Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

DIY Såpbubblor: Enkla recept för en dag fylld med glädje

Letar du efter ett bra såpbubblor recept? Då har jag två att välja mellan. Ett med ingredienser du redan har hemma och ett recept som kräver glycerol från apoteket. Inte jättedyrt (60 kr för 3dl när jag kollade). Så här gör du dina egna såpbubblor.

Två enkla recept för att göra egna såpbubblor. Såpbubblor är en rolig present att ge barnen en helt vanlig vardag. Såpbubblor är också den perfekta födelsedagspresenten om du har en väldigt begränsad budget. Såpbubblor är jätteroligt, speciellt när man lyckas göra riktigt stora bubblor.

Glycerol är en färg och luktlös, vätska som finns på apoteket och kostar omkring 60 kr. Flaskan är ett bra köp som tillsammans med lite diskmedel, vatten och en gnutta socker kommer att locka fram mycket lek. Du kan också prova att blanda i ljus sirap. Prova dig fram!


Bra såpbubblor recept

Recept på vanliga såpbubblor

2 dl diskmedel
3 – 4 dl vatten
1 tsk florsocker eller strösocker

Blanda ihop ingredienserna för såpbubblorna. Men se till att inte vispa dem så hårt eftersom såpbullborna då börjar löddra.

Recept på stora och vackra såpbubblor

Vill du ha såpbullbor som kan bli lite större? Det här receptet på såpbubblor ger bubblor som är stora, vackra och hållbara. Använder du en mindre mängd vatten får du bubblor som är lite segare.

1 dl diskmedel
½ – 1 dl glycerol
2 – 10 dl vatten
Ev. 2 tsk florsocker eller strösocker

Glycerol kan du hitta på apoteket. Blanda ihop ingredienserna till såpbubblorna lite försiktigt så att blandningen inte börjar löddra.

När såpbubbelblandningen är klar är det bara att släppa loss. Helst utomhus.

Såpbubblor är en väldigt rolig present till barn. Att blåsa såpbullor är en kul aktivitet för hela familjen. Även vintertid då bubblorna fryser till is. Till de yngsta barnen passar det lika bra med vanliga såpbubblor, men de lite äldre barnen kommer tycka bättre om de stora såpbubblorna.

Tips

Klicka i någon droppe karamellfärg för lite roligare såpblandning. Men såpbubblorna kommer se lika dana ut, oavsett karamellfärg eller ej.

Doppa en flugsmälla i bubbellösningen och blås. Massor med små bubblor som kommer fram på andra sidan. Bubblorna fastnar i varandra och skapar ett vackert konstverk. Ett riktigt bubbelregn.   

Du behöver

  • Ståltråd för att göra egna öglor
  • Plastburkar för blandningen (häll eventuellt över blandningen i tomma glasburkar, men plast är att rekommendera)
  • Badbalja – om du vill blanda till riktigt mycket såpbubblor för t.ex. ett barnkalas.

Relaterade inlägg

DIY Såpbubblor: Enkla recept för en dag fylld med glädje
Rulla till toppen