Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Mors dag kort

Senast updaterad 21 december, 2023

Mors dag är en dag då vi hyllar och firar våra mammor och alla de saker de gör för oss. Ett av de mest traditionella sätten att fira denna dag är genom att skicka ett kort till sin mamma. I denna artikel kommer vi att titta närmare på varför man skickar mors dag kort, hur traditionen ser ut, till vem man skickar korten, vad man skriver på dem och några exempel på kort som du kan använda till din mamma på denna speciella dag.

Varför skickar man mors dag kort?

Att skicka mors dag kort är ett sätt att visa din mamma hur mycket du uppskattar henne och allt hon har gjort för dig. Det är en fin gest som kan göra din mammas dag extra speciell.

Genom att skicka ett mors dag kort kan du uttrycka dina känslor på ett personligt sätt och säga tack för allt stöd, kärlek och omsorg som din mamma har gett dig under hela ditt liv. Det kan också vara en möjlighet att uttrycka dina känslor om hur din mamma har format dig som person och hjälpt dig att bli den du är idag.

Hur ser traditionen ut för mors dag kort?

Traditionen med att skicka mors dag kort går tillbaka till början av 1900-talet och är en vanlig tradition över hela världen. Korten är ofta dekorerade med blommor, hjärtan eller andra motiv som symboliserar kärlek och omsorg.

Till vem skickar man mors dag kort?

Mors dag kort kan skickas till alla som har spelat en viktig roll i ditt liv som mamma eller morfigur. Det kan vara din egen mamma, styvmamma, farmor, moster eller någon annan som har betytt mycket för dig.

Vad skriver man på ett mors dag kort?

När du skriver ett mors dag kort är det viktigt att uttrycka dina känslor på ett äkta och personligt sätt. Här är några exempel på vad du kan skriva på kortet:

 • Tack för att du alltid har funnits där för mig. Jag älskar dig mer än ord kan beskriva.
 • Tack för allt stöd och all omsorg du har gett mig. Jag kunde inte ha gjort det utan dig. Du är en fantastisk mamma.
 • Jag vill bara säga tack för allt du har gjort för mig. Jag älskar dig mer än allt annat.
 • Du är inte bara min mamma, utan också min bästa vän. Tack för att du alltid har lyssnat på mig och stöttat mig i allt jag gör.

Det är viktigt att skriva din hälsning på ett sätt som känns äkta och personligt för dig och din mamma. Tänk på att inkludera specifika exempel på hur din mamma har hjälpt dig eller hur hennes stöd har påverkat dig.

Exempel på mors dag kort

Här är några exempel på mors dag kort som du kan använda till din mamma på denna speciella dag:

 • Mamma, du är mitt allt. Tack för att du alltid har stöttat mig och varit där för mig när jag behöver dig. Jag älskar dig mer än ord kan beskriva.
 • Du är den starkaste och mest inspirerande personen jag känner. Tack för att du har format mig till den jag är idag. Du betyder allt för mig.
 • Tack för att du har alltid har varit min trygga hamn, min mentor och min vän. Jag hoppas att denna mors dag blir lika speciell som du är.
 • Min kära mamma, jag vill tacka dig för all kärlek och omsorg du har gett mig under hela mitt liv. Jag skulle inte vara den jag är idag utan dig. Tack för allt du gör.

Sammanfattningsvis är mors dag en dag då vi hyllar och firar våra mammor och alla de saker de gör för oss. Att skicka mors dag kort är ett traditionellt och kärleksfullt sätt att visa din mamma hur mycket du uppskattar henne. Korten är ofta dekorerade med blommor, hjärtan eller andra motiv som symboliserar kärlek och omsorg. Mors dag kort kan skickas till alla som har spelat en viktig roll i ditt liv som mamma eller morfigur. När du skriver din hälsning på kortet är det viktigt att uttrycka dina känslor på ett äkta och personligt sätt genom att inkludera specifika exempel på hur din mamma har hjälpt dig eller hur hennes stöd har påverkat dig.

Tips på fortsatt läsning

 • Mors Dag 2024 – Fira din mamma med den perfekta presenten

  Mors Dag 2024 – Fira din mamma med den perfekta presenten

  Senast updaterad 22 februari, 2024 Letar du efter en annorlunda, kul eller kärleksfull mors dag present? Anna Jarvis, den som kämpade för att etablera en speciell dag tillägnad mödrar, skulle uppskatta att du vill göra denna dag extra speciell. I år, 2024 infaller det den 26 maj. Jag hjälper dig gärna att hitta den perfekta…

  Läs mer..


 • Sista Minuten Överraskning: Fantastiska Mors dag presentidéer att rädda dagen

  Sista Minuten Överraskning: Fantastiska Mors dag presentidéer att rädda dagen

  Senast updaterad 30 oktober, 2023 Oj då! Mors dag är nästan här, och du har ännu inte hittat den perfekta presenten till din mamma. Men oroa dig inte, vi har samlat de bästa Mors dag present sista minuten-idéerna för att rädda dagen. Med dessa kreativa och unika förslag kommer din mamma garanterat att känna sig…

  Läs mer..


 • Unika Sätt att Fira Mors Dag som Ensamstående Mamma

  Unika Sätt att Fira Mors Dag som Ensamstående Mamma

  Senast updaterad 30 oktober, 2023 Mors Dag är en tid att hylla och fira våra mammor för den kärlek och omsorg de ger oss. För ensamstående mammor kan denna dag dock kännas utmanande. Att hitta sätt att göra dagen speciell och minnesvärd är viktigt för både mamman och barnet. I den här artikeln delar vi…

  Läs mer..


 • Hemgjorda överraskningar för mors dag

  Hemgjorda överraskningar för mors dag

  Senast updaterad 30 oktober, 2023 Mors dag är en speciell tid då vi får chansen att visa vår uppskattning till de kvinnor som spelat en viktig roll i våra liv. Vad kan vara mer meningsfullt än en personlig, handgjord gåva? Det är därmed en perfekt tid att överväga hemgjorda överraskningar för mors dag. Varför hemgjorda…

  Läs mer..


 • Första mors dag-present: En oförglömlig överraskning för nya mammor

  Första mors dag-present: En oförglömlig överraskning för nya mammor

  Senast updaterad 30 oktober, 2023 Första mors dag är en mycket speciell tid för nya mammor, och att välja den perfekta presenten kan vara en utmaning. I den här artikeln kommer vi att utforska olika idéer för Första mors dag-present som kommer att skapa minnen för livet och fira de fantastiska prestationerna hos den nya…

  Läs mer..


Mors dag kort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen