Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Bra låtar att skriva egen text till födelsedag

Vem har sagt att födelsedagsfirande bara ska innebära tårta och presenter? Roliga omarbetade låttexter till födelsedagen kan vara ett utmärkt sätt att sätta guldkant på festligheterna och skapa minnesvärda ögonblick. I denna artikel tar vi dig med på en musikalisk resa fylld av skratt, humor och inspirerande idéer för att göra din nästa födelsedag till en verklig höjdpunkt.

Sätt igång, luta dig tillbaka och njut av den här underhållande guiden om bra låtar att skriva egen text till födelsedag och roliga omgjorda låttexter till födelsedag.

Exempel på bra låtar att skriva egen text till födelsedag

Låt oss ha lite roligt med några kända låtar och skriva om dem för att passa en födelsedag!

”Främling” av Carola Häggqvist, födelsedagstext:

Vers 1: ”Födelsedag, det är din dag idag Vi samlas här, för att fira dig med flagg Ett nytt år, med tårta och champagne Födelsedag, ja, det är din dag idag

Refräng: ”Födelsedag, här är vi nu Vi har kommit för att sjunga för dig Födelsedag, ja, det är din dag idag”

”Happy” av Pharrell Williams, födelsedagstext:

Vers 1: ”Mitt hjärta är fyllt med tårta och jag känner mig bra Därför att jag vet att du fyller år idag Kom, klappa nu, om du känner att ett rum utan tårta är tomt”

Refräng: ”För att du är födelsedagsbarn Klappa längs om du känner att lycka är sanningen För att du är födelsedagsbarn Klappa längs om du vet vad lycka är för dig”

”Uptown Funk” av Mark Ronson ft. Bruno Mars, födelsedagstext:

Vers 1: ”Denna fest är för dig, du är så het Ring polisen och brandkåren, du är för cool För att du fyller år, gör din födelsedagsdans Även om vi är i skor, vi är klädda för att dansa

Refräng: ”Födelsedagskväll, hit the spot Uptown funk you up, uptown funk you up Födelsedagskväll, hit the spot Uptown funk you up, uptown funk you up”

”Fångad av en stormvind” av Carola Häggqvist, födelsedagstext:

Vers 1: ”Fångad av ett levnadsår Men nu är det din dag att stråla klar Likt en stjärna, i all sin glans På din födelsedag, vi tar vår chans”

Refräng: ”Fångad av ett levnadsår Så vi firar dig, ja, här och nu, vi är här Fångad av ett levnadsår Grattis på din dag, vi sjunger högt och klart”

”Livin’ on a Prayer” av Bon Jovi, födelsedagstext:

Vers 1: ”Tommy säger, vi är halvvägs där Så låt oss skära tårtan, vi är inte rädda Tårta i hand, vi gör vår födelsedagsbön För att vi är där, vi lever på en böne”

Refräng: ”Ooh, vi är halvvägs där, Ooh, lever på en födelsedagsbön Ta min hand, vi kommer att klara det, jag lovar Ooh, lever på en födelsedagsbön”

I Want to Hold Your Hand – Beatles, födelsedagstext:

Vers 1: ”Ja, du fyller år (du fyller år) Och vi vill fira dig (vi vill fira dig) Med tårta, presenter, allt du vill ha (tårta, presenter, allt du vill ha) Så låt oss sjunga nu, hej (låt oss sjunga nu, hej)”

Refräng: ”Oh, du fyller år, du fyller år, du fyller år”

ABBA – Dancing Queen

”Du är vår födelsedagsdrottning, ung och söt, bara sjuttio-tre!”

Vers 1: ”Du kan dansa, du kan skratta, ha din bästa födelsedag Ooh, se den tjejen, se den scenen, hon är födelsedagsdrottningen”

Refräng: ”Födelsedagsdrottning, känner viben, lever livet Födelsedagsdrottning, känn takten från tamburinen, oh ja Du kan dansa, du kan skratta, ha din bästa födelsedag Ooh, se den tjejen, se den scenen, hon är födelsedagsdrottningen”

Håkan Hellström – Känn ingen sorg för mig Göteborg

”Känn ingen sorg för oss idag, vi firar [namn] på bästa sätt!”

Whitney Houston – I Will Always Love You

”Och vi, vi kommer alltid älska dig, även om du är tjugo-två!”

Tomas Ledin – Sommaren är kort

”Åldern är kort, snart är du åttio, så festa på med oss!”

Britney Spears – Oops!… I Did It Again

”Oops, du fyller år igen, nu är du äldre än förra året!”

Queen – We Will Rock You

Vers 1: ”Du har en stor tårta på ditt bord, stor tårta på ditt bord Du tar en bit, vi alla skriker, du ska äta mer, äta mer”

Refräng: ”Vi säger, Grattis, Grattis, på din födelsedag Vi kommer att fira, fira, hela långa dagen”

Den Magiska Mixen: Humor, Musik och Födelsedagsfirande

Steg 1: Välj rätt låtar

 • Sikta på klassiska hits eller låtar som gästerna känner igen
 • Blanda olika genrer för att tillfredsställa alla smaker
 • Använd gärna en mix av svenska och internationella låtar

Steg 2: Skriv om låttexterna med humor

 • Lägg till personliga anekdoter om födelsedagsbarnet
 • Använd ordvitsar, slang och roliga rim
 • Ta hjälp av vänner och familj för att få fler roliga idéer

Steg 3: Öva, öva, öva!

 • Öva på att sjunga de låttexterna tillsammans med musiken
 • Se till att alla är med på noterna och känner sig bekväma
 • Skapa en avslappnad och rolig stämning under repetitionerna

Hitta på en egen rolig födelsedagssång

Födelsedagar är speciella tillfällen som förtjänar en unik och minnesvärd hyllning. Att sjunga en rolig födelsedagssång kan vara ett sätt att göra födelsedagsbarnet riktigt glad och få alla att skratta. Om du vill skriva din egen roliga födelsedagssång, följ dessa steg.

 1. Bestäm en melodi För att skriva en sång behöver du först bestämma en melodi. Det kan vara en befintlig melodi som du ändrar texten till, eller så kan du skapa en helt ny melodi.
 2. Skriv ner födelsedagsbarnets intressen För att göra sången personlig, skriv ner födelsedagsbarnets intressen och hobbyer. Tänk på saker som de älskar att göra eller favoritmaten.
 3. Skriv ner roliga historier Födelsedagen är ett bra tillfälle att skriva ner några roliga historier om födelsedagsbarnet. Försök att inkludera dessa historier i sången för att göra den roligare och mer personlig.
 4. Använd rim Rim kan vara ett bra sätt att göra sången roligare och mer minnesvärd. Försök att inkludera rim i texten, men se till att det inte blir för överdrivet.
 5. Använd humor Humor är nyckeln till en rolig födelsedagssång. Se till att inkludera skämt och vitsar i sången för att göra den riktigt rolig.

Här är ett exempel på en rolig födelsedagssångtext

Grattis på födelsedagen till vår älskade vän, Vi hoppas du har en fantastisk dag igen. Du är en äldre och visare man nu, Men tänk på allt det roliga du har framför dig ändå!

Vi har lagt märke till att du har börjat glömma saker, Men det är ingen anledning till att gråta och gnälla. Det är ingen skam att ha glömt dina glasögon, Eller att ha glömt var du parkerade din bil i höstlöven.

Men på denna speciella dag, Låt oss skåla för allt som du har gjort. För alla skratt, tårar och allt däremellan, Tack för att du alltid får oss att skratta och ha kul igen.

Vi hoppas att du får en fantastisk dag, Fylld med tårta, ballonger och massor av skratt. Och när du blåser ut ljusen på din tårta, Kom ihåg att vi alla älskar dig och önskar dig allt det bästa!”

Relaterade frågor

Måste jag sjunga live under födelsedagsfesten? Inte nödvändigtvis! Du kan alltid spela in låtarna i förväg och spela upp dem under festen. Men om du är modig nog att sjunga live, kommer det säkert att skapa en härlig atmosfär!

Behöver jag vara en bra sångare för att göra låttexter till födelsedag? Absolut inte! Det handlar mer om att ha kul och skapa skratt än att vara en professionell sångare. Det viktigaste är att du har roligt med det och sprider glädje bland dina gäster.

Kan jag anpassa låttexterna för att passa en viss ålder eller tema? Självklart! Det är just det som gör roliga låttexter till födelsedag så unika och underhållande. Anpassa texterna efter födelsedagsbarnets ålder, intressen eller något annat speciellt som passar tillfället.

Behöver jag någon särskild utrustning för att spela upp låtarna? Det beror på hur du vill presentera låtarna. Om du sjunger live kan det vara bra att ha en mikrofon och högtalare för att förstärka ljudet. Om du spelar upp förinspelade låtar kan en enkel musikanläggning eller Bluetooth-högtalare vara tillräckligt.

Slutsats

Att skapa egna låttexter till födelsedag är ett säkert sätt att göra din nästa födelsedagsfest minnesvärd och underhållande. Genom att kombinera musik, humor och personliga inslag kan du skapa ett unikt firande som får alla att skratta och sjunga med.

Kom ihåg att anpassa låttexterna efter dina gästers smak och födelsedagsbarnets personlighet, och var inte rädd för att ta hjälp av vänner och familj för att samla roliga idéer. Med lite kreativitet och övning kommer du snart att bli en mästare på att skapa egna låttexter !

Tips på fortsatt läsning

Födelsedagspresenter till honom

Födelsedagspresenter till henne

Hur kan man skriva grattis på ett roligt sätt?


Dela gärna sidan!

Bra låtar att skriva egen text till födelsedag
Rulla till toppen