Julklapp Till Chef

Ska man köpa julklapp till chefen? Vad kan man i så fall ge chefen i julklapp? Vad säger etikettsreglerna om julklapp till chef?

Egentligen säger ju etiketten att man inte ska ge sin chef någon julklapp. Men kanske vill du ändå ge chefen en liten gåva. Jag tycker väldigt bra om en av mina chefer, så honom ger jag en julklapp eller små presenter ibland. Blir det dyra saker så blir det lite fel.

Bästa hotellet för att få gratis...
Bästa hotellet för att få gratis lojalitetsprogram belöningskvällar i Dubai
Vad är bra julklappar till chefen?

Men jag ska berätta vad jag har gett honom, kanske kan du hitta något liknande eller få inspiration för vad du kan ge din chef? 

Vad har jag gett till chefen i julklapp?

Jag tycker om att ha smycken på mig. Men när man sitter vid skrivbordet så blir armband jobbiga ganska snart. På jobbet hade jag en skål på bänken bakom mig. Där la jag mina armband. Just den här dagen var armbanden gjorda av stora, svarta plastpärlor. Jag hade flera sådana armband som jag la i skålen. När min chef såg skålen med något svart i försökte han nappa åt sig det han trodde var lakrits. Inte nog med att han försökte ta lakrits en gång, utan han gjorde samma grej flera gånger. Att han älskade lakrits var u uppenbart. Så jag köpte en fin gammaldags godisburk i glas, fyllde den med lakrits och satte på en etikett ”istället för pärlor”. Den fick chefen i julklapp. Sedan dess har jag gett honom några påsar lakrits ibland. 

En annan jul fick han en necessär som jag sytt själv och fyllt med några påsar lakrits. 

Han har fått en mössa som jag stickat själv i reflexgarn, så han ska synas när han är ute och går i mörkret. 

Ska du köpa julklapp till chefen?

Tänk på att det kanske inte ska vara så dyra julklappar, annars blir det lite konstigt. Att köpa julklapp till chefen är absolut inte tvång på något sätt. Det tycker jag är något man bara gör om man är extra nöjd med honom eller henne. Vill du köpa julklapp till chefen kan en flaska vin, en chokladask, en blomma, doftljus eller en mössa vara bra saker att köpa. Om du inte som jag kan hitta chefens stora svaghet. Kanske är din chef också tokig i lakrits?

Tips på fortsatt läsning

 • 10 gåvor för att visa uppskattning för din professor

  10 gåvor för att visa uppskattning för din professor

  Lärare är några av de mest minnesvärda människorna i en persons liv. De kan ge dig lektioner i livet som du kan använda även utanför klassrummet. Under dina utbildningsår kan du träffa en fantastisk professor som motiverar dig att lyckas. Och vad är ett bättre sätt att visa sin uppskattning på än att ge en […]

  Läs mer..


 • Present Till Förskolepersonal

  Present Till Förskolepersonal

  Letar du efter en bra present till förskolepersonal på barnens förskola? Här har jag samlat många bra tips på presenter och julklappar till förskolepersonalen. Några snabba tips om du har bråttom är: godis och en blomma…men har du gått om tid kanske du vill ge dem en per personlig present. Det har jag många tips […]

  Läs mer..


 • Presenter till en designer och konstnär

  Presenter till en designer och konstnär

  Har du en vän som tycker om att designa saker? Oavsett om hon eller han arbetar som designer eller bara ägnar sig åt design på fritiden finns det många användbara presenter. Så vad är en bra present till en designer? Bra presenter till en designer är förstås material som hon eller han kan tänkas behöva […]

  Läs mer..


Julklapp Till Chef
Rulla till toppen