Present Till Nybliven Mamma

Har du en vÀn som precis fÄtt barn? Fundera först över om det Àr till mamman du vill ge en present eller om det Àr till babyn.

Vad Àr en bra present till en nybliven mamma? Bra presenter att ge en nybliven mamma Àr skötvÀska, amningskudde, diamanthalsband, termosmugg, en lyxig parfym eller kroppsvÄrdsprodukter, prenumeration pÄ Vi förÀldrar, en godisbox, hembakt bröd eller fÀrdiga matlÄdor som Àr bara att vÀrma.

HÀr hittar du mÄnga bra tips pÄ vad man kan köpa för present till en nybliven mamma. Tips pÄ presenter till nyfödd bebis eller fina presenter till en blivande mamma hittar du hÀr!

Vad Àr en bra present till en nybliven mamma?

Praktiska presenter till en nybliven mamma och hennes baby

Amningstopp

En amningstopp, eller flera, brukar vara bra att ha nÀr man fÄtt barn. Med en amningstopp Àr det lÀttare att amma lite diskret nÀr man Àr ute. Bebisen mÄste ju sÄ klart fÄ Àta, men den nyblivna mamman kanske inte kÀnner sig bekvÀm med att dra upp hela tröjan och visa bÄde bröst och magen för alla som Àr i nÀrheten. En maningstopp gör det lÀttare att amma.

LÀs mer och bestÀll

GrÄ skötvÀska

En skötvÀska Àr bra att fÄ i present om man inte redan köpt en. I skötvÀskan har man alla viktiga prylar för att byta blöja och sköta om barnet nÀr man Àr ute. Det Àr bra om skötvÀskan har mÄnga olika fack, eftersom det gör det lÀttare att hitta det man behöver. TÀnk pÄ att vÀlja en skötvÀska som matchar vagnen förÀldrarna valt till barnet.

LÀs mer och bestÀll

Svart skötvÀska

SkötvÀskan brukar ha en massa fack för blöjor, handdukar, matsaker, extra klÀder och nappflaskor. Tror du mamman föredrar en skötvÀska som ser diskret ut och som ser ut som en vanlig snygg handvÀska? DÄ kanske den hÀr svarta skötvÀskan Àr en bra present att ge den nyblivna mamman.

LÀs mer och bestÀll

BĂ€rsjal

En bra present till en nybliven mamma Àr en bÀrsjal till den nyfödda. DÄ kan man bÀra babyn nÀra kroppen med alla fördelar det innebÀr.

LÀs mer och bestÀll

Manikyrset

Ett manikyrset Àr nÄgot som blivande förÀldrar ofta inte tÀnker pÄ. Men babyn kan ha lÄnga naglar redan nÀr den föds, sÄ ett manikyrset kan faktiskt vara bra att ha hemma redan frÄn början.

LÀs mer och bestÀll

Babynest

Det hÀr Àr en perfekt present att ge en nybliven mamma. Med ett babynest ligger barnet lika ombonat som inne i mammas mage. Kan du sy sÄ Àr det hÀr en jÀtterolig present att göra. VÀlj ett tyg som du tror att den nyblivna mamman gillar. Stoppningen hittar du billigast pÄ IKEA om du köper deras billigaste kuddar och klipper upp sÄ kan du fylla babynestet med det.

För den som inte kan eller hinner sy finns det förstÄs Àven fÀrdiga babynest att köpa.

LÀs mer och bestÀll

Vit stickad filt till babyn

En fin och mysig filt att ha i vaggan, spjÀlsÀngen, barnvagnen eller bilbarnstolen. En filt Àr bra att ha oavsett Ärstid. Den hÀr mysiga filten Àr stickad av bambu och merinoull, vilket gör att den har en naturligt bra andningsförmÄga. Det Àr ett vÀldigt mjukt och skonsamt material som passar kÀnslig babyhud.

 • MĂ„tt: 110 x 80 cm.

LÀs mer och bestÀll

GrÄ snuttefilt med kanin

Kanske den första snuttefilten kan bli en bra present till babyn? Den hÀr söta och mjuka kaninen kommer frÄn Jellycat. Snuttefilten Àr 33 cm stor och passar att ge babyn redan frÄn födseln.

 • CE-mĂ€rkt.
 • Material: Polyester.
 • TvĂ€ttrĂ„d: HandtvĂ€tt.

LÀs mer och bestÀll

Amningskudde

Att ha ett ordentligt stöd nÀr man ammar gör det hela lite lÀttare. Att fÄ en amningskudde i present brukar vara vÀlkommet. Om det Àr första barnet Àr det vÀldigt mycket utgifter ÀndÄ nÀr man fÄr en baby, sÄ en amningskudde kanske inte Àr nÄgot man sjÀlv kostar pÄ sig. Det kan dÀrför bli mycket uppskattat om de istÀllet fÄr den i present.

LÀs mer och bestÀll

Lammskinn

Ett lammskinn att ha i sÀngen, vagnen eller pÄ golvet. Ett lammskinn vÀrmer nÀr det Àr kallt. NÀr det Àr varmt vÀrmer det och absorberar fukt.

 • TvĂ€ttbara i maskin 30°C.

LÀs mer och bestÀll

Nybliven mamma kit

Kanske du ska ge den nyblivna mamman ett helt kit för en nybliven mamma. Med prylar för att underlĂ€tta amningen och vĂ„rda ömma bröst: AmningsinlĂ€gg för att skydda klĂ€der mot dropp, krĂ€m för sĂ„riga bröstvĂ„rtor, fetvadd för att hĂ„lla brösten varma och undvika mjölkstockning. Ett nybliven mamma kit kan ju Ă€ven innehĂ„lla choklad och annat gott för mamman att mumsa pĂ„ nĂ€r hon ammar. Även en amningskudde kan vara bra i nybliven mamma kitet. Hon kommer Ă€ven att Ă€lska att fĂ„ ett mammahalsband.

Bra presenter till den nyblivna mamman

Namnsmycken eller mammahalsband

Mammahalsbanden Àr vÀldigt populÀra bland mammor. Varför inte ge henne ett vackers smycke med barnets namn och födelsedatum ingraverat. En gÄva som hon kommer Àlska att bÀra. Det Àr bÄde vackert och betyder nÄgot speciellt för henne.

LÀs mer och bestÀll

Termosmugg till kaffet

Perfekt present att ge en nybliven mamma. Hon kommer nÀmligen inte fÄ sÄ mÄnga kaffepauser i lugn och ro i fortsÀttningen. Men en termosmugg kommer kaffet att hÄlla sig varmt lÀngre. Termosmuggen gör ocksÄ att hon inte spiller ut allt kaffe pÄ en gÄng nÀr olyckan Àr framme.

LÀs mer och bestÀll

Kaffetermos

En bra present till den nyblivna mamman Àr Àven en tÀtslutande kaffetermos som hon kan ta med ut pÄ barnvagnspromenader. Den hÀr termosen sluter tÀtt och man kan stoppa den i vÀskan om man vill. En praktisk present att ge mamman.

LÀs mer och bestÀll

Smycke i present till nybliven mamma

Vill du ge den nyblivna mamman en riktigt fin present? DÄ tycker jag att du ska köpa ett diamanthalsband i present till henne. Det Àr en fin gÄva som hon kommer ha kvar hela livet och minnas en av de viktigaste hÀndelserna i livet, nÀmligen barnets födelse. Ett smycke i present till en nybliven mamma Àr den perfekta gÄvan!

LÀs mer och bestÀll

Lyxiga presenter till en nybliven mamma

En nybliven mamma har sÀkert inte prioriterat sig sjÀlv och sitt vÀlbefinnande. Hon kÀnner sig kanske inte speciellt snygg för tillfÀllet, sÄ varför inte ge henne nÄgot lyxigt kroppsvÄrdskit i present? Det tror jag att hon verkligen skulle uppskattas.

LÀs mer och bestÀll

Presentkort pÄ klÀder till mamman

MammaklĂ€derna passar inte lĂ€ngre och inte heller de gamla klĂ€derna sitter riktigt bra. Ett presentkort pĂ„ klĂ€der Ă€r en riktigt bra present att ge en nybliven mamma. ÅhlĂ©ns har dessutom mycket annat att vĂ€lja mellan, bĂ„de till den nyblivna mamman och babysaker om hon skulle föredra det.

