Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Att köpa en present till en annan person kan vara ett jättefint sätt att visa uppskattning och omtanke. Det kan också vara en kärleksyttring. Problemet är bara att det kan vara svårt att hitta den där perfekta grejen, kanske särskilt om man känner att man köper en present till någon som redan har allt. Då passar det väldigt bra att istället ge bort en upplevelse.

När man ger bort en sak så finns det alltid en risk att den bara blir en i mängden, en sak bland alla andra. Den kanske till och med tappas bort eller går sönder. Om man däremot ger bort en upplevelse så ger man så mycket mer än bara ett ekonomiskt bidrag till att göra något coolt, man ger också någon ett minne för livet. Att ge någon ett minne för livet är faktiskt att bidra till den personens liv, för vad är annars livet om inte en serie upplevelser tillsammans med folk man älskar som man sedan minns med kärlek och värme? Det är svårslaget.

Göteborg är en stor och spännande stad som är full av liv och möjligheter. Det är en stad som inte bara ligger fint och är full av goa människor och en rik historia utan det är också en stad där man kan få uppleva otroligt mycket olika saker. En fantastiskt present man kan ge är en helg i Göteborg och då maxa med några av alla dessa upplevelser. Det finns fantastiska restauranger att äta på, äventyrsbanor, provsmakningar och kurser man kan ta för att lära sig nya saker.

Egentligen är det bara din egen fantasi som sätter gränserna för vad ni kan få uppleva om ni spenderar ett par dagar i Göteborg. Land upplevelserna här nedan finns det verkligen något för alla. Om du har barnen med dig så finns det upplevelser som passar med barn, eller för barn. Det finns också upplevelser som lämpar sig väl om man är barnfri och upplevelser som utmanar dig på olika sätt. Kanske vill du flyga helikopter eller luftballong? Eller löser du hellre mordfrågor medan du upptäcker staden eller avnjuter en god middag? Möjligheterna är närmast oändliga.

Upplevelser i Göteborg som passar barn

Bowling

Denna klassiska sport går aldrig ur tiden! Det här är en upplevelse som passar hela familjen. Varför inte utmana varandra och slå omkull några käglor tillsammans?
Antal personer: Upplevelsen är för upp till fem personer
Ålder: Upplevelsen passar i alla åldrar
Varaktighet: 60 min
Läs mer och beställ

Äventyrsbana

Om du inte är rädd för att utmanas och lösa problem tillsammans med andra så är det här upplevelsen för dig. Här krävs viss fysisk kapacitet och mycket äventyrslystnad för att verkligen njuta fullt ut. Det finns dessutom flera olika banor att välja på.
Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: April – November
Varaktighet: Cirka 1-3 timmar
Läs mer och beställ

Alkoholrelaterde upplevelser

Öl- och vinprovningar

Både öl och vin konsumeras i omfattande mängd bland vår befolkning men vad vet du egentligen om dryckerna? På våra öl- och vinprovningar får du lära dig både om dryckernas uppkomst och bakgrund likväl som vad de passar till och inte.

Whiskey, cognac, rom, drinkar mm

Om du vill lära dig mer om det tyngre alkoholhaltiga dryckerna så kanske denna upplevelse passar just dig. Här får du prova olika typer av whiskey eller vilken choklad som passar bäst med rom. Du kan också prova din fram bland olika cocktails och cognac eller varför inte prova Tequila och Mezcal?

Alkoholutbildningar

Om du vill ta din kunskap om alkohol till nästa steg kanske du vill prova på dina kunskaper bakom bardisken? Här kan du lära också dig mer om drinkar och hur man bäst blandar dem och hur de blir till, genom att få prova själv.

Öl och burgare

Alla har vi någon gång avnjutit en riktigt god öl med den måltid som passar bäst till – burgare. Men låt oss ta nästa steg och prova flera olika öl till flera olika miniburgare! Det får du göra här och således avnjuta en kulinarisk resa med den senaste trenden från USA – sliders.

Antal personer: Upplevelsen är för en person
Ålder: Från 18 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om.
Varaktighet: Cirka 2 timmar

Läs mer och beställ

Ölvandring

Göteborg har ett rikt publiv och på denna ölvandring får du lära dig mer om de lokala pubarna och deras historia medan du får smakar på högkvalitativ öl från olika bryggerier.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: Från 20 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om, bestämda datum.
Varaktighet: Ca 1,5-2 timmar

Läs mer och beställ

Upplevelser i Göteborg med mat och dryck

Äta god mat

Vem gillar inte att avnjuta en riktigt grym måltid? Här kan du få äta mat på en av Sveriges bästa restauranger eller avnjuta maten medan du också får kryssa runt i skärgården. Om du är en sån som gillar långa sovmorgnar och sedan slår ihop frukost och lunch så kan du också köpa en brunch för två.

Godis

Mat i all ära men inget slår ju riktigt god lakrits eller choklad. Välj mellan en provning på någon av dessa två och gå själv tillsammans med andra eller välj hur många du vill ta med dig. Här får du inte bara prova olika typer av lakrits eller choklad utan du får också lära dig lite om historia och tillverkning

Kaffe och fika

Det finns få saker vi svenskar är så bra på som att fika. En fikapaus är alltid välkommen och här kan du välja på upplevelser som här centrerade kring just fikapausen på olika sätt. Antingen kan du och en närstående avnjuta en fika eller så kan du lära dig mer om kaffe, kanske till och med få lite baristautbildning.

Stjärnkock hemma

Hur skulle det vara att avnjuta en riktig brakmiddag hemma utan att behöva laga mat eller ta hand om disken eller ens planera måltiden? Det låter ju ganska bra. Bjud in några vänner så kommer en stjärnkock hem till dig och lagar mat.

Antal personer: Upplevelsen är för mellan 4 och 8 personer.
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Stockholm, Göteborg, Malmö
Säsong: Året om
Varaktighet: Ca 3-4 timmar

Läs mer och beställ

Se Göteborg från ovan

Flygplan

En så fin stad som Göteborg är inte fel att blicka ner över från ovan. Du kan antingen få lära dig att flyga planet själv eller åka på en sightseeingtur. Du kan ta med dig två personer på sightseeingen men om du vill styra planet själv så är det bara du och en instruktör.

Helikoptertur

Flyga helikopter är ju ingenting man gör till vardags så den här upplevelsen blir något utöver det vanliga. I helikoptern kan du antingen åka själv tillsammans med andra eller ta med dig så mycket som tre kompisar och skapa gemensamma minnen för livet.

Skärmflygning

Att flyga skärmflygningen är ungefär som att kunna flyga eller sväva på egen hand. Man blir först bogserad upp i luften och sedan glider man bara runt och njuter av utsikten.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Mars-Oktober. Åre: Januari-oktober. Upplevelsen är väderberoende.
Varaktighet: Ca 45 minuter varav 5-10 minuter i luften.

Läs mer och beställ

Skräckupplevelser i Göteborg

Escape room

I den här upplevelsen får du använda ditt intellekt för att ta dig ut, det finns ledtrådar och efteråt får du feedback. Du kan ta med dig upp till fem kompisar.

Antal personer: Upplevelsen är för 2-6 personer.
Ålder: Från 12 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: Cirka 60-90 minuter

Läs mer och beställ

Virtuellt mordmysterium

Om du gillar mysterier och mordgåtor så är det här upplevelsen för dig. Här får du ta dig runt i Göteborg och med hjälp av en app få ledtrådar och träffa virtuella vittnen som hjälper dig lösa mordgåtan.

Antal personer: Upplevelsen är anpassad till 1-4 personer och genomförs utomhus i din stad med hjälp av en mobilapp.
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: 2-3 timmar

Läs mer och beställ

Spökvandring med middag

Det här är en gruppupplevelse som man utför tillsammans med andra och en guide. Du får en läskig spökvandring i Göteborg och en trerätters middag på Café Kronhuset.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Mars-November
Varaktighet: Ca 1,5 timme (exkl. middag).

Läs mer och beställ

Mordmysterium med middag

Lär känna nya människor över en tvårätters middag medan ni tillsammans löser ett mordmysterium. Du och de andra gästerna kommer att spela en karaktär som på något sätt är insyltad i själva mysteriet. Vem tror du är den skyldige?

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: Från 18 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: Ca 3,5 timmar

Läs mer och beställ

Bil och motorupplevelser i Göteborg

Airfield Speedtest

Gillar du coola bilar och morrande motorer? Då kanske det här är upplevelsen för dig! Du får prova några av de snabbaste bilarna i världen på en bana där det bara handlar om att accelerera och testa vilka hastigheter du vågar dig upp i.

Åk ferrari eller lamboghini

Du sitter inte själv bakom ratten men du får åka med i ett fordon av toppkvalitet, ett italienskt mästerverk utan like. Det är en viss känsla att åka i en Ferrari eller Lamborghini, en känsla som du definitivt kommer att minnas.

Antal personer: Upplevelsen är för en person
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Maj-september på utvalda datum. I Stockholm cirka 2-4 gånger per månad. I övriga orter minst 2-4 gånger per säsong, beroende på efterfrågan.
Varaktighet: Du får åka 8-10 km på allmän väg.

Läs mer och beställ

Prova att köra coola fordon

Här sitter du bakom ratten i riktigt coola bilar. Föredrar du en Ferrari eller en McLaren? Här kan du välja och sedan pröva G-kraften när du trycker gasen i botten och får uppleva styrkan i dessa vrålåk.

Djur- och naturupplevelser tillgängliga i Göteborg

Matlagning i naturen

Börja med en vandring på 5 kilometer och laga sedan mat tillsammans med andra ute i naturen. Maten lagas på ett trangiakök och avnjuts sedan ute i den friska luften. Upplevelsen tar ungefär tre timmar.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om.
Varaktighet: Cirka tre timmar

Läs mer och beställ

Blomsterkurs

Den här upplevelsen passar dig även om du redan kan en del om blommor och blomsterbinderi. Allting ingår i priset så det enda du behöver göra är att dyka upp. Dagen slutar med att du får ta med dig ditt blomsterarrangemang hem.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om, ej juli, augusti och januari
Varaktighet: Cirka 2 timmar

Läs mer och beställ

Turridning

Naturen upplevs annorlunda från en hästrygg. Den här upplevelsen kan anpassas efter erfarenhet så den passar den erfarne såväl som nybörjaren. Hästarna är vana vid både ock. Turen leds förstås av en duktig instruktör och även fika ingår i priset.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: Från 15 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: 2-2,5 timmar

Läs mer och beställ

Upplevelser för den som är konstnärligt lagd

Lär dig Silversmide

Här kan du ta tillfället i akt att tillverka en gåva till någon annan eller ett vackert minne till dig själv. Silversmideskonsten är en historisk konstform och på den här upplevelsen får du skapa ett eget smycke att ta med dig hem.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: Ca 3-4 timmar

Läs mer och beställ

Massage och välbefinnande

Hårborttagning

Våra upplevelser med fokus på hårborttagning är riktade till både män och kvinnor. Välj var på kroppen du vill ta bort hår och låt en professionell hårborttagare ta hand om dig.

Spa och relax

Vem vill inte ha en paus från vardagen och bara bli omhändertagen en stund. Här kan du hyra en egen relaxavdelning för dig och din partner eller en vän. Du kan också få en spaupplevelse med massage eller kanske du är sugen på ljusterapi?

Massage

Våra massage upplevelser är nischade på olika sätt. Du kanske behöver någon som knådar din rygg ett tag eller vill du få en behandling med varma stenar. Om du är gravid så kan du få en anpassad massage eller varför inte en chokladmassage där massören knådar in din rygg med väldoftande varm choklad?

Händer och fötter

Våra händer och fötter är de kroppsdelar vi använder mest och de som utsätts för mest slitage. På den här upplevelsen får du ta hand om dina händer eller fötter en stund. Välj mellan en manikyr eller en fiskpedikyr där du effektivt blir av med all död hud på fötterna.


Makeup och skönhetsbehandlingar

Ditt ansikte genomgår också viss stress och slitage i ditt vardagsliv. Här får du stanna upp en stund och bara ta hand om ditt ansikte. Vi har flera olika skönhetsbehandlingar att välja mellan eller så kan man få träffa en makeupartist och få lite rådgivning samt en snygg makeup.

Musikupplevelser i Göteborg

Spela in en egen musikvideo

Vill du känna dig som en stjärna en liten stund och spela in din egen musikvideo? Här får du två timmar i en studio med greenscreen så att du kan leva ut din musikdröm en liten stund. Dessutom får du ett minne för livet som du kan titta på om och om igen.

Antal personer: Max 12 personer under samma inspelning
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: 1,5 – 2 timmar

Läs mer och beställ

Spela in en egen låt

Här får du spela in en låt i en studie med en professionell tekniker. Du får en introduktion i början och sedan får du välja en av 10 000 låtar och lyssna in dig på den innan det är dags att spela in. Inspelningen får du förstås med dig hem så att du kan spela upp för familj och vänner.

Antal personer: Upplevelsen är för en person.
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året runt
Varaktighet: Ca 1-2 timmar

Läs mer och beställ

Musikalkväll

Vem älskar inte att gå på musikal och njuta av en fantastisk föreställning? Här får du inte bara själva musikalen utan också en natt på ett fyrstjärnigt hotell, förstås med tillhörande lyxiga frukostbuffé.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: Från 18 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Varaktighet: Ett dygn

Läs mer och beställ

Sport och träningsupplevelser i Göteborg

Fäktning

Fäktning är en vacker sport som kräver att man är lite graciös. Den har en lång historia och fina anor. Här får du lära dig grunderna och prova på att dansa runt med svärdet, precis som Zorro.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: 1-2 timmar

Läs mer och beställ

Konditionstest

I den här upplevelsen får du genomföra ett regelrätt konditionstest för att ta reda på hur din kondition ser ut egentligen samt hur du ska göra för att maxa din träning, utifrån din kondition.

Antal personer: Upplevelsen är för en person
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: 90 minuter

Läs mer och beställ

Personlig träning för två

Här får du och en kompis 60 minuter med en personlig tränare som uppmuntrar och peppar dig att maxa din träning och ger dig tips och råd på hur du kan utforma ett effektivt träningspass.

Antal personer: Upplevelsen är för två personer
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om.
Varaktighet: 60 min

Läs mer och beställ

Kitesurfing

Att kitesurfa kan verkligen vara spännande men det finns en konst bakom att lyckas bra. Här får du en grundkurs i hur man ska tänka och hur man ska göra. Dagen börjar med en genomgång kring säkerhet och allt det praktiska man behöver ha koll på. Sedan får man förstås prova på också!

Antal personer: Upplevelsen är för en person
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: April – Oktober
Varaktighet: 5 – 8 timmar

Läs mer och beställ

Flyboard

Om du gillar kitesurfing så kommer du definitivt att gilla flyboard. Det är som skräddarsytt för den lite äventyrlige som inte är rädd för att testa nya grejer. Man får först en teoretisk genomgång för att kunna bemästra tekniken och sedan får man testa på att flyga över vattnet!

Antal personer: Upplevelsen är för en person
Ålder: Från 15 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Sommarhalvåret
Varaktighet: 40-60 minuter. Först genomgång och sedan cirka 30 minuter på flyboarden.

Läs mer och beställ

Träna på gym

Det är aldrig fel tillfälle att komma i form! Den här upplevelsen ger dig en månads medlemskap på Nordic Wellness och deras fräscha gym. Att träna har bara positiva effekter på din fysik, man mår bättre och känner sig piggare.

Antal personer: Upplevelsen är för en person
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: En månad.

Läs mer och beställ

Hickorygolf

På Hulta Golfklubb utanför Göteborg kan du få prova på Hickorygolf. När du spelar hickorygolf så använder du klubbor med skaft av träslaget hickory och utbudet av klubbor är lite mer slimmat. Om du gillar vanlig golf så är det dags att pröva på denna härliga, autentiska sport!

Antal personer: Upplevelsen är för en person
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Sommarhalvåret
Varaktighet: Halvdag

Läs mer och beställ

Virtuell golf på 120 olika banor

För dig som envetet väntar på sommaren för att kunna spela golf igen så är den här upplevelsen din räddning. På den här upplevelsen kan du spela golf året runt, på 125 olika banor. Denna virtuella golfupplevelsen är den bästa du kan få inomhus.

Antal personer: Upplevelsen är för upp till tre personer, som delar på tiden.
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: En eller tre timmar beroende på valt paket

Läs mer och beställ

Bågskytte

Om du aldrig har testat bågskytte så kanske det är dags nu. Det är en av de äldsta sporterna som finns och används både som sport och vapen. Det är en viss känsla att bemästra bågen och kunna träffa saker med pilen. Testa, så får du se.

Antal personer: Upplevelsen är för en person
Ålder: Från 10 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Maj-sept utomhus, okt-april inomhus
Varaktighet: 1-1,5h

Läs mer och beställ

Fotoupplevelser I Göteborg

Fotokurser i göteborg

Göteborg är en vacker stad och förtjänar att förevigas på bild. Gå en fotokurs och dokumentera dina favoritdelar av staden, om det är så är Majorna, Haga eller kanske skärgården. Fotokurserna vi erbjuder lär dig grunderna likväl som vad man ska tänka på vid nattfotografering och hur man jobbar med ljussättningen i studio.

Turistande i Göteborg

Lyxig hotellvistelse

Har du någonsin spenderat natten på ett slott? Om inte så kanske det här är upplevelsen för dig. Här kan du nämligen välja att sova en natt på ett slott, eller en herrgård om du föredrar det. I denna upplevelse så ingår natten och en lyxig frukostbuffé.

Antal personer: Upplevelsen är för två personer
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Året om
Varaktighet: 1 dygn

Läs mer och beställ

Segwaytur

Det är en speciell känsla att rulla fram på cykelvägarna på en segway. Här kan du få se Göteborg ur ett nytt perspektiv medan du rullar fram på två hjul tillsammans med andra i grupp. Det kan se lite klurigt ut att köra Segway men sanningen är att de är lättkörda och jätteroliga att åka på.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: Från 15 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Maj – September
Varaktighet: Ca 1-2 timmar

Läs mer och beställ

Hop On Hop Off Kombi

Det här är kanske det ultimata sättet att turista. På den här upplevelsen så kan du se Göteborg från både buss och båt då man får tillgång till både ock under 24 timmar. Hoppa av bussen vid en hållplats och se dig omkring lite eller ta en fika innan det är dags att hoppa på båten och åka vidare.

Antal personer: Upplevelsen är för en person
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Föteborg
Säsong: Maj – September
Varaktighet: 24 timmar

Läs mer och beställ

Hop On Hop Off Båt

Att se sin stad från en båt kan vara något helt annorlunda än att se den från bilen eller när man tar en promenad. Känslan att glida runt på vattnet är mer fridfull och du kommer att kunna luta dig tillbaka och betrakta Göteborg utan stress samtidigt som du får lära dig nya saker om staden.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Juni – Augusti
Varaktighet: 24 timmar

Läs mer och beställ

Båttur runt hisingen

Hur låter det att glida fram på vattnet i godan ro medan du njuter av en fika på båtens café och får lära dig om de historiska platser som ni åker förbi? Inte så dumt va? Man kan också avnjuta middag på båten, då bokar man bord i samband med att man bokar resan.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Maj – September
Varaktighet: Ca 4 timmar

Läs mer och beställ

Upplev båtliv, skärgård och båtar i Göteborg

Kortare båtturer

Alla gillar kryssningar. Här kan man få avnjuta lite kortare båtturer, kanske medan man avnjuter en god brunch eller en härlig lunch. Man kan också välja att få se Göteborgs vackra skärgård och under ett par timmar bara njuta av vackra vyer. Ombord på båten kan man köpa lättare tilltugg.

Sverigeresan på Göta Kanal

Här är en lite mer satsig kryssning som sträcker sig över sex dagar då man färdas längs Göta kanal och får se och njuta av vackra vyer och god mat. Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: För alla åldrar
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Juni – Augusti
Varaktighet: 6 dagar

Läs mer och beställ

Sälsafari med RIB-båt

Följ med på en motorbåt ut i skärgården och spana efter sälar och havsörnar på platser där det är störst chans att få se dem. Dessutom får ni fika på en solvarm klippa.

Antal personer: Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra
Ålder: Från 12 år
Upplevelsen finns i: Göteborg
Säsong: Maj-oktober
Varaktighet: 4 timmar

Läs mer och beställ

Kläder och mode

Upplevelser för modeintresserade i göteborg

Om du är intresserad av mode och tycker det är kul med kläder och styling kan du nog hitta en upplevelse här som passar alldeles utmärkt. Välj mellan att bli stylad av en professionell stylist eller få hjälp att shoppa med en personal shopper.

Om du inte skulle hitta den perfekta upplevelsen i Göteborg

Presentkort på upplevelser

Om det är svårt att välja en lämplig upplevelse att ge bort till någon annan så kan man alltid köpa ett presentkort så får de välja själva. Läs mer och beställ

Tips på fortsatt läsning

Upplevelse i Göteborg
Rulla till toppen