Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hur slår man in ljus i present? X fantastiska idéer

Senast updaterad 21 december, 2023

Hur slår man in ljus i present? Att slå in udda formade föremål som ljus kan vara ganska knepigt. Om du misslyckas med att packa in det bra kommer du att få en ful present, och det är inte något man vill ge bort.

Så hur slår man in ljus i present? Lägg ljuset i silkespapper och linda in det. Placera ljuset i en söt presentpåse eller låda. Dekorera några silkespapper, på toppen av presentpåsen, eller slå in lådan i ett fint presentpapper. Lägg till någon annan dekorativ sak som band eller ett kort, och din gåva är redo att ges bort.

Hur slår man in ljus i present?
Hur slår man in ljus i present?

Det finns många kreativa sätt att gå till väga på när man vill slå in ljus i present. Fortsätt läsa artikeln så har jag en enkel guide som du följer när du slår in ljus. Dessutom kommer den här artikeln att ge dig inblick i fantastiska idéer för inslagning av ljus.

Hur slår man in ljus i present?

Du behöver inte så mycket utrustning när du slår in ljus eftersom du kan improvisera och använda till exempel silkespapper. Silkespapper tenderar att fungera bättre än vanligt omslagspapper, och det ger en väldigt söt look på presentpåsen. Dessutom är silkespapper lättare att arbeta med eftersom materialet är lätt.

Låt oss nu gå djupare in på hur man slår in ljus, men först se till att du har det material du behöver: ett ljus, presentpåse, silkespapper, extra dekoration som band som du gör en rosett av, barn, dubbelhäftande tejp och sax.

Steg 1: Placera ljusen på ett silkespapper

Silkepappret skyddar ljusen om man skulle råka tappa dem. Placera först ljusen på silkepappret. Du kan använda två ark silkespapper, så i det här fallet placerar du det mellan de två ljusen. Dessutom, om silkespapperet är betydelsefullt, klipp det till rätt storlek.

Steg 2: Vik in pappret runt ljusen

Ta upp silkespapperets hörn upp mellan ljusen om de är flera. Se till att basen sitter fast och om du använder två silkespapper, säkra botten med tejpen. Den här videon ger en bra illustration av hur man slår in ett ljus.

Steg 3: Skapa en design du väljer

I det här fallet föredrar jag att skapa en design med en strut av silkespapperet överst. Du kan också välja att klippa slitsar på det eller till och med lämna det på det sättet eftersom det fortfarande ser bra ut. Efter det veckar jag försiktigt ihop silkespapperet så att veckan blir snygga upptill.

Steg 4: Lägg till ett valfritt band

I mitt fall älskar jag att använda band med blommor för att dekorera ljusen. Men det går också att använda helt vanliga presentsnören som man krullar upp. Det är även väldigt effektfullt om man väljer band med inbyggda ståltrådar. Då kan man vecka ytteränden på bandet väldigt dekorativt.

Steg 5: Lägg ljuset i en låda eller presentpåse och dekorera efter eget val

Eftersom ljuset är väl förpackat nu kan du nu placera det i presentpåsen. Silkespapper är också perfekta dekorationer ovanpå förpackningen. Du får en presentpåse som ser fantastisk ut om du lägger några ark silkespapper ovanpå. Jag gillar att lägga till ett kort i påsen, eftersom det ger presenten det där lilla extra.

Fantastiska idéer om hur man slår in ljus i present

1. Hur slår man in ljus i present med cellofan eller en plastpåse?

Här använder du en genomskinlig cellofan eller en plastpåse för att slå in ljuset. Välj en plastpåse eller cellofan som är ganska hård. Påsen ska vara öppen på endast en kant, så placera ljuset inuti. Pressa påsen till mitten och bind sedan om den med ett band. Du kan använda ett mer poppande band och kanske matcha saker genom att matcha det med ljusets färg.

Tja, påsen eller kanten på cellofanet är redan snyggt, så lämna dem som de är. För att göra presenten mer tilltalande, lägg till en anteckning runt sidan med ett vackert meddelande till personen. Jag föredrar denna presentförpackningsidé eftersom den är superenkel. Du behöver inte ha många saker för att slå in ljuset, och det tar mindre tid att fixa det.

https://www.pinterest.com/pin/788059634780109781/

2. Slå in ljuset med silkespapper och en cellofanpåse

I det här fallet kan du prova att använda vackrare silkespapper, inte vanliga vanliga vita. Placera ljuset på silkespapperet och ta sedan upp sidorna av silkespapperet. Placera ljuset i cellofanpåsen och pressa både påsen och pappret till mitten. (så att både silkespapperet och cellofanen bildar en strut ovanför ljuset) Vecka så att det bildas en strutform ovanpå ljuset, och avsluta med att lägga om ett sött band och bind om runt struten. Har du något pynt att sätta på cellofanpåsen brukar det också vara trevligt. Det kan till exempel vara en blomma, julgranskula eller något annat du har hemma.

Jag gillar den här metoden eftersom du slutar med supersöt presentförpackning om du följer beskrivningen noggrant. Det är en så enkel men ändå tilltalande metod att använda om man slår man in ljus i present.

https://www.pinterest.com/pin/117867715219677798/

3. Använda ett skyddsomslag

En skyddsomslag är ett bra sätt att slå in ljus. Börja med att klippa papperet i rätt storlek. Snurra papperet runt ljuset och fäst med tejp.

Vik papperets botten platt och säkra den också med tejp. Papperet som nu sticker upp ovanför ljuset klipper du jämna remsor av. Vik sedan ner remsorna, en i taget. Medan du gör detta, se till att du säkrar dem på plats, och när det sista remsan är nere, tejpa ner alla remsorna.

Avsluta genom att slå ett band om ljuset. Du kan också vara kreativ och lägga på några färska bär eller annan frukt på toppen. Lägg sedan till en etikett som matchar.

Den här metoden är bland mina bästa, speciellt när jag lägger i bär på toppen. Det är så kreativt, men ändå superenkelt.

4. Placera ljuset i en glasburk

Den här metoden är en superminimal men väldigt fantastisk metod för att slå in ljus i present. Allt du behöver är en glasburk. Lägg sedan på några söta dekorationer runt den. Att använda hampasnöre och linda runt burken är otroligt snyggt!

Du kan sedan lägga till en viss vit spets i mitten av snöret för att göra den unik. Du kan välja att köpa en som redan har dekorationer på eller köpa potten och dekorera den själv.

Den här presentförpackningsidén är ganska minimalistisk, och det jag gillar med den är hur unik den är. Dessutom kan du enkelt skapa dekorationer ensam.

https://www.pinterest.com/pin/557883472568605123/

5. Slå in en glasburk med spets över hela

Den här metoden kräver att du har en glasburk som har spetsar över hela den. Tja, om du är kreativ nog att virka din unika spets, är det förstås ännu bättre. Men om inte, kan du köpa sådana burkar. Det ger ett ljusare och trevligare utseende när ljuset brinner.

När det gäller dekorationer, lägg till ett band och några små löv runt bandet. Du kan också lägga till några söta små runda bollar på bandet. Jag gillar det här utseendet eftersom det är unikt, och om du kan leka med färgerna bra, slutar du med en supersöt dekorativ ljushållare. Det är också något du kan fixa snabbt om du redan köper en burk med spetsen.

https://www.pinterest.com/pin/557883472564892717/

6. Glasburk med tyg, med sömmar på nedre delen och dekoration av gröna växter

Enligt denna ljusförpackningsidé kommer man att behöva en stor glasburk. Använd ett tyg där du syr lite dekorsömmar och placerar tyget på den yttre delen av glasburken. Välj sedan ett band som matchar sömmarnas färg.

På insidan stoppar du i lite barrväxter från naturen eller om du har en tuja i trädgården där du kan knipsa av lite. De är gröna i färgen men spraya gärna med lite konstsnö också till jul. Sedan placerar man ljuset bland växterna.

Jag gillar den här inpackningsmetoden på grund av dess enkelhet och det faktum att man kan använda burken som ljusstake och som heminredning.

https://www.pinterest.com/pin/557883472564617784/

7. Hur slår man in ljus i present i en vanlig låda?

Om du vill att din gåva ska se mer elegant ut är det här typen av förpackning du ska använda. Det kräver en fyrkantig låda, eller om du saknar det, kan du skapa en egen kartong av ett styvt papper. På utsidan kan du täcka lådan med vackert dekorerat omslagspapper. Du kan använda ett papper du gillar eller ett som matchar tillfället, till exempel jul eller födelsedag, för att få fram temat för dagen.

För att avsluta, lägg till ett omslag av ett rött satinband. Här blir det snyggast om du har ett långt band som räcker runt alla sidor av lådan. Avsluta det hela med en stor rosett på toppen. Jag gillar allt med den här ljusinpackningsidén. Det är något man kan hantera ensam och på några minuter. Resultaten är också utan tvekan väldigt söta.

https://www.pinterest.com/pin/114630752998939477/

8. Hur slår man in ljus i present med ett brunt täckpapper?

I denna metod använder du ett brunt täckpapper. Klipp ut en liten bit papper, som passar ljuset precis. Vira pappret runt ljuset och fäst ändarna. Vik in botten. För den övre delen, låt den vara öppen och gör små tumböjningar runt omkring för att vecka pappret snyggt och se till att du håller dem intakta med din hand.

I slutet placerar du till en klisterlapp på toppen och häll lite färgglatt vax på ovansidan och stämpla med en unik form. Du kan nu lägga ljuset i en presentpåse, så är du redo att gå! Denna teknik är ganska enkel, snabb och mycket prisvärd. Jag gillar det också eftersom det tar fram det vackra hos det bruna pappret.

https://www.pinterest.com/pin/914862415844291/

9. Hur slår man in ljus i present med hjälp av tårtpapper?

Denna process kräver ungefär 25 cm bakplåtspapper som du använder för att placera ljuset och se till att det ligger mitt på papperet. Du kan sedan dra upp tårtpapperet för att täcka runt ljuset. Snurra sedan om tårtpapperet med något fint garn eller snöre. Använder du garn brukar 4-5 varv vara lagom.

Knyt sedan garnet med en knut. Fäst gärna en etikett på ljuset och skriv en liten hälsning till mottagaren. Jag gillar den här metoden eftersom den ger en vacker och unik present.

https://www.pinterest.com/pin/229965124704055967/

10. Använda wellpapp och ett vaxat garn

Denna teknik är också en enkelt och okomplicerat sätt att slå in ljus i present. Du behöver ett ark wellpapp, (och om du saknar ett kan du improvisera ett med den inre delen av en kartong). Vanligtvis lägger man papper runt om ljuset bara.

Knyt sedan om det willpappen med två bitar vaxat garn högst upp och längst ner på ljuset. På insidan skriver du ett fint eller kärleksfullt meddelandet till mottagaren. Jag gillar den här inslagningsidén på grund av dess unika, enkelhet och hur enkelt den är. Det är både tilltalande och kreativ.

https://www.pinterest.com/pin/8303580544080813/

11. Förpackning med Furoshiki-tyg

Denna förpackningsmetod är en ljusinpackningsteknik från Japan som innefattar ett återanvändbart material. Det skapar ett elegant och unikt utseende på omslaget. Det kräver att du placerar ljuset i mitten av tyget och sedan viker upp tyget för att täcka ljuset. Du binder sedan runt kanten med ett garn som innehåller några torra löv.

Denna procedur är enkel och okomplicerad, det är därför jag gillar det. Jag anser också att det är så omtänksamt att slå in ett ljus med tyg.

https://www.pinterest.com/pin/351912461008722/

Att slå in ljus kan du göra väldigt billigt och enkelt. Vanligtvis kan du göra en perfekt gåva utan att nödvändigtvis gå till affären. Resultatet blir också väldigt vackert och roligt att göra. Metoderna för att slå in ljus i present som du hittat här ovanför hjälper dig att komma med ett snyggt ljuspaket som present.

Källor

Tips på fortsatt läsning


Hur slår man in ljus i present? X fantastiska idéer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen