Present Till Nybliven Mamma 2020

Present till nybliven mamma

Har du en vän som precis fått barn? Fundera först över om det är till mamman du vill ge en present eller om det är till babyn. Eller kanske spelar det inte så stor roll? Här hittar du många bra tips på vad man kan köpa för present till en nybliven mamma.

Tips på presenter till nyfödd bebis hittar du här!

Skötväska – En skötväska är bra att få i present om man inte redan köpt en. I skötväskan har man alla viktiga prylar för att byta blöja och sköta om barnet när man är ute. Skötväskan brukar ha en massa fack för blöjor, handdukar, matsaker, extra kläder och nappflaskor.

Nappflaska från Armani
Nappflaska från Armani
Ett gulligt set med tallrikar och mugg i present till babyn
Ett gulligt set med tallrikar och mugg i present till babyn
Ett manikyrset är något som blivande föräldrar ofta inte tänker på.
Ett manikyrset är något som blivande föräldrar ofta inte tänker på.

Bok om barnvagnspromenader i Stockholm – Att vara hemma och vara mammaledig när alla dra jobbar kan lätt bli lite ensamt. Då kan det vara kul att få en bok om barnvagnspromenader i present. Där hittar du även information om olika lekplatser i staden, tillgängliga toaletter och annat viktigt att veta som småbarnsförälder.

Babynest – Det här är en perfekt present att ge en nybliven mamma. Med ett babynest ligger barnet lika ombonat som inne i mammas mage. Kan du sy så är det här en jätterolig present att göra. Välj ett tyg som du tror att den nyblivna mamman gillar. Stoppningen hittar du billigast på IKEA om du köper deras billigaste kuddar och klipper upp så kan du fylla babynestet med det.

För den som inte kan eller hinner sy finns det förstås även färdiga babynest att köpa.
För den som inte kan eller hinner sy finns det förstås även färdiga babynest att köpa.

Amningskudde – Att ha ett ordentligt stöd när man ammar gör det hela lite lättare. Att få en amningskudde i present brukar vara välkommet.

Kanske du ska ge den nyblivna mamman ett helt amningspaket för att underlätta amningen och vårda ömma bröst: Amningsinlägg för att skydda kläder mot dropp, creme för såriga bröstvårtor, fetvadd för att hålla brösten varma och undvika mjölkstockning.

Termosmugg till kaffet – Perfekt present att ge en nybliven mamma. Hon kommer nämligen inte få så många kaffepauser i lugn och ro i fortsättningen.

  • En korg med hembakta kakor och bröd – i början är det många som vill komma på besök för att titta på babyn. Då är det skönt att slippa fixa kakor att bjuda på.
  • Laga mat till föräldrarna. När man kommer hem från bb är det skönt att ha färdiglagad mat. Det kan t.ex. vara en härligt gryta av något slag. Det är lika gott att äta uppvärmt som nylagat.

Prenumeration på tidningen vi föräldrar

Babykläder är ju förstås roligt att få. Men tänk på att de kanske får väldigt mycket kläder i de allra minsta storlekarna. Det kanske är roligare att få i någon storlek större som babyn kan använda efter alla de pyttesmå kläderna. Sedan gäller det förstås att också hitta kläder som föräldrarna tycker om, inte som du själv tycker om. Ett presentkort ger föräldrarna möjlighet att välja ut något själva.

En korg med frukt och godis till mamman.

En flaska champagne för att fira att barnet äntligen är fött.

Ett personligt smycke till mamman eller babyn.

Blommor är ju förstås en klassiker att ge till någon som precis fått barn.

En fin eller rolig napp

En riktigt rolig pekbok som passar att ge i present när någon precis fått barn är pekbok för lite finare barn. Här får barnet lära sig ord som champagne, skaldjur, sportbil, accessoar och juvel. En pekbok med stil och humor för att lära barnen uttala de viktigaste orden.

En fin och mysig snuttefilt eller en filt att ha på golvet, sängen eller i vagnen.

Någon söt och personlig skallra

Aktivitetsleksak skallra elefant

Fårskinn att ha i sängen eller i vagnen

Babyfotografering – Ge den nyblivna familjen en babyfotografering i present. Det är så mycket man behöver köpa ändå när man får barn. Varför inte ge dem en babyfotografering. Det är en lyx som de kanske inte själva hade prioriterat att lägga pengar på. Väldigt roligt att få i present.

Sångbok – En sångbok är en fin skatt som barnet kommer att ha mycket glädje av i framtiden.

 Sångpåse med vanliga barnvisor
Sångpåse med vanliga barnvisor

Hand- och fotavtryck – småbarnstiden är så kort och rätt vad det är så är de stora. Ett fint minne att ha från den här tiden är ett fotavtryck eller handavtryck från det barnet är nyfött. Att mäta händer och fötter och se hur stor man har blivit är mycket intressant.

Tavelram med plats för fotavtryck, handavtryck och ett foto.
Tavelram med plats för fotavtryck, handavtryck och ett foto.

Mätsticka – en slags mätare man sätter på väggen och markerar hur lång barnet är. Det är jättespännande att se hur lång man var när man föddes och hur mycket man har växt.

Presentkort på kläder till mamman. Mammakläderna passar inte längre och inte heller de gamla kläderna sitter riktigt bra.

Tips på fortsatt läsning

EnglishSvenska