Present till vuxna som ligger på sjukhus

Vad är bra presenter till vuxna som ligger på sjukhus?

Ingen vill väl hamna på sjukhus på grund av olyckliga omständigheter men det är inte alltid vi kan styra över situationen. Oavsett om det är på grund av olycka eller sjukdom som man hamnat där kan väntan på att få lämna sjukhuset bli långsam. Då kan ett besök, en present eller liknande från en närstående eller vän vara det som lättar upp dagen. Eller kanske en prenumeration på ljudböcker är en uppskattad present.

Vad kan man ge i present till en vuxen som ligger på sjukhus?

Vilka regler gäller för blommor

För att vara säker på vad som gäller för blommor på det sjukhus personen ligger är det alltid bäst att söka informationen på respektive hemsida eller kontakta avdelningen innan du kommer dit eller skickar med bud. Det kan nämligen skilja sig från avdelning till avdelning också. Men det finns ändå några allmänna saker man bör tänka på.

Eftersom det kan finnas personer med allergier på sjukhuset ska man alltid tänka på att inte ha parfym eller andra starka dofter på sig. Det gäller förstås även blommor. Hur ljuvligt det än må vara med ett rum som fylls av doften från blommor så är det oftast även orsaken till att någon kan känna av sin astma, allergi eller annan överkänslighet. Den sortens blommor kan man skicka när personen kommit hem i så fall och därför brukar sjukhuset rekommendera att man avstår blommor helt.

Vill man ändå ge en blomma, istället för en present, för att göra sjukhusmiljön lite gladare och muntra upp dagen så finns det fina konstgjorda blommor och lego blommor som personen dessutom kan ta med sig hem.

En lite mindre, men nog så iögonfallande ros, är en Guldros av 24K eller en om du hellre föredrar silverros. Rosorna som är 15 cm långa kommer i en vacker sammetsklädd kartong som ger ett lite extra lyxigt och vackert intryck.

Choklad och godis

Sjukhusmaten är kanske inte alltid så rolig och den som ligger och väntar på att timmarna ska gå blir inte ledsen över något lite gott att njuta av mellan måltiderna. Tänk på att även choklad och godis kan innehålla sådant som framkallar allergier och liknande symptom. För även om den som är allergisk inte ska äta av godiset så kan allergin vara luftburen. Se därför till att kolla innehållsförteckningen ordentligt så att det inte innehåller någon form av nötter eller liknande och ring gärna avdelningen för att fråga om du är osäker.

Choklad och godis är förstås alltid trevligt att ha med sig men det går också att skicka direkt från nätet. För att vara säker på att det kommer fram till rätt person behöver du inte bara veta vilket sjukhus personen ligger på utan även avdelning. Eftersom posten ska sorteras och skickas vidare med sjukhusets internpost får man räkna med några extra dagar innan det når fram så var säker på att hen inte är på väg hem innan dess.

Lakrits ansågs förr vara en medicinalväxt och idag är det inte helt ovanligt att den är en ingrediens i läkemedel. Det lakrits som vi äter som godis kanske inte har samma hälsosamma effekt men god är den och om inte annat kan du ange det som motiv till presenten.

Lyxiga chokladpraliner med texten kram på framsidan kan vara en fin liten present som ges med omtanke.
Lyxiga chokladpraliner med texten kram på framsidan kan vara en fin liten present som ges med omtanke.
Alla tycker förstås inte om lakrits och då kan en Krya-på-dig godisbox passa bra. Den innehåller lite av varje så som choklad, näsdukar och krya-på-dig te.
Vet du om att den som ligger på sjukhus kommer att bli liggandes där, eller hemma, länge behövs något som räcker länge och då kan gåvoboxen som förutom godis innehåller ett presentkort för prenumeration på en tidning.
Eller varför inte ge bort en God & Turbox med godis, choklad och trisslotter. Vem vet, kanske ligger storvinsten där i och om inte annat så är det alltid lika spännande att skrapa.

Andra bra presenter till vuxna

Bästa presenten till någon som ligger på sjukhus är förstås något som gör att det blir lättare att fördriva tiden. Samtidigt så ska man förstås orka och en ljudbok kanske är lättare att lyssna på än att läsa själv.

Men det gäller också att hitta sätt att må bättre och att skriva sin egen happy bok är man fyller i sin lista på saker som gör en glad. Det gör större skillnad än man tror att tänka positivt.
En annan trevlig bok är fyll-i-boken till dig där du kan börja fylla i innan du ger bort den, kanske låta andra vänner fylla i och sedan kan sjuklingen låta sina besökare fylla i vartefter. Det blir lite som en gästbok men med ett tema med positiva meddelanden.
Lite pyssel och pussel är väl aldrig fel men förstås svårt av utrymmesskäl när man ligger i en sjuksäng. Då är ett 3D-pussel i trä som blir en dinosaurie ett roligt alternativ som utan problem får plats på bordet bredvid sängen.

Prenumeration på ljudböcker

Om hon eller han tvingas vara mycket stilla på grund av sjukdomen kan en prenumeration på ljudböcker bli en bra present.

Läs mer och beställ

storytel

Får man lämna presenter även om någon ligger isolerad?

När sjukhuset väljer att isolera en person som är sjuk kan det vara av olika anledningar. Antingen är det för att personen inte ska riskera att utsättas för smitta eller så kan det vara för att den inte ska utsätta andra för sin smitta. Då gäller det att vara extra försiktig och noga med vad som kommer in eller ut ur sjukrummet. Det bästa är att kontakta avdelningen och fråga hur de ser på det hela. Godis eller choklad kan mycket väl vara den bästa presenten då det kommer att konsumeras och förpackningen slängas när det är slut.

Present till någon med cancer

När någon har drabbats av cancer är det inte läge att skicka ett krya på dig kort. Emily McDowell skapade egna kort när hon inte tyckte att de som redan fanns passade för allvarligare sjukdomsfall.

Tips på fortsatt läsning

Krya på dig hälsning

Text till någon som mår dåligt

Värmenalle

Relaterade frågor

Vad ger man i present till ett barn som ligger på sjukhus? Beroende på hur sjuk barnet är så kan det kanske passa med lego, pysselböcker, eller annat som barnet kan leka med i sängen. Talböcker kan kanske också vara bra sysselsättning på sjukhus. Hitta fler presentförslag till ett barn som ligger på sjukhus.

Vad ger man i present till någon som drabbats av sorg? Det finns egentligen inga bra presenter till någon som drabbats av sorg. Det viktiga är att du visar att du bryr dig om den som drabbats av sorg och ger av din tid. Men vill du ge något kan blommor, godis, ett ljus med budskap eller en presentbok om sorg vara passande presenter. Läs mer om presenter till någon som drabbats av sorg.

Present till vuxna som ligger på sjukhus
Rulla till toppen