vad önskar sig en 1-åring i present

Present till 1-åring

Vill du hitta den där perfekta presenten som 1-åringen verkligen älskar? Ta med en kartong och ett fint snöre. Skämt åsido, att hitta en present till en 1-åring är ingen konst!

Vad önskar sig en 1-åring i present? 1-åringar är inte alls kräsna och de kommer att älska alla presenter som de får. De kommer älska presentkartongen och snörena lika mycket som presenten. Ett leksakståg, en Pippidocka och en plocklåda är riktigt bra presenter till 1-åringen.

När det gäller 1-åringar är det lätt att hitta presenter som de har glädje av i många år framöver. Det ska förstås vara presenter som både barn och föräldrar tycker är bra.

Tåg är en present som räcker väldigt länge. Till en ettåring räcker det att ge en grundläggande byggsats. Den kan sedan köpas till delar när barnet blir äldre.
Att ge ettåringar Pippi Långstrump saker är en bra idé. Pippi brukar vara en stor idol i den här åldern. Fina presenter som ettåringar verkligen gillar är en Pippidocka.
Sorteringslådor där man stoppar klossar med olika former i olika hål och sedan plockar ut dem igen och börjar om. Det här är en rolig present till små barn. De tycker om att lyfta på locket och plocka i och ur klossarna.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Nalleriet, Adlibris, Get personal och Leksakscity


En present till 1-åring inte bör innehålla smådelar

När man köper en present till 1-åring behöver man tänka på att de inte ska innehålla smådelar, då finns det risk att barnet kvävs. Så se till att presenterna inte har texten ”rekommenderas ej för barn under 3 år”. Men även om man inte hittar någon sådan märkning bör man använda sitt sunda förnuft.


Önskelista 1-åring

Barn i 1-årsåldern har ingen önskelista. De blir jätteglada för vad du än ger dem för present. Det kan hända att de blir lika glada för presentpappret som för innehållet i paketet. Men föräldrarna kommer bli gladare om du inte ger barnet allt för många saker, så satsa hellre på en leksak med högre kvalité än flera stycken. Även om 1-åringen inte har någon önskelista så har jag plockat ut presenttips som jag vet att både mina och andras barn har tyckt mycket om att leka med.


Bra leksaker att ge i present till 1-åring

Gulliga presenter

En gullig present som alltid uppskattas av 1-åringar är förstås gosedjur i alla former, kaniner, klassiska björnar eller hundar. Små djur, bilar och liknande som man drar efter sig i ett snöre. Jag förstår inte riktigt varför men alla 1-åringar jag någonsin känt har varit väldigt intresserade av att dra saker efter sig i ett snöre.


Köp lite större present till 1-åring – en bil till exempel

Lite större present som 1-åringar önskar sig är t.ex. bilar att åka på. De är lika roliga att åka runt på inomhus som ute.

Detta är ett riktigt vrålåk för små knattar. Vem av oss drömmer inte om att få en Lamborghini eller en knallgul Ferrari med exklusiva lädersäten? Med den det här lyxåket kommer hon eller han bli kung på gården och kunna svischa fram i hög fart.


Lära gå vagn

En lära-gåvagn som kanske inte är helt klassisk är den här med musikinstrument på. Det är tryggt att hålla i vagnen när man ska lära sig gå förstås, men barnet kan också spela xylofon, trumma pussla, göra bilar, flytta kulor och snurra på kugghjul på den här lära gå vagnen. Den erbjuder mycket rolig sysselsättning alltså.
Gå vagn med verktyg så att barnet kan hjälpa mamma och pappa. Verktygsvagnen innehåller massor av delar. Det här är en leksak som räcker långt upp i åren.
Dockvagn till 1-åring – en klassisk lära gå vagn. Den är en väldigt praktisk leksak. Dels kan den användas som stöd när barnet lär sig gå. Dels kan den användas för att transportera sina byggklossar över hela huset. Nu behöver de inte längre hämta sakerna en och en. Vagnen kommer även kunna användas att köra småsyskon och dockor i. Dockvagn till 1-åringen är en perfekt födelsedagspresent alltså.

