Originell doppresent

Letar du efter en originell doppresent? Dopet är en speciell fest och en gammal tradition som är viktig för många. Enligt den kristna tron är det vid dopet som barnet blir en del av Guds stora familj och står under hans omsorg. Det är också vid dopet som barnet får sitt namn och det är all anledning att fira. Dopdagen är förstås ett viktigt datum eftersom det bara sker en gång i livet, en dag som man vill minnas med glädje tillsammans med släkt och vänner. Många av de presenter man får vid dopet kan följa en under livets gång, så det känns viktigt att hitta en riktigt fin och originell doppresent.

Om du är på jakt efter en originell doppresent men behöver inspiration så har vi den kompletta guiden för dig. Vi har listat ett antal utvalda bra doppresenter i olika kategorier från budget till lyxigare produkter. Här hittar du både doppresent till en pojke och doppresent till en flicka.

När det gäller doppresenter är det en god idé att ge praktiska presenter, alltså saker som barnet behöver under sina första år. Leksaker, böcker eller kläder är ofta uppskattat. Det kan också vara något för barnets framtid såsom pengar och smycken. En del doppresenter blir fina minnesföremål senare i livet. Eftersom dopet är en speciell händelse kanske man gärna vill ge något med en betydelse, men det kan vara lite svårt att komma på en bra present. Risken finns att man köper samma sak som någon annan och det är lite tråkigt. Därför finns vi här för att hjälpa till med idéer på originella doppresenter.

Här hittar du en originell doppresent till barnet

En Mobil Regnbåge Är En Fin Och Originell Doppresent

Mobilen är en klassisk present till de minsta som kan hängas över skötbordet eller spjälsängen. Mobiler stimulerar bebisens nyfikenhet och har en lugnande inverkan. Den här stilrena regnbågsmobilen från det danska märket Cam Cam är designad i lugna blå färgtoner och grå droppar som dinglar mjukt undertill. Den vadderad och mjuk att klämma på ifall bebisen skulle få fatt i den. Yttermaterialet på regnbågen och molnen är tillverkat av 100 % ekologisk bomull och fyllda med oekotex standard polyester. Regndropparna är av filt. Mobilen hängs upp med ett litet band som sitter ovanpå.

Läs mer och beställ

En Mobil Regnbåge Är En Fin Och Originell Doppresent

Sparbössa Prinsessan På Ärten

Här har vi en söt och originell doppresent åt en liten prinsessa. Designen är inspirerad av den klassiska sagan om “Prinsessan på ärten” av H.C. Andersen. Flera generationer barn har läst om den lilla prinsessan som kunde känna en ärta genom flera tjocka madrasser. Under bebistiden är den här presenten en fin dekoration i barnrummet och när det blir större ett rolig leksak som hon kommer älska att leka med. Läs mer och beställ

Sparbössa Prinsessan På Ärten

Done By Deer Musikmobil fiskar

Denna söta lilla hängdekoration har tema med hav och fiskar. Man hänger den över barnets säng och låter den spela en stund. Det brukar göra det lättare för barnet att komma till ro på kvällen.

Läs mer och beställ

Done By Deer Musikmobil fiskar

Boken Om Mitt Första År Är En Vacker Och Originell Doppresent

Ett barns första tid i livet är fullt av speciella ögonblick som man vill spara. Första tanden, första ordet, de första stegen… Att samla allt i en bok är inte bara fint för föräldrarna utan också värdefullt för barnet senare i livet. Här är jag! Boken om mitt första år av Camilla Lundsten är vackert illustrerad med gulliga djur och miljöer i behagliga färger. En perfekt doppresent för föräldrar att skriva ner de viktigaste stunderna i och klistra in bilder från barnets första år. Längst bak i boken finns även ett stort kuvert att lägga små minnessaker i. Camilla Lundsten är välkänd författare och designer av barnböcker, som bland annat skrivit böckerna om Lillefanten.

Läs mer och beställ

Boken Om Mitt Första År Är En Vacker Och Originell Doppresent

Kungligt porträtt av barnet är en originell doppresent

Vill du hitta en fin och originell doppresent som familjen kommer att älska? Då är det ett kungligt porträtt du ska beställa. Royalistik skapar autentiska konstverk från 1800-talet renässansepoken. Du får en unik digitalmålning som påminner om oljemålning, baserad på fotot du laddar upp. En tavla som den här är en fantastisk skatt, som både barn och övriga familjen kommer älska att ha på väggen.

Läs mer och beställ

Skyddsängel

Dopet är en kristen tradition som symboliserar att barnet blir en del av Guds församling och står under ett andligt beskydd. Man talar ibland om skyddsänglar som vakar över människor, en gammal symbol för allt det goda som man önskar det lilla barnet längs livets väg. Änglar symboliserar beskydd och tröst och är därför en särskilt fin doppresent. Just den här ängeln är tillverkad av handmålad harts och trådvingar i vacker, enkel design. Det finns flera olika änglar att välja bland. Ge bort en originell doppresent med en speciell betydelse.

Läs mer och beställ

Skyddsängel originell doppresent

Personliga Barnböcker

Letar du efter en originell doppresent? Företaget Min Bästa Bok skapar personliga barnböcker där ditt barn spelar huvudrollen. Beställ böckerna enkelt online, vid beställningen fyller du i barnets namn, hårfärg och hudfärg samt några andra uppgifter som gör sagan alldeles speciell för just det barnet. Berättelserna har olika teman som till exempel om att få ett syskon, att besöka en bondgård och om att fira sin födelsedag. Detta är böcker att högläsa tillsammans om och om igen!

Läs mer och beställ

Personliga Barnböcker

Soffa för barn – Grå

Inred barnrummet med möbler som är anpassade för just småttingar. Även barn behöver egna utrymmen där miljön är anpassad för dem att röra sig fritt. Den här soffan i grå sammetslik textil och ben av ljust trä är en lyxig doppresent som kommer att göra barnets rum komplett. Eftersom den är designad för små barn finns ingen risk att ramla ner och skada sig. Soffan har en tidlös design med mjuk stoppning som gör den bekväm att sitta i. Kombinera gärna med en fåtölj i samma färg.

Läs mer och beställ

originell doppresent Soffa för barn – Grå

Personlig födelsetavla

På jakt efter en mer personlig och originell doppresent? Med en personlig födelsetavla kan du bevara ögonblicket då barnet föddes i form av en fin tavla att hänga på väggen. Välj bland vackra illustrationer av bebisar och en bakgrundsfärg, fyll i informationen som ska vara med och sedan är det bara att klicka på beställa. Tavlan blir ett minne och en betydelsefull inredningsdetalj i barnrummet. Födelsetavlan är också något speciellt att spara åt barnet när det blivit vuxen.

Läs mer och beställ

Personlig födelsetavla

Snuttefilt båt

Varför inte ge bort en unik snuttefilt till babyn? Den här båten är en snygg och mysig present att ge babyn i doppresent. Little Dutch nappduken är i en skön mjuk kvalitet, som är skön att gosa med för de minsta. Längst upp finns ett band som man kan fästa en napp, på så den finns alltid till hands.

Läs mer och beställ

Drömfångare stjärntecken

En extra fin doppresent till barnet är det med en drömfångare med barnets stjärntecken. Här är lejonet som sitter på månen. Ner från ringen hänger 3 strängar med självlysande stjärnor samt konstellationen lejonet. De har så klart även övriga stjärntecken också.

Läs mer och beställ

Bestick för barn

När barnet har slutat att amma och ska lära sig äta vanlig mat duger inte stora klumpiga bestick. Alla nyblivna föräldrar behöver ett bestickset som passar den lilla munnen som ska matas, och handen när barnet kan börja äta själv. Besticksetet från märket Byhappyme är designat i rätt storlek för att passa en liten barnhand. Setet består av kniv, gaffel, matsked och tesked i polerat rostfritt stål som går utmärkt att diska i diskmaskin. Dessutom är alla bestick graverade med barnets namn som du anger vid beställningen. Hur fint är inte det? Förpackningen har också en extrafunktion. Den kan återanvändas som en fin fotoram. Därför är detta en speciell och ovanlig doppresent.

Läs mer och beställ

Bestick för barn originell doppresent

Formsorterare – Elefant

Leksaker som är både kul och lär en något är nog de bästa prylarna. Den första tiden i ett barns liv handlar mest om att barnet ska utveckla sin motorik. Därför är en formsorterare en perfekt leksak som stimulerar barnets motorik och logiska förmåga. Lek tillsammans med de olika bitarna och sortera dem i rätt hål. Produkten är gjord av trä och har designen av en grå elefant. De sju lösa delarna har olika kluriga former i fina färger. En originell och vacker doppresent.

Läs mer och beställ

Formsorterare – Elefant

Tavla med ängel

En vacker tavla är en utmärkt doppresent av flera anledningar. Barn behöver saker att titta på som stimulerar deras nyfikenhet och hjälper dem att orientera sig i omgivningen. Barnets sovrum ska vara en plats av trygghet och lugn. Den här ängeltavlan är en perfekt dekoration som kommer att ge rummet en behaglig stämning. Skyddsängeln är en stark och viktig symbol i samband med ett barnadop. Hon skyddar och inger hopp.

Läs mer och beställ

originell doppresent Tavla med ängel

Miffykanin – Vit

Miffy är den söta lilla kaninen med det oskuldsfulla ansiktet som har varit populär bland barn i över 50 år. Just den här gosedjursmodellen är tillverkad i vit, mjuk manchester och är stoppad med polyesterfyllning. Ett gosedjur är ett säkert kort som doppresent till både flickor och pojkar. Gosedjur kan ge en känsla av trygghet och ro för barnet när det är ledset. Mjuka och trygga kompisar att leka med och hålla om när man ska sova. Miffy är 50 cm hög. Kanske blir Miffy barnets favorit?

Läs mer och beställ

Miffykanin – Vit

Speldosa – Giraffe

Den fantastiskt söta speldosan Giraffe från svenska företaget Littlephant är ett handvirkat gosedjur med speldosa inuti. Den är mintgrön med stora snälla ögon och en glad mun. Varför inte ge bort den här superfina figuren i doppresent? Speldosor kan hjälpa när barnet behöver komma till ro. Lägg giraffen nära bebisen så att den kan känna på den mjuka bomullen och nyfiket lyssna på melodin. Produkten är ett riktigt hantverk av slitstarkt bomullsgarn. Speldosorna finns i flera olika figurer som alla är gjorda av naturmaterial med tanken att de ska hålla länge. Melodierna som spelas är utvalda för att skapa lugn. Giraffe är säker för barn under 1 års ålder. En gullig och orignell doppresent, som barnet kommer älska.

Läs mer och beställ

Speldosa – Giraffe originell doppresent

Stapelleksak – Rainbow

Stapelleksaker är bland de första leksakerna som barn kan hantera. Att stapla lär barnet former och färger. Den fina regnbågen har sju färger som staplas på varandra och bildar själva regnbågen. Eller bygg helt som du vill – bara fantasin sätter gränser. Leksaken mäter 30x4x15cm. En fin och omtänksam present till en minsting. Det är en originell doppresent som blir perfekt inredning i barnrummet.

Läs mer och beställ

Stapelleksak – Rainbow

Vägglampa – Vit

Lys upp mörkret med en unik nattlampa. Ett dämpat, mjukt ljus känns ofta tryggare än helmörker och hjälper barnet att sova bättre. Lampans ljus kan justeras till att bli starkare eller svagare men också ändra färg. Den går på batterier som kan laddas med USB-sladden som ingår. En charmig detalj som den här nattlampan har är att det medföljer tre små magnetiska gosedjur som kan fästas på lampan.

Läs mer och beställ

originell doppresent vägglampa - Vit

Springcykel Primo Classic – Röd

Det ska börjas i tid brukar man säga. Ett barns första cykel är alltid en speciell händelse, men det är en bra idé att öva lite på en springcykel först. Det här kan vara den snyggaste springcykel du har sett. Häftig retrodesign som är inspirerad av en italiensk scooter av högsta kvalitet. Primo Classic är gjord av stål och aluminium och är förstås klarröd till färgen. Cykeln är för barn i åldern 1-5 år och håller för upp till 20 kg. Dags att se upp när det här vrålåket far fram där hemma. En både lyxig och originell doppresent!

Läs mer och beställ

Springcykel Primo Classic – Röd

Mobil

En mobil att hänga över sängen eller skötbordet är en bra present. Den här svanen med två ankungar på ryggen är en kul och originell doppresent. Den är dessutom väldigt billig, så om du har en liten budget för den här presenten så kan svanen vara den perfekta gåvan till babyn.

Läs mer och beställ

Leksakspiano

Barn älskar musik och att leka med musik även om de inte lärt sig hur man gör än. Det finns massor av fina instrument lagom till barn som låter de utforska sina musikaliska sidor. Som det här jättefina lilla pianot som går att spela på nästan som ett riktigt piano. Att köpa ett instrument är ett superbra sätt uppmuntra den kreativa sidan hos barnet. Vem vet om det är en framtida Mozart? Pianot som är gjort av trä mäter 23×29,5×42,5 cm i storlek samt är lämpligt för barn från 18 månader och äldre.

Läs mer och beställ

Leksakspiano originell doppresent

Lekporslin

Rada upp gosedjuren och bjud in till kalas! Servera gästerna med världens sötaste och charmigaste lekporslin, tillverkat av högkvalitativt porslin med lång hållbarhet. Porslinet kommer i en låda som kan återanvändas till förvaring eller som bricka till fikat. Det bästa är förstås de snygga motiven på kannan och kopparna, designat av Camilla Lundsten för Littlephant. Det finns olika motiv att välja bland. Produkten är visserligen tänkt för lek men det tål handdisk och kan absolut fyllas med riktig dryck. Lekporslinet kommer i ett set med fyra koppar och en kanna och är lämpligt för barn från 3 år och uppåt.

Läs mer och beställ

Lekporslin

Musiklåda – Djur

Leksaker som låter och är fina att titta på går alltid hem. En musiklåda är förstås inte riktigt en leksak men den är väldigt trevlig. Den lugna melodin hjälper barnet att bli avslappnad när det ska sova. Musiklådan är 12 x 10 x 10 cm i storlek och består av en roterande plattform dekorerad med hjärtan. Ovanpå sitter en elefant, en giraff och ett lejon. Om man vill kombinera den här presenten med något mer finns det jättefina saker på liknande tema. Det här är en superpresent till ett dop.

Läs mer och beställ

originell doppresent Musiklåda – Djur

Dekoration – Hjort – En vacker och originell doppresent

Här är en tjusig dekoration som passar att ha framme hela året om. Hjorten är ett ståtligt djur och en symbol för skönhet, kärlek, hälsa och styrka. Den här vackra hjortstatyn har en unik design som sticker ut, tillverkad av harts och målad i ljusa lätta färger. På hjortens rygg sitter en liten flicka med blommor om halsen och bakom henne sitter en söt fågel målad i guldfärg. Placera den i en bokhylla, i fönsterkarmen eller på ett bord. Kanske för den tur med sig?

Läs mer och beställ

Dekoration – Hjort - En vacker och originell doppresent

Barnfotografering

Vill du ge bort en doppresent som mottagaren kommer att minnas för resten av livet? Vad passar då bättre än en härlig barnfotografering! Här kan du nu boka en fotografering med en professionell fotograf som kommer att fånga alla de rätta känslorna på bild. En perfekt gåva som inte bara ger en rolig upplevelse, utan även fotografier att se tillbaka på under generationer framöver.

Läs mer och beställ

Barnfotografering originell doppresent

Viktorianskt Unikt Dockhus

Ett dockhus är en perfekt gåva att ge bort till ett barn. De hjälper till att stärka barnens finmotorik och är otroligt lärorika för dem att leka med. Den här varianten har en ljuvlig, viktoriansk design och är byggd i tre våningar, med ett avtagbart tak och massvis av vackra detaljer. En underbar gåva som barnet kommer att ha nytta av i många år framöver.

Läs mer och beställ

viktorianskt Unikt Dockhus

Ballongdjur i vacker träfinish

Ge bort en vacker dekoration som kommer att passa perfekt i barnkammaren! Här hittar du en tjusig träfigur formad som ett ballongdjur, i en snygg träfinish. En dekorativ figur som garanterat kommer att uppskattas av så väl barn som förälder.

Läs mer och beställ

Ballongdjur i vacker träfinish originell doppresent

Flätad Korg

Vill du ge bort en praktisk gåva i doppresent? Då ska du spana in den här förvaringskorgen i en finurlig design, formad som ett ekollon. Den här korgen fungerar utmärkt som förvaring för bland annat leksaker och småprylar och den kommer att passa perfekt i barnkammaren.

Läs mer och beställ

Flätad Korg

Rolig instrumentuppsättning

Vill du ge bort en gåva till ett framtida musikaliskt geni? Då ska du spana in den här roliga instrumentuppsättningen! Här kan du beställa ett kit i tre delar, men tamburin, kastanjett och maracas. En originell doppresent och en perfekt gåva som både är aktiverande och rolig att leka med.

Läs mer och beställ

originell doppresent Rolig instrumentuppsättning

Ekologisk sängvagga

Alla barn förtjänat en trygg och mysig plats att sova på. Ge bort en elegant sängvagga till den nydöpta bebisen! Här finner du en ljuvlig vagga i ekologisk bomull, med en vacker design som passar perfekt i så väl barnkammaren som resten av bostaden. En bra present som garanterat kommer att användas väl.

Läs mer och beställ

Ekologisk sängvagga

Aktiverande stapelleksak

Leksaker är en klassisk gåva att ge bort i doppresent! Här hittar du en rolig variant, formad som en rymdraket. Leksaken kommer i fem delar, som barnet får bygga ihop och ta isär helt själv. En praktisk och originell gåva i en snygg design som kommer att kunna användas i många år framöver.

Läs mer och beställ

Aktiverande stapelleksak originell doppresent

H.C Andersen Träfigur

Här hittar du en fin dekorationsfigur i form av H.C Andersens ”Den ståndaktiga tennsoldaten”. En dekorativ gåva som gör sig fin i barnkammaren. Kanske köper du den tillsammans med boken där figuren kommer ifrån och låter barnet lyssna på historien samtidigt som den får titta på figuren! En originell doppresent som garanterat kommer älskas av både barn och föräldrar.

Läs mer och beställ

H.C Andersen Träfigur

Gosedjur

Ett gulligt gosedjur är en gåva som aldrig går ur tiden! Den här elefanten är vackert sydd i olika material och färger och kan finnas vid barnets sida i många år. Den kommer dessutom i en tjusig presentlåda med vackra illustrationer inuti. En perfekt doppresent som passar bra för alla.

Läs mer och beställ

originell doppresent Gosedjur

Gå-bil i vacker metall

Vill du ge bort en doppresent som både är praktisk och fin att titta på? Då ska du definitivt spana in den här gå-bilen! Med en snygg design i metall och en cool retro-känsla passar den dessutom perfekt som dekoration när den inte används. Den är ett perfekt redskapet för barnet som lär sig att gå, då den är lätt att manövrera och rolig att använda. En originell gåva som garanterat kommer att slitas med hälsa.

Läs mer och beställ

Gå-bil i vacker metall

Vacker snöglob

Spana in den här vackra snögloben! En utsökt liten rosa figur som inuti pryds av en ballerina som står på tårna. När du skakar på snögloben, eller slår på den automatiska mekanismen, flyger mängder av silverfärgad konfetti runt inuti. Snögloben skapar en vacker bild som inte går att ta ögonen ifrån. En fin statyett att dekorera barnkammaren med, som kommer att älskas i många år framöver.

Läs mer och beställ

snöglob originell doppresent

Musikmobil

Ge bort en vacker musikmobil i doppresent! Här hittar du en ljuvlig rosa variant i formen av en luftballong. Mobilen har en fin design med ett rosa mönster och en gullig rosett. När du drar i mobilens snöre spelas lugn och fin musik upp – perfekt för barnet att somna till. En gåva som både är praktisk och fin att titta på.

Läs mer och beställ

Musikmobil

Kunglig Kanin

För dig som letar efter en vacker dekoration att pryda hemmet med kan vi starkt rekommendera den här tjusiga kaninen! En statyett i form av en kunglig kanin, med halskrås och allt, som kommer att göra sig perfekt i barnkammaren. En originell doppresent som garanterat inte kommer bli instoppad i en låda utan få pryda sin plats i bokhyllan.

Läs mer och beställ

Hängkrok I Guld

Här hittar du en doppresent som både är praktisk och fin att titta på! En tjusig hängkrok i guld, formad som en kanin. Den här kroken kommer garanterat att väcka intresset hos ett barn, med dess finurliga design. Den är dessutom väldigt vacker att titta på med dess snygga guldplätering. Kanske blir det här barnets egen krok hemma i hallen?

Läs mer och beställ

Personlig Speldosa

Vill du ge bort en personlig gåva till den nydöpta bebisen? Då ska du spana in den här vackra speldosan! Dosan har en ljuvlig design i gröna färger, med små hästar i vitt, svart och guld som cirkulerar runt samtidigt som fin musik spelas. Här har du möjlighet att gravera in upp till tre rader text på dosans nedre del. Kanske skriver du barnets namn och födelsedatum, eller ett fint meddelande? Endast fantasin sätter gränserna. En originell doppresent med en personlig touch, som barnet kan spara för resten av livet.

Läs mer och beställ

Personlig Speldosa originell doppresent

Relaterade frågor

Vad är rimligt att ge i doppresent? Allt mellan 100 och 1000 kr är generöst. Om du är nära barnet, sikta på den högre delen av skalan. Behöver du veta mer om hur mycket just du ska lägga på en doppresent, så finns en guide här.

Vilken är den bästa Doppresenten? Den bästa doppresenten du kan ge är aktier. Barn har i regel så mycket saker ändå, men aktierna finns kvar och stiger förhoppningsvis i värde.

Vad ska en gudmor ge i doppresent? Att vara gudmor är en stor utmärkelse och det känns viktigt att välja rätt gåva. Sikta på en gåva från 500 och 1500. En gåbil, ett porträtt av barnet, eller ett vackert smycke.

Vad ger man på ett dop? På ett dop ger man oftast presenter för mellan 100 och 1000kr. Det kan vara en fin filt, ett fotoalbum, en takmobil, sparbössa eller ett gosedjur med barnets namn.

Tips på fortsatt läsning

 • Doppresenter

  Doppresenter

  Letar du efter en fin och ovanlig doppresent? Att bli döpt är ett speciellt tillfälle och ett som vanligtvis firas med en sammankomst av vänner och familj som delar glada tider över mat och dryck. Den vanliga dopåldern är 5 månader – 4 år. Du kan dock också döpas som vuxen. Att ge gåvor är […]


 • Doppresent Pojke

  Doppresent Pojke

  Letar du efter en doppresent till en pojke? När det är dags för barndop kan det vara lite klurigt att hitta en riktigt bra doppresent. Visst kan man ge leksaker, sparbössa eller en doptavla av något slag. Men när det är barndop vill man ju gärna hitta något extra fint och personligt som pojken kan […]


 • Originell doppresent

  Originell doppresent

  Letar du efter en originell doppresent? Dopet är en speciell fest och en gammal tradition som är viktig för många. Enligt den kristna tron är det vid dopet som barnet blir en del av Guds stora familj och står under hans omsorg. Det är också vid dopet som barnet får sitt namn och det är […]


Originell doppresent
Rulla till toppen