Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hur kan man slå in presenter utan en låda? 10 smarta tips

Kan man slå in presenter utan en låda? Gåvor och presentinslagning är ofta del av varje speciellt tillfälle. Oavsett om det är för en persons födelsedag eller jul så spenderar folk mycket tid och pengar på att hitta den perfekta presenten och de snyggaste presentförpackningarna. Föremål som kommer i lådor är så mycket lättare att slå in. Men inte alla presenter har en låda. Hur slår du in en present som tex ljus utan en låda?

Så, kan man slå in presenter utan en låda? Föremål som inte kommer i lådor kan placeras i olika behållare som en burk eller en hink. Du kan sedan dekorera dessa behållare så att de ser snyggare ut. Presenten kan också vikas och förpackas snyggt med presentpapper. Om du har bråttom kan du också placera föremålet i en snyggt dekorerad presentpåse.

HUR KAN MAN SLÅ IN PRESENTER UTAN EN LÅDA?

Det finns många olika sätt att packa in en present utan en låda, att slå in den i cellofan är ett sätt. Det är lite mer utmanande eftersom ytan tenderar att vara oregelbunden. Om du gör det rätt kan du ändå komma till festen med en vackert inslagen present, som visar hur mycket tanke du har lagt på gåvan. Den här praktiska guiden ger dig några idéer för hur du packar en present utan att använda en låda för att slå in den i. Här får du några tips på presentförpackningar för konstigt formade föremål.

Hur man packar in en present utan en låda

Visserligen kan det vara extra svårt att förpacka något som inte har en låda, speciellt om du inte är bra på hantverk. Den oregelbundna ytan gör det svårare att lägga omslagspapperet slätt. Det är därför du måste vara lite mer kreativ när du köper en present som inte kommer i en låda. 

Det är bra att komma ihåg att en gåva inte behöver förpackas i presentpapper. Det finns andra material och behållare som du kan använda istället för en färgstark presentförpackning. Du kan använda tygbitar, färgat papper, cellofan eller något annat du har hemma.

Du kan använda dessa material för att skapa en liten påse att lägga presenten i eller använda dem på samma sätt som för ett pappersförpackning. När du har förpackat föremålet med tyget, cellofanen eller folien, och fäst förpackningsmaterialet med tejp, kan du lägga till presentutsmyckningar som band, torkade blommor och färgglada etiketter.

Om du inte har tid att pryda din present, eller inte är så kreativ. Kan du också välja att lägga den i snyggt dekorerade askar. Det finns många presentaskar som du kan köpa. Men att göra en själv är också ganska lätt. 

Vad kan jag använda istället för presentförpackning?

Om det finns alternativ till att lägga gåvor i en låda finns det också många alternativ för alternativ till presentpapper. Det här är bra förslag om du har en gåva du behöver slå in, men glömde att köpa omslagspapper. 

Överblivna tapeter

Om du har några kvarvarande tapeter efter att ha dekorerat hemma, är detta ett bra alternativ. Även om enfärgad fungerar bra kan du också använda mönstrade tapeter och komplettera det med ett vanligt band. 

För en julklapp kan du använda metallband som silver eller guld. Du kan också använda söta utsmyckningar som speciella etiketter, glasknappar, tygband, klistermärken och mm. Leta bara efter tillbehör som matchar materialet och designen på tapetbiten.

Tapeter är mycket robustare än vanligt omslagspapper. Det här materialet kommer inte att gå hål på eller smulas sönder så lätt som ett vanligt presentpapper. Så det är perfekt för mjuka presentartiklar som kläder eller handdukar. Du kan antingen använda tapeten för att skapa en rör- eller väskformad behållare för din gåva eller lägga tapeten runt presenten och använda det som en vanlig presentförpackning. 

Gamla tidningar

Gamla tidningar är också bra alternativ till presentförpackningar. Du kan hålla fast vid det svarta och gråa temat genom att använda svarta band och enfärgade detaljer. Du kan också använda en färgglada dekorationer för att ge en snygg kontrast mot tidningen. 

Du kan också använda den mångfärgade seriesidan om du vill ha något mer lekfullt. Du kan också välja ut vackert designade sidor i en gammal tidskrift och tejpa ihop dem för att använda som omslag för din gåva. 

Begagnade presentförpackningar, kartor eller bruna papperspåsar

Om du någonsin får gåvor inslagna i färgglatt silkespapper, släng det inte. Det är material som kan återanvändas som presentförpackningar. Om du har stämplar hemma kan du använda dem för att stämpla mönster på silkespapper för att ge det ett mer personligt utseende.

Gör detsamma för bruna matkassar. Välj en papperskasse som inte blivit så skrynklig bara! Brunt papper kommer att se bra ut mot ett färgstarkt eller metalliskt band. Du kan till och med stämpla eller rita mönster på papperspåsar för att göra det lite mer festligt.