LÀs mer och bestÀll

Lyxig parfym i present till en nybliven mamma

En fin parfym Àr ocksÄ en bra present till en nybliven mamma.

LÀs mer och bestÀll

Babyfotografering eller digital fotoram

Ge den nyblivna familjen en digital fotoram i present. Det Àr sÄ mycket man behöver köpa ÀndÄ nÀr man fÄr barn. Eller varför inte ge dem en babyfotografering ocksÄ? Det Àr en lyx som de kanske inte sjÀlva hade prioriterat att lÀgga pengar pÄ. VÀldigt roligt att fÄ i present.

LÀs mer och bestÀll

FĂ€rdiglagad mat

Laga mat till förÀldrarna. NÀr man kommer hem frÄn bb Àr det skönt att ha fÀrdiglagad mat. Det kan t.ex. vara en hÀrligt gryta av nÄgot slag. Det Àr lika gott att Àta uppvÀrmt som nylagat.

Blommor

Blommor Àr ju förstÄs en klassiker att ge till nÄgon som precis fÄtt barn. Hos Interflora kan du lÀgga till en liten nalle eller en strut med goda chokladtryfflar. Nallen blir en fin present till babyn och den nyblivna mamman kan behöva lite gott att Àta.

LÀs mer och bestÀll

Prenumeration pÄ tidningen vi förÀldrar

NÀr man fÄtt barn vill man göra allt sÄ bra som möjligt. Men hur tar man bÀst hand om sitt barn? Det Àr mÄnga frÄgor som dyker upp nÀr man fÄtt sitt första barn. Kanske en prenumeration pÄ tidningen Vi förÀldrar Àr en bra present att ge den nyblivna mamman. Det Àr en tidning som tar upp alla möjliga barnrelaterade frÄgor. Allt frÄn test av nappflaskor till appar som passar barnfamiljen.

LÀs mer och bestÀll

SĂ„ngbok

En sÄngbok Àr en fin present att ge en nybliven mamma. Att kunna sjunga för sitt barn och sÄ smÄningom tillsammans med barnet.

Alla klassiker som BÀ, bÀ, vita lamm, Björnen sover, Karusellen och Var bor du lilla rÄtta finns samlade i den hÀr sÄngboken.

Alla sÄnger har bÄde noter och ackord. Till boken finns ocksÄ en Spotifylista med alla lÄtarna och karaokeversioner att sjunga med i.

LÀs mer och bestÀll

SÄngpÄse

En sÄngpÄse Àr en fin present att ge en nybliven mamma. HÀr drar man upp en figur i taget och sjunger barnvisan som den symboliserar. Barn brukar Àlska nÀr man sjunger tillsammans med dem.

LÀs mer och bestÀll

Hand- och fotavtryck

SmÄbarnstiden Àr sÄ kort och rÀtt vad det Àr sÄ Àr de stora. Ett fint minne att ge en nybliven mamma frÄn den hÀr tiden Àr ett fotavtryck eller handavtryck frÄn det barnet Àr nyfött. Barn burkar ocksÄ Àlska sÄna hÀr saker, att mÀta hÀnder och fötter och se hur stor man har blivit Àr mycket intressant.

LÀs mer och bestÀll

MĂ€tsticka

En bra present att ge en nybliven mamma Àr en mÀtsticka att hÀnga pÄ vÀggen. Vissa mÀtstickor gÀller det att vara aktiv redan nÀr baby Àr nyfödd, eftersom man fota och sÀtta in bilder pÄ mÀtstickan redan tidigt.

För barnet Àr jÀttespÀnnande att se hur lÄngt det var nÀr det föddes och hur mycket det har vÀxt.

LÀs mer och bestÀll

Ätbara presenter

Presentkorg

En presentkorg Àr en bra present till en nybliven mamma. Fyll korgen med nÄgot trevligt t.ex.

 • Frukt och godis till mamman.
 • Hembakta kakor och bröd – i början Ă€r det mĂ„nga som vill komma pĂ„ besök för att titta pĂ„ babyn. DĂ„ Ă€r det skönt att slippa fixa kakor att bjuda pĂ„.
 • En flaska champagne för att fira att barnet Ă€ntligen Ă€r fött.
 • HudvĂ„rdsprodukter.

LÀs mer och bestÀll

Godisbox nÀr nÄgot fÄtt barn

Det hĂ€r Ă€r en fin godisbox nĂ€r nĂ„gon har fĂ„tt barn. Det Ă€r en gullig napphĂ„llare med texten “I am gonna change the world” till den nyfödda babyn, det godis till familjen och det Ă€r hyrfilm online frĂ„n SF anytime.

En mysig och god present att ge en nybliven mamma.

LÀs mer och bestÀll

Fina saker till babyn

Kanske vill du Àven köpa nÄgon liten present till babyn, inte bara den nyblivna mamman. HÀr hittar du nÄgra förslag pÄ fina och roliga presenter till bebisen.

Babymugg

Letar du efter en rolig present att ge den nyfödda babyn? DÄ Àr den hÀr take-away-muggen ett kul alternativ.

 • MĂ„tt: ca Ø 9 cm x H 9 cm.
 • Enbart handdisk.
 • Drickmuggen rekommenderas frĂ„n +6 mĂ„n.

LÀs mer och bestÀll

Nappflaska frÄn Armani

Är förĂ€ldrarna gillar mĂ€rkesprodukter Ă€r det extra kul att köpa den hĂ€r nappflaskan och ge babyn. Att babyn har en nappflaska frĂ„n Armani kommer de vara mycket stolta över.

 • Rymmer 250ml
 • Silikonnapp
 • Kan anvĂ€ndas direkt frĂ„n födseln

LÀs mer och bestÀll

Pekboken för lite finare barn

En riktigt rolig pekbok som passar att ge i present nÀr nÄgon precis fÄtt barn Àr pekbok för lite finare barn. HÀr fÄr barnet lÀra sig ord som champagne, skaldjur, sportbil, accessoar och juvel. En pekbok med stil och humor för att lÀra barnen uttala de viktigaste orden.

LÀs mer och bestÀll

Första diamanten om det blir en dotter

Om det Àr en liten flicka sÄ bör hon förstÄs fÄ sitt första diamanthalsband nu. Smycket kommer frÄn D for Diamond. Halsbandet Àr gjort i röd emalj med en Àkta diamant. Det gÄr att reglera lÀngden pÄ kedjan 36-41 cm. Halsbandet levereras med en fin presentask, kort och en kasse. UtmÀrkt present om man letar efter nÄgot speciellt att ge en liten flicka.

LÀs mer och bestÀll

Tallrikset kanin

Ett gulligt barnset med en söt kanin. Det hÀr setet innehÄller 1 djup tallrik, 1 flat tallrik och 1 mugg. Det Àr tillverkat av benporslin och tÄl att köras i bÄde mikro och diskmaskin. SmÄ barn brukar Àlska att fÄ duka bordet med sitt eget porslin. Det hÀr Àr ju mycket roligare Àn de vanliga plasttallrikarna som de brukar fÄ.

LÀs mer och bestÀll

BabyklĂ€der – Presentkort pĂ„ Lindex

BabyklÀder Àr ju förstÄs roligt att fÄ. Men tÀnk pÄ att de kanske fÄr vÀldigt mycket klÀder i de allra minsta storlekarna. Det kanske Àr roligare att fÄ i nÄgon storlek större som babyn kan anvÀnda efter alla de pyttesmÄ klÀderna. Sedan gÀller det förstÄs att ocksÄ hitta klÀder som förÀldrarna tycker om, inte som du sjÀlv tycker om. Ett presentkort ger förÀldrarna möjlighet att vÀlja ut nÄgot sjÀlva.

LÀs mer och bestÀll

Napp med namn

En kul present att ge den nyfödda bebisen Àr en gullig napp med namn graverat pÄ. Att det Àr graverat gör att det inte slits bort, som det hade gjort om namet bara tryckts pÄ nappen.

 • Nappen passar för bebisar direkt frĂ„n födseln.

LÀs mer och bestÀll

Napp med tumme

En rolig present kan ocksÄ vara den hÀr nappen med en tumme pÄ. Nappen kan förstÄs vÀndas uppÄt eller nerÄt för att passa babyns humör.

