Forskarfabrikens julkalender

Letar du efter en riktigt bra adventskalender till ditt barn? Vill du ha en adventskalender som inte bara ligger i ett hörn och skrÀpar efter nÄgra dagar?

DÄ Àr det Forskarfabrikens adventskalender du ska ge ditt barn! Det Àr en adventskalender fylld med spÀnnande och pedagogiska saker som ökar barnens intresse för naturvetenskap. HÀr vÀcks nyfikenhet och de fÄr leka in nya kunskaper. En riktigt bra adventskalender för barn mellan 6-12 Är.

Har ni flera barn i familjen gÄr det utmÀrkt att dela den hÀr adventskalendern och genomföra experimenten tillsammans. Men jag ska berÀtta lite mer om vad den innehÄller och varför jag tycker att den Àr sÄ fantastisk!

Vad innehÄller forskarfabrikens adventskalender?

Den hÀr adventskalendern innehÄller olika presenter för varje Är.

Minnesmetall, Pepparkaksformer av afrikanska dyr, PetriskĂ„lar och pipetter, Alginat och skyddsglasögon, Stora kulor som vĂ€xer i vatten, Pusselspel av trĂ€, Lupp, Byggbrickor, Putty (studslera), Gravitation pussel, Äkta hajtand, FĂ€rgskiftande mugg, Magisk snö, Robot pussel, Kalejdoskop, Erlenmeyerkolv och ballonger, Molekylbyggsats, Haj som vĂ€xer, VĂ€rmekĂ€nsligt papper, Dropper Popper, 2 st. Geoder med kvarts, VĂ€xande Snögubbe, Mineralset med quartz, SmĂ€ltblock (Block som smĂ€lter is).

Till varje dag fÄr man med en förklaring till vad som hÀnder i experimentet och hur det ska utföras.

Redan fÀrdigförpackade

En smart grej, som jag sjÀlv uppskattade med forskarfabrikens julkalender var att den redan var inslaget. Jag behövde inte slÄ in 24 presenter, utan det kom fÀrdigförpackat.

Det var 24 smĂ„ pĂ„sar, mĂ€rkta med dagens datum, i en större pĂ„se. Även det var vĂ€ldigt praktiskt för att ha allt samlat pĂ„ ett och samma stĂ€lle. NĂ€r min dotter öppnat dagens present och lekt fĂ€rdigt för stunden kunde hon stoppa ner den i pĂ„sen igen.

En kul och lÀrorik advent

Den hÀr adventskalendern Àr nÄgot utöver det vanliga. IstÀllet för att ge barnet en leksak som snabbt hamnar oanvÀnd i nÄgon lÄda sÄ Àr det hÀr en adventskalender som bÄde Àr rolig och vÀldigt lÀrorik.

Alla experiment kanske inte barnet har full förstÄelse för, men det Àr kanske heller inte nödvÀndigt. Att fÄ göra experiment och fascineras av vad som hÀnder Àr ocksÄ bra. Bara att vÀcka barnets nyfikenhet för naturvetenskap Àr fantastiskt bra. Forskarkalendern innehÄller experiment och leksaker som gör dem nyfikna pÄ att lÀra sig mer.

Facebookgrupp

NÀr du köper den hÀr adventskalendern ingÄr Àven en Facebookgrupp dÀr du fÄr reda pÄ vad som finns i pÄsarna. Vissa dagar har krÀver lite förberedelse för förÀldrarna. Det kan t.ex. vara karamellfÀrg som behövs för nÄgot experiment, eller pepparkaksdeg för att kunna baka dinosauriepepparkakor. DÄ Àr det bra att fÄ lite förhandsinformation.

Vad kostar forskarfabrikens adventskalender?

Forskarfabrikens adventskalender kostar 1199 kr. Och jag tycker faktiskt inte att det Àr speciellt dyrt. Om man gör en egen adventskalender till barnen sÄ blir det snabbt mycket pengar. Den hÀr julkalendern kostar 49 kr per dag och det Àr den verkligen vÀrd! Ska du köpa 24 smÄ leksaker i affÀren sÄ Àr det svÄrt att hitta nÄgra vettiga presenter för under det priset. Det Àr ocksÄ ett vÀldigt bra alternativ till att ge godis i adventskalendern.

För vem passar adventskalendern frÄn Forskarfabriken

Forskarfabriken skriver att kalendern passar för barn mellan 6-12 Är och det stÀmmer nog ganska bra det.

TyvÀrr upptÀckte vi den hÀr adventskalendern alldeles för sent. Jag önskar att jag hade kunnat köpa den lÄngt tidigare. Min dotter har fÄtt den under tvÄ Är, nÀr hon var 11 och 12 Är. I Är fyller hon 13 Är och Àr nog lite för gammal för en del av de presenter som varit med i kalendern tidigare Är. Hon har fortfarande kvar alla sakerna i sin lÄda under sÀngen. Dem vill hon inte rensa ut. Men hon leker heller aldrig med dem lÀngre.

BestÀll adventskalendern!

BestÀll Forskarfabrikens julkalender! Det Àr spÀnnande för hela familjen med den hÀr adventskalendern. BÄde barn och vuxna tycker att det Àr kul. Den vÀcker barnens nyfikenhet och lust att lÀra oavsett om de Àr intresserade av naturvetenskap eller ej! Köp den!

Relaterade frÄgor

Vad Àr Nissebrev? Nissebrev Àr en adventskalender för barn dÀr barnet varje dag fÄr ett brev frÄn Nisse. Det kan t.ex. vara smÄ uppgifter som barnet ska utföra sÄ som att baka, sjunga julsÄnger osv. Vill du göra egna Nissebrev har jag nÄgra tips om vad du kan skriva i dem.

Dela gÀrna sidan!