Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hur slår man in en present med band?

Vissa människor har svårt att hitta den perfekta presenten. För andra är det inslagningsdelen som är svår att få rätt. Du kan inte bara köpa en fantastisk gåva, lämna den i väskan och kalla den en present. Det är bäst om du kan få den att se extraordinär ut och med rätt omslagspapper, tejp och band. Även den enklaste lådan kan vara en bra behållare om du bara har rätt tillbehör för att förbättra den. Så hur slår du in en present med ett band? 

Det finns många tekniker för att slå in gåvor med ett band. Vilken du behöver använda beror främst på presentens form. Du kan placera objektet i en färdig låda. Du kan också skapa skräddarsydda påsar för att rymma de konstigt formade presenterna. Och dekorera sedan dem med band. 

Hur slår man in en present med rosett?

Presentinslagning är ganska enkelt om du redan har en kartong. Vissa föremål är dock svåra att placera i kartonger. Dessutom vill du inte ge din älskade en gåva som bara kommer i en vanlig låda. Du vill att det ska se lika vackert ut som föremålet inuti. Låt oss titta på de olika sätten att använda band för att göra varje present extra speciell.

Ska du slå in presentförpackningar?

Använder du presentaskar till dina gåvor? Du borde göra det annars. Att placera föremålet i en fin presentförpackning gör inte bara att presenten ser snyggare ut utan skyddar den också från att bli krossad eller sliten. 

Medan vissa avancerade butiker erbjuder fina lådor för sina varor, lägger de flesta andra butiker bara dina inköp i en papperspåse. Dessa påsar blir lätt skrynkliga och är inte lämpliga behållare för vackra gåvor. 

Presentförpackningar är robusta och skulle hålla din present i ett stycke. Dessutom rivs de inte lika snabbt som förpackningslådan som de flesta föremålen kommer i. Om du till sist har en oregelbundet formad present, blir det lättare att använda en presentförpackning. 

Lådor kan finnas i olika storlekar och former. De kan också vara tryckta eller vanliga. Att använda en vanlig fyrkantig låda är fördelaktig om du vill anpassa dess utseende. 

Du kan applicera klistermärken på ytan. Eller kanske stämpla vackra mönster på dem. Om målning är din grej kan du rita och måla mönster på lådan. 

Om du inte har färdigheterna för det kan du alltid täcka allt med en snygg presentinslagning. De finns i olika mönster, material och färger för att matcha din presentmottagares stil eller tillfället.  

Men om lådan redan har ett vackert tryck, kan du helt enkelt använda dig av den och dekorera den med ske så som band, kvistar av växter eller torkade blommor. Du kan också välja att sätta fast knappar, snören och andra föremål på lådan för att göra den mer personlig.  

Vad är det bästa bandet till presentförpackning?

Om du regelbundet delar ut gåvor är det ett måste att ha band bland dina presenttillbehör. Denna lilla remsa kan göra att någon gåva går från tråkig till spännande direkt. Förutom att en flickas hår ser snyggare ut med ett band och man kan samla en bukett blommor med bandet, är det förmodligen den mest populära sättet att pryda en present. Folk köper mycket band. 

Band finns i så många material, färger och mönster. Precis som presentförpackningspapper finns de i en mängd olika stilar, och det är nästan omöjligt att välja bara en. Hur bestämmer du om du vill köpa band gjord av organza, papper, band man krullar, sammet eller nät? Och vilken typ är bäst för presentförpackning?

Alla band är perfekta för presentförpackning. Vissa typer passar dock den typ av gåva som finns i lådan och temat för tillfället. Till exempel är bastband bra för att dekorera bruna, presentförpackningar som har lite naturtema. 

Detta bandmaterial är jättebra om du vill ha den jordnära, naturliga presenten. Dessa är perfekta för presentartiklar som mat eller badprodukter. 

Band av sammet och spetsar är mycket eleganta. De passar riktigt bra med djärva presentförpackningar. Denna typ av band kan passa bra med lyxartiklar och kan omedelbart få dem att se dyrare ut. Den enda nackdelen med att använda tygband är att de är så svåra att fästa med vanligt tejp.

Satängband är vackra och glänsande. De kan också vara svåra att få att stanna på plats. Det här är den typ av bandmaterial som du vill använda om du vill skapa en rosett som ligger platt i lådan. Det är inte avsett för att göra rosetter som kräver höjd eftersom de kommer att se hängande ut.

Silkesband-band kan vara grova och ha ett särskilt skevt utseende för dem. De är bäst att använda för klassiska knutar, ringar eller enkla rosetter. Eftersom materialet är så tjockt, skulle den här typen av band inte fungera om du vill göra en rosett med flera slingor eftersom den skapar en skrymmande knut när den är bunden.

Slutligen finns det trådkantade bandet. Det här är den typ som har tunna trådar längs båda kanterna. Den kan tillverkas av olika typer av tyg som säckväv, taft eller något skirt material. Detta är det perfekta bandet att använda om du har en stor låda att dekorera. Det kan formas till en stor, slingrig rosett som håller sin struktur bra.

Hur slår du in en presentförpackning?

Det finns flera tekniker för att slå in en låda, beroende på utseendet du vill ha och presentförpackningens form. 

Förpackning av en rektangulär eller fyrkantig låda

Steg 1: Lägg ditt omslagspapper på en plan yta. Rulla ut papperet och placera presentförpackningen i ett hörn av det. Mät upp mängden papper som du behöver för att täcka alla sidor av lådan. 

Se till att ge minst en 2,5 cm tillägg per sida. Kom ihåg att det är lättare att klippa överflödigt papper än att lägga till mer. Klipp papperet med en mycket vass sax. 

Steg 2: Vänd papperet så att skarven kommer att hamna längst ner. Ta ena sidan av papperet och vik det tätt över lådan. Skaffa en tejpbit och använd den för att fästa papperssidan på lådans botten. Upprepa steget för den andra sidan av papperet.

Steg 3: Vik ner ditt omslagspapper över presentförpackningens kanter. Se till att du får skarpa veck på sidorna av papperet. Ta din veckade kant och vik den tätt mot presentförpackningen. 

Steg 4: Tejpa spetsen på presentpapperet på lådan. Upprepa detta med andra sidan. Du kommer att skapa två triangelformade flikar i vardera änden av lådan.

Vik den triangelfliken mot lådan och använd en liten bit tejp för att fästa den på lådans sida. Gör detsamma med den andra fliken. Det ger dig en snyggt inslagen rektangulär eller fyrkantig låda. 

Steg 5: Allt som återstår att göra är att välja och fästa bandet. Du kan göra ett grundläggande bandinslagning. Du kan börja göra detta genom att mäta en bandlängd ungefär sex gånger så bred som presentförpackningen. Vänd lådan till höger och placera den över mitten av bandet. 

Vänd nu presentförpackningen och bind bandet i en tät knut i mitten av lådan. Medan du håller i de två ändarna gör du två täta öron. Korsa den du håller i din vänstra hand över den i din högra. 

Böj vänster bandögla runt och tryck den genom hålet som du skapade under öglorna. Dra åt öglorna. Fixa lådan så att den är symmetrisk.

Inpackning till en cirkulär låda

Steg 1: Precis som i stegen innan, rulla ut ditt omslagspapper. Lägg presenten på ena kanten och rulla lådan. Se till att du har tillräckligt med papper som räcker runt asken med några cm papper extra.

Steg 2: För de övre och nedre delarna vrider du den cirkulära lådan i sidled och placerar den på omslagspapperet på ett sådant sätt att omslagspapperet ligger halvvägs åt sidan. Mät samma längd på andra sidan och gör en veck så att du vet var du ska klippa.

Steg 3: Ta en tejpbit och fäst den ena änden av omslagspapperet. Vik papperet runt gåvan tills det är helt täckt. Dra papperet hårt och säkra änden med tejp.

Steg 4: Börja på ovansidan, vik papperet och gör en veck på kanterna. Rulla presenten lite och fortsätt att vika och göra veck tills presentens bas är helt täckt. Upprepa processen på undersidan av den runda presentförpackningen. Fäst pappersklaffarna med tejp. 

Steg 5: För att täcka delen där du gjorde flikarna kan du fästa en stor rosett på den. För detta, ta en bit band som mäter cirka 3 meter. 

Ta tag i ena änden och böj den för att skapa en slinga. Nyp krullens botten med fingrarna. Vrid bandet nära där fingrarna är. Detta säkerställer att den främre delen av tyget är rätt sida ut.

Vik ditt band under den krullen för att göra den första slingan. Se till att öglan inte är för stor eftersom den blir för lös. Vrid bandet och nyp i mitten. Gör alltid denna vridrörelse för att säkerställa att bandets tyg är vänd utåt.

Gör nästa slinga genom att fälla bandet på sidan mittemot den första slingan. Se till att öglorna är lika långa innan du vrider och klämmer bandet en gång till. Upprepa dessa steg tills du har fem eller fler öglor på varje sida.

För in en tråd genom bågens mittögla. Vik detta runt bandet och vrid det på baksidan. Klipp en av bandets svansar till önskad längd. För in detta genom mittöglan. Dra åt bandtråden och klipp den andra svansen så att den matchar den första.

Dra i öglorna uppåt eller nedåt så att var och en bildar en cirkulär båge. Dra inte för hårt, annars kan de riva upp sig. Klipp de återstående ändarna för att matcha öglorna. Slutligen använd limpistol för att fästa det på toppen av den cirkulära presentförpackningen.

Hur slår man in presneeter med en udda form?

Det bästa sättet att slå in märkligt formade gåvor är att skapa en anpassad presentpåse till dem. Du måste se till att påsen är tillräckligt stor för att föremålet ska få plats. Efter paketeringen kan du fortfarande dekorera den med band och andra tillbehör.

Det första steget i att skapa en skräddarsydd presentpåse är att klippa bitarna av omslagspapper. Rulla ut papperet och placera objektet mot ena sidan av papperet. Vik papperet och låt det överlappa minst 5 cm mellan två ändar. Klipp omslagspappret!

Ta bort presenten och lägg den åt sidan. Ta de två ändarna av omslagspapperet och vik dem mot varandra. Överlappa de två kanterna med 2,5 cm och applicera sedan tejp för att säkra ändarna.

Vik påsen med den tejpade delen i mitten. Mät ca 30 cm från botten av påsen och vik papperet längs längst med. Gör ett veck med fingrarna. Ta tag i papperets sidor där det är tejpat. Öppna det och skapa en diamantform. 

Ta den översta diamanthalvan och vik den hela vägen till strax bortom diamantens mittdel. Gör detsamma för den nedre delen. Tejpa diamantspetsarna och diagonalerna. Se till att detta område är tejpat korrekt så att det inte går sönder när när objektet placeras inuti.

Öppna toppen av påsen och stoppa in presenten. Du kan också packa presenten med tyg i förväg om det behövs. 

Vik toppen två gånger och försegla den med tejp. Nu kan du lägga till dina band, presentetiketter och andra utsmyckningar. Du kan också slå två hål överst på påsen för att sätta i band för att förvandla den till handtag.

Nu när du känner till grunderna i att slå in presenter och pryda dem med band kan du experimentera och undersöka mer komplexa förpackningstekniker för att få din present att se extra speciell ut.

Liknande inlägg

Hur slår man in en present med band?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen