Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Vi kan få en liten del av försäljningen om du handlar.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Forskarfabrikens julkalender

Letar du efter en riktigt bra adventskalender till ditt barn? Vill du ha en adventskalender som inte bara ligger i ett hörn och skräpar efter några dagar?

Då är det Forskarfabrikens adventskalender du ska ge ditt barn! Det är en adventskalender fylld med spännande och pedagogiska saker som ökar barnens intresse för naturvetenskap. Här väcks nyfikenhet och de får leka in nya kunskaper. En riktigt bra adventskalender för barn mellan 6-12 år.

Forskarfabriken är en färdig adventskalender för barn med små presenter och experiment i varje påse. Den finns som 12 dagars och 24 dagars adventskalender. Har ni flera barn i familjen går det utmärkt att dela den här adventskalendern och genomföra experimenten tillsammans. Men jag ska berätta lite mer om vad den innehåller och varför jag tycker att den är så fantastisk!

Vad innehåller forskarfabrikens adventskalender?

Den här adventskalendern innehåller olika presenter för varje år.

Blixtkristaller, Supergröda, Mjölkmåleri, 3D-Dinosauriepepparkakor, Kreativ med tal, Törstig krokodil, Mätcylinder, Äkta smyckestenar, Paleontolog för en dag, Frusna kristaller, Trolla med ballonger, Gör ett eget solsystem, Magiska talkort, Termokromatiskt julkort, 3D-pussel, Fasettögon, Förstoringsglas, Dinosauriekrita, Metallpussel, Magnetiskt schackspel, Magnetstav, Periskop, Bygg en fjäril, Miraskop. 

Innehållet i 2023 års kalender är helt nytt!

Redan färdigförpackade

En smart grej, som jag själv uppskattade med forskarfabrikens julkalender var att den redan var inslaget. Jag behövde inte slå in 24 presenter, utan det kom färdigförpackat.

Det var 24 små påsar, märkta med dagens datum, i en större påse. Även det var väldigt praktiskt för att ha allt samlat på ett och samma ställe. När min dotter öppnat dagens present och lekt färdigt för stunden kunde hon stoppa ner den i påsen igen.

En kul och lärorik advent

Den här adventskalendern är något utöver det vanliga. Istället för att ge barnet en leksak som snabbt hamnar oanvänd i någon låda så är det här en adventskalender som både är rolig och väldigt lärorik.

Alla experiment kanske inte barnet har full förståelse för, men det är kanske heller inte nödvändigt. Att få göra experiment och fascineras av vad som händer är också bra. Bara att väcka barnets nyfikenhet för naturvetenskap är fantastiskt bra. Forskarkalendern innehåller experiment och leksaker som gör dem nyfikna på att lära sig mer.

Facebookgrupp

När du köper den här adventskalendern ingår även en Facebookgrupp där du får reda på vad som finns i påsarna. Vissa dagar har kräver lite förberedelse för föräldrarna. Det kan t.ex. vara karamellfärg som behövs för något experiment, eller pepparkaksdeg för att kunna baka dinosauriepepparkakor. Då är det bra att få lite förhandsinformation.

Vad kostar forskarfabrikens adventskalender?

Forskarfabrikens adventskalender kostar 899 kr respektive 1499 kr. Och jag tycker faktiskt inte att det är speciellt dyrt. Om man gör en egen adventskalender till barnen så blir det snabbt mycket pengar. Den här julkalendern kostar 62 kr eller 75 kr per dag och det är den verkligen värd! Ska du köpa 24 små leksaker i affären så är det svårt att hitta några vettiga presenter för under det priset. Det är också ett väldigt bra alternativ till att ge godis i adventskalendern.

För vem passar adventskalendern från Forskarfabriken

Forskarfabriken skriver att kalendern passar för barn mellan 612 år och det stämmer nog ganska bra det.

Tyvärr upptäckte vi den här adventskalendern alldeles för sent. Jag önskar att jag hade kunnat köpa den långt tidigare. Min dotter har fått den under två år, när hon var 11 och 12 år. I år fyller hon 13 år och är nog lite för gammal för en del av de presenter som varit med i kalendern tidigare år. Hon har fortfarande kvar alla sakerna i sin låda under sängen. Dem vill hon inte rensa ut. Men hon leker heller aldrig med dem längre.

Beställ adventskalendern!

Beställ Forskarfabrikens julkalender! Det är spännande för hela familjen med den här adventskalendern. Både barn och vuxna tycker att det är kul. Den väcker barnens nyfikenhet och lust att lära oavsett om de är intresserade av naturvetenskap eller ej! Köp den!

Fler adventskalendrar att kolla på

Relaterade frågor

Vad är Nissebrev? Nissebrev är en adventskalender för barn där barnet varje dag får ett brev från Nisse. Det kan t.ex. vara små uppgifter som barnet ska utföra så som att baka, sjunga julsånger osv. Vill du göra egna Nissebrev har jag några tips om vad du kan skriva i dem.

Tips på fortsatt läsning

Forskarfabrikens julkalender
Rulla till toppen