Julklapp Till Chef

Ska man köpa julklapp till chefen? Vad kan man i sÄ fall ge chefen i julklapp? Vad sÀger etikettsreglerna om julklapp till chef?

Egentligen sÀger ju etiketten att man inte ska ge sin chef nÄgon julklapp. Men kanske vill du ÀndÄ ge chefen en liten gÄva. Jag tycker vÀldigt bra om en av mina chefer, sÄ honom ger jag en julklapp eller smÄ presenter ibland. Blir det dyra saker sÄ blir det lite fel.

Vad Àr bra julklappar till chefen?

Men jag ska berÀtta vad jag har gett honom, kanske kan du hitta nÄgot liknande eller fÄ inspiration för vad du kan ge din chef? 

Vad har jag gett till chefen i julklapp?

Jag tycker om att ha smycken pĂ„ mig. Men nĂ€r man sitter vid skrivbordet sĂ„ blir armband jobbiga ganska snart. PĂ„ jobbet hade jag en skĂ„l pĂ„ bĂ€nken bakom mig. DĂ€r la jag mina armband. Just den hĂ€r dagen var armbanden gjorda av stora, svarta plastpĂ€rlor. Jag hade flera sĂ„dana armband som jag la i skĂ„len. NĂ€r min chef sĂ„g skĂ„len med nĂ„got svart i försökte han nappa Ă„t sig det han trodde var lakrits. Inte nog med att han försökte ta lakrits en gĂ„ng, utan han gjorde samma grej flera gĂ„nger. Att han Ă€lskade lakrits var u uppenbart. SĂ„ jag köpte en fin gammaldags godisburk i glas, fyllde den med lakrits och satte pĂ„ en etikett “istĂ€llet för pĂ€rlor”. Den fick chefen i julklapp. Sedan dess har jag gett honom nĂ„gra pĂ„sar lakrits ibland. 

En annan jul fick han en necessÀr som jag sytt sjÀlv och fyllt med nÄgra pÄsar lakrits. 

Han har fÄtt en mössa som jag stickat sjÀlv i reflexgarn, sÄ han ska synas nÀr han Àr ute och gÄr i mörkret. 

Ska du köpa julklapp till chefen?

TÀnk pÄ att det kanske inte ska vara sÄ dyra julklappar, annars blir det lite konstigt. Att köpa julklapp till chefen Àr absolut inte tvÄng pÄ nÄgot sÀtt. Det tycker jag Àr nÄgot man bara gör om man Àr extra nöjd med honom eller henne. Vill du köpa julklapp till chefen kan en flaska vin, en chokladask, en blomma, doftljus eller en mössa vara bra saker att köpa. Om du inte som jag kan hitta chefens stora svaghet. Kanske Àr din chef ocksÄ tokig i lakrits?

Tips pÄ fortsatt lÀsning: