1-Års-Present Upplevelser, Inredning, Presenter & Leksaker Till Barn 1 år

Vill du hitta en bra present till en 1-åring? Ta med en kartong och ett fint snöre. Skämt åsido, en present till en 1-åring är ingen konst!

Så, vad är en bra present till en 1-åring? Bra presenter att ge till en 1-åring är till exempel en gungmammut, en Pippidocka, knoppussel, roliga bestick som ser ut som grävmaskiner, en tiger i ett snöre, bilar att åka på och ett dockkök med tillbehör till.

Vad är en bra present till en 1-åring
Vad är en bra present till en 1-åring?

Förutom den här sidan med presenter till 1-åringar har jag också skrivit om presenter till 1-åriga killar och presenter till 1-åriga tjejer. Besök gärna de sidorna också för fler presenttips! Även om barnet inte är så gammalt ännu är det ändå många som vill anordna ett ettårskalas och samla vänner och bekanta till en liten fest.

5 bästa presenterna att ge en 1-å...
5 bästa presenterna att ge en 1-åring

Vad önskar föräldrarna att du köper till barnet?

Föräldrarna brukar bli gladast om barnet får lite nya kläder eller en pyjamas. Andra presenter som kan funka bra till 1-åringar är påslakanset med något fint motiv. Babblarna bruka barnen själva tycka om att få. Men nog är det bra mycket roligare att ge bort ett musikinstrument eller en bil i present till 1-åringen. Det blir lite fart och fläkt i hemmet. Ge bort en bra present till en 1-åring som föräldrarna själva inte skulle köpt.

Vad önskar föräldrarna att du köper till barnet?

Föräldrarna brukar bli gladast om barnet får lite nya kläder eller en pyjamas. Andra presenter som kan funka bra till 1-åringar är påslakanset med något fint motiv. Babblarna bruka barnen själva tycka om att få. Men nog är det bra mycket roligare att ge bort ett musikinstrument eller en bil i present till 1-åringen. Det blir lite fart och fläkt i hemmet. Ge bort en bra present till en 1-åring som föräldrarna själva inte skulle köpt. En barnfotografering kommer garanterat göra succé, eller kanske någon annan upplevelse för barn.

Barnfotografering

Barnfotografering är en present som föräldrarna kommer älska att du ger dem och deras barn. Att ha riktigt fina bilder att hänga upp på väggen är kul.

Läs mer och beställ

Fina påslakanset

Nattningen brukar vara ett stort bekymmer när barnen är små. Men om du ger honom eller henne ett fint påslakanset så kommer nattningen att gå som en dans. Det är något föräldrarna kommer uppskatta.

Läs mer och beställ

Pyjamas

En pyjamas med fint motiv är även en väldigt bra present som föräldrarna kommer tycka om. Den kommer även den att underlätta nattningen av barnet.

Läs mer och beställ

Porträtt av barnet eller familjen

En present som hela familjen kommer älska är att få ett porträtt av sig själva. En fin present som kommer påminna dem om kärleken till familjen. Barnen kommer förstås älska att se sig själva på väggen. Det är också trevligt om du låter rama in den här bilden.

Läs mer och beställ

Tyngdtäcke för barn

Är det ett barn som har problem med sömnen kan tyngdpåse vara en idé. Det är som en lugnande sovsäck med tyngder. De passar bra för barn som är oroliga och har svårt att sova. Den lätta tyngden över bröst och mage lugnar barnet, och oroliga armar och ben kommer till ro.

Läs mer och beställ

Önskelista 1-åring

När det gäller 1-åringar är det lätt att hitta presenter som de har glädje av i många år framöver. Det ska förstås vara presenter som både barn och föräldrar tycker är bra. Om en 1-åring hade kunnat skriva en önskelista tror jag att dessa presenter hade varit med på den. Barn i 1-årsåldern har ingen önskelista. De blir jätteglada för vad du än ger dem för present. Det kan hända att de blir lika glada för presentpapperet som för innehållet i paketet. Men föräldrarna kommer bli gladare om du inte ger barnet allt för många saker, så satsa hellre på en leksak med högre kvalité än flera stycken. Även om 1-åringen inte har någon önskelista så har jag plockat ut presenttips som jag vet att både mina och andras barn har tyckt mycket om att leka med.

Personlig berättelse

En personlig bok är en bra present till en 1-åring. Tänk vad spännande att få läsa en berättelse som handlar om sig själv. Den här boken handlar om att vara på skogsutflykt och träffa djuren och deras gulliga ungar, den skuttande haren, gulliga rådjur som älskar äpplen osv.

Ditt barn kommer att älska en bok som handlar om honom eller henne ute på äventyr. Det finns många olika berättelser att välja mellan och du väljer själv vilket eller vilka namn du vill ha på böckerna. Det här är sagor som barnet vill höra gång på gång. Det här är en bok jag själv köpt till mitt barnbarn och han älskar den verkligen.

Läs mer och beställ

Personlig bok i Present till 1-åring

Gosedjurselefant

Charmig elefant i en fin presentlåda. Elefanten är tillverkad av tyger med olika texturer. Att dra med fingrarna över olika texturer brukar fascinera. Fina leksaker för barn 1 år.

Läs mer och beställ

Babyboxen

Babyboxen är en prenumeration där man varje månad får en LittleUnBox fylld med inspiration, överraskningar och kul produkter som följer barnets utveckling och ålder. Varje månad får man ett nytt spännande paket på posten.

Läs mer och beställ

Gungmammut

En riktigt fin gunghäst som ser ut som en mammut är en bra present till en 1-åring. Det är både snygg inredning att ha i barnets rum och en väldigt rolig leksak. Just mammutar har mitt barnbarn blivit väldigt förtjust i. Han kryper upp på sin leksakshylla och sitter där tillsammans med sina mammutar.

Läs mer och beställ

gungmamut Present till 1-åring

Bondgårdståg

Ett tåg med massa djur från bondgården är en kul present att ge 1-åringen. De brukar älska olika fordon och intressera sig för djur. Men varför djuren ska tvingas åka tåg och inte får vara i lugn och ro på en bondgård kanske vi inte ska gräva djupare i. Det är i alla fall en trevlig present som småttingar uppskattar att få.

Läs mer och beställ

Roliga barnbestick

Roliga barnbestick med olika arbetsfordon är en kul present till en 1-åring. Att ha fina bestick gör det lättare att äta. Just arbetsfordon brukar de mindre barnen älska. Och när de är mätta och har ätit färdigt kan man köpa sig lite tid, så att föräldrarna hinner äta färdigt också. De här besticken kommer kunna hålla barnet sysselsatt med att lassa och skyffla det som återstår på tallriken.

Läs mer och beställ

roliga bestick i Present till 1-åring

Tågbana

Tåg är en present som räcker väldigt länge. Till en ettåring räcker det att ge en grundläggande byggsats. Den kan sedan köpas till delar när barnet blir äldre. En tågbana är definitivt med på en önskelista för en 1-åring. Det är kul att se deras finmotorik och hur de blir allt duktigare på att pussla ihop de olika bandelarna, se dem leka med tåget och vad som får åka med på turen.

Läs mer och beställ

Pippidocka

Att ge ettåringar Pippi Långstrump saker är en bra idé. Pippi brukar vara en stor idol i den här åldern. Fina presenter som ettåringar verkligen gillar är en Pippidocka. Därför hamnar den säkert på önskelistan den också. Pippi är rolig, gör rolika saker och saknar respekt för vuxna i sin omgivning. En sann rebell, det går inte att låta bli att älska henne och alla galna upptåg.

Läs mer och beställ

pippidocka Present till 1-åring

Sorteringslåda

Sorteringslådor där man stoppar klossar med olika former i olika hål och sedan plockar ut dem igen och börjar om. Det här är en rolig present till små barn. Här plockas klossarna ut ur klosslådan genom hålet på framsidan. Det här är fantastiska leksaker till barn 1 år.

Läs mer och beställ

En present till 1-åring inte bör innehålla smådelar

När man köper en present till 1-åring behöver man tänka på att de inte ska innehålla smådelar, då finns det risk att barnet kvävs. Så se till att presenterna inte har texten ”rekommenderas ej för barn under 3 år”. Men även om man inte hittar någon sådan märkning bör man använda sitt sunda förnuft.

Bra leksaker att ge i present till 1-åring

En gullig present som alltid uppskattas av 1-åringar är förstås gosedjur i alla former, kaniner, klassiska björnar eller hundar. Det är svårt att bara välja ett, för det finns ju så många söta att välja mellan.

Nallar

En gosig teddybjörn brukar de små alltid tycka om. Att få en gigantisk nalle är extra roligt. Det här kommer bli en fin kompis att krama om när det är mörkt eller när ettåringen känner sig ensam och ledsen. Den kanske inte riktigt får plats i barnets säng, men kanske kan sitta på golvet i rummet.

Läs mer och beställ

stor nalle som Present till 1-åring

Kaniner

Söta och mjuka kaniner är något en 1-åring inte kan motstå. Den här ballerinan är supersöt och något som alla små barn vill ha. Kaninen har broderade detaljer, en krona och en glittrig tyllkjol.

