Present Till Nybliven Pappa

NÀr en ny baby har fötts vill man ju gÀrna gratulera med en fin present Àven till en nybliven pappa. Men det Àr inte helt enkelt att hitta nÄgot bra!

Men vad ger man i present till en nybliven pappa? Bra presenter till en nybliven pappa skulle kunna vara en bok om livet som förÀlder, en fin konjak eller cigarr. Om barnets namn Àr bestÀmt, sÄ kanske ett smycke med barnets namn. Eller kanske en T-shirt dÀr det stÄr nÄgot om pappa eller bebis pÄ.

Men du ska fÄ fler tips pÄ bra presenter till en nybliven pappa! Kanske har han blivit pappa för allra första gÄngen.

Vad kan man ge i present till nybliven pappa?

Varför ge present till en nybliven pappa?

Efter förlossningen Àr det vanligt att man ger mamman och den nyblivna babyn presenter, men varför inte ge den nyblivna pappan en liten present ocksÄ. Han har ju trots allt varit med pÄ ett litet hörn han ocksÄ. Ja, dels var han med nÀr barnet tillverkades förstÄs, men han har ocksÄ varit med och stöttat under en lÄng graviditet och hjÀlpt mamman under en jobbig förlossning.

Att fÄ en ny familjemedlem med allt det innebÀr Àr en stor omstÀllning för hela familjen, inte minst för pappan. De lugna nÀtterna byts ut mot vaknÀtter och allt kretsar kring den lilla.

Varför inte ge pappan en liten grattis present ocksĂ„? Även pappan förtjĂ€nar att bli uppmĂ€rksammad pĂ„ den sĂ„dan stor dag. Kanske en cigarr, en flaska fin konjak eller en flaska champagne Ă€r presenter som han kommer att tycka om.

För pappan kommer ju barnet ofta lite plötsligt. Mamman har burit det i nio mĂ„nader. Men pappan har inte haft samma möjlighet att lĂ€ra kĂ€nna babyn under graviditeten. Det tar en stund att stĂ€lla om sig till det nya livet – livet som smĂ„barnsförĂ€lder.

Personlig present till en nybliven pappa

Det finns Ă€ven roliga T-shirts med tryck “VĂ€rldens bĂ€sta pappa”, “det Ă€r sĂ„ hĂ€r en helt fantastisk pappa ser ut”, “stolt pappa till en helt fantastisk dotter”. Men det gĂ„r ju sjĂ€lvklart att trycka upp eget ocksĂ„. Att trycka upp en T-shirt eller tröja pĂ„ bestĂ€llning Ă€r faktiskt inte alls dyrt. Det gĂ„r ju Ă€ven att lĂ€gga till ett foto pĂ„ det lilla underverket. Ja, varför inte ge den nyblivna pappan ett helt kit: T-shirt, mugg, nyckelring och musmatta med vĂ€rldens finaste baby pĂ„?

Är barnets namn bestĂ€mt kan det vara kul att ge honom ett graverat smycke eller en nyckelring med barnets namn och datum. Det blir en fin present som han kommer glĂ€djas Ă„t.

En bra present till en nybliven pappa Àr ocksÄ en lite dyrare klocka. En klocka Àr ju det enda smycket som mÄnga mÀn bÀr. Det Àr en present som kommer göra honom glad hela livet nÀr han ser den sticka ut under skjortmanschetten. Han kommer se den och tÀnka tillbaka pÄ den stora dagen dÄ hans son eller dotter föddes.

Roliga presenter till en nybliven pappa

Det kan ocksÄ vara praktiskt och roligt att ge honom en fin liten ask med öronproppar i. VÀlj en ask dÀr han förvÀntar sig att fÄ upp ringar eller nÄgot litet smycke. Det blir dÄ extra roligt nÀr han öppnar asken och fÄr se öronpropparna.

Det kan ocksÄ bli en rolig present till en nybliven pappa med ett överlevnadskit. Ta en kort eller liknade och fyll den med choklad bars, en termosmugg för kaffet, öronproppar, nÀsdukar, tvÀttservetter, en bra tidning, ölkorv och energidryck. Allt han behöver för att klara av lÄnga vaknÀtter.

Du kan Àven plocka ihop skyddsutrustning till pappan för att han ska klara blöjbytena. DÄ packar du korgen med kirurghandskar, andningsmask, skyddsglasögon och en klÀdnypa för att knipa Ät nÀsan med.

Att ha ett litet barn i huset innebÀr mycket handtvÀttande. Babyn ska badas, bytas blöja pÄ, klÀder ska tvÀttas, det ska torkas spyor och han kommer tvÀtta hÀnderna 100 gÄnger mer per dag i jÀmförelse med vad han gjorde innan. En bra och giftfri handkrÀm Àr ocksÄ en bra present till en nybliven pappa.

Praktiska presenter till en nybliven pappa

Det finns ocksÄ presenter som Àr mer praktiska att ge den nyblivna pappan.

En riktigt bra present du kan ge till en nybliven pappa Àr en bÀrsele eller bÀrsjal. Att bÀra sitt nyfödda barn tÀtt intill kroppen Àr ett bra sÀtt för dem att komma nÀra varandra och lÀra kÀnna varandra. Under nio mÄnader har babyn legat i vÀrme och rörelse i nÀra kontakt med mamma. Att fÄr vara nÀra och kÀnna kroppskontakt lugnar babyn. Att vara nÀra och kÀnna pappas vÀrme, hjÀrtslag och doft kommer att ge trygghet. Det Àr ocksÄ vÀldigt praktiskt att anvÀnda bÀrsjal eftersom man fÄr hÀnderna fria och kan Àgna sig Ät annat ocksÄ. Att bÀra barnet i sjal gör barnet lugnare och det skriker mindre.

En annan sak som Àr riktigt bra att ha till en nybliven baby Àr en skötvÀska. Det kan bli en riktigt bra present till en nybliven pappa. Kanske kan du hitta en skötvÀska i favoritlagets fÀrger. En skötvÀska kommer garanterat att komma till anvÀndning.

En present till en nybliven pappa som faktiskt kan rÀdda liv Àr om du köper reflexer till vagnen. Det finns bÄde reflexöverdrag, reflexspray och helt vanliga reflexer att hÀnga pÄ vagnen. Vilket du vÀljer kanske inte Àr sÄ viktigt. Men det Àr viktigt att vagnen syns ordentligt i vintermörkret.

Den första tiden efter förlossningen Àr ingen ting riktigt som det brukar vara. De nyblivna förÀldrarna Àr trötta. Det brukar vanligen vara den nyblivna pappan som fÄr sköta matlagningen nÄgra dagar. SÄ en bra present till en nybliven pappa Àr att komma dit med matlÄdor till hela familjen. GÀrna nybakt bröd eller bullar ocksÄ. Han kommer uppskatta att fÄ maten ordnad!

Prenumeration pÄ tidning

En annan bra present du kan ge till en nybliven pappa Ă€r en prenumeration pĂ„ tidningen Vi förĂ€ldrar. Är det hans första barn Ă€r det förmodligen mycket han inte kan och han har mĂ„nga frĂ„gor. I tidningen Vi förĂ€ldrar fĂ„r han svar pĂ„ alla frĂ„gor. Det skrivs om allt mellan himmel och jord: inskolning pĂ„ dagis, bĂ€sta nappflaskan, kolik och inredning i barnet rum. Tidningen behandlar ocksĂ„ de stora utmaningar man möter under smĂ„barnsĂ„ren för att fĂ„ vardagen att fungera. Matnyttig lĂ€sning för alla nyblivna förĂ€ldrar helt enkelt.

Relaterade frÄgor

Vad Àr pushpresenter? En pushpresent Àr en present som den nyblivna mamman fÄr av sin partner efter förlossningen. Det Àr som ett tack för det arbete hon gÄtt igenom med bÄde graviditet och förlossning. En puspresent bör vara nÄgot vacker och nÄgot som man har kvar under lÄng tid. Fler tips pÄ push-presenter finns hÀr.

Vad Àr en bra present till en nyfödd bebis? En bra present till en nyfödd bebis Àr klÀder, ett babynest, babymonitor, en baby swaddle eller en musikmobil. Fler tips pÄ present till en nyfödd bebis kan du hitta hÀr.

Vad Àr en bra doppresent till en flicka? Bra doppresenter till en flicka kan vara ett halsband i silver, en fin sparbössa, aktier eller gipsavgjutning för fot och hand. Fler tips pÄ doppresent till en flicka finns hÀr.

Vad Àr en bra doppresent till en pojke? Bra doppresenter till en pojke kan vara en originell bitring, en natt lampa, en gunghÀst, mattallrik eller ett extra fint gosedjur. MÄnga fler tips pÄ doppresenter till en pojke hittar du hÀr.