Till en vän kan det också vara trevligt att slå in presenten i en gammal karta. Du kan också använda kartor för att slå in en gåva till någon som ska ut och resa. Det finns några snygga reserelaterade klistermärken och frimärken som du kan använda för att dekorera en gammal karta.

Vad är det mest miljövänliga omslagspapperet?

Har du hört talas om den japanska traditionen som kallas ”furoshiki”? Detta är praxis att förpacka föremål i tyg. Det är så enkelt att göra, och oregelbundet formade föremål är lättare att linda med tyg eftersom materialet naturligt kramar föremålet. 

Genom att följa denna tradition får mottagaren av din gåva inte bara din present, han eller hon kommer också att ha ett omslag som kan användas om och om igen. Att välja ett organiskt tyg är också bra för miljön. Det är därför som denna typ av inslagning står högst upp på listan för miljövänliga omslag.

Allt material som återanvänds förhindrar att det hamnar på soptippen. Så att återanvända olika produkter som presentförpackningar är också en gåva till planeten. Gamla tygpåsar som du fått när du köpt olika produkter kan återanvändas som inslagningsmaterial. Detsamma gäller gamla tidningar och lådor.

Att behålla band och garn från gamla gåvor är också en bra sak. Du kan dekorera dina gåvor utan att producera mer avfall. Om pappret är skrynkligt kan du enkelt stryka ut dem. Spraya bandet eller tyget med vatten och använd den svalaste temperaturen på strykjärnet för att ta bort veck och rynkor på materialen. 

En sak som du kanske inte har tänkt på är att förpackningen av potatischips och andra livsmedelsprodukter kan tvättas och vridas inifrån och ut. Om du gör detta kommer du att ha en förgjord silverfärgad presentförpackning som du bara behöver tejpa i ena änden för att försegla. Det kanske inte är exakt miljövänligt men åtminstone kommer är det bra att inte behöva köpa presentpapper som bara öppnas och kastas direkt.

Hur slår man in en present för att luras?

En del av att ta emot gåvor är att gissa vad som finns inuti och att bli förvånad över vad du hittar. Kommer du ihåg spänningen som du kände när du upptäcker en jättegåva under granen med ditt namn på? Hur många timmar spenderade du på att föreställa dig vad som var inuti och ta reda på vad du skulle göra med det?

Så, för att lägga till glädje och mystik ger många människor presenter inslagna på nya kreativa sätt. Det finns ingen gräns för vilken form du kan använda för att dölja gåvornas egentliga innehåll. 

Hundratals exempel på trickförpackade gåvor finns online. En bra som du kan kopiera är en uppsättning cocktail shaker och receptbok gjord för att se ut som en nallebjörn.

Det finns till och med presentgivare som gör otroliga inslagningar. Som till exempel bygger upp askar i papier mache för att få presenterna att se ut som något helt annat. Föreställ dig din mottagares överraskning, när de får något helt annat än de föreställt sig! Som tillexempel en skruvdragare – som innehåller en helt annan gåva.

Det första steget när du gör en sån här typ av presentinslagning är att återskapa formen på den falska presenten. Välj ett objekt som har en konstig form, så att det är lätt att se vad det ska föreställa för något föremål.

Basera formen på något som din presentmottagare verkligen inte vill ha. En uppstoppad leksak, en elektrisk fläkt, skruvdragare eller till och med en stol är bra exempel. Se hur din nära och kära skulle reagera på presenten, tro att det var en skruvdragare, vänta sedan på förändringen i reaktion när han eller hon inser att det är något som han eller hon gillade istället.

Få ett exempel på det föremål som du vill basera presentens form på. Täck över den med plastfolie för att undvika att bli smutsig. Gör en pappersmassa med använt papper och urvattnat lim. Riv papper i små remsor och doppa dem i limmet.

Täck över hela objektet med klibbigt papper. Se till att du lägger papperet slumpmässigt för att göra ett tjockt och starkt omslag. När du har applicerat några lager av detta, låt det torka över natten. 

Se till att skikten är torra innan du använder en vass kniv för att skära en skåra längs mittdelen. Klipp runt objektet och dra långsamt formen av det objekt du använde. Detta kommer att vara papperskalet som du sedan ska använda som presentförpackning.

Placera presenten inuti skalet och använd tejpen för att sätta ihop de två delarna. Du kan också använda smältlim om du har det hemma. Lägg till några förstärkningar av kartong i skalet för att se till att det inte förlorar sin form efter att ha förpackat det.

