Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Att fylla år vid alla hjärtans dag är trevligt eftersom födelsedagskalaset också kan göras med alla hjärtans dag tema. Här hittar du bra tips för att kalaset ska bli riktigt lyckat.

Hur ordnar man då ett alla hjärtans dag kalas? Ett alla hjärtans dag kalas ska förstås ha rosa, rött och hjärtan som inbjudningskort. Du kan göra fina dekorationer av tyll och papper. Det är lätt att baka en egen tårtbotten som du skär ut till ett hjärta. Bra lekar på ett alla hjärtans dag kalas är gissa antalet hjärtan, dans med godis och leta hjärtan.

Hur ordnar man ett alla hjärtans dag kalas?

Förutom den här sidan, med idéer om hur du kan fira ett barnkalas med alla hjärtans dag tema har jag också skrivit en artikel om hur man kan fira alla hjärtans dag med barn. Men fortsätt gärna läs så ska jag berätta mer om hur man ordnar ett alla hjärtans dag barnkalas!

Varför inte ha ett alla hjärtans dag tema på barnkalaset?

Inbjudan till kalaset

Inbjudningarna kan skrivas på alla hjärtans dag kort eller så gör du egna kort av rosa eller rött papper som du klipper ut som stora hjärtan. Inbjudningen kan gärna levereras tillsammans med hjärtformade chokladaskar eller godishjärtan (i folie) som du limmar fast på kortet. Gör du egna inbjudningskort kan det vara snyggt att göra hål längst kanten på kortet och trä i ett sidenband i matchande färg. Avsluta det hela med en rosett.

Klädsel

Lämplig klädsel på ett alla hjärtans dag kalas är rosa eller röda kläder. Eller kläder med hjärtan på.

Dekorationer på ett alla hjärtans dag kalas

Häng upp rosa eller röda girlanger gjorda av kräppapper eller sidenband. Klipp ut matchande hjärtan av papper och häng upp. Utanför dörren strör du glitter eller paljetter.

Du kan också göra fina dekorationer av tyll. Bordet dekoreras med en duk i rött eller rosa där du strör glitter och hjärtpaljetter. Stolarna kan dekoreras med rosetter av tyll.

Du kan lätt göra fina placeringskort av färgat papper som du viker på mitten. Klipp ut hjärtan i en avvikande färg och skriv barnets namn.

Ballonger är en självklarhet på ett alla hjärtans dag kalas. Ofta går det att hitta hjärtballonger runt alla hjärtans dag. Kan du inte hitta det så välj ballonger i rött och rosa.

Vad bjuder man på på kalaset

Hjärtformad tårta – om du bakar en egen tårtbotten skär du ut den som ett hjärta och lägger den första tårtbotten som mall när du skär ut den andra tårtbotten eller så gör du en pappersmall som du skär efter. Dekorera tårtan med rosa marsipan, choklad, jordgybbar, bär, frukt, godishjärtan, silverkulor eller strössel.

Vill du bjuda på något mer matigt kan du göra hjärtformad pizza. Barn brukar också tycka om att få hjärtformade pannkakor eller plättar. Det kan du få genom att använda pepparkaksformar i stekpannan.

Du kan även göra hjärtformade smörgåsar med hjälp av en pepparkaksform. Bred på jordgubbsmarmelad.

Jordgubbs- eller hallonglass med rosa strössel.

Lekar på ett alla hjärtans dag kalas

Laga ett trasigt hjärta

Den här leken behöver du förbereda innan genom att klippa ut stora hjärtan av papper eller kartong. Klipp isär hjärtana i ett visst antal bitar. På varje hjärtbit skriver du en ledtråd till vart nästa pusselbit finns gömd.

Dela in barnen i lag med 2-3 barn i varje lag. Vinner gör det lag som först lyckas få och pussla ihop alla delar av sitt hjärta.

Kasta prick

Klipp ut hjärtan av olika storlek och häng upp dem på ett snöre. Låt barnen kasta prick på hjärtana med en mjuk boll. Varje hjärta ger olika poäng och det barn som får flest poäng vinner.

Amor

Rita upp ett stort hjärta på ett papper och rita sedan hjärtan inuti det stora hjärtat. Låt hjärtana bli mindre och mindre, som på en piltavla. Det minsta hjärtat i mitten ger flest poäng och övriga ger färre och färre poäng ju längre från mitten de är. Låt barnen få skjuta prick med en leksakspilbåge med en sugkopp i änden. Vinner gör det barn som får flest poäng.

