Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Originell Doppresent – Kreativa Idéer för en Minnesvärd Gåva

Letar du efter en originell doppresent för en unik och minnesvärd dag? Dopet är en viktig tradition där barnet välkomnas till världen och får sitt namn, en dag att fira med glädje och en gåva som varar livet ut.

Söker du en originella doppresenter som står ut från mängden? Originella idéer som personliga smycken eller utvecklande specialleksaker skapar varaktiga minnen och visar din omsorg på denna speciella dag.

Doppresent trä – annorlunda doppresenter i trä

Minneslåda i doppresent

En handgjord minneslåda där barnet kan samla sina minnen och små skatter genom åren är en originell och personlig doppresent.

Lära gå vagn

Den här Lära-gå-vagnen är en originell och praktisk doppresent för små barn. Den är utformad för att hjälpa barnet att lära sig att gå och ger extra stöd och säkerhet. Vagnen är tillverkad av högkvalitativt trä och är stabil och robust. Denna present är unik eftersom den hjälper till att stödja barnets utveckling och hjälper till att förbereda dem för att lära sig att gå. Lära-gå-vagnen är en unik doppresent och du kommer garanterat vara ensam om att ge bort en så här fin bil vagn.

Unikt Dockhus

Ett dockhus är en perfekt gåva att ge bort till ett barn. De hjälper till att stärka barnens finmotorik och är otroligt lärorika för dem att leka med. En fin gåva till både en flicka och pojke.

Leksaker som blir en origniell doppresent

Stapelleksak

Leksaker är en klassisk gåva att ge bort i doppresent! Här hittar du en rolig variant, med djur staplade.

Gunghäst älg

Utforska en originell variant av en klassisk doppresent hos Kids Concept. Vår unika gunghäst är en perfekt gåva för små äventyrare. Ge en unik doppresent som inspirerar till lek och fantasi. Denna gunghäst blir en minnesvärd och underhållande kompanjon under barnets uppväxt. En kreativ och speciell doppresent som skapar glädje.

Stapelbara kuber med namn

Den här unika doppresenten från Medgravyr är en stapelbar kub med klossar. Kuben är tillverkad av högkvalitativt trä och är utformad för att vara lätt att greppa och hålla i för småbarn. Denna stapelbara kub med klossar är en unik och användbar present som kommer att vara en favoritleksak för barnet och som kommer att bli en minnesvärd present för föräldrarna.

Tips på barnböcker

Personliga Barnböcker

Letar du efter en annorlunda doppresent? Företaget Min Bästa Bok skapar personliga barnböcker där ditt barn spelar huvudrollen. Beställ böckerna enkelt online, vid beställningen fyller du i barnets namn, hårfärg och hudfärg samt några andra uppgifter som gör sagan alldeles speciell för just det barnet. Detta är böcker att högläsa tillsammans om och om igen!

Personliga Barnböcker

Boken Om Mitt Första År

Ett barns första tid i livet är fullt av speciella ögonblick som man vill spara. Första tanden, första ordet, de första stegen… Att samla allt i en bok är inte bara fint för föräldrarna utan också värdefullt för barnet senare i livet. Här är jag! Boken om mitt första år av Camilla Lundsten är vackert illustrerad med gulliga djur och miljöer i behagliga färger. En perfekt doppresent för föräldrar att skriva ner de viktigaste stunderna i och klistra in bilder från barnets första år

Boken Om Mitt Första År

Babykläder

Unika Stickade Kläder

Handstickade kläder, såsom en kofta, mössa och vantar set, tillverkade av ekologisk ull med barnets initialer eller namn inbroderat.

Personlig haklapp

Denna originella doppresent är en bedårande haklapp med gulliga skogsmarksdjur påtryckta. Den är både praktisk och trendig, och skyddar den lilla mot kladdiga måltider. Haklappen blir en personlig och användbar gåva som glädjer både föräldrar och barn. En perfekt present till dopet!