Slutligen, linda in presenten med omslagspapper eller något av de alternativ som nämnts ovan. Var noga med att slå in presenten tight, så att den inte tappar konturerna. När du är klar med att linda in objektet, dubbelkolla så inte något av papier machen är synlig. Nu är det bara att luta dig tillbaka och njuta av nöjet att överraska din vän ordentligt!

3 sätt att slå in presenter utan att använda en låda

vi ska titta på tre sätt som du kan packa in en gåva utan att använda en låda. 

Slå in presenter i glasburk om du inte vill använda låda

använd en glasburk för att slå in presenter utan en låda

Masonburkar är perfekta behållare för små presenter. De är väldigt lätta att dekorera och är mycket robusta. Du kan fylla dem med en mängd olika saker, inklusive bakverk, godis och andra livsmedel.

En fantastisk idé att dekorera en masonburk fylld med julgodis är att få den att se ut som en ren. Du kan göra det med några få saker, nämligen lite brunt papper, ögon, röda pompbollar och några bruna piprensare. Du kan också lägga till röda eller gröna band, färgglada band eller en presentetikett.

Börja med att täcka mitten av burken med en tjock remsa av brunt papper. Fäst remsan med lim eller tejp. Skapa renens ansikte med ögon och en röd pompom för näsan.

Skär två små bitar av piprensaren och fäst dem runt den längre biten av brun piprensare för att konstruera renens horn. Gör ett par och fäst dem på locket på burken med smältlim. Du kan täcka den limmade delen med brunt papper så att locket ser snyggare ut.

Nu kan du bli kreativ och sätta igång med olika utsmyckningar. Försök att inte överdriva, så att du täcker den söta designen du skapade. Se till att du täcker locket ordentligt om du använder burken som en behållare för livsmedel. 

Du kan använda samma teknik när du använder andra burkar eller presentkartonger av plast som en behållare för dina gåvor. 

Sy en presentpåse av tyg

Presentpåsar är bra alternativ för att förpacka en oregelbundet formad present. De är ganska lätta att göra. Dessutom behöver du inte köpa nytt tyg för det här projektet. Du kan använda alla gamla kläder, kuddfodral dukar eller annat du kan hitta på loppis. Eller välj ett tyg som du har hemma!

Klipp tyget i två rektanglar. Avsnitten bör vara tillräckligt stora för att täcka presentartikeln plus ha extra utrymme för vaddering, om det behövs. Låt de två högra sidorna vända mot varandra och stryk de två delarna för att ta bort skrynklor.

Nåla ihop bitarna och sy ihop sidorna och botten. När du är klar vänder du påsen till åt rätt håll. Den är nu redo att användas som presentbehållare. 

Placera lite vadderingsmaterial runt presenten innan du lägger den i påsen. Fäst väskans överdel med band och lägg till utsmyckningar. Nu har du en återanvändbar presentförpackning som din mottagare kan använda för sina egna gåvor.  

Använd en korg för att slå in presenter utan en låda

Om du gillar att göra kit till dina nära och kära skulle det vara perfekt att använda en korg som en behållare. Istället för att gömma föremålen i en låda, täckt med omslagspapper, kan du visa upp föremålen genom att placera dem i en korg. 

Det brukar finnas korgar att hitta billigt på loppisar. Det har en mängd olika korgar, så de är ganska lätta att hitta. Välj en som är rätt för antalet objekt som du ska lägga in i den. Du vill inte köpa en korg som är för stor eftersom den ser för tom ut om du bara placerar ett par produkter i den.

Rengör korgen innan du packar den med dina presentartiklar. Torka ur den med en desinficeringsservett. Tvätta inte korgen eftersom den kommer att växa mögel om den inte torkar ordentligt.

Läs mer och beställ

Lägg några sidor med gammal tidning eller annat begagnat papper längst ner i korgen. Detta kommer att höja de föremål som du vill lägga i den och hjälpa dig att visa dem bättre. Förbered några pappersstrimlar för att fylla i luckorna mellan föremålen så att korgen ser fylligare ut.

Du kan klippa färgat silkespapper som du strimlar. Du kan också gamla tidningar- eller tidningssidor, bruna påsar eller gamla presentpapper som du inte kan återanvända längre. Att använda en dokumentförstörare underlättar processen, men du kan alltid använda en sax för detta steg.

När du har lagt alla presentartiklarna i korgen kan du välja att använda cellofan för att slå in hela korgen i. Plastfoliefolie fungerar också perfekt. Cellofanöverdraget skyddar föremålen i korgen och håller dem på plats.

När du har täckt korgen med transparent plast kan du säkra det hela med tejp. Täck det med ett vackert band och lägg sedan till alla utsmyckningar som du vill använda.

Relaterade inlägg

Referenser

https://www.morestylethancash.com/make-inexpensive-gift-baskets.html

Hur kan man slå in presenter utan en låda? 10 smarta tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen