Present Till 9-Årig Tjej: Roliga och lärorika idéer

Det kan vara lite knepigt att veta vad hon önskar sig. Men jag har tagit reda på vad som är en bra present till en 9-årig tjej. Här kommer jag berätta om de bästa presenterna.

Så, vad önskar sig en 9-årig tjej i present? Några saker som 9-åriga tjejer garanterat vill ha i present är en filt som förvandlar henne till en sjöjungfru, en kramgo kaktus, en mobiltelefon, en gosig enhörning eller en rolig bananlampa. Men fortsätt gärna läsa för fler presenttips.

Vad är en bra present till en 9-årig tjej?

Letar du efter bra kalastips med lekar, tipspromenader, dekorationer och godispåsar har jag samlat massor av kalastips här. Här hittar du garanterat en present till en 9-årig tjej, men jag har också skrivit om presenter till 9-åringar som passar både tjejer och killar. Så besök gärna den sidan också för fler presenttips!

Vad önskar sig en 9-årig tjej i födelsedagspresent?

Du kanske inte tycker att ett år gör så stor skillnad men faktum är att 9-åringen går in i en ny mognad i sitt liv. Visserligen märks inte förändringarna lika väl som i sexårsåldern men visst finns de där. Det där behovet att hellre vara lite för sig själv med sina tankar och känslor är väldigt starkt och då finns det flera presenter som passar för henne.

Årskort junibacken

Alla barn älskar sagor och på Junibacken får de uppleva några av favoritberättelserna om Pippi, Emil, Ronja och många många flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små. Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Tycker hon om spännande böcker, då är Storytel en fantastisk present. Här kan hon lyssna på obegränsat antal böcker. Själv har jag tagit ett familjeabonemang på Storytel. Då kan både jag och min dotter lyssna på obegränsat antal böcker. Hon kan lyssna mellan lektionerna i skolan och när hon får lust. Ett abonemang på talböcker är en fantastisk present att ge sitt barn. Läs mer och beställ

Albert

Barn brukar älska spel. Albert är en app för att spela och leka in kunskaper. Den är framtagen utifrån läroplanen och barn brukar verkligen älska den. Här kan ditt barn träna upp kunskaper i allt från matematik till Geografi. Att kunna leka samtidigt som man lär sig är fantastiskt och de tar verkligen tillvara på barns spelglädje. Läs mer och beställ

Guldvaskning

Barn brukar älska att göra saker tillsammans med vuxna och att vaska guld en spännande upplevelse som ni kan åka på tillsammans. Ni blir upplärda av en instruktör och sedan börjar vaskandet. Allt guld ni hittar får ni dessutom ta med er hem! Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Viaplay

Viaplay är en tjänst för streaming av filmer, tv-serier och sport. Det är en bra present för någon som älskar att titta på tv och film eftersom det erbjuder ett brett utbud av innehåll. Det finns också ett stort utbud av barnprogram och sport, inklusive fotboll, hockey och motorsport. Det är enkel att använda och kan tas med på resor och tittas på via olika enheter såsom smart-tv, mobil, tablet eller dator. Det är en uppskattad present som inte tar någon plats. Läs mer och beställ

Mobilladdare ljusslinga med enhörning

Kanske den finaste mobilladaren med ljusslinga och enhörningar är en bra presentidé. Läs mer och beställ

Zcooly matte app i present till 9-årig tjej

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig.

Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyra får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig.

Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan.

Läs mer och beställ

En ny tid i livet

Den present till en 9-årig tjej som är mest önskad är en egen mobiltelefon. Den behöver inte vara ny eller av senaste modellen. Men en egen mobiltelefon är det hon önskar sig mest av allt. Kanske har du någon liggande som hon kan få? Annars finns det begagnade att köpa till vettigt pris också.

Slott från Amazon.com
Iphone 7
En bra present till en 9-årig tjej är en mobiltelefon
Mobilskal i marmor är väldigt poppis just nu

Mysigt på rummet i present till 9-årig tjej

Vad kan väl vara bättre än att få det lite mysigt på det egna rummet. Vem vill väl inte känna sig som lilla sjöjungfrun? Att krypa upp på sängen med den här fina Sjöjungfrufilten är både mysigt och värmer både ben och fötter. Filten är av mjuk akryl och har ett stickat mönster som ser ut som fiskfjäll. Det finns många fina saker att ge i present till en 9-årig tjej.

En bra present till en 9-årig tjej är en sjöjungfrufilt. De gillar att ha det mysigt på rummet.
En sjöjungfrufilt att ha på rummet eller att mysa med i soffan är en present som 10-åriga tjejer önskar sig väldigt mycket.
Fina hyllor till rummet att ge i present till en 9-årig tjej
Det brukar också vara kul att ha fina saker på väggen i rummet. De här snygga hyllorna kommer bli pricken över iet.
Ge bort en nattlampa i present till 9-åriga tjejer
Även om hon börjar bli ganska stor nu så kan hon bli lite mörkrädd ibland. Då kan den här söta nattlampan komma väl till pass.

Det finns förstås andra saker som också gör det mysigt på det egna rummet och det är inredningsdetaljer som ger den där speciella och personliga känslan. Ett eget litet drivhus på fot med glaskupa är en läcker detalj där den lilla trädgårdsmästaren kan följa hur blomman hon själv planterat eller den du matchat växer och utvecklas.

bra present till en 9-årig tjej - Snöglober är mycket omtyckta bland små tjejer. Enhörningar de är dessutom magiska och att få en nattlampa med en enhörning i en snöglob kommer göra att hon sover tryggt.
Snöglober är mycket omtyckta bland små tjejer. Enhörningar de är dessutom magiska och att få en nattlampa med en enhörning i en snöglob kommer göra att hon sover tryggt.
Rolig inredning att ge en 9-årig tjej i födelsedagspresent -En rolig detalj och passande kvällslampa är den här super mario som drivs med batterier så den kan placeras var som helst i rummet. Det känns tryggt i mörkret.
En rolig detalj och passande kvällslampa är den här super mario som drivs med batterier så den kan placeras var som helst i rummet. Det känns tryggt i mörkret.
Drivhus är en bra present att ge en 9-årig tjej
Drivhus är en present som hon aldrig kan tröttna på och som hela tiden kan fyllas med nya spännande växter. Det är något speciellt med att se plantor växa.
Inredning i present till 9-årig tjej
En saccosäck är ett mysigt ställe att sitta på och softa tillsammans med bästisen. Den kan också användas framför tvn.
En nioårig tjej vill gärna inreda lite personligt. En gullig sak att ha i sitt rum är den här glassen med belysning inuti.
En nioårig tjej vill gärna inreda lite personligt. En gullig sak att ha i sitt rum är den här glassen med belysning inuti.
Inredning i present till 9-årig tjej
Det kanske känns tråkigt att inreda hennes rum eftersom smaken kan växla snabbt i den här åldern. Då är väggdekorationer ett bra alternativ.

Gosedjur i present till en 9-årig tjej

Mjukisdjur kan en 9-åring aldrig få för mycket av och det vet alla som har en sån hemma. Helst ska det vara ett helt hav med vänner som sitter på sängen och i bokhyllan. Att ge ett gosedjur i present till en 9-årig tjej är en bra idé eftersom det knappast kan misslyckas. Det finns massor av söta gosedjur som hon önskar sig. Det svåra är att bara välja ut ett enda.

De här kaninerna är en jättefin present att ge henne på födelsedagen.
De här kaninerna är en jättefin present att ge henne på födelsedagen.
Enhörningar är magiska och den här stora enhörningen kommer garanterat att bli en storfavorit. Gosedjur är bra presenter till en 9-årig tjej.

Bästa presenten till en 9-årig tjej

Letar du efter den bästa presenten att ge en 9-årig tjej i födelsedagspresent? Då är det en enhörning du ska köpa. Det här är den bästa presenten till en 9-årig tjej. Den här presenten kommer hon att älska.

Funderingar om livet

Det är ganska vanligt att 9-åringar funderar på livets stora frågor och en bra idé är att uppmuntra till att skriva dagbok eller bara skriva av sig. En bra present till en 9-årig tjej är även ett eget kryp in där hon får vara för sig själv och fundera över livet.

Gullig anteckningsbok i present till en nioårig flicka
En dagbok är en bra present att ge en 9-årig flicka i present. Här kan hon skriva ner sina tankar om livet.
Fina presenter till 9-årig tjej som gillar att designa saker
attVill du ge tjejen en riktigt fin födelsedagspresent så är den här designboken ett hett tips.
 Ibland behöver 9-åriga tjejer få vara lite för sig själva. Då är det härligt att ha ett eget krypin ute i trädgården där hon får vara själv och läsa eller skriva. Det kan vara skönt att bara ligga och lyssna på musik eller hänga med sina kompisar också. En hängkoja är en <a class=
Ibland behöver 9-åriga tjejer få vara lite för sig själva. Då är det härligt att ha ett eget krypin ute i trädgården där hon får vara själv och läsa eller skriva. Det kan vara skönt att bara ligga och lyssna på musik eller hänga med sina kompisar också. En hängkoja är en rolig present att ge en 9-årig tjej.

Upptäckter inomhus – present till 9-årig tjej

Det finns också många roliga saker du kan köpa i present till en 9-årig flicka som hon kan använda att leka med inomhus. Här är några presentförslag som hon säkert kommer gilla:

Modellbyggen som passar en 9-årig tjej i present
Har ni inte provat att bygga ihop en av Leonardo da Vincis trämodeller så är det dags nu. Den är rolig att bygga och samtidigt så lär man sig saker man inte hade en aning om hur de fungerar. Tänk bara att det här är från en modell som gjordes redan på 1400-talet. Så det är både historia och en egen liten upptäckt när ni lyckas få den att fungera. Inte alls så svårt som man skulle kunna tro.
Pennor är alltid en bra present till barn
En bra present till en 9-årig tjej också lite färgpennor att måla med i målarboken.
Present till en 9-årig tjej som gillar att pyssla
En vävstol är en klassisk träleksak från Micki Det är en present som 9-åriga tjejer brukar gilla. Här kan hon tillverka mattor till Barbies hus, dukar och annat hon kan behöva. De flesta tjejer i den här åldern brukar tycka att det är roligt att pyssla och skapa. Det ingår lite band och garner när du köper den. När det är dags att fylla på kan du hitta billiga garner hos t.ex. Adlibris.
En fin målarbok för kreativa barn är en bra present till en 9-årig tjej
En fin målarbok för kreativa barn är en bra present till en 9-årig tjej

Upptäckter utomhus

Det räcker med att du har något att fästa linan i så förvandlas trädgården till en äventyrsbana med slackers Ninja Line klätterbana. Perfekt till 9-åringens födelsedagskalas där kompisarna kan utmana varandra och den kommer med all säkerhet att nötas på under resten av tiden på året då det är möjligt att leka ute. Den är slitstark och klarar upp till 113 kg så varför inte utmana hela familjen och bygg ut den ännu mer med tillbehör till klätterbanan och se vem som hänger kvar längst.

Ge bort en klätterbana i present till en 9-årig tjej
En bra present som både är rolig och faktiskt tränas både smidighet och styrka. Men sånt behöver du förstås inte berätta, låt henne upptäcka det själv istället.
Bra presenter till en 9-årig flicka
För en 9-årig tjej kommer det här bara vara en rolig leksak som hon får att ha i trädgården. Rosigast är det förstås när hon kommer vinna över kompisarna när de tävlar.

Locka till lek och aktivitet

Även den som har fullt upp med att tänka på livet behöver aktiveras mer roliga lekar både inomhus och utomhus. Lekar att göra tillsammans med kompisar, med familjen och ibland kanske bara själv.

Roliga aktiviteter som man kan ge en flicka i födlesedagspresent
Att ha en egen linbana på tomten är väldigt lyxigt. Passar bra för tjejer som gillar fartvinden.
studsmatta är en present som 9-åriga tjejer vill ha
En studsmatta är både motion och väldigt roligt samtidigt. Här kommer hon leka med kompisarna.
Roliga spel för hela familjen
Mölkky är ett kul spel för hela familjen. Här gäller det att vara den som kommer till exakt 50 poäng först.

Svårt att välja?

Vet du ändå inte vad du ska köpa är pysselsaker ett bra tips. Nioåriga flickor gillar att pyssla. Det finns hur många coola saker som helst.

Lera är en rolig present till en pysselintresserad flicka
Frigolitlera – lera alltid en present som går hem hos vilken 9-åring som helst. Hur coolt som helst när man är 9 år.
Kit för att bygga sin egen ukulele är en väldigt oväntad present att ge en 9-årig tjej på födelsedagen.
Kit för att bygga sin egen ukulele är en väldigt oväntad present att ge en 9-årig tjej på födelsedagen.
Sparbössa med en katt i present till 9-årig tjej
9-åriga tjejer älskar små söta katter och hundar och den här gulliga katten som gömmer sig i en sparbössa med klös är svår att stå emot. Tryck på knappen så hämtar katten myntet du lagt på kanten. Se till bara att du också ger henne lite mynt som hon kan ge sin misse.

Present till en 9-årig tjej som redan har allt

Har den 9-åriga tjejen tillräckligt med leksaker redan? Då skulle jag istället rekommendera att du ger henne aktier i present eller biobiljetter. Det är presenter som alltid går hem.

Ge bort aktier i present till en 9-årig tjej som redan har allt
Aktier är något hon kommer ha kvar länge och det kanske kan leda till ett framtida intresse. Det är ju kul att i alla fall följa sin aktie på börsen. Att se hur beloppet växer med åren är ju jättespännande!

Biobiljetter är en fin present till en 9-årig flicka.
Presentkort på bio brukar alltid gå hem. Här är två stycken biobiljetter och så ingår det en biomeny också. DVS popcorn och läsk. Det är sådant som nioåriga flickor inte kan vara utan på bio. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.
Ett besök på junibacken

Fler leksaker och fina presenter till en 9 årig tjej

Här kommer lite fler tips på roliga leksaker och presenter som passar att ge en 9 årig tjej.

Gör eget läppbalsam kit

En fin present att ge en 9 årig tjej när hon fyller är är ett experimentkit där hon får göra sitt eget läppbalsam. Det är såna här saker som en 9 årig tjej verkligen tycker om.

Läs mer och beställ

present till 9-årig tjej

Lego dots

En rolig present att ge en 9 årig tjej är ett lego dots paket. Det här setet innehåller ett kalaspaket, man kan dekorera sina cupkakes och leka födelsedag varje dag. En kul presen som en nioårig tjej kommer bli glad att få. Läs mer och beställ

present till 9-årig tjej

Lego pariserhjul i present till 9-årig tjej

Det finns förstås många roliga Lego byggen att ge en 9-årig tjej, men det här ser extra roligt ut. Det är kul med såna här legosaker där man först kan bygga ett klurigt bygge och sedan ha jätteroligt med att leka med det. Ett pariserhjul och tivoli är perfekta lesaker som passar en 9 årig tjej. Läs mer och beställ

present till 9-årig tjej

Pussel i present till 9-årig tjej

Ett pussel med trehundra bitar är lagom svårt för en nioåring. Ett motiv med massor av djur tror jag är en kul present till en 9 årig tjej. Läs mer och beställ

present till 9-årig tjej

Lego Super Mario

En present som de flesta nioåringar gillar är Super Mario saker från Lego. Man behöver börja med ett startpaket, sedan kan man köpa till expansionspaket. Super Mario är bra present till en 9 årig tjej. Läs mer och beställ

present till 9-årig tjej

Gravitrax i present till 9-årig tjej

En fin present till en 9 årig tjej är gravitrax. Här bygger man en bana och låter sedan kulan rulla. Det är rolig aktivitet som hela familjen kan göra tillsammans. Läs mer och beställ

present till 9-årig tjej

My Little Pony Mini World

En 9 årig tjej brukar gilla små mini världar med figurer och tillbehör. Den här världen för My Little Pony i ministorlek är en smart väska, som man kan packa ner allt i och ta med sig på resan, ut eller hem till en kompis. Läs mer och beställ

present till 9-årig tjej

Plus Plus

Kul leksaker till en 9 årig tjej är plus plus. Det här är ett kit där man lägger dem efter nummer och kan pussla ihop en vacker regnbåge. Läs mer och beställ

present till 9-årig tjej

Leksakshund i present till 9 årig tjej

Letar du efter en unik present att ge en 9 årig tjej? Med den här presenten kommer du vinna hennes hjärta. Vilken valp hon får vet man inte innan. Men när man kommer hem överlämnar mig gåvan och valpen tar sig själv ut ur lådan. Det är en jätterolig leksak att ge en 9 årig tjej. Läs mer och beställ

present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej
present till 9-årig tjej

Tips på fortsatt läsning

 • Present Till 9-Årig Tjej: Roliga och lärorika idéer

  Present Till 9-Årig Tjej: Roliga och lärorika idéer

  Det kan vara lite knepigt att veta vad hon önskar sig. Men jag har tagit reda på vad som är en bra present till en 9-årig tjej. Här kommer jag berätta om de bästa presenterna. Så, vad önskar sig en 9-årig tjej i present? Några saker som 9-åriga tjejer garanterat vill ha i present är […]

  Läs mer..


 • Present Guide 9 åring: Roliga och kärleksfulla idéer

  Present Guide 9 åring: Roliga och kärleksfulla idéer

  Det kanske kan verka lite klurigt att hitta riktigt bra present till en 9-åring? Men du ska få lite idéer så kanske du hittar något som du tycker verkar bra. Här hittar du både böcker, inredning, kläder och leksaker till ett barn 9 år. Så, vad är en bra present till en 9-åring? De flesta […]

  Läs mer..


 • Present till 9-årig kille

  Present till 9-årig kille

  Letar du efter en bra present till en 9-årig kille? På den här sidan ska jag berätta om mina bästa presenttips. Vad är en bra present till en 9-årig kille? Bra presenter till en 9-åring är en stressboll, bajskorvfiske, boken Glaspärleresan, en bok om att vika flygplan, radiostyrd bil, stjärnprojektor, lego, tatueringspennor, splashande groda, magnet, […]

  Läs mer..


Present Till 9-Årig Tjej: Roliga och lärorika idéer
Rulla till toppen