Present Till Nybliven Pappa

När en ny baby har fötts vill man ju gärna gratulera med en fin present även till en nybliven pappa. Men det är inte helt enkelt att hitta något bra!

Men vad ger man i present till en nybliven pappa? Bra presenter till en nybliven pappa skulle kunna vara en bok om livet som förälder, en fin konjak eller cigarr. Om barnets namn är bestämt, så kanske ett smycke med barnets namn. Eller kanske en T-shirt där det står något om pappa eller bebis på.

Men du ska få fler tips på bra presenter till en nybliven pappa! Kanske har han blivit pappa för allra första gången.

Vad kan man ge i present till nybliven pappa?

Varför ge present till en nybliven pappa?

Efter förlossningen är det vanligt att man ger mamman och den nyblivna babyn presenter, men varför inte ge den nyblivna pappan en liten present också. Han har ju trots allt varit med på ett litet hörn han också. Ja, dels var han med när barnet tillverkades förstås, men han har också varit med och stöttat under en lång graviditet och hjälpt mamman under en jobbig förlossning.

Att få en ny familjemedlem med allt det innebär är en stor omställning för hela familjen, inte minst för pappan. De lugna nätterna byts ut mot vaknätter och allt kretsar kring den lilla.

Varför inte ge pappan en liten grattis present också? Även pappan förtjänar att bli uppmärksammad på den sådan stor dag. Kanske en cigarr, en flaska fin konjak eller en flaska champagne är presenter som han kommer att tycka om.

För pappan kommer ju barnet ofta lite plötsligt. Mamman har burit det i nio månader. Men pappan har inte haft samma möjlighet att lära känna babyn under graviditeten. Det tar en stund att ställa om sig till det nya livet – livet som småbarnsförälder.

Personlig present till en nybliven pappa

Det finns även roliga T-shirts med tryck “Världens bästa pappa”, “det är så här en helt fantastisk pappa ser ut”, “stolt pappa till en helt fantastisk dotter”. Men det går ju självklart att trycka upp eget också. Att trycka upp en T-shirt eller tröja på beställning är faktiskt inte alls dyrt. Det går ju även att lägga till ett foto på det lilla underverket. Ja, varför inte ge den nyblivna pappan ett helt kit: T-shirt, mugg, nyckelring och musmatta med världens finaste baby på?

Är barnets namn bestämt kan det vara kul att ge honom ett graverat smycke eller en nyckelring med barnets namn och datum. Det blir en fin present som han kommer glädjas åt.

En bra present till en nybliven pappa är också en lite dyrare klocka. En klocka är ju det enda smycket som många män bär. Det är en present som kommer göra honom glad hela livet när han ser den sticka ut under skjortmanschetten. Han kommer se den och tänka tillbaka på den stora dagen då hans son eller dotter föddes.

Roliga presenter till en nybliven pappa

Det kan också vara praktiskt och roligt att ge honom en fin liten ask med öronproppar i. Välj en ask där han förväntar sig att få upp ringar eller något litet smycke. Det blir då extra roligt när han öppnar asken och får se öronpropparna.

Det kan också bli en rolig present till en nybliven pappa med ett överlevnadskit. Ta en kort eller liknade och fyll den med choklad bars, en termosmugg för kaffet, öronproppar, näsdukar, tvättservetter, en bra tidning, ölkorv och energidryck. Allt han behöver för att klara av långa vaknätter.

Du kan även plocka ihop skyddsutrustning till pappan för att han ska klara blöjbytena. Då packar du korgen med kirurghandskar, andningsmask, skyddsglasögon och en klädnypa för att knipa åt näsan med.

Att ha ett litet barn i huset innebär mycket handtvättande. Babyn ska badas, bytas blöja på, kläder ska tvättas, det ska torkas spyor och han kommer tvätta händerna 100 gånger mer per dag i jämförelse med vad han gjorde innan. En bra och giftfri handkräm är också en bra present till en nybliven pappa.

Praktiska presenter till en nybliven pappa

Det finns också presenter som är mer praktiska att ge den nyblivna pappan.

En riktigt bra present du kan ge till en nybliven pappa är en bärsele eller bärsjal. Att bära sitt nyfödda barn tätt intill kroppen är ett bra sätt för dem att komma nära varandra och lära känna varandra. Under nio månader har babyn legat i värme och rörelse i nära kontakt med mamma. Att får vara nära och känna kroppskontakt lugnar babyn. Att vara nära och känna pappas värme, hjärtslag och doft kommer att ge trygghet. Det är också väldigt praktiskt att använda bärsjal eftersom man får händerna fria och kan ägna sig åt annat också. Att bära barnet i sjal gör barnet lugnare och det skriker mindre.

En annan sak som är riktigt bra att ha till en nybliven baby är en skötväska. Det kan bli en riktigt bra present till en nybliven pappa. Kanske kan du hitta en skötväska i favoritlagets färger. En skötväska kommer garanterat att komma till användning.

En present till en nybliven pappa som faktiskt kan rädda liv är om du köper reflexer till vagnen. Det finns både reflexöverdrag, reflexspray och helt vanliga reflexer att hänga på vagnen. Vilket du väljer kanske inte är så viktigt. Men det är viktigt att vagnen syns ordentligt i vintermörkret.

Den första tiden efter förlossningen är ingen ting riktigt som det brukar vara. De nyblivna föräldrarna är trötta. Det brukar vanligen vara den nyblivna pappan som får sköta matlagningen några dagar. Så en bra present till en nybliven pappa är att komma dit med matlådor till hela familjen. Gärna nybakt bröd eller bullar också. Han kommer uppskatta att få maten ordnad!

Prenumeration på tidning

En annan bra present du kan ge till en nybliven pappa är en prenumeration på tidningen Vi föräldrar. Är det hans första barn är det förmodligen mycket han inte kan och han har många frågor. I tidningen Vi föräldrar får han svar på alla frågor. Det skrivs om allt mellan himmel och jord: inskolning på dagis, bästa nappflaskan, kolik och inredning i barnet rum. Tidningen behandlar också de stora utmaningar man möter under småbarnsåren för att få vardagen att fungera. Matnyttig läsning för alla nyblivna föräldrar helt enkelt.

Relaterade frågor

Vad är pushpresenter? En pushpresent är en present som den nyblivna mamman får av sin partner efter förlossningen. Det är som ett tack för det arbete hon gått igenom med både graviditet och förlossning. En puspresent bör vara något vacker och något som man har kvar under lång tid. Fler tips på push-presenter finns här.

Vad är en bra present till en nyfödd bebis? En bra present till en nyfödd bebis är kläder, ett babynest, babymonitor, en baby swaddle eller en musikmobil. Fler tips på present till en nyfödd bebis kan du hitta här.

Vad är en bra doppresent till en flicka? Bra doppresenter till en flicka kan vara ett halsband i silver, en fin sparbössa, aktier eller gipsavgjutning för fot och hand. Fler tips på doppresent till en flicka finns här.

Vad är en bra doppresent till en pojke? Bra doppresenter till en pojke kan vara en originell bitring, en natt lampa, en gunghäst, mattallrik eller ett extra fint gosedjur. Många fler tips på doppresenter till en pojke hittar du här.