Ralph Lauren Gåvoset

Denna originella doppresent är ett exklusivt Polo Ralph Lauren Gaavoset i 4 delar från deras Baby Classics kollektion. Setet innehåller blå och vita plagg med Ralph Laurens ikoniska logga. Med sin stilrena design och högkvalitativa material blir detta en minnesvärd och elegant gåva till den nyfödde. Perfekt för speciella tillfällen!

Mössa i doppresent till flicka

Att ge bort en prinsesstårtsmössa som doppresent kan vara en originell och minnesvärd gest. Landshopping.se erbjuder en barnmössa som är inspirerad av den klassiska svenska prinsesstårtan, vilket gör det till en unik och annorlunda present. Dopet är en betydelsefull ceremoni där en bebis introduceras till samhället och får sitt namn. Genom att ge bort en prinsesstårtmössa som doppresent kan man skapa ett minne som för alltid kommer att påminna om detta speciella tillfälle.

Babykläder i Ekologiskt Material

Ett set med babykläder i ekologiskt material, exempelvis en mjuk vit body och mössa med barnets namn broderat. Denna gåva är både praktisk och personlig, och föräldrarna kommer att uppskatta den höga kvaliteten och omsorgen om barnets komfort.

Upplevelser i Doppresent

Barnfotografering

Vill du ge bort en doppresent som mottagaren kommer att minnas för resten av livet? Vad passar då bättre än en härlig barnfotografering! Här kan du nu boka en fotografering med en professionell fotograf som kommer att fånga alla de rätta känslorna på bild. En perfekt gåva som inte bara ger en rolig upplevelse, utan även fotografier att se tillbaka på under generationer framöver

Barnfotografering

Babysim

En termin av babysim från Upplevelse.com är verkligen en unik doppresent. Denna unika upplevelse ger inte bara den lilla chansen att utveckla viktiga motoriska färdigheter och självförtroende i vatten från en tidig ålder, men det är också en underbar möjlighet för föräldrarna att skapa värdefulla minnen tillsammans med sitt barn. Dessutom erbjuder babysim en mängd hälsofördelar, inklusive förbättrad koordination och balans, samt stärkta hjärta- och lungfunktioner. Det är en gåva som verkligen håller på att ge!

Personaliserade Gåvor

Min första verktygslåda som doppresent

En liten verktygslåda med säkra, mjuka leksaksverktyg för barnet att leka och utforska med. Perfekt för små byggare och upptäckare.

Stjärnhimmelkarta

En stjärnhimmelkarta som visar konstellationerna på natten barnet föddes. Denna personliga present blir en vacker och betydelsefull dekoration i barnets rum.

Ljudbok med personligt meddelande

En ljudbok där du kan spela in ett personligt meddelande eller saga för barnet. Detta kan bli en kärleksfull rutin vid läggdags.

Personlig namntavla

Nästa tips på doppresenter är en konstnärligt designad tavla med barnets namn, som också inkluderar födelsedatum och vikt är en bra doppresent.

Tidkapsel: Hållbara Minnen

Skapa en tidkapsel där föräldrarna kan lägga in små föremål och meddelanden till barnet som kan öppnas på en speciell dag i framtiden. Detta är en unik doppresent som barnets familj kommer att värdesätta och som blir ett roligt och känslosamt projekt för både föräldrar och barn att skapa tillsammans.

Babyprints Konst

En konstnärligt utformad tavla med barnets hand- och fotavtryck, tillsammans med namn och födelsedatum, som blir en vacker doppresent i hemmet.

Napphållare med namn

Utforska en originell och annorlunda doppresent hos YourSurprise. Vår unika napphållare med namn och klämma är en perfekt gåva för små äventyrare. Ge en unik doppresent som är personlig och praktisk. Denna napprem blir en minnesvärd och användbar följeslagare under barnets tidiga år. En kreativ och speciell doppresent som ger glädje och bekvämlighet. 

Babyfiltar är fina doppresenter

Babyfilten med namn från TeddyPost är en riktigt mysig och originell dopgåva. Denna lyxiga filt är inte bara mjuk och varm, utan kan också anpassas med barnets namn för en extra personlig touch. Den perfekta kombinationen av funktionalitet och personligt uttryck gör den till ett värdefullt minne som barnet kan skatta genom åren. Dessutom kan den tjäna som en vacker inredningsdetalj i barnets rum. Det blir verkligen en gåva att minnas!

Kungligt porträtt i doppresent till pojke

Vill du hitta en fin och kul doppresent som familjen kommer att älska? Då är det ett kungligt porträtt du ska beställa. Royalistik skapar autentiska konstverk från 1800-talet renässansepoken. 

Praktisk och originell doppresent

Ekologiskt babypresentpaket

Plocka ihop ett paket med ekologiska produkter som kläder, leksaker och hudvårdsprodukter för den nyfödda. Detta är en hälsosam och miljövänlig doppresent.

Personlig väggkalender

En väggkalender med barnet foto på varje sida, där föräldrarna kan skriva in viktiga datum och minnen.

Bestick som doppresent

När barnet har slutat att amma och ska lära sig äta vanlig mat duger inte stora klumpiga bestick. Alla nyblivna föräldrar behöver ett bestickset som passar den lilla munnen som ska matas, och handen när barnet kan börja äta själv. Besticksetet är designat i rätt storlek för att passa en liten barnhand

Bilbarnstol

Denna bilbarnstol är en praktisk och säker doppresent. Den erbjuder både komfort och säkerhet för den lilla passageraren. Med sitt moderna design och högkvalitativa material blir den en uppskattade och omtänksamma doppresenter för föräldrarna. En perfekt present för den nyfödda!

Inredningsdetaljer att ge i doppresent

Barnkammarens planetarium

Ett litet, bärbart planetarium som projicerar stjärnor och planeter på taket och väggarna. En fascinerande gåva för att introducera barnet till rymdens underverk.

Mobil nattlampa

Denna originella doppresent är en 3-i-1 babymobil från B-Kids med nattlampa i en stilren grå färg. Mobilens lugnande melodier och roterande figurer skapar en avslappnande atmosfär för den lilla att somna till. Dess funktioner gör den till en praktisk och underhållande gåva som föräldrarna kommer uppskatta. Perfekt för den nyfödda!

Personlig höjdmätningsstolpe

Nästa tips på doppresenter är en dekorativ höjdmätningsstolpe för barnrummet, där föräldrarna kan mäta och markera barnets tillväxt över åren.

Ballongdjur i vacker träfinish

Ge bort en vacker dekoration som kommer att passa perfekt i barnkammaren! Här hittar du en tjusig träfigur formad som ett ballongdjur, i en snygg träfinish. En dekorativ figur som garanterat kommer är doppresenter som uppskattas av så väl barn som förälder.

Ballongdjur i vacker träfinish

Unik väggdekor som doppresent

Specialtillverkad väggdekor med barnets namn och tema från deras favoritdjur eller sagor, som förvandlar barnrummet till en magisk plats.

Nattlampa för barn – både praktiskt och annorlunda

Lys upp mörkret med en unik nattlampa. Ett dämpat, mjukt ljus känns ofta tryggare än helmörker och hjälper barnet att sova bättre. Lampans ljus kan justeras till att bli starkare eller svagare men också ändra färg. Den går på batterier som kan laddas med USB-sladden som ingår. En charmig detalj som den här nattlampan har är att det medföljer tre små magnetiska gosedjur som kan fästas på lampan.

Anpassade Barnmöbler som doppresenter

En liten stol eller ett bord med barnets namn ingraverat är både praktisk och personlig doppresent.

Mobil

En mobil att hänga över sängen eller skötbordet är en bra present. Den här svanen med två ankungar på ryggen är en kul och unik doppresent. Den är dessutom väldigt billig, så om du har en liten budget för den här presenten så kan svanen vara den perfekta gåvan till babyn.

Skyddsängel

Dopet är en kristen tradition som symboliserar att barnet blir en del av Guds församling och står under ett andligt beskydd. Man talar ibland om skyddsänglar som vakar över människor, en gammal symbol för allt det goda som man önskar det lilla barnet längs livets väg. Änglar symboliserar beskydd och tröst och är därför en särskilt fin doppresent. Just den här ängeln är tillverkad av handmålad harts och trådvingar i vacker, enkel design. Det finns flera olika änglar att välja bland. Ge bort en originell dopgåva med en speciell betydelse.

Världens bästa doppresent från gudmor och gudfar

Plantera ett träd – miljövänlig och symboliskt doppresent

Utforska en originell och annorlunda doppresent på Land Shopping. Ett äppelträd är perfekt för små äventyrare. Ge en unik doppresent som stimulerar fantasin och kreativiteten. Denna blir en minnesvärd och dekorativ följeslagare i barnets liv.

Smyckeskors med barnets namn

En tidlös och klassisk doppresent är ett personligt graverat silversmycke. Välj mellan en fin halskedja eller ett armband där barnets namn och dopdatum ingraveras. Detta blir en uppskattad present som barnet kan bära hela livet och som blir ett kärleksfullt minne från dopdagen.

Babygunga – världens bästa doppresent

Utforska en originell och annorlunda doppresent på Babyshop. Vår unika prickiga babygunga i grönt är perfekt för små äventyrare. Ge en unik doppresent som kombinerar glädje med utveckling. Denna gunga blir en minnesvärd och rolig följeslagare under barnets lektid. En kreativ och speciell doppresent som ger rörelse och skratt.

Originell dopgåva

Prinsessan På Ärten

Här har vi en söt och originell doppresent åt en liten prinsessa. Designen är inspirerad av den klassiska sagan om “Prinsessan på ärten” av H.C. Andersen. Flera generationer barn har läst om den lilla prinsessan som kunde känna en ärta genom flera tjocka madrasser. Under bebistiden är den här presenten en fin dekoration i barnrummet och när det blir större ett rolig leksak som hon kommer älska att leka med.

 Prinsessan På Ärten

En drömfångare

En extra fin doppresent till barnet är det med en drömfångare med barnets stjärntecken. Här är lejonet som sitter på månen. Ner från ringen hänger 3 strängar med självlysande stjärnor samt konstellationen lejonet. De har så klart även övriga stjärntecken också.

Fina doppresenter för tvillingar

Maileg mus tvillingar

Utforska en originell dopgåva till tvillingar hos Kids World. Våra Maileg Mus Lillasyster och Lillebror Royal Tvillingar Match är perfekta för små äventyrare. Ge en unik doppresent som inspirerar till lek och fantasi för båda tvillingarna. Dessa gosedjur blir minnesvärda och lekfulla följeslagare. En speciell och kreativ doppresent.

Two Together Willow Tree Tvillingar

Utforska en originell dopgåva till tvillingar på Amazon. Vår Willow Tree ”Two Together” figur är perfekt för små äventyrare. Ge en unik doppresent som symboliserar tvillingarnas band. Denna figur blir en minnesvärd och betydelsefull följeslagare som firar deras speciella relation. En speciell och kärleksfull doppresent.

Pedagogiska Gåvor

Byggklossar som doppresenter

Hej Lönne byggklossar är en originell och kreativ doppresent för nyfödda barn. Det är ett klossar med en mängd olika delar och en låda för förvaring. Denna present är unik eftersom det ger barnet möjlighet att utveckla sin fantasi och kreativitet genom att bygga olika former och konstruktioner. Det hjälper också till att utveckla deras motorik och logiska tänkande. Klossar är också en rolig och interaktiv leksak som kommer att hålla barnet underhållna länge. Den här doppresenten kommer bli både barnets och föräldrarnas favorit och inbjuda till mycket lek

Leksakspiano

Barn älskar musik och att leka med musik även om de inte lärt sig hur man gör än. Det finns massor av fina instrument lagom till barn som låter de utforska sina musikaliska sidor. Som det här jättefina lilla pianot som går att spela på nästan som ett riktigt piano. Att köpa ett instrument är ett superbra sätt uppmuntra den kreativa sidan hos barnet. Vem vet om det är en framtida Mozart?

Stapelleksak i doppresent

Stapelleksaker är bland de första leksakerna som barn kan hantera. Att stapla lär barnet former och färger. Den fina regnbågen har sju färger som staplas på varandra och bildar själva regnbågen. Eller bygg helt som du vill – bara fantasin sätter gränser. En fin och omtänksam present till en minsting. Det är en originell dopgåva som blir perfekt inredning i barnrummet.

Retro Leksaker

H.C Andersen snöglob

Här hittar du en fin dekorationsfigur i form av H.C Andersens ”Den ståndaktiga tennsoldaten”. Den här snögloben är en dekorativ gåva som gör sig fin i barnkammaren. Kanske köper du den tillsammans med boken där figuren kommer ifrån och låter barnet lyssna på historien samtidigt som den får titta på figuren! En originell dopgåva som garanterat kommer älskas av både barn och föräldrar.

Miffykanin

Miffy är den söta lilla kaninen med det oskuldsfulla ansiktet som har varit populär bland barn i över 50 år. Just den här gosedjursmodellen är tillverkad i mjuk mysigt material. Ett gosedjur är ett säkert kort som doppresent till både flickor och pojkar. Gosedjur kan ge en känsla av trygghet och ro för barnet när det är ledset. Mjuka och trygga kompisar att leka med och hålla om när man ska sova. Kanske blir Miffy barnets favorit? 

Lyxiga doppresenter

Digital fotoram med molnanslutning

En digital fotoram som kontinuerligt kan uppdateras med nya bilder via en molntjänst. Perfekt för att dela barnets utveckling med släktingar.

Hjälpa till stol

Utforska en originell och annorlunda doppresent! Ge en unik doppresent som främjar delaktighet och inlärning. Denna stol blir en minnesvärd och praktisk följeslagare under barnets matupplevelser. En kreativ och unik doppresent som skapar gemensamma stunder.

Stege Med Rutschkana

Utforska en originell och annorlunda doppresent hos Liten Leker. Rutschkana och Klättervägg 2-i-1 i grått är perfekt för små äventyrare. Ge en unik doppresent som kombinerar lek och rörelse. Denna lekplats blir en minnesvärd och rolig följeslagare som främjar aktivitet och fantasi.

Trehjuling

Denna originella doppresent är en trä trehjuling från YourSurprise. Den charmiga trehjulingen blir en rolig och spännande leksak för den lilla att utforska världen med. Med sin personliga touch blir den en minnesvärd och speciell gåva vid dopet. Perfekt för att skapa glada lekstunder!

Skapa Din Egen Originella Doppresent

Handgjord babyquilt

En vacker, handgjord quilt (lapptäcke) som kan anpassas med barnets initialer eller namn. Detta blir en varm och personlig doppresent som kan användas i många år.

Handgjord doppresent

Handgjorda gåvor bär alltid en speciell betydelse. Kanske du kan skapa en vacker skattkista för barnet att fylla med minnen när de växer upp, eller kanske en handgjord docka, en stickad filt eller ett gosedjur.

Fotobok

En vackert illustrerad fotobok där du dokumentera barnets första månader, med plats för bilder och anteckningar om viktiga händelser. Detta är en fantastisk och uppskattad present som hjälper till att bevara minnen för både föräldrar och barn.

.

Kom ihåg, den perfekta doppresenten är en som kommer från hjärtat. Oavsett om det är något köpt eller handgjort, stort eller litet, kommer en originell dop present att visa din kärlek och tillgivenhet på ett sätt som verkligen räknas.

Vanliga Frågor

Vad ska man ge i doppresent?
En klassiker är en graverad silverbestick eller en sparbössa.

Vad är rimligt att ge i doppresent?
Något mellan 300 till 1000 kronor anses ofta vara rimligt, beroende på din relation till barnet.

Vad köper man i doppresent till en flicka?
Ett smycke som en barnarmband eller en personlig sagobok är populärt.

Vilket datum på doppresent?
Det finns inget specifikt datum, men presentera den gärna på dopdagen.

Vad kan man ge bort i doppresent?
Kreativa idéer inkluderar personliga barnböcker, gosedjur eller en fotobok för att dokumentera barnets första år.

Tips på fortsatt läsning

Vad skriver man på dopkortet?

Originell Doppresent – Kreativa Idéer för en Minnesvärd Gåva
Rulla till toppen