Present Till Nybliven Mamma

Har du en vän som precis fått barn? Fundera först över om det är till mamman du vill ge en present eller om det är till babyn.

Vad är en bra present till en nybliven mamma? Bra presenter att ge en nybliven mamma är skötväska, amningskudde, diamanthalsband, termosmugg, en lyxig parfym eller kroppsvårdsprodukter, prenumeration på Vi föräldrar, en godisbox, hembakt bröd eller färdiga matlådor som är bara att värma.

Presenten som fick mottagaren att g...
Presenten som fick mottagaren att gråta

Här hittar du många bra tips på vad man kan köpa för present till en nybliven mamma. Tips på presenter till nyfödd bebis eller fina presenter till en blivande mamma hittar du här!

Vad är en bra present till en nybliven mamma?

Presenter en nybliven mamma verkligen önskar sig

Barnfotografering

Det här är en present som den nyblivna mamman kommer älska! Att få fina bilder på sitt lilla barn som hon kan hänga på väggen sedan.

Läs mer och beställ

Babysim

Något som hon inte vill missa är att gå på babysim med sitt barn. Det är mysigt och man ser att babyn älskar det. Hon eller han lär sig hålla andan om huvudet hamnar under vattnet. De har dessutom väldigt roligt på babysimmet.

Läs mer och beställ

Praktiska presenter till en nybliven mamma och hennes baby

Amningstopp

En amningstopp, eller flera, brukar vara bra att ha när man fått barn. Med en amningstopp är det lättare att amma lite diskret när man är ute. Bebisen måste ju så klart få äta, men den nyblivna mamman kanske inte känner sig bekväm med att dra upp hela tröjan och visa både bröst och magen för alla som är i närheten. En maningstopp gör det lättare att amma.

Läs mer och beställ

Grå skötväska

En skötväska är bra att få i present om man inte redan köpt en. I skötväskan har man alla viktiga prylar för att byta blöja och sköta om barnet när man är ute. Det är bra om skötväskan har många olika fack, eftersom det gör det lättare att hitta det man behöver. Tänk på att välja en skötväska som matchar vagnen föräldrarna valt till barnet. Tror du mamman föredrar en skötväska som ser diskret ut och som ser ut som en vanlig snygg handväska?

Läs mer och beställ

Babyboxen

Babyboxen är en prenumeration där man varje månad får en LittleUnBox fylld med inspiration, överraskningar och kul produkter som följer barnets utveckling och ålder. Varje månad får man ett nytt spännande paket på posten.

Läs mer och beställ

Bärsjal

En bra present till en nybliven mamma är en bärsjal till den nyfödda. Då kan man bära babyn nära kroppen med alla fördelar det innebär.

Läs mer och beställ

Manikyrset

Ett manikyrset är något som blivande föräldrar ofta inte tänker på. Men babyn kan ha långa naglar redan när den föds, så ett manikyrset kan faktiskt vara bra att ha hemma redan från början.

Läs mer och beställ

Babynest

Det här är en perfekt present att ge en nybliven mamma. Med ett babynest ligger barnet lika ombonat som inne i mammas mage. Kan du sy så är det här en jätterolig present att göra. Välj ett tyg som du tror att den nyblivna mamman gillar. Stoppningen hittar du billigast på IKEA om du köper deras billigaste kuddar och klipper upp så kan du fylla babynestet med det.

För den som inte kan eller hinner sy finns det förstås även färdiga babynest att köpa.

Läs mer och beställ

Vit stickad filt till babyn

En fin och mysig filt att ha i vaggan, spjälsängen, barnvagnen eller bilbarnstolen. En filt är bra att ha oavsett årstid. Den här mysiga filten är stickad av bambu och merinoull, vilket gör att den har en naturligt bra andningsförmåga. Det är ett väldigt mjukt och skonsamt material som passar känslig babyhud.

Läs mer och beställ

Grå snuttefilt med kanin

Kanske den första snuttefilten kan bli en bra present till babyn? Den här söta och mjuka kaninen kommer från Jellycat. Snuttefilten är 33 cm stor och passar att ge babyn redan från födseln.

 • CE-märkt.
 • Material: Polyester.
 • Tvättråd: Handtvätt.

Läs mer och beställ

Amningskudde

Att ha ett ordentligt stöd när man ammar gör det hela lite lättare. Att få en amningskudde i present brukar vara välkommet. Om det är första barnet är det väldigt mycket utgifter ändå när man får en baby, så en amningskudde kanske inte är något man själv kostar på sig. Det kan därför bli mycket uppskattat om de istället får den i present.

Läs mer och beställ

Lammskinn

Ett lammskinn att ha i sängen, vagnen eller på golvet. Ett lammskinn värmer när det är kallt. När det är varmt värmer det och absorberar fukt.

 • Tvättbara i maskin 30°C.

Läs mer och beställ

Nybliven mamma kit

Kanske du ska ge den nyblivna mamman ett helt kit för en nybliven mamma. Med prylar för att underlätta amningen och vårda ömma bröst: Amningsinlägg för att skydda kläder mot dropp, kräm för såriga bröstvårtor, fetvadd för att hålla brösten varma och undvika mjölkstockning. Ett nybliven mamma kit kan ju även innehålla choklad och annat gott för mamman att mumsa på när hon ammar. Även en amningskudde kan vara bra i nybliven mamma kitet. Hon kommer även att älska att få ett mammahalsband.

Bra presenter till den nyblivna mamman

Namnsmycken eller mammahalsband

Mammahalsbanden är väldigt populära bland mammor. Varför inte ge henne ett vackers smycke med barnets namn och födelsedatum ingraverat. En gåva som hon kommer älska att bära. Det är både vackert och betyder något speciellt för henne.

Läs mer och beställ

Termosmugg till kaffet

Perfekt present att ge en nybliven mamma. Hon kommer nämligen inte få så många kaffepauser i lugn och ro i fortsättningen. Men en termosmugg kommer kaffet att hålla sig varmt längre. Termosmuggen gör också att hon inte spiller ut allt kaffe på en gång när olyckan är framme.

Läs mer och beställ

Kaffetermos

En bra present till den nyblivna mamman är även en tätslutande kaffetermos som hon kan ta med ut på barnvagnspromenader. Den här termosen sluter tätt och man kan stoppa den i väskan om man vill. En praktisk present att ge mamman.

Läs mer och beställ

Smycke i present till nybliven mamma

Vill du ge den nyblivna mamman en riktigt fin present? Då tycker jag att du ska köpa ett guldhalsband i present till henne. Det är en fin gåva som hon kommer ha kvar hela livet och minnas en av de viktigaste händelserna i livet, nämligen barnets födelse. Ett smycke i present till en nybliven mamma är den perfekta gåvan!

Läs mer och beställ

Lyxiga presenter till en nybliven mamma

En nybliven mamma har säkert inte prioriterat sig själv och sitt välbefinnande. Hon känner sig kanske inte speciellt snygg för tillfället, så varför inte ge henne något lyxigt hudvårtskit i present? Det tror jag att hon verkligen skulle uppskattas.

Läs mer och beställ

Lyxig parfym i present till en nybliven mamma

En fin parfym är också en bra present till en nybliven mamma.

Läs mer och beställ

Babyfotografering eller digital fotoram

Ge den nyblivna familjen en digital fotoram i present. Det är så mycket man behöver köpa ändå när man får barn. Eller varför inte ge dem en babyfotografering också? Det är en lyx som de kanske inte själva hade prioriterat att lägga pengar på. Väldigt roligt att få i present.

Läs mer och beställ

Färdiglagad mat

Laga mat till föräldrarna. När man kommer hem från bb är det skönt att ha färdiglagad mat. Det kan t.ex. vara en härligt gryta av något slag. Det är lika gott att äta uppvärmt som nylagat.

Blommor

Blommor är ju förstås en klassiker att ge till någon som precis fått barn. Hos Interflora kan du lägga till en liten nalle eller en strut med goda chokladtryfflar. Nallen blir en fin present till babyn och den nyblivna mamman kan behöva lite gott att äta.

Läs mer och beställ

Prenumeration på tidningen vi föräldrar

När man fått barn vill man göra allt så bra som möjligt. Men hur tar man bäst hand om sitt barn? Det är många frågor som dyker upp när man fått sitt första barn. Kanske en prenumeration på tidningen Vi föräldrar är en bra present att ge den nyblivna mamman. Det är en tidning som tar upp alla möjliga barnrelaterade frågor. Allt från test av nappflaskor till appar som passar barnfamiljen.

Läs mer och beställ

Sångbok

En sångbok är en fin present att ge en nybliven mamma. Att kunna sjunga för sitt barn och så småningom tillsammans med barnet.

Alla klassiker som Bä, bä, vita lamm, Björnen sover, Karusellen och Var bor du lilla råtta finns samlade i den här sångboken.

Alla sånger har både noter och ackord. Till boken finns också en Spotifylista med alla låtarna och karaokeversioner att sjunga med i.

Läs mer och beställ

Sångpåse

En sångpåse är en fin present att ge en nybliven mamma. Här drar man upp en figur i taget och sjunger barnvisan som den symboliserar. Barn brukar älska när man sjunger tillsammans med dem.

Läs mer och beställ

Hand- och fotavtryck

Småbarnstiden är så kort och rätt vad det är så är de stora. Ett fint minne att ge en nybliven mamma från den här tiden är ett fotavtryck eller handavtryck från det barnet är nyfött. Barn burkar också älska såna här saker, att mäta händer och fötter och se hur stor man har blivit är mycket intressant.

Läs mer och beställ

Mätsticka

En bra present att ge en nybliven mamma är en mätsticka att hänga på väggen. Vissa mätstickor gäller det att vara aktiv redan när baby är nyfödd, eftersom man fota och sätta in bilder på mätstickan redan tidigt.

För barnet är jättespännande att se hur långt det var när det föddes och hur mycket det har växt.

Läs mer och beställ

Ätbara presenter

Presentkorg

En presentkorg är en bra present till en nybliven mamma. Fyll korgen med något trevligt t.ex.

 • Frukt och godis till mamman.
 • Hembakta kakor och bröd – i början är det många som vill komma på besök för att titta på babyn. Då är det skönt att slippa fixa kakor att bjuda på.
 • En flaska champagne för att fira att barnet äntligen är fött.
 • Hudvårdsprodukter.

Läs mer och beställ

Godisbox när något fått barn

Det här är en fin godisbox när någon har fått barn. Det är en gullig napphållare med texten ”I am gonna change the world” till den nyfödda babyn, det godis till familjen och det är hyrfilm online från SF anytime.

En mysig och god present att ge en nybliven mamma.

Läs mer och beställ

Fina saker till babyn

Kanske vill du även köpa någon liten present till babyn, inte bara den nyblivna mamman. Här hittar du några förslag på fina och roliga presenter till bebisen.

Nappflaska från Armani

Är föräldrarna gillar märkesprodukter är det extra kul att köpa den här nappflaskan och ge babyn. Att babyn har en nappflaska från Armani kommer de vara mycket stolta över.

 • Silikonnapp
 • Kan användas direkt från födseln

Läs mer och beställ

Pekboken för lite finare barn

En riktigt rolig pekbok som passar att ge i present när någon precis fått barn är pekbok för lite finare barn. Här får barnet lära sig ord som champagne, skaldjur, sportbil, accessoar och juvel. En pekbok med stil och humor för att lära barnen uttala de viktigaste orden.

Läs mer och beställ

Första diamanten om det blir en dotter

Om det är en liten flicka så bör hon förstås få sitt första diamanthalsband nu. Smycket kommer från D for Diamond. Halsbandet är gjort i röd emalj med en äkta diamant. Det går att reglera längden på kedjan 36-41 cm. Halsbandet levereras med en fin presentask, kort och en kasse. Utmärkt present om man letar efter något speciellt att ge en liten flicka.

Läs mer och beställ

Tallrikset med djungelboken

Ett gulligt barnset med motiv från djungelboken. Det här setet innehåller 1 djup tallrik, 1 flat tallrik och bestick. Det är tillverkat av porslin och rostfritt stål. Små barn brukar älska att få duka bordet med sitt eget porslin. Det här är ju mycket roligare än de vanliga plasttallrikarna som de brukar få.

Läs mer och beställ

Babykläder – Presentkort på Lindex

Babykläder är ju förstås roligt att få. Men tänk på att de kanske får väldigt mycket kläder i de allra minsta storlekarna. Det kanske är roligare att få i någon storlek större som babyn kan använda efter alla de pyttesmå kläderna. Sedan gäller det förstås att också hitta kläder som föräldrarna tycker om, inte som du själv tycker om. Ett presentkort ger föräldrarna möjlighet att välja ut något själva.

Läs mer och beställ

Napp med namn

En kul present att ge den nyfödda bebisen är en gullig napp med namn graverat på. Att det är graverat gör att det inte slits bort, som det hade gjort om namet bara tryckts på nappen.

 • Nappen passar för bebisar direkt från födseln.

Läs mer och beställ

Napp med tumme

En rolig present kan också vara den här nappen med en tumme på. Nappen kan förstås vändas uppåt eller neråt för att passa babyns humör.

Läs mer och beställ

Snuttefilt med kanin

Ett paket med snuttefilt och skallra kan passa bra till babyn. Paket innehåller både snuttefilt och skallra. Välj mellan rosa eller grå. På snuttefilten kan man brodera ett namn och datum om man vill. En väldigt fin present att ge bebisen.

 • Rek. från 0år
 • Tvättas i maskin på 40 grader.

Läs mer och beställ

Gallerfilt i rosa

En mysig gallerfilt som finns i många fina färger! Perfekt att ha till barnet i vagnen eller i sängen. Gallermönstret gör så att filten både ger värme och en bra luftventilation, så den passar att använda året om.

Läs mer och beställ

Babyleksaker

Elefantskallra

En skallra brukar vara en kul grej att leka med. Den här elefanskallran är lätt att greppa och har utstickande öron, snabel och armar som bebisen kan plocka med.

Läs mer och beställ

Gosedjur elefant

Ska du köpa ett gosedjur i present när ett barn fötts tycker jag att du ska välja ett med lite karaktär och personlighet, som den här charmiga elefanten. Elefanten är sydd av olika tyger och har en krans på huvudet. Jag tror att det här är en present som den nyblivna mamman kommer uppskatta att hennes barn får i present.

Läs mer och beställ

Babyboll

När babyn blir äldre krävs det viss aktivering. Då är det bra att ha roliga leksaker som den här aktivitetsbollen i glada färger. Bollen är försedd med en spegel och många flärpar för bebisen att plocka med.

Läs mer och beställ

Personlig födelsetavla

En personlig födelsetavla med barnets namn, vikt osv är en bra present att ge henne.

Läs mer och beställ

Relaterade frågor

Vad är en bra present från pappa till en nybliven mamma? En bra present från pappa till en nybliven mamma är ett mammahalsband , så som guldörhängen eller ett diamanthalsband. En snygg handväska. Spaupplevelse eller massage kan också vara bra present. Andra fina presenter från en pappa till en nybliven mamma är ett fotoalbum med bilder från graviditeten och för lossningen.

Vad är en push-present? En push-present är en gåva till en nybliven mamma. Några tips på bra push-presenter är smycken med gravyr, kaffemaskin och handväska. Fler push-presenter kan du hitta här.

Vad behöver en nybliven mamma? En nybliven mamma behöver väldigt många saker, både till sig själv och babyn. Hon behöver t.ex. amningsbh, amningströjor, amningskudde, babynest, kläder till babyn, babymonitor, febertermometer, filtar, barnvagn och mycket mer.

Vad är en bra present till nyblivna föräldrar? Bra presenter till nyblivna föräldrar är champagne, blommor, en låda godis, hemlagad gryta, hembakat bröd, eller kanske presentkort på någon babybutik.

Vad är en bra present till nyfödd bebis? Bra presenter till en nyfödd är ett babynest, babybalja, manikyrset, blöjtårta, snorsug, febertermometer, baby Swaddle, white noise monitor, ett solskyddsparaply eller bärsjal. Fler tips på bra present till nyfödd bebis kan du hitta här.

Vad är en bra förlossningspresent? Bra förlossningspresenter att ge mamman är någon lite lyxig present. Kanske en fin parfym, en handväska, halsduk, en fin pyjamas eller lite spaprodukter.

Vad är en bra 30 års present nybliven mamma? Bra 30 års present till en nybliven mamma är doftljus, en mysig pläd att ha i soffan, en bra tidningsprenumeration, lyxiga krämer eller ett par bekväma tofflor. Fler tips på present till en 30-årig kvinna kan du hitta här.

Tips på fortsatt läsning

 • Doppresent Till Pojke

  Doppresent Till Pojke

  Letar du efter en doppresent till en pojke? När det är dags för barndop kan det vara lite klurigt att hitta en riktigt bra doppresent. Visst kan man ge leksaker, sparbössa eller en doptavla av något slag. Men när det är barndop vill man ju gärna hitta något extra fint och personligt som pojken kan […]


 • Originell Doppresent – Många Fantastiska Förslag

  Originell Doppresent – Många Fantastiska Förslag

  Letar du efter en originell doppresent? Dopet är en speciell fest och en gammal tradition som är viktig för många. Enligt den kristna tron är det vid dopet som barnet blir en del av Guds stora familj och står under hans omsorg. Det är också vid dopet som barnet får sitt namn och det är […]


 • Hur mycket pengar ska man handla present för till en baby shower?

  Hur mycket pengar ska man handla present för till en baby shower?

  En babyshower är fest där familj, släktingar och vänner besöker och ger gåvor till blivande föräldrar och deras nyfödda barn. Händelsen går tillbaka till den viktorianska eran, och den enda skillnaden är att under dessa dagar brukade en babyshower äga rum efter förlossningen. Idag brukar en baby shower planeras mellan fyra till sex veckor före […]


Present Till Nybliven Mamma
Rulla till toppen