Vad önskar sig en 6-årig flicka i present

Present till 6-årig flicka

Att hitta presenter till en 6-årig flicka är faktiskt inte så svårt. Här hittar du många presenttips som kommer göra henne riktigt glad.

Så vad önskar sig då en 6-årig flicka i present? Hon önskar sig presenter för utelek, fina kläder, pysselsaker och saker som glittrar och glänser. Hon vill även ha fina saker till sitt rum och något gott att äta. 6-åriga tjejer brukar tycka om att cykla, att röra på sig och att vara med om äventyr.

Det finns många saker som en 6-årig flicka blir glad för att få, här tänkte jag berätta om de bästa presenterna du kan ge henne. Du kanske också är intresserad av presenter till 6-åringar som passar att ge både tjejer och killar.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adlibris, Avanza, CDON, Roliga prylar och Coolstuff

Presenter för utelek som passar en 6-årig flicka

Barn i den här åldern brukar älska att få leka ute med sina kompisar. Barnen brukar gill att röra på sig och när det är mycket action. Det vikigtaste du kan köpa i present till en 6-årig flicka är en lagom stor cykel. Med en cykel kan hon göra slut på all energi, ha roligt tillsammans med kompisarna, transportera sig, få njuta av att känna fartvinden i håret eller dödsföraktande svinga sig ut från den högsta backen i kvarteret. En ny cykel kostar ganska mycket pengar, men det går ju även att leta efter en begagnad cykel. Det brukar de inte ha något emot. Köper du en cykel, så se till att hon har en hjälm också. Sexåringar älskar fart!

Om man har en egen trädgård där det finns plats är en studsmatta väldigt viktig för 6-åriga tjejer också. Där kommer hon kunna hoppa och ha kul tillsammans med sina kompisar. Se bara till att du köper en studsmatta med skyddsnät också. De är ju ganska höga och när barnen hoppar kommer de väldigt högt, så risken att de skadar sig är stor om man inte har det där nätet.

Att gunga brukar 6-åriga flickor tycka mycket om. Det finns många olika sorters gungor att välja mellan: helt vanliga gungor förstås, gungor med en knapp som man sitter på, kompisgunga där hon kan gunga tillsammans med kompisarna och skateboardgungan. Kompisgungan och kojgungan är förstås roligast att få. Men kolla gärna vad som finns på kvarterets lekplats och välj något annorlunda. Finns det redan en kompisgunga där, ja då är det roligare att få en skateboardgunga att ha hemma.

Det är också väldigt roligt att få en sparkcykel i present. Att glida runt i kvarteret och känna vinden rusa genom håret. Även här är det väldigt bra att förse henne med en hjälm också. Att spela fotboll brukar de också tycka är väldigt roligt. I den här åldern brukar det fungera bättre med en vanlig plastboll än en riktig fotboll. Det gör ju heller inget att det är Rapunzel på. 6-åriga flickor brukar älska Disneyprinsessorna.

Är det vinter så behöver en 6-årig flicka en bra pulka förstås, gärna skidor och en bob också. 6-åriga flickor brukar älska snö och utelek. För att förgylla hennes liv ytterligare kan du även köpa en riktigt bra spade för att gräva snökojor med och en snöbollskramare. Föreställ dig glädjen över att ha kvarterets bästa snökoja och den finaste snölyktan.

Kläder i present till en 6-årig flicka

Det är också kul att få kläder i present, bara de inte är tråkiga. En 6-årig flicka är prinsessa och behöver ståndsmässiga kläder. Det ska gärna vara glitter, glamour, enhörningar och My Little Pony. I den här åldern är det inte så kul att få “vanliga” kläder, utan de får gärna vara något fint tryck på dem, glitter eller extra vackra färger.

6-åriga flickor brukar också gilla att få en låda utklädningskläder. Köp en snygg låda eller skattkista som du fyller. Det finns en hel del färdiga att välja mellan. Att bli prinsessa och ha massa juveler brukar vara poppis. Men du kan även rensa ut lite ur dina egna garderober. 6-åringar har mycket fantasi och de förvandlas lätt till både sjörövare och mormor. Om du är lite händig kan du lätt sy en superhjältemantel och lägga i lådan också. Har du lite gamla halsband kan du även lägga dem i lådan. Prinsessor och sjörövare behöver ju “diamanter”.

Pysselsaker i present till en 6-årig tjej

6-åriga tjejer brukar också tycka mycket om att pyssla. De börjar intressera sig för skolan nu och tycker om att få pysselböcker där de lär sig saker. Bra presenter till en 6-årig flicka är också lite svårare målarböcker, pärlor och lite svårare pyssel som till exempel att måla gipsfigurer.

Ge inredning i present till en 6-årig flicka

6-åriga flickor älskar fina saker. Hon tycker om att få fina saker till sitt rum. Det kan vara allt ifrån nya gardiner, en fin tavla eller en snygg lampa.

Godis i födelsedagspresent

Alla barn älskar förstås att få godis. Nu tänker du säkert att det är onyttigt och inte något som du vill ge den 6-åriga flickan i födelsedagspresent i alla fall. Det har jag full förståelse för, men varför inte redan nu ge henne ett hälsosammare alternativ? Om du redan nu köper en present till henne som gör att hon kommer kunna välja bort många godispåsar under sin uppväxt? Med en popcornmaskin och en glassmaskin kan man göra gott och hälsosamt godis. Om hon får dem redan när hon fyller 6 år kommer hon kunna göra hälsosammare val under hela sin uppväxt. Det tycker i alla fall jag verkar väldigt bra.

Upplevelser i present till en 6-årig flicka

Tjejer som är 6 år älskar att vara med om äventyr. De gillar när det händer spännande saker. Alla presenter måste faktiskt inte vara en sak som du ber bort. Den finaste födelsedagspresenten du ger henne skulle lika gärna kunna vara en dag på Junibacken, Skansen, Tom Titts eller Universeum. Det måste faktiskt heller inte kosta så mycket. Det kan bli minst lika uppskattat om ni tillbringar en dag i en stor lekpark eller vid badet. Ta med en picknick och lek tillsammans hela dagen. Oftast brukar barnens tillvaro vara fylld av måsten, man hinner inte leka så länge på lekplatsen för föräldrarna måste hem och lag mat. Det är mycket annat som är viktigt. Men att få en dag tillsammans med dig i lekparken, där ni bara leker, äter och har mysigt tillsammans kan bli en fantastisk födelsedagspresent.

Hitta födelsedagspresent till en 6-årig flicka

Känner du dig osäker på vad du ska ge en 6-årig flicka i födelsedagspresent? Då tycker jag att du ska köpa presentkort på bio och popcorn. Att gå på bio brukar vara mycket uppskattat. Det brukar alltid finnas någon film 6-åringen vill se.

En riktigt bra present har du också om du väljer att köpa aktier i födelsedagspresent till den 6-åriga flickan. Det kanske inte är något hon uppskattar just idag, men de flesta barn har ju fler saker än de faktiskt behöver. Att köpa ytterligare en leksak kanske bara skapar mer problem. Det är jobbigt att ha ett rum fyllt till bredden av leksaker. Aktier är en present som ökar i värde med åren. När jag köpt aktier till min dotter har jag valt aktier som hon förstår sig på. HM, Kappahl och Cloetta. Det är bolag som hon vet vad de gör och som jag tror det blir roligare att äga.

Du kanske också är intresserad av att läsa om:

Kommentera gärna!