Present till vuxna som ligger pÄ sjukhus

Vad Àr bra presenter till vuxna som ligger pÄ sjukhus?

Vad kan man ge i present till en vuxen som ligger pÄ sjukhus?

Ingen vill vÀl hamna pÄ sjukhus pÄ grund av olyckliga omstÀndigheter men det Àr inte alltid vi kan styra över situationen. Oavsett om det Àr pÄ grund av olycka eller sjukdom som man hamnat dÀr kan vÀntan pÄ att fÄ lÀmna sjukhuset bli lÄngsam. DÄ kan ett besök, en present eller liknande frÄn en nÀrstÄende eller vÀn vara det som lÀttar upp dagen. Eller kanske en prenumeration pÄ ljudböcker Àr en uppskattad present.

Vilka regler gÀller för blommor

För att vara sÀker pÄ vad som gÀller för blommor pÄ det sjukhus personen ligger Àr det alltid bÀst att söka informationen pÄ respektive hemsida eller kontakta avdelningen innan du kommer dit eller skickar med bud. Det kan nÀmligen skilja sig frÄn avdelning till avdelning ocksÄ. Men det finns ÀndÄ nÄgra allmÀnna saker man bör tÀnka pÄ.

Eftersom det kan finnas personer med allergier pÄ sjukhuset ska man alltid tÀnka pÄ att inte ha parfym eller andra starka dofter pÄ sig. Det gÀller förstÄs Àven blommor. Hur ljuvligt det Àn mÄ vara med ett rum som fylls av doften frÄn blommor sÄ Àr det oftast Àven orsaken till att nÄgon kan kÀnna av sin astma, allergi eller annan överkÀnslighet. Den sortens blommor kan man skicka nÀr personen kommit hem i sÄ fall och dÀrför brukar sjukhuset rekommendera att man avstÄr blommor helt.

Vill man ÀndÄ ge en blomma, istÀllet för en present, för att göra sjukhusmiljön lite gladare och muntra upp dagen sÄ finns det fina konstgjorda blommor som personen dessutom kan ta med sig hem. En ros Àr alltid fin att fÄ och ska du nu bara ge en sÄ kommer en gigantisk ros frÄn coolstuff bÄde framkalla skratt och fÄ personen att mÄ gott varje gÄng blicken faller pÄ den. Rosen Àr klÀdd i plysch och Àr hela 1,7 meter hög sÄ den kommer garanterat synas i sjukhusrummet.

En lite mindre, men nog sÄ iögonfallande ros, Àr en Guldros av 24K eller en om du hellre föredrar silverros. Rosorna som Àr 15 cm lÄnga kommer i en vacker sammetsklÀdd kartong som ger ett lite extra lyxigt och vackert intryck.
Du kanske helst hade velat ge en bukett men varför inte ge en halvmeter lÄng nallebukett 
Eller kanske en stor ros Àr en bra present till nÄgon som ligger pÄ sjukhus.

Choklad och godis

Sjukhusmaten Àr kanske inte alltid sÄ rolig och den som ligger och vÀntar pÄ att timmarna ska gÄ blir inte ledsen över nÄgot lite gott att njuta av mellan mÄltiderna. TÀnk pÄ att Àven choklad och godis kan innehÄlla sÄdant som framkallar allergier och liknande symptom. För Àven om den som Àr allergisk inte ska Àta av godiset sÄ kan allergin vara luftburen. Se dÀrför till att kolla innehÄllsförteckningen ordentligt sÄ att det inte innehÄller nÄgon form av nötter eller liknande och ring gÀrna avdelningen för att frÄga om du Àr osÀker.

Choklad och godis Àr förstÄs alltid trevligt att ha med sig men det gÄr ocksÄ att skicka direkt frÄn nÀtet. För att vara sÀker pÄ att det kommer fram till rÀtt person behöver du inte bara veta vilket sjukhus personen ligger pÄ utan Àven avdelning. Eftersom posten ska sorteras och skickas vidare med sjukhusets internpost fÄr man rÀkna med nÄgra extra dagar innan det nÄr fram sÄ var sÀker pÄ att hen inte Àr pÄ vÀg hem innan dess.

Lakrits ansÄgs förr vara en medicinalvÀxt och idag Àr det inte helt ovanligt att den Àr en ingrediens i lÀkemedel. Det lakrits som vi Àter som godis kanske inte har samma hÀlsosamma effekt men god Àr den och om inte annat kan du ange det som motiv till presenten.

En pressetisk med olika sorters lakrits
Som alternativ till Hallonlakrits finns en fin förpackning med hallonlakrits frÄn Svart af HÀlsingborg. DÀr medföljer Àven ett litet kÀrleksfullt budskap.
Lyxiga chokladpraliner med texten kram pÄ framsidan kan vara en fin liten present som ges med omtanke.
Lyxiga chokladpraliner med texten kram pÄ framsidan kan vara en fin liten present som ges med omtanke.

Alla tycker förstÄs inte om lakrits och dÄ kan en Krya-pÄ-dig godisbox passa bra. Den innehÄller lite av varje sÄ som choklad, nÀsdukar och krya-pÄ-dig te.
Vet du om att den som ligger pÄ sjukhus kommer att bli liggandes dÀr, eller hemma, lÀnge behövs nÄgot som rÀcker lÀnge och dÄ kan gÄvoboxen som förutom godis innehÄller ett presentkort för prenumeration pÄ en tidning.
Eller varför inte ge bort en God & Turbox med godis, choklad och trisslotter. Vem vet, kanske ligger storvinsten dÀr i och om inte annat sÄ Àr det alltid lika spÀnnande att skrapa.
Presentkit med vetevÀrmare och choklad Àr en bra present till nÄgon som ligger pÄ sjukhus.

Andra bra presenter till vuxna

BÀsta presenten till nÄgon som ligger pÄ sjukhus Àr förstÄs nÄgot som gör att det blir lÀttare att fördriva tiden. Samtidigt sÄ ska man förstÄs orka och en ljudbok kanske Àr lÀttare att lyssna pÄ Àn att lÀsa sjÀlv.

Men det gÀller ocksÄ att hitta sÀtt att mÄ bÀttre och att skriva sin egen happy bok Àr man fyller i sin lista pÄ saker som gör en glad. Det gör större skillnad Àn man tror att tÀnka positivt.
En annan trevlig bok Àr fyll-i-boken till dig dÀr du kan börja fylla i innan du ger bort den, kanske lÄta andra vÀnner fylla i och sedan kan sjuklingen lÄta sina besökare fylla i vartefter. Det blir lite som en gÀstbok men med ett tema med positiva meddelanden.
Lite pyssel och pussel Àr vÀl aldrig fel men förstÄs svÄrt av utrymmesskÀl nÀr man ligger i en sjuksÀng. DÄ Àr ett 3D-pussel i trÀ som blir en dinosaurie ett roligt alternativ som utan problem fÄr plats pÄ bordet bredvid sÀngen.

Prenumeration pÄ ljudböcker

Om hon eller han tvingas vara mycket stilla pÄ grund av sjukdomen kan en prenumeration pÄ ljudböcker bli en bra present.

LÀs mer och bestÀll

FÄr man lÀmna presenter Àven om nÄgon ligger isolerad?

NÀr sjukhuset vÀljer att isolera en person som Àr sjuk kan det vara av olika anledningar. Antingen Àr det för att personen inte ska riskera att utsÀttas för smitta eller sÄ kan det vara för att den inte ska utsÀtta andra för sin smitta. DÄ gÀller det att vara extra försiktig och noga med vad som kommer in eller ut ur sjukrummet. Det bÀsta Àr att kontakta avdelningen och frÄga hur de ser pÄ det hela. Godis eller choklad kan mycket vÀl vara den bÀsta presenten dÄ det kommer att konsumeras och förpackningen slÀngas nÀr det Àr slut.

Present till nÄgon med cancer

NÀr nÄgon har drabbats av cancer Àr det inte lÀge att skicka ett krya pÄ dig kort. Emily McDowell skapade egna kort nÀr hon inte tyckte att de som redan fanns passade för allvarligare sjukdomsfall.

Relaterade frÄgor

Vad ger man i present till ett barn som ligger pÄ sjukhus? Beroende pÄ hur sjuk barnet Àr sÄ kan det kanske passa med lego, pysselböcker, eller annat som barnet kan leka med i sÀngen. Talböcker kan kanske ocksÄ vara bra sysselsÀttning pÄ sjukhus. Hitta fler presentförslag till ett barn som ligger pÄ sjukhus.

Vad ger man i present till nÄgon som drabbats av sorg? Det finns egentligen inga bra presenter till nÄgon som drabbats av sorg. Det viktiga Àr att du visar att du bryr dig om den som drabbats av sorg och ger av din tid. Men vill du ge nÄgot kan blommor, godis, ett ljus med budskap eller en presentbok om sorg vara passande presenter. LÀs mer om presenter till nÄgon som drabbats av sorg.