Läs mer och beställ

Hundar

Att få en hund brukar de också tycka om. Hundar brukar stå på barnens önskelista många år. Kanske går det inte att uppfylla önskningen fullt ut, då kan det fungera med ett gosedjur också. Gosedjur är bra leksaker till barn som blir 1 år.

Läs mer och beställ

hund i Present till 1-åring

Dragdjur

Ett litet djur i tyg som barnet kan dra efter sig. Små djur, bilar och liknande som man drar efter sig i ett snöre. Jag förstår inte riktigt varför men alla 1-åringar jag någonsin känt har varit väldigt intresserade av att dra saker efter sig i ett snöre.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring dragdjur

Anka i snöre

Brios anka är ju en klassiker som har älskats av många barn. Det är färgglada leksaker till barn 1 år. Brio är ju leksaker som håller i många generationer eftersom de verkligen tål att lekas med.

Läs mer och beställ

Gunghästar

En riktigt lyxig ettårs present får du om du ger barnet en gunghäst av något slag. Gunghästar kan användas både när de är cowboys, djurskötare och cirkusprinsessa. Gunghästar är omtyckta leksaker av barn 1 år.

Lamm

Ett gunglamm är en mysig inredningsdetalj i barnets rum. Det kommer användas både som hund, när barnet leker cowboy osv. Det är en leksak som kommer bli väldigt älskad av 1-åringen.

Läs mer och beställ

gunglamm Present till 1-åring

Vespa

Gunghästar finns även i form av en vespa. Självklart är gunghästarna tippsäkra, för lekarna kan bli ganska vilda. En vespa lockar ju dessutom fram formel 1-föraren i alla barn. Det här är leksaker som barn verkligen älskar att leka med.

Läs mer och beställ

Bästa ettårspresenten är kanske en bil

Den bästa ettårspresenten är förmodligen en bil. De är lika roliga att åka runt på inomhus som ute. Detta är ett riktigt vrålåk för små knattar. Vem av oss drömmer inte om att få en Lamborghini eller en cool bil med exklusiva lädersäten? Med de här lyxåken kommer hon eller han bli kung på gården och kunna svischa fram i hög fart.

Bobby car

Eller kanske en boby car blir den mest uppskattade presenten? Det är en stadig bil för de allra minsta förarna. Den här är en lite lyxigare variant med belysning. Den har till alla föräldrars stora lycka utrustats med gummidäck, vilket gör det tystare när barnet kör folkrace genom köket, ut i hallen, in i vardagsrummet, och tillbaka ut till köket.

Läs mer och beställ

Retro sparkbil

Eller en retro kärra är inte heller så tokigt! Det är riktigt roliga leksaker till barn som fyller 1. Den här bilen är otroligt vacker även som inredning betraktat. Och barn älskar verkligen att få leksaker de kan åka på.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring sparkbil retro

Brandbil

Brandbilar i present till en 1-åring – alla gillar utryckningsfordon! Varför inte ge ettåringen en brandbil för att rädda katter från träd eller en fin polisstation från stadens hjältar.

Läs mer och beställ

Parkeringshus

Ett parkeringshus brukar vara en present som barn leker mycket med. Just det här parkeringshuset har dessutom både tankstation och en egen helikopterplatta också.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring parkeringshus

Polisbil

En polisbil i trä från Brio är en rolig present. När barnen är små är träleksaker ett hållbart val. Och just utryckningsfordon brukar de vara mycket intresserade av. En bil i trä är en bra 1-års present.

Läs mer och beställ

Vad köper man till en 1-åring?

Födelsedagspresenter som alltid funkar att ge till en 1-åring är lära gå vagnar. En lära gå vagn är tryggt att hålla i när man tar sina första steg. Det finns lära gå vagnar som fungerar som dockvagnar, verktygsvagnar eller med musiktema. En lära gå vagn är en bra 1-års present.

Klassisk lära gå vagn

Dockvagn till 1-åring – en klassisk lära gå vagn. Den är en väldigt praktisk leksak. Dels kan den användas som stöd när barnet lär sig gå. Dels kan den användas för att transportera sina byggklossar över hela huset. Nu behöver de inte längre hämta sakerna en och en. Vagnen kommer även kunna användas att köra småsyskon och dockor i. Dockvagn till 1-åringen är en perfekt födelsedagspresent alltså.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring lära gå vagn

Lära gå vagn med knappar

En lära-gåvagn som kanske inte är helt klassisk är den här. Det är tryggt att hålla i vagnen när man ska lära sig gå förstås den erbjuder mycket rolig sysselsättning. Bra present att ge sina barnbarn när de fyller ett år.

Läs mer och beställ

Lära gå vagn med verktyg

Gå vagn med verktyg så att barnet kan hjälpa mamma och pappa. Verktygsvagnen innehåller massor av delar. Det här är en leksak som räcker långt upp i åren. Barn brukar gilla att vara med och hjälpa till när föräldrarna bygger och fixar. Med en egen verktygsvagn har hon eller han allt samlat på ett och samma ställe. Det är lätt att städa eller ta med sig sina verktyg när något ska lagas. Roliga leksaker till barn som fyller 1.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring verktygsvagn

Uteleksaker brukar vara populära som 1-års present

Ettåringar brukar tycka om att vara både inne och ute och leka. Ge 1-åringen presenter för utelek som t.ex. en babypulka eller sandset beroende på årstid. Att få åka pulka istället för barnvagn när föräldrarna är på promenad är något speciellt. Det brukar också vara väldigt kul att riva sandkakor som föräldrarna bygger upp.

Babypulka

En pulka är mysigt att få när vintern kommer. Till de yngsta är det bra med en pulka med extra stöd för ryggen, som den här babypulkan.

Läs mer och beställ

present till 1-åring - En pulka är mysigt att få när vintern kommer. Till de yngsta är det bra med en pulka med extra stöd för ryggen.

Sandsaker

Att göra sandkakor brukar vara kul. 1-åringar brukar vara riktigt duktiga på att riva ner dem i alla fall. Jag hittade det här lite ovanliga och väldigt fina sandsetet som jag tror 1-åringen kommer gilla. Det har en hink, spade och fyra sandformar. De har temat hav och havsdjur. Det här santsetet är heller inte så stort, så det är lätt för ett litet barn att hantera.

Läs mer och beställ

present 1 år Att göra sandkakor brukar vara kul. 1-åringar brukar vara riktigt duktiga på att riva ner dem i alla fall.

Sandformar

När ettåringen sak börja göra egna sandkakor kan det vara enklast att börja med några små formar. Dinosaurier tror jag är ett bra köp eftersom barnet kommer hamna i den dinosaurieperod lite senare i livet och då älska sina sandformar ännu mer.

Läs mer och beställ

När ettåringen sak börja göra egna sandkakor kan det vara enklast att börja med några små formar.

Bästa leksaken till ettåring

Dockkök – Det här är den bästa leksaken till en ettåring. Det är en present som barnet har glädje av LÄNGE – alla barn brukar älska att laga mat i sitt eget kök. Det finns massor av tillbehör som man kan köpa till när barnen blir äldre. Men till att börja med så räcker det mer än väl med en teservis. Men sedan finns det både mat, kakor och annat fint att köpa till. Barn brukar älska att plocka i sitt kök, bjuda föräldrarna på kaffe och mat. Ett dockkök är en present som barn kan leka med under många år. De brukar laga mat ända upp till skolåldern faktiskt. Om jag skulle välja ut en specifik leksak så skulle jag säga att det här är bästa leksaken till en ettåring.

Dockspis i present till 1-åring

Den bästa leksaken till en ettåring är nog dockspisen. Det finns många roliga leksaker till barn som fyller 1, men dockspisen brukar alla barn älska. Det är extra bra om den som här även har en diskho och förvaringsskåp att ha all köksutrustning i.

Läs mer och beställ

present till 1-åring - Den bästa leksaken till en ettåring är en dockspis

Servis och grytor

Teservis som inte innehåller smådelar är även det en riktigt bra present till en 1-åring. Välj gärna ett paket som har lite av varje, både tallrikar glas/muggar bestick och matlagningsleksaker.

Läs mer och beställ

Teservis som inte innehåller smådelar är den bästa leksaken till en 1-åring

Leksaksmat 

En låda med leksaksamat är en bra 1-års present. Du kan räkna med att barnen kommer spendera mycket tid i köket.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring frukt till dockköket

Pop up djur

Pop upp djur brukar småttingar älska! Pop upp djur – Knappar som barnet vrider på, skjuter åt sidan, skruvar osv. När barnet har tryckt så hoppar det upp ett djur ur krukan. Detta var min sons första favoritleksak. Det tog ett tag innan han lyckades bemästra knapparnas funktion. Detta är en leksak som han lekte väldigt mycket med. Varje gång ett djur hoppade upp ur sin kruka skrattade han jättemycket. Även om det var ett tag sedan han var ett år så tror jag inte att ettåringars humor har förändrats sedan dess. Det här är en present till en 1-åring som hon eller han garanterat kommer att älska.

Läs mer och beställ

present till 1-åring - Pop upp djur brukar småttingar älska

Pippi Långstrump tecknad film i present till 1-åring

Pippi Långstrump filmer brukar de älska. Filer är jättebra sysselsättning eftersom det ger föräldrarna en liten stunds vila. När barnen borde sova middag men man inte riktigt får dem i säng kan det vara bra att sätta på en film, det ger ändå barnen en liten paus i leken.

Läs mer och beställ

present till 1-åring - Pippi Långstrump filmer brukar de älska

Herr Nilsson Pippi Långstrumps apa

Herr Nilsson som gosedjur brukar bli poppis. Ettåringar brukar älska gosedjur och när de förstår att det är Herr Nilsson de faktiskt har blir han ännu mer omtyckt.

Läs mer och beställ

Pippi docka 

Kanske hon eller han också skulle bli glad för en Pippi Långstrump docka? Pippi kommer bli den nya idolen. Den här dockan kommer få följa med till förskolan och på många äventyr.

Läs mer och beställ

Kanske hon eller han också skulle bli glad för en docka? Present till 1-åring

Fisherprice buss

Ja alla Fisherprice leksaker brukar vara kul och kunna sysselsätta små knattar länge. Fisherprice är kända för att ha rejäla leksaker som verkligen håller. De tål många barns intensiva kärlek. Det är verkligen leksaker som kommer att älskas. De har roliga leksaker till barn som fyller 1.

Läs mer och beställ

Pussel Bamse i present till 1-åringen

Knoppussel med Bamse och hans vänner är en bra present till en ettåring. Pussel-  med några få bitar och kanske knoppussel, så bitarna blir lättare att greppa om. Små barn brukar älska leksaker i glada färger. Det här pusslet är precis lagom svårt för en ettåring.

Läs mer och beställ

present till 1-åring - Knoppussel med Bamse och hans vänner

Bultbräda Brio

En klassisk bultbräda där barnet slår ner spikar i brädan. Bultbräda brukar 1-åringar tycka om. De finns i två olika varianter. Dels delklassiska men det finns också en nyare bultbräda med en boll som ska slås ner i hålet.

Läs mer och beställ

 Eller en klassisk bultbräda där barnet slår ner spikar i brädan. Present till 1-åring

Bultbräda brio

Brios bollbultbräda där barnet slår ner bollen. Bollen rullar sedan ut i ur något av hålen. Den brukar vara väldigt uppskattad leksak.

Läs mer och beställ

present till 1-åring - Brios bollbultbräda där barnet slår ner bollen. Bollen rullar sedan ut i ur något av hålen.

Duplo från 1 år Mina första bilskapelser

Varför inte ge duplobilar i present till 1-åringen? Duplo eller ”storlego” som det också kallas kan brukar sysselsätta barnen länge. Fordon brukar vara en uppskattad 1-års present, så den här passar ettåringen perfekt.

Läs mer och beställ

present till 1-åring - Varför inte ge dem en bondgård med en gris, höna, katt och ko.

Duplo världens djur 

Duplo är leksaker som varar i många år och som tål att lekas mycket med. Duplo med världens djur är en annan Duplo sats som verkar väldigt kul för ettåringar.

Läs mer och beställ

Duplo är leksaker som varar i många år och som tål att lekas mycket med.

Byggklossar

Klossar är ju en klassiker. Allra roligast är om du kan bygga upp tornen så högt så möjligt. Sedan kommer 1-åringen att riva tornet med stor förtjusning. En extra bra grej med just dessa bokstavsklossar är att de kommer att kunna användas även till lästräningen om några år. Det är i alla fall roliga leksaker till barn som fyller 1.

Läs mer och beställ

Bok i 1-års present

Vill du ge bort en bok i 1-års present? Då är Max böckerna, Ludde böckerna, pekböcker eller sagan om lilla kanin fina böcker att ge bort i present. Jag kan speciellt rekommendera Max Lampa. Min son älskade verkligen den boken som liten. Flera gånger varje dag skulle vi läsa den. Jag vet inte hur många gånger jag vaknat av att jag har fått just Max Lampa slängd i skallen. Vi läste den så mycket att jag fortfarande, 26 år senare, kan den utantill faktiskt.

Lilla kanin badar

En söt och interaktiv bok för de minsta om Lilla kanin, som ska bada och behöver barnets hjälp. Hon eller han får schamponera håret och skölja kaninen. Eftersom hårtorken är trasig får barnet också blåsa kaninen torr efteråt.

Läs mer och beställ

Bok i 1-årspresent Lilla kanin badar

Ludde

Ludde är humor för små barn. Ludde gör saker på sitt eget sätt och det blir väldigt roligt. I den här berättelsen ska Ludde klä sig och det blir väldigt tokigt. Ett åringen vet ju hur man ska klä sig, och förstår hur tokig Ludde är när allt blir bakvänt.

Läs mer och beställ

Ludde Bok i 1-årspresent Present till 1-åring

Max böckerna i present till 1-åring

Max böckerna är spännande läsning för små barn. Här får man dela Max dramatik i vardagen. I den här boken vill Max gärna ha taklampan och klättrar upp på bordet. Det hela slutar med att Max ramlar ner och slår sig så han blöder på knäet. Det här är ett händelseförlopp som barnet säkert känner igen sig i.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring Bok i 1-års present Max Lampa

Sång och musik i 1-års present

Sångpåse. En påse i tyg där man plockar upp en tygsymbol i taget ur påsen t.ex. en ekorre och sjunger ekorren satt i granen. Eller en tomte och sjunger I ett hus i skogens slut liten tomte tittar ut. Musikleksak i present till 1-åringen? Nja, det kanske inte är hela sanningen – oväsenmanick skulle jag nog mer kalla det för än musikleksak. Men är det inte ditt barn så brukar det vara roligt att ge bort en xylofon, blandade instrument, musikinstrument. Bollar som låter, bolltorn, leksaker som låter och pipleksaker är andra höjdarpresenter.

Sångbok

En sångbok med både gamla och nya låtar. TIll den här sångboken finns det även en spotifylista. Klassiker som Bä, bä, vita lamm, Björnen sover, Karusellen och Var bor du lilla råtta? får samsas med nya barnvisor och en saga på vers.

Läs mer och beställ

 En sångbok med både gamla och nya låtar

Sångpåse

Sångpåse är en 1-års present som barnet kommer älska. Här drar man upp en figur i taget ur sångpåsen och sjunger låtar som Hjulen på bussen och Imse Vimse Spindel.

Läs mer och beställ

Sångpåsen Present till 1-åring

Musikinstrument

En ettåring älskar att spela musik. Det här vackra musiksetet komer bli en av barnets favoritsaker. Här ingår en tamburin, maracas och en kastanjett i vackra färger och fina mönster. Låda med massor av instrument är en riktigt bra present. Nu kommer barnet kunna starta ett band ihop med sina kompisar. Eller kanske spela alla instrument själv.

Läs mer och beställ

Musik instrument set 

Eller kanske ett helt musikset med slaginstrument. Xylofon brukar 1-åringar tycka mycket om att spela på. Det här är en väldigt prisvärd födelsedagspresent till en ettåring.

Läs mer och beställ

Eller kanske ett helt musikset så han 1-åringen starta en orkester

Trumma

Eller kanske en trumma anpassad för de minsta barnen är en bra present. Barn brukar älska när det låter mycket.

Läs mer och beställ

Eller kanske en trumma anpassad för de minsta barnen Present till 1-åring

Rolig present till 1-åringar

En present till små barn som jag tycker är fantastiskt rolig är den här pekboken. Pekbok för lite finare barn. Den innehåller ord som champagne accessoar osv. Eller kanske vill du ge barnet en märkesnappflaska från Armani i ett års present.

Pekbok för lite finare barn

Pekbok för lite finare barn med ord som juvel, skaldjur och privatjet. Det är en jätterolig present som garanterat kommer få övriga gäster på 1-års-kalaset att skratta gott.

Läs mer och beställ

present till 1-åring - Pekbok för lite finare barn

Nappflaska Armani 

Kanske en märkesnappflaska från Armani blir en uppskattad ett års present. Är föräldrarna märkesmedvetna kommer den här födelsedagspresenten bli helt perfekt.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring nappflaska

Rolig body världens dyraste väckarklocka

En body med en rolig text är en bra 1-års-present. En body är skönt att ha eftersom en vanlig t-shirt ofta glipar i magen på små barn. ”World’s most expensive alarm clock” alltså Världens dyraste väckarklocka.

Läs mer och beställ

Kläder mm att ge i present till 1-åring

Det finns faktiskt bra kläder som du kan ge en 1-åring om du inte vill bygga så mycket på leksaksberget. Kläder uppskattas kanske inte så mycket av barnet, utan mer av föräldrarna.Vill du köpa kläder i present till en 1-åring så har de storlek 80.

Ryggsäck

En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.

Presentkort på kläder

Ett presentkort på tex Lindex kan vara en bra present till en 1-åring. Då kan föräldrarna själva välja vad de vill ha för kläder till sitt barn. Det är så lätt att man väljer fel annars, och ger bort något som föräldrarna verkligen inte tycker om.

Läs mer och beställ

Inredning i present till ett åringar

En riktigt bra present på 1-årsdagen brukar det vara att ge barnet inredning till rummet. Det kan vara allt från möbler, till nattlampor och fina tavlor till barnets rum. Här är några tips på presenter till ett åringar. Köp möbler i present till 1-åring. Varför inte ge 1-åringen egna möbler att ha framför tvn? Den kan användas under lång tid.

Nattlampa spöke

Till barnets rum är det alltid bra att ha nattlampor, de hjälper mot monster och spöken på natten. Extra mysigt blir det ju så klart om själva lampan också är väldigt snygg.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring Till barnets rum är det alltid bra att ha nattlampor, de hjälper mot monster.

Lampa dinosaurie

En dinosaurielampa är också snyggt att sätta i barnets rum. En fin 1-års present som både barn och föräldrar kommer älska. De allra flesta barnen kommer hamna i en dinosaurie-period om några år. Då är det ju kul att redan ha en fin dinosaurielampa i rummet.

Läs mer och beställ

En dinosaurielampa är också snyggt att sätta i barnets rum.

Porträtt

Det här är en av de presenter som flest köper på hemsidan. Hos Royalistic laddar man upp ett foto av barnet och väljer typ av porträtt. Kanske är det en ung prinsessa som ska avbildas då väljer man den bild man tycker bäst om. Tillbaka får man sedan en tavla med en prins eller prinsessa med barnets ansikte på.

Läs mer och beställ

Bilmatta 

En bilmatta i form av en racingbana brukar bli uppskattat i barnets rum. Här kommer barnet köra med sina bilar. En bilmatta är bra eftersom den dämpar ljudet från alla biltävlingar.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring En bilmatta i form av en racingbana brukar bli uppskattat i barnets rum.

Tavla 

Kanske en tavla med ett kärleksfullt budskap blir en fin födelsedagspresent att hänga på barnets vägg. Den här strofen är från en av Lars Winnerbäcks låtar.

Läs mer och beställ

Hylla string

Alla fina skatter är bra att samla på ett ställe. Den här fina stringhyllan får plats med många.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring Alla fina skatter är bra att samla på ett ställe. Den här fina stringhyllan får plats med många.

Möbler barn bord

Eller kanske bord och stolar att ha i sitt rum. Det är ett väldigt bra sätt att få dem att stanna i sitt rum med all matlagningsutrustning.

Läs mer och beställ

Eller kanske bord och stolar att ha i sitt rum. Det är ett väldigt bra sätt att få dem att stanna i sitt rum med all matlagningsutrustning.

Dockservis rosa prickig

Dockservisen behöver inte längre tas med ut till köket för att bjuda föräldrarna på middag, utan stannar förhoppningsvis i det egna rummet.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring Dockservisen behöver inte längre tas med ut till köket för att bjuda föräldrarna på middag, utan stannar förhoppningsvis i det egna rummet.

Fåtölj för barn 

En egen tv-fåtölj är bra presenter att ge små barn. Den är lättare att klättra upp i än den vanliga soffan och är lättare att rengöra när olyckan är framme.

Läs mer och beställ

En egen tv-fåtölj är bra presenter att ge små barn. Den är lättare att klättra upp i än den vanliga soffan och är lättare att rengöra när olyckan är framme.

Personlig 1-års present

När mina egna barn var små fick de ett varsitt fotoalbum med foton på bara dem. De tyckte att det var jättekul. De älskade att titta på foton med bara sig själva. Om du köper något som kan graveras på så får du också en väldigt personlig 1-årspresent.

Sparbössa groda

Varför inte ge 1-åringen en personlig present? En sån personlig present är den här söta sparbössan gravera in ett personligt budskap på den.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring Varför inte ge 1-åringen en personlig present? En sån personlig present är den här söta sparbössan gravera in ett personligt budskap på den.

Fotoalbum 

Varför inte ge ettåringen ett personligt fotoalbum och fylla med foton från det första året. Det här fotoalbumet kan du också få med barnet namn ingraverat. En fin och personlig 1-års present.

Läs mer och beställ

Varför inte ge ettåringen ett personligt fotoalbum och fylla med foton från det första året. Det här fotoalbumet kan du också få med barnet namn ingraverat. En fin och personlig 1-års present.

Doppresent hjärta

En personlig ettårspresent får du också om du köper ett smycke som du låter gravera in till barnet. Ett smycke kommer hon eller han ha glädje av hela livet.

Läs mer och beställ

Present till 1-åring En personlig ettårspresent får du också om du köper ett smycke som du låter gravera in till barnet. Ett smycke kommer hon eller han ha glädje av hela livet.

Halsband hängsmycke bil 18k 

Kanske ett guldhänge att hänga i en kedja blir en uppskattad födelsedagspresent till en 1-åring. Bilar är något som barn bruka älska.

Läs mer och beställ

Slå in presenterna fint!

När du ger bort presenter till 1-åringar är inslagningen minst lika viktig som innehållet. En present till 1-åring behöver ha ett fint papper och fina snören. Det är födelsedagens höjdpunkt!

Relaterade frågor

Hur firar barn födelsedag vid 1-år? På ett ettårskals kan det vara kul med personliga inbjudningskort, en lekhörna med mycket leksaker, ballonger och tårta förstås. Lekar som passar bra är babyrace och ringlekar. Mer inspiration för 1-års-kalaset hittar du här.

1-årspresent till gudbarn, vad ska man köpa? Som gudförälder vill man kanske ge en extra fin present till sitt gudbarn när hon eller han fyller ett år. Jag skulle rekommendera att du köper en bobbycar, ett personligt fotoalbum eller startar ett sparande på avanza till ditt gudbarn som fyller 1 år.

Vad är en bra present till ett barnkalas? Bra presenter till barnkalas är dinosaurier, en plånbok med enhörningar, biobiljetter, pysselsaker eller ett kitt för att göra en egen enhörning. Fler tips på present till barnkalas kan du hittar här.

Vad finns det för träleksaker till barn 1 år? Bra träleksaker till en 1-åring är lära gåvagn, klossar, trumma, klosslåda och Brios träleksaker. Fler tips på bra träleksaker att ge en 1-åring i present hittar du här.

Vad är en bra present till 1-årig som har allt? Bra present till en 1-åring som har allt är aktier, en unik nalle eller gosedjur med namn broderat på eller en handmålad tavla.

Vad är en bra julklapp till 1,5-åring? En bra julklapp till 1,5-åring är en traktor, pulka, ett dockkök, en docka, badleksaker eller en sångpåse.

Vad är utvecklande leksaker till barn 1 år? Utvecklande leksaker till ett barn som fyller ett år är Duplo, matlagningsleksaker, en ordbok, klossar och pussel.

Tips på 1 års present? Bra tips på 1-års present är musikinstrument, teservis, duplo, Luddeböckerna, en fin ryggsäck, en sparbössa, klossar och en fin tavla att hänga på väggen i barnets rum.

Bästa leksaken till en ettåring, vad är det? Om jag ska välja ut bästa leksaken till en ettåring är det nog dockspisen. 1-åringar älskar att laga mat och diska.

Vad leker en 1-åring med? En ettåring leker gärna med dockor, bilar, lagar mat. De tycker om att bygga duplo, leka med klossar, pussla och köra dockvagn.

Vad finns det för uteleksaker till 1-åring? Bra uteleksaker till en 1-åring är hink, spade, sandformar och de brukar också tycka om att spela fotboll. Vintertid är förstås en pulka en riktigt bra uteleksak att ge en 1-åring.

Relaterade inlägg

 • Adventskalender till barn 2022 – Julkalender med presenter

  Adventskalender till barn 2022 – Julkalender med presenter

  Vill du hitta en färdig adventskalender till ett barn 2022 så har du kommit till rätt sida. Här har jag samlat de finaste adventskalendrarna 2022, som du kan hitta online. Jag kommer fylla på med fler adventskalendrar i takt med att de släpps på markanden. Vad är då en bra adventskalender till ett barn 2022? […]


 • Julklapp Till 2-Åring

  Julklapp Till 2-Åring

  Söker du efter en julklapp till 2-åring? Då har du hamnat rätt, här har jag samlat massor av bra julklappar! Så vad är då en bra julklapp till en 2-åring? En bra julklapp till 2-åring är leksakståg, docka, trumma, gitarr, en Luddebok, en bil, pussel, klossar, plocklåda, nallar, Pippi Långstrumpsaker, ryggsäck och låtsasmat. Men fortsätt […]


 • Julklapp Till 1-Åring

  Julklapp Till 1-Åring

  Ska du köpa en julklapp till 1-åring? Vad önskar de sig? Det har jag tagit reda på! Det är jättelätt att hitta bra julklapp till 1-åring. 1-åringar är inte alls kräsna och de kommer att älska de flesta julklappar. Här hittar du mina bästa förslag på julklappar till 1-åring: leksakståg, Pippidocka och plocklåda. Men fortsätt […]


Tips på fortsatt läsning!

Dela gärna sidan!

Jag hoppas att du lyckades hitta en riktigt bra present till 1-åring på den här sidan?

1-Års-Present Upplevelser, Inredning, Presenter & Leksaker Till Barn 1 år
Rulla till toppen