Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Present till vuxna som ligger på sjukhus

Vad är bra presenter till vuxna som ligger på sjukhus?

Ingen vill väl hamna på sjukhus på grund av olyckliga omständigheter men det är inte alltid vi kan styra över situationen. Oavsett om det är på grund av olycka eller sjukdom som man hamnat där kan väntan på att få lämna sjukhuset bli långsam. Då kan ett besök, en present eller liknande från en närstående eller vän vara det som lättar upp dagen. Eller kanske en prenumeration på ljudböcker är en uppskattad present.

Vad kan man ge i present till en vuxen som ligger på sjukhus?

Typer av Present till någon som ligger på sjukhus

Att välja rätt present till någon på sjukhus kan kännas som en utmaning. Det är viktigt att tänka både på patientens komfort och underhållning, samtidigt som man tar hänsyn till sjukhusets regler och patientens personliga preferenser. I detta avsnitt kommer vi att titta på fyra huvudtyper av gåvor som du kan överväga: komfortartiklar, underhållningsartiklar, personliga vårdartiklar och omtänksamma gester. Varje typ av present har sina egna fördelar och kan hjälpa till att göra patientens vistelse på sjukhuset lite mer behaglig.

Komfortartiklar

Komfortartiklar är ofta välkomna presenter till patienter på sjukhus. De kan inkludera saker som mysiga filtar, kuddar, tofflor, sovmasker eller lyxiga hudvårdsprodukter. Var dock uppmärksam på patientens medicinska tillstånd – till exempel kan hudvårdsprodukter vara olämpliga för någon med känslig hud på grund av behandling.

Pläd med brodyr Kosta Linnewäfveri

Att ge en värmande filt med brodyr som present till någon som ligger på sjukhus är en omsorgsfull och tröstande gest. Denna mjuka och mysiga filt kommer att ge dem extra komfort och värme under deras sjukhusvistelse. Med en personlig brodyr visar du att du tänker på dem och att du bryr dig om deras välmående.

Fårskinnstofflor flera färger Landshopping

Att ge fårskinnstofflor som present till någon på sjukhus är en omtänksam och praktisk gest. Dessa tofflor erbjuder komfort och värme för deras fötter under deras vistelse. Fårskinnstofflor är mjuka och sköna, vilket ger en trevlig känsla av hemtrevnad även på sjukhuset.

Ögonmask

Att ge Leonite’s Mulberry Sleep Mask with Pouch som present till någon som ligger på sjukhus är en omtänksam gåva för att hjälpa dem att få en bättre sömnkvalitet. Denna ansiktsmask är designad för att ge totalt mörker och avskildhet för att underlätta sömnen, vilket kan vara extra viktigt i en sjukhusmiljö.

Heart Värmekudde


Att ge en Cozy Heart Värmekudde som present till någon som ligger på sjukhus är en kärleksfull och omtänksam gest. Denna mjuka och gosiga kudde kan värmas upp och ge tröstande värme under deras vistelse. Värmekudden är perfekt för att lindra smärta, stress och ge avkoppling.

Underhållningsartiklar

Att vara på sjukhus kan bli tråkigt, så gåvor som erbjuder någon form av underhållning är alltid en bra idé. Detta kan inkludera böcker, tidskrifter, pussel, brädspel, filmer eller musik. Elektroniska apparater som en läsplatta kan också vara bra, så länge de överensstämmer med sjukhusets regler.

3D pussel dinosaurie

Lite pyssel och pussel är väl aldrig fel men förstås svårt av utrymmesskäl när man ligger i en sjuksäng. Då är ett 3D-pussel i trä som blir en dinosaurie ett roligt alternativ som utan problem får plats på bordet bredvid sängen.

3d pussel dinosaurie present till någon som ligger på sjukhus

Prenumeration på ljudböcker

Om hon eller han tvingas vara mycket stilla på grund av sjukdomen kan en prenumeration på ljudböcker bli en bra present.

storytel

Allente Streaming

Att ge Allente i present till någon som ligger på sjukhus är en omtänksam gest för att förbättra deras vistelse. Med Allente kan de njuta av underhållning och avkoppling genom ett brett utbud av TV-kanaler och streamingtjänster. Det ger dem möjlighet att se sina favoritprogram, filmer eller sportevenemang och få lite avkoppling och distraktion under sin tid på sjukhuset.

present till någon som ligger på sjukhus

Lego blommor

Att ge en blommor-av lego som present till någon som ligger på sjukhus är en fantastisk idé. Denna kreativa och roliga leksak kommer att ge dem en trevlig distraktion och sysselsättning under deras vistelse. Med dessa LEGO växter kan de skapa vackra buketter och njuta av lekfullhetens glädje.

present till någon som ligger på sjukhus

Pussel

Att ge Wasgij Pussel Mystery 2 ”Birthday Surprise” som present till någon som ligger på sjukhus är en underhållande och engagerande gest. Detta gåtfulla pussel kommer att ge dem en rolig aktivitet att sysselsätta sig med under deras vistelse. Genom att lösa pusslet kan de utmana sina tankar och njuta av en stunds avkoppling.

Personliga vårdartiklar

Personliga vårdartiklar, som lyxiga tvålar, duschtvålar, lotions, eller en fin tandborste, kan också uppskattas. Igen, det är viktigt att tänka på patientens medicinska tillstånd och sjukhusets regler innan man ger sådana gåvor.

Ansiktsvård

Att ge ”Det ultimata paketet för ansiktet” från Australian Bodycare som present till någon som ligger på sjukhus är en omtänksam gest för deras hudvård. Detta paket innehåller fem olika produkter som är skapade för att vårda och skydda ansiktet.

Grekisk olivtvål

Att ge Grekisk Olivtvål med Arganolja och Silke som present till någon som ligger på sjukhus är en lyxig och omtänksam gest. Denna tvål är berikad med näringsrik arganolja och silke, vilket ger en härlig och vårdande rengöring för huden. Under en sjukhusvistelse kan en sådan exklusiv tvål bidra till en stunds avkoppling och skönhetsvård.

Finest smile iq silver eltandborste

Att ge en eltandborste som present till någon på sjukhus är en omtänksam gåva för deras hälsa och välbefinnande. Under en sjukhusvistelse kan det vara svårt att upprätthålla en optimal tandvårdsrutin, och en eltandborste kan underlätta detta. Med dess effektiva rengöringsegenskaper kan den hjälpa till att hålla tänderna rena och friska även under en utmanande tid.

Handkräm

Att ge Urtekram Coconut Handkräm som present till någon som ligger på sjukhus är en omtänksam och vårdande gest. Denna handkräm är berikad med kokosnötsolja och är perfekt för att återfukta och vårda torra händer under deras vistelse. På sjukhus kan händerna bli extra utsatta och i behov av fukt och vård.

Omtänksamma gester

Ibland kan de mest värdefulla presenterna inte mätas i pengar. Gester som att skicka ett personligt brev, skapa ett fotoalbum eller bara tillbringa tid med patienten kan vara oerhört betydelsefullt. Att visa att du tänker på dem och att du bryr dig kan vara den bästa presenten av alla.

Guldros i present till någon som ligger på sjukhus

En lite mindre, men nog så iögonfallande ros, är en Guldros av 24K eller en om du hellre föredrar silverros. Rosorna som är 15 cm långa kommer i en vacker sammetsklädd kartong som ger ett lite extra lyxigt och vackert intryck.

guldros i present present till någon som ligger på sjukhus

Nallebukett

Att ge en ”Rose Bear” som present till någon som ligger på sjukhus är en underbar gest av omtanke och kärlek. Den mjuka och romantiska björnen, tillverkad av konstgjorda rosor, kommer att sprida glädje och värme till mottagaren.

Fotobok

Att ge en fotobok som present till någon som är inlagd på sjukhus är en mycket kärleksfull och personlig gest. Genom att fylla fotoboken med gemensamma minnen, glädje och speciella ögonblick kan du skapa en vacker och känslosam gåva. Fotoboken blir som en samling av kärlek och omsorg som de kan bläddra igenom och påminnas om fina stunder under deras vistelse.

Choklad och godis i present till någon som ligger på sjukhus

Sjukhusmaten är kanske inte alltid så rolig och den som ligger och väntar på att timmarna ska gå blir inte ledsen över något lite gott att njuta av mellan måltiderna. Tänk på att även choklad och godis kan innehålla sådant som framkallar allergier och liknande symptom. För även om den som är allergisk inte ska äta av godiset så kan allergin vara luftburen. Se därför till att kolla innehållsförteckningen ordentligt så att det inte innehåller någon form av nötter eller liknande och ring gärna avdelningen för att fråga om du är osäker.

Choklad och godis är förstås alltid trevligt att ha med sig men det går också att skicka direkt från nätet. För att vara säker på att det kommer fram till rätt person behöver du inte bara veta vilket sjukhus personen ligger på utan även avdelning. Eftersom posten ska sorteras och skickas vidare med sjukhusets internpost får man räkna med några extra dagar innan det når fram så var säker på att hen inte är på väg hem innan dess.

Lakrits ansågs förr vara en medicinalväxt och idag är det inte helt ovanligt att den är en ingrediens i läkemedel. Det lakrits som vi äter som godis kanske inte har samma hälsosamma effekt men god är den och om inte annat kan du ange det som motiv till presenten.

Godisboxen Krya på dig

Alla tycker förstås inte om lakrits och då kan en Krya-på-dig godisbox passa bra. Den innehåller lite av varje så som choklad, näsdukar och krya-på-dig te.

godsiboxen krya på dig boxen

Godisboxen gåvoboxen

Vet du om att den som ligger på sjukhus kommer att bli liggandes där, eller hemma, länge behövs något som räcker länge och då kan gåvoboxen som förutom godis innehåller ett presentkort för prenumeration på en tidning.

godisboxen gåvoboxen godis och tidning present till någon som ligger på sjukhus

Godisboxen god tur

Eller varför inte ge bort en God & Turbox med godis, choklad och trisslotter. Vem vet, kanske ligger storvinsten där i och om inte annat så är det alltid lika spännande att skrapa.

Godisboxen turboxen med lotter

Andra saker att ge i present till någon som ligger på sjukhus

Vid val av en present är det viktigt att tänka på att den ska vara både tankeväckande och praktisk. Presenter som bidrar till komfort och välbefinnande kan vara särskilt uppskattade. Det kan vara allt från mjuka filtar, böcker och ljudböcker, till hudvårdsprodukter som är snälla mot känslig hud. Att ge upplevelser som kan vara avkopplande eller uppmuntrande, såsom en spa-dag eller en musikupplevelse, kan också vara ett fint sätt att visa omtanke.

För de som föredrar att ge något mer personligt, kan hemlagad mat eller ett hembakt bröd vara ett varmt och välkomnande alternativ. Det är också värdefullt att erbjuda din tid och ditt stöd, kanske genom att hjälpa till med vardagliga sysslor eller bara vara där för att lyssna.

Kom ihåg att varje individ är unik, och det som passar en person kanske inte passar en annan. Därför är det alltid en bra idé att kommunicera öppet med personen för att förstå deras behov och önskemål. Att ge en present till någon med cancer handlar inte bara om själva presenten, utan också om att visa att du bryr dig och att du finns där för dem genom deras resa.

Överväganden när du väljer en gåva

Patientens medicinska tillstånd

Patientens medicinska tillstånd bör vara en viktig övervägande när man väljer en present. Vissa sjukdomar och behandlingar kan göra patienten känslig för vissa material, dofter eller ljud. Till exempel kan patienter som genomgår cancerbehandlingar uppleva höjd känslighet mot starka dofter, så det kan vara bäst att undvika parfymerade artiklar. Vid val av en present, tänk på hur patienten kommer att interagera med den och hur det kan påverka deras komfort eller välbefinnande.

Sjukhusets policyer och restriktioner

Varje sjukhus har sina egna regler och restriktioner när det gäller vad patienter får ta emot. Kontrollera med sjukhuset innan du köper din gåva för att säkerställa att den är tillåten. Vissa sjukhus tillåter till exempel inte levande blommor på grund av allergirisker.

Vilka regler gäller för blommor

För att vara säker på vad som gäller för blommor på det sjukhus personen ligger är det alltid bäst att söka informationen på respektive hemsida eller kontakta avdelningen innan du kommer dit eller skickar med bud. Det kan nämligen skilja sig från avdelning till avdelning också. Men det finns ändå några allmänna saker man bör tänka på.

Eftersom det kan finnas personer med allergier på sjukhuset ska man alltid tänka på att inte ha parfym eller andra starka dofter på sig. Det gäller förstås även blommor. Hur ljuvligt det än må vara med ett rum som fylls av doften från blommor så är det oftast även orsaken till att någon kan känna av sin astma, allergi eller annan överkänslighet. Den sortens blommor kan man skicka när personen kommit hem i så fall och därför brukar sjukhuset rekommendera att man avstår blommor helt.

Vill man ändå ge en blomma, istället för en present, för att göra sjukhusmiljön lite gladare och muntra upp dagen så finns det fina konstgjorda blommor och lego blommor som personen dessutom kan ta med sig hem.

Personliga preferenser och intressen

När man väljer en present till någon som ligger på sjukhus, är det viktigt att tänka på personens individuella intressen och preferenser. Vad gillar de? Vad tycker de inte om? En personlig present som reflekterar mottagarens intressen kan göra mycket för att lyfta deras stämning och hjälpa dem att känna sig mer som hemma under sjukhusvistelsen.

Får man lämna presenter även om någon ligger isolerad?

När sjukhuset väljer att isolera en person som är sjuk kan det vara av olika anledningar. Antingen är det för att personen inte ska riskera att utsättas för smitta eller så kan det vara för att den inte ska utsätta andra för sin smitta. Då gäller det att vara extra försiktig och noga med vad som kommer in eller ut ur sjukrummet. Det bästa är att kontakta avdelningen och fråga hur de ser på det hela. Godis eller choklad kan mycket väl vara den bästa presenten då det kommer att konsumeras och förpackningen slängas när det är slut.

Present till någon med cancer

Att ge en present till någon som kämpar med cancer kan vara en känslig och utmanande uppgift. Det är viktigt att visa empati och förståelse för deras situation. Emily McDowell, som själv upplevde denna utmaning, insåg att konventionella ’krya på dig’-kort inte alltid passar när det gäller allvarliga sjukdomar som cancer. Därför skapade hon egna kort som bättre reflekterar de känslor och den verklighet som personer med cancer och deras nära kan uppleva.

Tips på fortsatt läsning

Present till barn på sjukhus

Vad ska man skriva till någon som mår dåligt?

Vad ska man säga till någon som mår dåligt?

Vad skriver man i ett krya på dig kort

Krya på dig hälsning

Värmenalle

Relaterade frågor

Vad ger man i present till ett barn som ligger på sjukhus? Beroende på hur sjuk barnet är så kan det kanske passa med lego, pysselböcker, eller annat som barnet kan leka med i sängen. Talböcker kan kanske också vara bra sysselsättning på sjukhus. Hitta fler presentförslag till ett barn som ligger på sjukhus.

Vad ger man i present till någon som drabbats av sorg? Det finns egentligen inga bra presenter till någon som drabbats av sorg. Det viktiga är att du visar att du bryr dig om den som drabbats av sorg och ger av din tid. Men vill du ge något kan blommor, godis, ett ljus med budskap eller en presentbok om sorg vara passande presenter. Läs mer om presenter till någon som drabbats av sorg.

Tips på fortsatt läsning

Present till vuxna som ligger på sjukhus
Rulla till toppen