Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Visst är det trevligt att ge bort och att få presenter, men om man har en stor familj så är det ju alltid någon som fyller år, har namnsdag, gifter sig, tar studenten osv.

Det blir snabbt mycket pengar. Hur gör man om man inte har råd att köpa så mycket presenter?

Att ge och ta emot presenter

Vem ska du ge presenter till?

Det första du behöver göra är att ställa dig frågan vilka du verkligen vill ge bort presenter till. Fundera över vem du ger till och varför du gör det. Det är bättre att välja något personligt som passar just den personen.

Hur gör man om man får presenter man inte gillar?

Det tillhör förstås vett och etikett att visa uppskattning för de gåvor man får. Oavsett om du tycker om presenten eller inte så är det någon som har lagt ner tid och tankemöda på att hitta den presenten till dig. Får du en gräslig glasstatyett med en älg på, så bör du visa givaren tacksamhet och uppskattning. Precis som du själv önskar när du ger bort en present. Tacka och se glad ut, det är faktiskt ok att ljuga en smula i det här läget.

Vid vilka tillfällen ger vi presenter?

Viktiga tillfällen där vi ofta ger gåvor är t.ex.

Tillfällen vi ger presenter den fullständiga listan hittar du här

Men med en stor släkt och familj blir det snabbt väldigt mycket pengar. Då kanske det är bättre att byta julklappar med någon form av julklappslek istället. Där alla har med sig en present och lägger på en hög. Presenterna kan sedan lottas ut eller spelas om.

Ge bort av din tid i present

En present måste inte kosta pengar. Det är också fint att ge bort av din tid. Det blir ofta väldigt uppskattat, både av familj och vänner. Du kan t.ex. bjuda på middag, gå på teater eller åka på en ost och vinprovning tillsammans med mottagaren.

Är det en äldre släkting kan även handfast hjälp hemma vara en väldigt fin gåva. Det kan t.ex. vara allt ifrån att gräva i trädgården till att olja terrassen.

Dyra presenter

För vissa människor är priset på gåvan mycket viktigare än tanken bakom den. Jag har själv varit med om att mottagaren blivit sur när verktyget han önskade sig inte var av något dyrare märke. Då blir det lätt ett bekymmer när man ska slå in och ge bort viktiga presenter.

Enligt vett och etikett så är det tanken som räknas. Det spelar ingen roll om det är något litet eller billigt man ger bort. Det passar lika bra att ge bort något du köpt som något du själv har tillverkat. Men visst är det lätt att jämföra de presenter du själv ger bort med de som andra ger jubilaren. Men det spelar ingen roll om du är rik eller fattig. Det är faktiskt omtanken som räknas!

Jag har tagit reda på hur mycket presenter får kosta och vad folk anser är rimligt att lägga på en present och svaren jag fick förvånade mig mycket faktiskt. Vill du läsa mer om den undersökningen finns resultatet här.

Ge bort och ta emot presenter ❤️
Rulla till toppen