Slå in presenter

slå in presenter fint

Att slå in presenter snyggt är ett konststycke. Men faktum är att det förhöjer upplevelsen av presenten om man också får den vackert inslagen. Här ska du få mina bästa tips för den vackraste presentinslagningen.

slå in mammas present fint
slå in mammas present fint

Du kan köpa etiketter som du skriver ut på skrivaren för att få snygg uppmärkning av presenterna.

Jag tycker det är allra lättast att slå in presenter i en kartong. Den har fasta kanter och gör det mycket enklare. Ska jag ge bort något mjukt t.ex. en nalle eller så brukar jag skaffa en kartong till den. Det gör paketinslagningen så mycket lättare. Kan jag inte få tag på en lämplig kartong kanske jag rullar in den i en tidning eller så. Det gör att det blir lite fastare och mer lättinslaget.


Att välja omslagspapper. Omslagspapper finns det en uppsjö att välja mellan. När jag väljer omslagspapper är det viktigt att ha mottagaren i åtanke. Ska presenten vara till ett barn kanske det passar utmärkt med ett omslagspapper med barnmotiv. Men det pappret blir förmodligen helt fel om du ger presenten till någon vuxen. Vad tycker din mottagare om? Är hans eller hennes stil väldigt strikt? Färgglad? Känner jag mig osäker väljer hellre något enfärgat och strikt. Vet jag med mig att jag vill ha mycket dekorationer på paketet så brukar det fungera bäst med något strikt även då.

Vanlig presentinslagning

Var snål! När du mäter till ditt omslagspapper brukar det vara bäst att snåla. Får man för mycket papper brukar det bara resultera i att paketet blir fult och klumpigt. Så var snål. Använd så lite papper som går. När jag mäter ut är jag väldigt snål. Jag lägger till ca 5 cm som går omlott. Det viker jag sedan in en liten del av. Så att man inte ser den klippta kanten, utan att den är vikt. Här ser du en klassisk paketinslagning.

Jag börjar med att snurra in paketet och vika omlottkanten snyggt och tejpa. Gärna med osynlig tejp.

Därefter viker jag in kortsidorna. Här är det viktigt att det inte finns så mycket extra papper. Det ska räcka precis. Vik in kanterna. Pressa vecken med fingret för att få skarpa snygga veck. Tejpa ner kortsidorna.


Nu är det dags att dekorera och låta fantasin flöda.

Kanske du gillar att göra lite extra med presenten? Du skulle jag rekommendera dessa tekniker

Tips på fortsatt läsning:

Dela gärna sidan!

Rulla till toppen