Stafett

Här behövs hjärtkuddar eller tyghjärtan som du fyllt med vadd. Barnen ska hålla fast hjärtat mellan benen, hoppa till andra änden av rummet och runda en kon. Sedan ska de ta sig tillbaka till sitt lag igen och nästa barn på tur gör om samma sak. Vinner gör det lag som först kommer i mål.

En annan rolig stafett får man om man klipper ut hjärtan i papper, lika många som antalet barn. Skriv sedan på två av hjärtana hur barnen ska ta sig tillbaka. Det kan t.ex. vara krypa, kullerbyttor, hoppa, snurra eller på huk. Dela in barnen i två lag och de får springa fram till hjärthögen, ta varsitt hjärta och sedan ta sig tillbaka till sitt lag på det sätt som står på kortet. När det första barnet kommit tillbaka är det nästa barns tur att springa fram till hjärthögen och dra ett hjärta. Vinner gör det lag som först kommer i mål.

Presentinslagning

Dela in barnen två och två. Nu ska barnen slå in en present tillsammans. Det enda problemet är att de bra får använda en hand var och att de ska slå in paketet tillsammans. Det par som först slagit in sin alla hjärtans dag present vinner.

Gissa antal hjärtan

Fyll en glasburk med geléhjärtan och låt barnen gissa hur många hjärtan det är i burken. Den som gissar närmast vinner burken.

Leta hjärtan

Klipp ut massa röda hjärtan i papper som du gömmer i rummet. Låt barnen få leta efter dem. Vinner gör det barn eller det lag som hittar flest hjärtan.

Dans med godis

Klipp ut stora hjärtan i olika färger som du lägger på golvet och tejpar fast. Klipp ut små hjärtan i samma färger. Låt barnen dansa runt på golvet till musik. När musiken tystnar ska de ställa sig på varsitt hjärta. Sedan drar du ett hjärta ur en skål. Den som står på hjärtat av rätt färg vinner en liten godisbit. Fortsätt tills alla har vunnit.

Kyssen

Rita en bild av ett ansikte på en bit kartong och sätt upp den på väggen. Måla alla barns läppar med läppstift. Bind för ögonen på ett barn i taget och låt dem pussa bilden. Det barn som träffar närmast munnen vinner ett pris.

Saker jag älskar

Klipp ut hjärtan av papper och dela ut ett till varje barn. Låt dem skriva ner sin favoritfilm, favoritbok, älsklingsfärg, favoritmaträtt och sitt namn. De ska inte titta på varandra här. Samla in alla lapparna och lägg dem i en skål. Ta upp en lapp i taget och läs upp allt förutom namnet och låt barnen få gissa vem det är.

Aktiviteter på ett alla hjärtans dag kalas

Skriv rim – låt barnen skriva en mening som slutar på ordet hjärta. Sedan viker de ner pappret och skickar det vidare till nästa barn. Nästa barn skriver, utan att vika upp pappret, en mening som slutar på ett ord som rimmar på hjärta. Läs sedan upp alla rim högt. Detta kan bli väldigt roligt!

Göra alla hjärtans dag kort – Ställ fram färgade papper, spets, sidenband, glitter, klister, paljetter mm och låt barnen få tillverka varsitt alla hjärtans dag kort till föräldrar eller en kompis.

Relaterade frågor

Vad ska man ge ett barn i alla hjärtans dag present? Bra alla hjärtans dag presenter till barn är små nallar, godis, biobiljetter eller kanske en prenumeration på en tidning du vet att barnet gillar. Fler tips på Alla hjärtans dag presenter till barn kan du hitta här.

Vad ska man ha för tema på barnkalaset? Att ha ett tema på barnkalaset brukar vara populärt. Varför inte ett sjörövarkalas, pippikalas eller ett vinterkalas? Fler idéer om roliga teman på barnkalas hittar du här.

Vad kan man leka på barnkalas? Bra lekar är tipspromenad, stafett, chokladpuddingleken, sätta knorren på grisen och dansstopp. Fler tips på bra kalaslekar hittar du här.

Vad önskar sig barn i present? Bra presenter är gosedjur, pysselböcker, prenumeration på en tidning eller lego. Men beror förstås på hur gammalt barnet är. Fler tips om bra presenter till barn hittar du här.

Relaterade inlägg

Alla hjärtans dag kalas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen