Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Vinterkalas – Skapa magiskt vinterkul för barnen

Barn brukar uppskatta att ha ett tema på sina kalas. Ett vinterkalas eller ett julkalas är spännande alternativ. Att välja ett tema ger alltid en extra dimension till kalaset, och ett vinterkalas är inget undantag. Här är några kreativa tips för att göra ditt vinterkalas minnesvärt för barnen.

Hur ordnar man ett vinterkalas? Du kan t.ex. göra egna inbjudningskort formade som snöflingor. Man klär sig i mössa, halsduk och raggsockar. Dekorera med vit duk, vita ballonger, vita servetter och snöflingor av papper. Bra saker att bjuda på är cupcakes med vit frosting. Bra lekar på ett vinterkalas är att göra snögubbar och pulkarace.

Vinterkalas är ett kul tema på barnkalaset!

Det kan faktiskt göras både på vintern och sommaren. Att göra det på sommaren gör kanske det hela ännu roligare. Här hittar du många bra tips på aktiviteter, kläder och inbjudningar till barnets vinterkalas!

Inbjudan

Sätt tonen redan från början med fantasifulla inbjudningar. Varför inte skapa egna inbjudningskort formade som gnistrande snöflingor eller glädjefulla snögubbar? Pryd dem med glitter, bomull eller kokosflingor för en extra vinterkänsla.

Inbjudan till ett vinterkalas kan t.ex. vara en utklippt snöflinga eller ett inbjudningskort med en snögubbe. Klistra gärna fast en snöflinga, glitter, bomull eller kokosflingor som snö på inbjudningskortet.

Kan du hitta ett litet mjukisdjur i form av en pingvin eller isbjörn fästa inbjudan runt halsen på djuret. Du kan även klippa ut ett djur i papper och klistra fast på kortet?

Inled inbjudan så här

Kom och följ med på en resa till nordpolen (om du hade isbjörnar)  eller sydpolen (om du hade pingviner).

Klädsel

Oavsett om kalaset äger rum mitt i vintern eller under sommarens värme, uppmuntra gästerna att klä sig i stämningsfulla vinterkläder, som mössor, halsdukar och raggsockor.

Hålls kalaset på vintern och ska vara utomhus måste du skriva det i inbjudan, så att gästerna kommer rätt klädda. Men det går förstås också att hålla ett vinterkalas på sommaren. Då klär sig gästerna i halsduk, mössa och raggsockor.

Dekorationer

Inomhuskalas kan bli som en vinterdröm med hjälp av vita ballonger, vita pappersdukar, kräppapper och handgjorda papperssnöflingor. För utomhuskalas, skapa en vinterwonderland med en majestätisk snögubbe och islyktor. Lägg även till ett förtrollande snöbord dekorerat med grankvistar och kottar där du serverar te, kaffe eller varm choklad. För extra stämning, frys vatten till is och använd det som bordsdekoration.

Hålls kalaset inomhus dekorerar du med vita ballonger, vita pappersdukar, kräppapper och snöflingor av papper som du klipper ut. Du kan även tillverka isvakar av papper och sätta upp varningsskyltar som varnar för svag is.

Är det vinter och kalaset hålls utomhus kan det vara trevligt att göra en stor snögubbe i trädgården och låta den hålla i en välkommen till Majas kalas skylt. Dekorera också med snö och islyktor. Islyktorna gör du genom att frysa vatten i hinkar där du bara låter vattnet frysa delvis, sedan tömmer du hinken. Då får du en islykta som har ett tomrum i mitten där du kan ställa ett värmeljus för att få mysig belysning på vinterkalaset.

Gör ett bord av snö – dekorera bordet med grankvistar, kottar mm. Här kan du sedan ställa termosar, med te, kaffe eller varm choklad. Vill du ha bordet riktigt hållbart kan du hälla vatten över så det fryser till is. Bygger du bänkar är det bra om man kan täcka dem med sittunderlag, så besökarna inte blir allt för blöta i baken.

Mat och dryck

Ett vinterkalas kräver särskilda delikatesser. Servera cupcakes med len vit frosting och eventuellt snöflingeströssel. För utomhuskalas är varm korv med bröd och krämig varm choklad med vispgrädde eller minimarshmallows ett måste. Om kalaset hålls under sommaren kan vaniljglass bli ett uppskattat alternativ.

På ett vinterkalas kan man bjuda på cupcakes med vit frosting. Om du hittar kan du använda snöflingeströssel på cupcakesen, annars fungerar det lika bra med kokos.

Är man utomhus kan det vara bra att servera något varmt som t.ex. varm korv med bröd. Varm choklad med vispgrädde eller minimarshmallows brukar bli populärt.

Hålls vinterkalaset på sommaren kan vaniljglass bli ett uppskattat inslag.

Godispåsar

För att skapa vinterstämning i godispåsarna, dekorera dem med snöflingor eller glada snögubbar. Fyll påsen med vintergodis som marshmallows, polkagrisar, sockerbitar, vit choklad och annat vitt godis.

Snögubbtävling: Detta är en fantastisk aktivitet där barnen får chansen att visa upp sin kreativitet och skaparlust. Låt dem tävla om vem som kan bygga den roligaste, största eller mest fantasifulla snögubben. De kan använda allt från traditionella snöbollar till grenar, tygbitar och till och med morötter för att skapa sina unika snögubbar. Efteråt kan en jury bedöma och dela ut priser till de mest imponerande skapelserna.

Snöbollsstafett: Denna stafett är både rolig och utmanande. Dela upp barnen i lag och ge varje lag ett sugrör och en burk fylld med bomullstussar. Målet är att flytta bomullstussarna från en burk till en annan, endast med hjälp av sugröret. Detta kräver skicklighet och samarbete, och det lag som först lyckas överföra alla sina bomullstussar vinner.

Istappsjakt: Skapa en spännande skattjakt genom att gömma garnbitar av olika längder runt området. Barnen måste samla dessa garnbitar och sedan försöka knyta ihop dem för att bilda så långa istappar som möjligt. Detta är en underhållande aktivitet som främjar lagarbete och problemlösning.

Skapa snöänglar: Låt barnen lägga sig ner i snön och skapa sina egna snöänglar genom att röra sina armar och ben upp och ner. När snöänglarna är klara kan de dekoreras med karamellfärgsspray och fågelfrön för att göra dem ännu mer färgglada och fantasifulla. Det är en aktivitet som inte bara är kul utan också främjar barnens konstnärliga sida.

Prickkastning med snöbollar: Rita en stor måltavla i snön med olika poängvärden och placera den på lämpligt avstånd. Ge barnen snöbollar och låt dem kasta dem mot måltavlan. De kan träffa olika poängcirklar och försöka samla så många poäng som möjligt. Detta är en tävlingsinriktad aktivitet som utvecklar precision och koordination.

Bygga snögubbar inomhus: Om vädret inte tillåter utomhuslek kan barnen fortfarande ha kul inomhus genom att bygga snögubbar med marshmallows. Ge dem olika storlekar på marshmallows och tillbehör som chokladbitar och strössel för att skapa sina snögubbar. Det är en söt och god aktivitet som också kan inkludera ätbara belöningar.

Kreativa aktiviteter: Låt barnen utforska sin kreativa sida genom att bygga sina egna tittskåp med skokartonger och olika material som glitter, bomull, små leksaker och silkespapper. De kan skapa sina egna fantasivärldar och dela med sig av sina konstverk med varandra.

Skridskodisco: Om du har tillgång till en skridskobana, överväg att hålla kalaset där och anordna en rolig skridskodisco. Spela musik och låt barnen åka runt och dansa på isen. Detta är en rolig och energisk aktivitet som barnen kommer att älska.

Isskulpturer: Förvandla vatten färgat med karamellfärg till isformar och låt barnen använda dem för att dekorera sina snögubbar eller skapa vackra isskulpturer. Detta ger en touch av konstnärlighet till kalaset och låter barnen vara kreativa med naturens eget material, isen.

Relaterade frågor

Vad är bra lekar på ett barnkalas? Bra lekar på ett barnkalas är chokladpuddingleken, sätta knorren på grisen, äppelmasken och tipspromenader. Fler tips på bra lekar till ett barnkalas kan du hitta här.

Vad gör man på ett prinsesskalas? Förutom att man kommer kungligt klädd så finns det många bra lekar att ha på ett prinsesskalas. Några förslag är prinsessan på ärten, tipspromenad med frågor om kända prinsessor, askungen eller kyssa grodan. Fler tips för prinsesskalaset får du här.

Vad ska man ha för tema på barnkalaset? Teman som barn gärna har på sina födelsedagskalas är prinsesskalas, pyjamasparty, Pippikalas, sjörövarkalas, Muminkalas eller spökkalas. Fler tips på teman för barnkalaset kan du hitta här.

Vad ska man ge födelsedagsbarnet i present på barnkalaset? Bra presenter att ge bort vid ett barnkalas är små spel, pysselböcker, skämtartiklar, förstoringsglas, stora magneter, dinosaurier, slime eller biobiljetter. Fler tips på bra presenter på barnkalas finns här.

Tips på fortsatt läsning


Vinterkalas – Skapa magiskt vinterkul för barnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen