Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Tårta som imponerar på barnkalas

Att baka en tårta till ett barnkalas kan kännas som en stor utmaning för många, men det behöver inte vara svårt! Med rätt verktyg, ingredienser och lite kreativitet kan du skapa en fantastisk tårta som barnen kommer att älska. Här är några tips och idéer för att hjälpa dig skapa den perfekta tårtan till nästa barnkalas.

Tårtor är en självklarhet på barnkalas, och med lite kreativitet kan man skapa riktigt roliga och unika tårtor. Varför inte prova att göra en tårta i form av en prinsesslott, enhörning eller en fotboll? Eller kanske dekorerar du tårtan med färgglada godisar och choklad? Möjligheterna är oändliga, och det är garanterat att tårtan blir en riktig hit på kalaset.

Hur gör man en tårta till barnkalas?

Välj en tema på tårtan

För att göra tårtan extra speciell kan du välja ett tema som passar till kalaset. Det kan vara allt från en Disney-film eller superhjälte till prinsessor, djungel eller dinosaurier. Tänk på färgerna och dekorationerna du vill använda för att skapa en tårta som passar in med temat. Läs mer och beställ

Välj en tema på tårtan

Gör en plan för tårtbaket

Innan du börjar baka är det bra att ha en plan för tårtan. Vilken typ av tårta vill du göra? Vilken fyllning och frosting passar bäst till det du har tänkt? Gör en lista över de ingredienser du behöver och vilka verktyg som är nödvändiga. Läs mer och beställ

Gör en plan för tårtbaket tårta till barnkalas

Använd rätt verktyg

För att skapa en proffsig tårta behöver du rätt verktyg när du gör tårta till barnkalas! Investera i en bra tårtform, en degskrapa, en sprits och dekorationer som passar ditt tema. Jag vill även tipsa om cake toppers, som kan förvandla en helt vanlig tråkig tårta till ett unteverk som gör succé. Detta gör det lättare att skapa en fin tårta och ger ett professionellt resultat. Läs mer och beställ

Använd rätt verktyg

Fyllning till en barnkalas tårta

Fyllningen är en viktig del av tårtan. Det finns många olika fyllningar att välja mellan, som choklad, vanilj eller bär. Se till att fyllningen är jämn och inte rinner ut ur tårtan. Det är också viktigt att se till att tårtbottnarna är helt svala innan du börjar fylla. Läs mer och beställ

Fyllning till en barnkalas tårta tårta till barnkalas

Frosting

Frostingen ger tårtan en fin finish. Det finns många olika frostings att välja mellan, som smörkräm, cream cheese eller chokladfrosting. Se till att frostingen är jämn och täcker hela tårtan. Använd en sprits för att skapa olika mönster och dekorationer. Läs mer och beställ

Frosting

Dekorationer till födelsedagstårtan

Det är kul att dekorera tårtan med olika saker som passar temat för kalaset. Det kan vara figurer, blommor, text eller annat. Se till att dekorationerna passar in i temat och att de är säkra för barn. Läs mer och beställ

Dekorationer till födelsedagstårtan tårta till barnkalas

Att baka en tårta till ett barnkalas kan kännas som en stor utmaning, men med rätt verktyg och planering kan det bli en rolig och kreativ uppgift. Låt fantasin flöda och tänk utanför boxen för att skapa en unik och minnesvärd tårta som barnen kommer att älska.

Kreativa sätt att baka tårta till barnkalas

När det gäller att baka tårtor till barnkalas, finns det många roliga och kreativa sätt att göra det på. Här är några tips på hur du kan göra en tårta som ditt barn och alla hans eller hennes vänner kommer att älska.

 1. Tema tårtan efter kalaset – Om kalaset har ett tema, som till exempel en prinsesskalas eller en dinosauriekalas, kan du skapa en tårta som passar temat. Dekorera med färger och former som passar in på temat, och använd eventuellt figurer eller leksaker som kan stå på tårtan.
 2. Använd färgglada frostingar – Barn älskar färger, så använd färgglada frostingar för att göra tårtan rolig och attraktiv. Du kan blanda olika färger för att få en regnbågseffekt eller skapa olika mönster och former med frosting.
 3. Skapa en enkel design – Det behöver inte vara komplicerat att göra en rolig och attraktiv tårta till ett barnkalas. En enkel design med några dekorationer kan vara precis vad som behövs. Till exempel kan du använda smågodis, frukt eller bär som dekoration på tårtan.
 4. Låt ditt barn hjälpa till – Att baka en tårta till sitt eget kalas kan vara en rolig och spännande upplevelse för ett barn. Låt ditt barn vara med och välja smaker och dekorationer, och hjälpa till med att dekorera tårtan.
 5. Gör en tårta i form av något barnet gillar – Om ditt barn har en favoritleksak, ett djur eller en favoritkaraktär från en bok eller film kan du skapa en tårta som ser ut som just det. Det finns massor av mallar och idéer på nätet för att hjälpa dig med detta.
 6. Använd cupcakes istället för en stor tårta – En annan rolig idé är att baka cupcakes och dekorera varje cupcake som ett litet konstverk. Detta ger gästerna möjlighet att välja sin favoritcupcake och skapar en rolig och interaktiv del av kalaset.
 7. Var inte rädd för att experimentera – Det finns inga regler när det gäller att baka tårtor till barnkalas. Var kreativ och ha kul med det! Om något inte fungerar som du tänkt dig kan du alltid prova något annat.

Sammanfattningsvis finns det många sätt att skapa en rolig och attraktiv tårta till ett barnkalas. Använd fantasin och tänk utanför boxen för att skapa en tårta som kommer att vara en hit på kalaset. Glöm inte att det viktigaste är att ha kul och skapa minnen som kommer att vara kvar länge efter att tårtan har ätits upp.

Relaterade frågor

Vad ska man bjuda på barnkalas? Det beror på barnens ålder och preferenser, men vanligtvis är enkel och lättillgänglig mat som pizzabitar, frukt, grönsaker, popcorn, kakor och läsk populärt på barnkalas. Det är också en bra idé att ha alternativ för eventuella allergiker eller vegetarianer. Glöm inte att dekorera matbordet på ett roligt sätt för att göra det mer lockande för barnen att äta.

Måste man ha tårta på kalas? Nej, det finns inget krav på att ha tårta på ett kalas. Det finns många andra alternativ till sötsaker och efterrätter som kan passa bra till ett kalas, beroende på gästernas smak och önskemål. Det är viktigt att ha något som uppskattas av både barnen och vuxna, och som passar till tillfället.

Hur många dagar klarar sig en tårta? Det beror på vilken typ av tårta det är och hur den förvaras. En vanlig tårta med grädde och färsk frukt bör ätas inom 1-2 dagar efter tillverkning om den förvaras i kylskåp. En tårta utan färsk frukt och med konserverad fyllning kan hålla sig upp till en vecka i kylskåp. Det är alltid bäst att följa tillverkarens rekommendationer för förvaring och hållbarhet.

Vad kostar det att köpa en tårta? Kostnaden för att köpa en tårta varierar beroende på storlek, smak och var man köper den. En enkel tårta från ett snabbköp eller bageri kan kosta mellan 100-500 kr, medan en specialdesignad tårta kan kosta upp till flera tusen kronor.

Hur mycket ska en present kosta barnkalas? Det finns ingen fastställd summa för vad en present till ett barnkalas ska kosta. Det beror på många faktorer, såsom din relation till barnet, din ekonomiska situation och dina egna preferenser. Generellt kan man säga att en lämplig summa kan variera från 50 till 150 kronor beroende på ålder och hur nära relationen är till barnet.

Hur långt innan ska man bjuda in till barnkalas? Det rekommenderas att man bjuder in till ett barnkalas minst 2-3 veckor i förväg för att ge gästerna tillräckligt med tid att planera och anpassa sina scheman. Det är också bra att påminna gästerna om kalaset några dagar innan det ska äga rum.

Tips på fortsatt läsning

 • Planera ett fantastiskt 1 års kalas för din lilla ettåring

  Planera ett fantastiskt 1 års kalas för din lilla ettåring

  Planerar du 1 års kalas? Tiden från nyfödd tills dess det fyller ett år händer enormt mycket. Barnet har gått från att vara ett ganska hjälplös till att bli en självständig liten individ och lärts sig krypa, äta, prata och ibland även att gå. Det är klart att 1-årsdagen måste firas! Här hittar du inspiration…

  Läs mer…


 • Konstnärskalas

  Konstnärskalas

  Konstnärskalas är en annorlunda och inte så kravfyllt temakalas. Ett konstnärskalas kommer bli en garanterad succé som barnen själva minns länge. Hur ordnar man då ett konstnärskalas? Skicka ut inbjudningskort i form av paletter och bjud in till fest i barnets ateljé. Se till att de är klädda i oömma kläder. Dekorera bordet med kritor…

  Läs mer…


 • Julkalas – jultema på kalaset

  Julkalas – jultema på kalaset

  För barn som fyller år runt jul kan det vara mysigt att ha ett jultema på födelsedagskalaset. Här ska du få mina bästa idéer för julkalaset. Det är viktigt att födelsedagskalaset blir något väldigt speciellt! Så hur ordnar man då ett julkalas? Skicka en julig inbjudan med polkastång eller julkula. Barnen har tomtekläder. Dekorationerna är…

  Läs mer…


 • Pippikalas – Pippitema på barnkalas

  Pippikalas – Pippitema på barnkalas

  Alla som känner Pippi Långstrump vet att på ett sådant kalas blir det inte alltid som man förväntar sig. För Pippi är inte en vanlig flicka och hon lever efter sitt eget huvud. Hur anordnar man ett Pippikalas? På ett Pippikalas skickar du inbjudan med flaskpost. Bra kläder på ett Pippikalas är udda strumpor, förkläde…

  Läs mer…


 • Sjörövarkalas

  Sjörövarkalas

  Det är inte bara Pippis pappa som tycker om livet som sjörövare. Faktum är nog att det bor en liten sjörövare i oss alla. Sjörövare med äventyrslust och en längtan ut på de sju haven. Vad kan väl inte vara roligare än att både arrangera och få vara med på ett sjörövarkalas. Hur anordnar man…

  Läs mer…


 • Vinterkalas – Skapa magiskt vinterkul för barnen

  Vinterkalas – Skapa magiskt vinterkul för barnen

  Att ha ett tema på barnkalaset är något som barnen brukar gilla extra mycket. Varför inte anordna ett vinterkalas eller ett julkalas? Att välja ett tema för ett barnkalas är alltid en vinnande idé, och vinterkalaset är inget undantag. Här kommer några kreativa tips för att göra ditt vinterkalas till en minnesvärd upplevelse för barnen.…

  Läs mer…


 • Alla hjärtans dag kalas

  Alla hjärtans dag kalas

  Att fylla år vid alla hjärtans dag är trevligt eftersom födelsedagskalaset också kan göras med alla hjärtans dag tema. Här hittar du bra tips för att kalaset ska bli riktigt lyckat. Hur ordnar man då ett alla hjärtans dag kalas? Ett alla hjärtans dag kalas ska förstås ha rosa, rött och hjärtan som inbjudningskort. Du…

  Läs mer…


 • Baklängeskalas

  Baklängeskalas

  Barnets kalas är årets höjdpunkt. Det planeras ofta in i minsta detalj redan efter att det förra kalaset avslutats. Kalas med något roligt tema brukar vara det barnen själva gillar bäst. Ett kul kalastema är baklängeskalaset. Det kan också kombineras med alla tips på Pippi-kalaset. Så hur anordnar man ett baklängeskalas? Skicka ut inbjudningskort i…

  Läs mer…


 • Dinosauriekalas

  Dinosauriekalas

  De flesta barn går väl igenom en dinosauriefas, så varför inte anordna ett födelsedagskalas med dinosaurie tema? Att ha ett dinosauriekalas är ett roligt och annorlunda tema för kalaset. Men hur gör man ett dinosauriekalas? Skicka inbjudningskort som ser ut som en dinosaurie, bygg upp ett dinosauriebo, placera ut leksaksdinosaurier och dekorera med kräppapper över…

  Läs mer…


 • Riddarkalas

  Riddarkalas

  Riddare, tornerspel och fäktning intresserar ofta små killar, så varför inte ordna ett riddarkalas när han fyller år? Så hur ordnar man då ett riddarkalas? Inbjudningskortet kan t.ex. vara ett papper klippt som en riddarborg där man får fälla ut en vindbrygga för att läsa texten. Bra mat till kalaset är kycklingklubbor och riddartårta. En…

  Läs mer…


 • Flygplans-kalas

  Flygplans-kalas

  Barn brukar gilla att ha något tema på sitt födelsedagskalas. Ett ovanligt tema som ofta killar brukar gilla är att få ett flygplanskalas. Hur anordnar man ett flygplanskalas? Skicka fina flygplansinbjudningskort eller flygbiljetter med inbjudan på. Inred hemmet med flygplan och moln i taket och längst väggarna. Bjud barnen på en flygplanstårta. Bra lekar på…

  Läs mer…


 • Påsk-kalas – Påsktema på barnkalaset

  Påsk-kalas – Påsktema på barnkalaset

  Barn brukar älska att ha något tema på sitt födelsedagskalas. Påskkalas kan faktiskt hållas året runt om barnet själv gillar att ha annorlunda kalas. Här ska du få lite idéer om hur man kan fixa ett påskkalas. Så hur ordnar man då ett bra påskkalas? En bra början är att skicka ut inbjudningskort instoppade i…

  Läs mer…


Tårta som imponerar på barnkalas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen