Från trä till kärlek: Hur man firar en 5-årig bröllopsdag

Ska ni fira 5 årig bröllopsdag i år? Att fira en bröllopsdag är ett viktigt tillfälle för par att reflektera över sitt förhållande och återuppleva den magi som bröllopsdagen innebar. Och när det gäller 5-årsdagen, anses det ofta som en ”milstolpe” i äktenskapet och ett tillfälle att fira förhållandets styrka. Många par vill hitta ett unikt och kul sätt att fira bröllopsdagen på varje år. Traditionellt brukar den 5 åriga bröllopsdagen kallas för träbröllop, kanske kan ni hitta något att göra på den 5-åriga bröllopsdagen som är relaterat till just trä?

Hur kan man fira 5 årig bröllopsdag?
Hur kan man fira 5 årig bröllopsdag?

Här är några idéer för att fira en 5-årig bröllopsdag

 1. En romantisk weekendresa – varför inte åka iväg till en romantisk destination för att fira er kärlek? En weekendresa kan vara ett perfekt sätt att tillbringa tid tillsammans och återuppliva passionen i er relation.
 2. En middag på favoritrestaurangen – en elegant middag på er favoritrestaurang kan vara en underbar och romantisk present för din partner.
 3. En fotobok av er tid tillsammans – samla era favoritbilder tillsammans och skapa en personlig fotobok som är en hyllning till ert förhållande.
 4. En speciell present – en personlig present som symboliserar er kärlek kan vara en fin gest på 5-årsdagen. Kanske en smycke med era initialer, eller ett personligt graverat present.
 5. En speciell aktivitet tillsammans – om ni gillar att göra saker tillsammans kan en speciell aktivitet vara ett kul sätt att fira. Kanske en matlagningskurs, en danslektion eller en romantisk picknick i parken.
 6. Träsnideri: Varför inte prova på en träsniderikurs tillsammans eller ge din partner en träskulptur som present som du själv har snidat?
 7. Picknick i skogen: Ta med en picknickkorg och bege er ut i skogen för en mysig utflykt. Sätt er på en träbänk eller filt och njut av omgivningen.
 8. Trädetektiv: Gör en promenad genom skogen och leta efter träd med olika egenskaper, som knotiga rötter, spännande bark eller annorlunda färg på bladen.
 9. Trähus: Besök ett fint trähus eller hyr ett litet stugboende med träpanel och mys till det med din partner. Ett mysigt och annorlunda sätt att fira 5 årig bröllopsdag.
 10. Vinprovning i träfat: Besök en vingård och provsmaka olika viner som har lagrats i träfat, för att fira träårsdagen på ett annorlunda sätt.
 11. Fotoram av trä: Skapa en personlig fotoram till er bostad av trä, med bilder som fångar era finaste stunder under de första fem åren som gifta.
 12. Träskål: Ge en vacker träskål som present till din partner, där ni kan förvara era småsaker och smycken på ett dekorativt sätt.
 13. Trästaket: Bygg ett trästaket tillsammans, för att skapa en avgränsning runt trädgården eller balkongen.
 14. Spel av trä: Spela något roligt brädspel eller kortspelet med varandra, med ett spel av trä som passar till jubileet.
 15. Trädkram: Gör en vandring i skogen och passa på att krama träd tillsammans. Detta kan ge en vacker och avkopplande upplevelse och samtidigt stärka bandet mellan er som par.

Oavsett hur ni väljer att fira 5 årig bröllopsdag, se till att det är något som betyder något för er båda och som kommer att skapa vackra minnen för resten av livet.

Vad kan man göra för att fira 5 årig bröllopsdag?

På en bröllopsdag kan man göra många olika saker beroende på ens intressen och budget. Här är några förslag som passar för alla bröllopsdagar.

 1. Gå på en romantisk middag på en fin restaurang.
 2. Ta en weekendresa till en annan stad eller ett romantiskt hotell.
 3. Återbesök platser som har betydelse för er som par, till exempel där ni träffades eller gifte er.
 4. Ha en picknick i parken eller på stranden.
 5. Gå på en spa-dag eller boka en massagebehandling tillsammans.
 6. Gör något annorlunda som att prova på en ny aktivitet eller sport.
 7. Laga mat tillsammans eller gå på en matlagningskurs.
 8. Se en film eller teaterföreställning.
 9. Gör något som stärker era band, till exempel att skriva varandra kärleksbrev eller delta i en kärleksworkshop.
 10. Ge varandra personliga presenter, som smycken, ett fotoalbum eller en minnesbox.

Det viktigaste är att göra något tillsammans som ni båda uppskattar och som stärker era band som par.

Vad kan man ge sin man i bröllopspresent?

Det finns många olika presenter som man kan ge sin man på bröllopsdagen, och det beror på personens intressen och smak. Här är några förslag:

 1. Personlig present: En personlig present är alltid uppskattad, och det kan vara något som symboliserar er relation, som en graverad ring eller klocka.
 2. Upplevelsepresent: En annan bra idé är att ge din man en upplevelsepresent som han alltid har velat göra, som en ballongfärd eller en matlagningskurs.
 3. Resa: En resa tillsammans kan vara en fin present och en möjlighet att skapa nya minnen. Det kan vara en weekendresa till en stad som ni alltid velat besöka eller en längre resa till en drömdestination.
 4. Teknikprylar: Om din man är teknikintresserad kan du överväga att ge honom en ny dator, mobiltelefon eller annan pryl som han önskat sig.
 5. Kläder eller accessoarer: En fin skjorta, slips eller klocka kan vara en bra present till en man som uppskattar stil och mode.

Det viktigaste är att presenten är personlig och visar hur mycket du bryr dig om din man. 5-årig bröllopsdag kallas också för träbröllop, och många tycker att det är kul att hitta en bröllopspresent som följer det temat. Här kan du hitta presenter till ett träbröllop.

Vad kallas alla bröllopsdagar

Alla bröllopsdagar har traditionella namn som syftar på det material eller ämne som anses symbolisera den aktuella årsdagen. Här är en lista med några av de vanligaste bröllopsdagarna och deras namn:

1 år – Bomullsbröllop, 5 år – Träbröllop, 10 år – Tennbröllop, 15 år – Kristallbröllop, 20 år – Porslinsbröllop, 25 år – Silverbröllop, 30 år – Pärlbröllop, 40 år – Rubinbröllop, 50 år – Guldbröllop, 60 år – Diamantbröllop

Från trä till kärlek: Hur man firar en 5-årig bröllopsdag
Rulla till toppen