Den hÀr sidan innehÄller sponsrade lÀnkar: Om du genomför ett köp via lÀnkar frÄn denna webbplats kan vi erhÄlla en liten del av försÀljningen frÄn Amazon och liknande program.

Bra Presenter

DÀr varje gÄva blir ett minnesvÀrt ögonblick!

Att slÄ in presenter snyggt Àr ett konststycke. Men faktum Àr att det förhöjer upplevelsen av presenten om man ocksÄ fÄr den vackert inslagen. HÀr ska du fÄ mina bÀsta tips för den vackraste presentinslagningen.

slÄ in mammas present fint

Du kan köpa etiketter som du skriver ut pÄ skrivaren för att fÄ snygg uppmÀrkning av presenterna.

Jag tycker det Àr allra lÀttast att slÄ in presenter i en kartong. Den har fasta kanter och gör det mycket enklare. Ska jag ge bort nÄgot mjukt t.ex. en nalle eller sÄ brukar jag skaffa en kartong till den. Det gör paketinslagningen sÄ mycket lÀttare. Kan jag inte fÄ tag pÄ en lÀmplig kartong kanske jag rullar in den i en tidning eller sÄ. Det gör att det blir lite fastare och mer lÀttinslaget.


Att vĂ€lja omslagspapper. Omslagspapper finns det en uppsjö att vĂ€lja mellan. NĂ€r jag vĂ€ljer omslagspapper Ă€r det viktigt att ha mottagaren i Ă„tanke. Ska presenten vara till ett barn kanske det passar utmĂ€rkt med ett omslagspapper med barnmotiv. Men det pappret blir förmodligen helt fel om du ger presenten till nĂ„gon vuxen. Vad tycker din mottagare om? Är hans eller hennes stil vĂ€ldigt strikt? FĂ€rgglad? KĂ€nner jag mig osĂ€ker vĂ€ljer hellre nĂ„got enfĂ€rgat och strikt. Vet jag med mig att jag vill ha mycket dekorationer pĂ„ paketet sĂ„ brukar det fungera bĂ€st med nĂ„got strikt Ă€ven dĂ„.

Vanlig presentinslagning

Var snÄl! NÀr du mÀter till ditt omslagspapper brukar det vara bÀst att snÄla. FÄr man för mycket papper brukar det bara resultera i att paketet blir fult och klumpigt. SÄ var snÄl. AnvÀnd sÄ lite papper som gÄr. NÀr jag mÀter ut Àr jag vÀldigt snÄl. Jag lÀgger till ca 5 cm som gÄr omlott. Det viker jag sedan in en liten del av. SÄ att man inte ser den klippta kanten, utan att den Àr vikt. HÀr ser du en klassisk paketinslagning.

Jag börjar med att snurra in paketet och vika omlottkanten snyggt och tejpa. GÀrna med osynlig tejp.

DÀrefter viker jag in kortsidorna. HÀr Àr det viktigt att det inte finns sÄ mycket extra papper. Det ska rÀcka precis. Vik in kanterna. Pressa vecken med fingret för att fÄ skarpa snygga veck. Tejpa ner kortsidorna.


Nu Àr det dags att dekorera och lÄta fantasin flöda.

Kanske du gillar att göra lite extra med presenten? Du skulle jag rekommendera dessa tekniker

Tips pÄ fortsatt lÀsning

Dela gÀrna sidan!

SlÄ in presenter

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Rulla till toppen