LÀs mer och bestÀll

Snuttefilt med kanin

Ett paket med snuttefilt och skallra kan passa bra till babyn. Paket innehÄller bÄde snuttefilt och skallra. VÀlj mellan rosa eller grÄ. PÄ snuttefilten kan man brodera ett namn och datum om man vill. En vÀldigt fin present att ge bebisen.

 • Rek. frĂ„n 0Ă„r
 • TvĂ€ttas i maskin pĂ„ 40 grader.

LÀs mer och bestÀll

Gallerfilt i rosa

En mysig gallerfilt som finns i mÄnga fina fÀrger! Perfekt att ha till barnet i vagnen eller i sÀngen. Gallermönstret gör sÄ att filten bÄde ger vÀrme och en bra luftventilation, sÄ den passar att anvÀnda Äret om.

LÀs mer och bestÀll

Babyleksaker

Elefantskallra

En skallra brukar vara en kul grej att leka med. Den hÀr elefanskallran Àr lÀtt att greppa och har utstickande öron, snabel och armar som bebisen kan plocka med.

LÀs mer och bestÀll

Gosedjur elefant

Ska du köpa ett gosedjur i present nÀr ett barn fötts tycker jag att du ska vÀlja ett med lite karaktÀr och personlighet, som den hÀr charmiga elefanten. Elefanten Àr sydd av olika tyger och har en krans pÄ huvudet. Jag tror att det hÀr Àr en present som den nyblivna mamman kommer uppskatta att hennes barn fÄr i present.

LÀs mer och bestÀll

Babyboll

NÀr babyn blir Àldre krÀvs det viss aktivering. DÄ Àr det bra att ha roliga leksaker som den hÀr aktivitetsbollen i glada fÀrger. Bollen Àr försedd med en spegel och mÄnga flÀrpar för bebisen att plocka med.

LÀs mer och bestÀll

Relaterade frÄgor

Vad Àr en bra present frÄn pappa till en nybliven mamma? En bra present frÄn pappa till en nybliven mamma Àr ett smycke, sÄ som guldörhÀngen eller ett diamanthalsband. En snygg handvÀska. Spaupplevelse eller massage kan ocksÄ vara bra present. Andra fina presenter frÄn en pappa till en nybliven mamma Àr ett fotoalbum med bilder frÄn graviditeten och för lossningen.

Vad Àr en push-present? En push-present Àr en gÄva till en nybliven mamma. NÄgra tips pÄ bra push-presenter Àr smycken med gravyr, kaffemaskin och handvÀska. Fler push-presenter kan du hitta hÀr.

Vad behöver en nybliven mamma? En nybliven mamma behöver vÀldigt mÄnga saker, bÄde till sig sjÀlv och babyn. Hon behöver t.ex. amningsbh, amningströjor, amningskudde, babynest, klÀder till babyn, babymonitor, febertermometer, filtar, barnvagn och mycket mer.

Vad Àr en bra present till nyblivna förÀldrar? Bra presenter till nyblivna förÀldrar Àr champagne, blommor, en lÄda godis, hemlagad gryta, hembakat bröd, eller kanske presentkort pÄ nÄgon babybutik.

Vad Àr en bra present till nyfödd bebis? Bra presenter till en nyfödd Àr ett babynest, babybalja, manikyrset, blöjtÄrta, snorsug, febertermometer, baby Swaddle, white noise monitor, ett solskyddsparaply eller bÀrsjal. Fler tips pÄ bra present till nyfödd bebis kan du hitta hÀr.

Vad Àr en bra förlossningspresent? Bra förlossningspresenter att ge mamman Àr nÄgon lite lyxig present. Kanske en fin parfym, en handvÀska, halsduk, en fin pyjamas eller lite spaprodukter.

Vad Àr en bra 30 Ärs present nybliven mamma? Bra 30 Ärs present till en nybliven mamma Àr doftljus, en mysig plÀd att ha i soffan, en bra tidningsprenumeration, lyxiga krÀmer eller ett par bekvÀma tofflor. Fler tips pÄ present till en 30-Ärig kvinna kan du hitta hÀr.

Tips pÄ fortsatt lÀsning