslust! Med en vridning här och en snurr där öppnar du dörren till världens alla hörn. Safari-jordgloben blir hans biljett till att utforska exotiska länder, flaggor och spännande huvudstäder.

Bok Gusten Grodslukare

Håll i dig, för nu blir det klassiskt bokäventyr med ”Gusten Grodslukare”! Kanske minns du själv de skrattframkallande äventyren från barndomen? Nu är det dags att dela skratten med nästa generation. Ge boken till en 10-åring och se hur han dyker in i en värld av tokroliga upptåg.

Gusten Grodslukare är en klassiker som du kanske känner igen sedan du själv var barn. Men den är precis lika rolig att läsa idag.

Bok vår trädkoja med 13 våningar

En galet rolig och skruvad bok. Handlar om två killar som bor i en trädkoja. Att ge en bok som ”Vår trädkoja med 13 våningar” i gåva till en 10 årig kille är en fantastisk idé. Boken är en del av en serie som är populär bland barn och är en rolig berättelse om två vänner som bygger en koja i ett träd. Boken är full av humor, äventyr och spänning som kommer att underhålla och inspirera 10 åriga killar att utforska sin egen fantasi och kreativitet.

 En galet rolig och skruvad bok. Handlar om två killar som bor i en trädkoja.

Tidningsprenumeration om minecraft

Att ge tidningen ”Robot Presenterar Minecraft” i present till en 10-årig kille är en utmärkt idé för en Minecraft-entusiast. Tidningen ger inblickar i Minecrafts fascinerande värld med allt från tips och tricks till byggnadsprojekt och användbara modifikationer. Tidningen är lätt att läsa och har massor av bilder som ger inspiration och vägledning för spelare av alla nivåer.

Tidningsprenumeration om minecraft.

Tintin böcker

Klassiska böckerna om Tintin där han dras in i olika äventyr och spännande mysterier. Att ge en bok är alltid en bra idé, och om 10-åringen i ditt liv gillar spännande äventyr, är ”Tintin” -serien ett utmärkt val. Med en mängd olika titlar att välja mellan, kan du hitta en bok som passar för alla åldrar och intressen. Spännande läsning för en kille 10 år.

   Klassiska böckerna om Tintin där han dras in i olika äventyr och spännande mysterier.

Guinness rekordbok

Guinness rekordbok – varje 10-årings dröm! Här finns rekord så coola att de bara måste delas. Min egen son blev en vandrande rekordencyklopedi, jagade oss genom huset för att entusiastiskt dela de galnaste och knäppaste rekorderna. En riktig högläsningssensation i familjen!

Hem och Inredning

Popcornmaskin

Popcornmaskin är nästan ett måste när man har barn. Barnen vill gärna ha något gott att äta till filmen. Då passar popcorn perfekt, eftersom det är både gott och nyttigt att äta. Riktigt bra presenter till 10 åriga killar, eller förresten den kommer uppskattas av både barn och vuxna.

Popcornmaskin

Glassmaskin till 10 åringar

Att ge bort en glassmaskin som födelsedagspresent till en 10-årig kille är en god idé! Han kommer att älska att skapa egna smaker och njuta av hemmagjord glass. En härlig present som sprider glädje och kreativitet. Ge bort den till 10 åringen!

Köttätande växt

Ge pojkrummet en vild twist med en köttätande växt! Den här coola gröna kompisen är inte bara en flugfångare, den är också en episk samtalsstartare. Vem behöver vakthund när du har en växt som käkar insekter? Ett bladigt och bad-ass tillskott till varje 10-årings rike!

Super Mario Build a Level klossar

Super Mario lampa är en cool present till en 10-årig kille som gillar Super Mario-spelen. Denna lampa har en unik design som gör att han kan bygga sitt eget Super Mario-level med hjälp av olika ikoniska karaktärer och tillbehör. Kul inredning för 10 åringar!

Relaterade frågor

Vad vill en 10 åring ha i present 2024?

En 10 åring vill ha coola saker i present. Det kan vara allt från en fin lampa att ha i rummet, roliga spel, en bra bok, en telefon, lego, tennisset, fina kläder, kamera, ninjabana, och ett nerfgevär.

Vad önskar sig en 10-årig pojke?

En 10-årig pojke önskar sig en bra film, popcornmaskin, en radiostyrd bil, en fin tavla, överlevnadskit, Tin Tin böcker, lego, en minikyl fylld med Coca-cola, ett fint bäddset, eller en ny ryggsäck.

Vad vill en 10 årig kille ha i present?

En 10-årig kille kan uppskatta allt från teknikleksaker som Nintendo Switch, utomhusaktiviteter som en skateboard, eller kreativa och lärorika spel.

Vad vill en tioåring ha?

Tioåringar tenderar att gilla presenter som engagerar dem, såsom spelkonsoler, sportutrustning, byggset eller experimentlådor som uppmuntrar till kreativitet och aktivitet.

Vad ska man köpa till en 11 årig kille?

För en 11-årig kille är bra presentidéer ofta de som passar hans intressen, som avancerade byggset, sportartiklar, elektronik, eller spel som utmanar och utbildar.

Tips på fortsatt läsning

På sidan med Julklappa till 10 åringar kan du kanske hitta mer presentispiration!

Oavsett om du letar efter den bästa presenten till en 10-årig kille 2024, en adventskalender till barn, en present till en 9-åring, present till barn 12 år, eller en gåva till en 11-åring, har vi ett brett utbud av presenter som passar alla tillfällen.

Vi har även presentidéer för Alla hjärtans dag, påskpresenter och presenter till kalas. Vår samling erbjuder något för alla, inklusive barn som redan har allt. Dessutom kan du ibland hitta gratis presenter till barn för att göra upplevelsen ännu mer speciell.

Utforska vårt sortiment och hitta den perfekta gåvan för ditt barn! 2024 är upplevelser väldigt populära presenter och det finns många trevliga upplevleser speciellt för barn.

Present 10-årig kille: Kreativa gåvor som imponerar!
Rulla till toppen