Uteleksaker

Ettåringar brukar tycka om att vara både inne och ute och leka. Ge 1-åringen presenter för utelek som t.ex. en babypulka eller sandset beroende på årstid. Att få åka pulka istället för barnvagn när föräldrarna är på promenad är något speciellt. Det brukar också vara väldigt kul att riva sandkakor som föräldrarna bygger upp.


Bästa leksaken till 1-åring

Dockkök – Det här är den bästa leksaken till 1-åringen. Det är en present som barnet har glädje av LÄNGE – alla barn brukar älska att laga mat i sitt eget kök. Det finns massor av tillbehör som man kan köpa till när barnen blir äldre. Men till att börja med så räcker det mer än väl med en teservis. Men sedan finns det både mat, kakor och annat fint att köpa till. Barn brukar älska att plocka i sitt kök, bjuda föräldrarna på kaffe och mat. Ett dockkök är en present som barn kan leka med under många år. De brukar laga mat ända upp till skolåldern faktiskt. Om jag skulle välja ut en specifik leksak så skulle jag säga att det här är bästa leksaken till 1-åringar.


Brandbilar och utryckningsfordon

Brandbilar – alla 1-åringar gillar utryckningsfordon! Varför inte ge ettåringen en brandbil för att rädda katter från träd eller en fin polisstation från stadens hjältar.


Pop-up-leksaker

Pop- up leksaker

Pop up djur – Knappar som barnet vrider på, skjuter åt sidan, skruvar osv. När barnet har tryckt så hoppar det upp ett djur ur krukan.

Detta var min sons första favoritleksak. Det tog ett tag innan han lyckades bemästra knapparnas funktion. Detta är en leksak som han lekte väldigt mycket med. Varje gång ett djur hoppade upp ur sin kruka skrattade han jättemycket.


Pippi Långstrump

Även Pippifilmer brukar vara väldigt omtyckta bland små barn. Kläder och leksaker med Pippi Långstrumpmotiv brukar vara poppis. Men det är fortfarande lite tidigt att köpa utklädningskläder.Fisherprice leksaker

Fisherprice buss – ja alla Fisherprice leksaker brukar vara kul och kunna sysselsätta små knattar länge. Fisherprice är kända för att ha rejäla leksaker som verkligen håller. De tål många barns intensiva kärlek. Det är verkligen leksaker som kommer att älskas. Det finns förstås många fina modeller att välja mellan. Men just den här tror jag att ettåringar kommer tycka extra mycket om.


Ge pussel i present till 1-åringen

pussel i present till 1-åring
Present pussel som passar 2-åringar

Pussel-  med några få bitar och kanske knoppussel, så bitarna blir lättare att greppa om. Små barn brukar älska leksaker i glada färger. Det här pusslet är precis lagom svårt för en ettåring.


Brio bultbräda i present till 1-åring

Bultbräda

Brios bollbultbräda där barnet slår ner bollen. Bollen rullar sedan ut i ur något av hålen.

Eller en klassisk bultbräda där barnet slår ner spikar i brädan.


Duplo 1 år

Duplo eller “storlego” som det också kallas kan brukar sysselsätta barnen länge. Varför inte ge dem en bondgård med en gris, höna, katt och ko.

Duplo ponnystall är en annan Duplo sats som verkar väldigt kul för ettåringar. Duplo är leksaker som varar i många år och som tål att lekas mycket med.


Klossar i present till ettåring
Klossar i present till ettåring

Byggklossar

Klossar är ju en klassiker. Allra roligast är om du kan bygga upp tornen så högt så möjligt. Sedan kommer 1-åringen att riva tornet med stor förtjusning. En extra bra grej med just dessa klossar är att de kommer att kunna användas även till lästräningen om några år.


Böcker i present till 1-åringar

max-lampa är en bra bok för 1 åringar
Max Lampa
max-potta är bra bok till ettåringar
Max Potta
lilla-kanin-badar bok till 1 åring
Lilla Kanin badar
ludde är en rolig bok för små barn
Ludde
Present till 1åring Bok med ludde-och-alla-djuren
Ludde och alla djuren

Max böckerLudde böcker , pekböcker eller sagan om lilla kanin. Jag kan speciellt rekommendera Max Lampa. Min son älskade verkligen den boken som liten. Flera gånger varje dag skulle vi läsa den. Jag vet inte hur många gånger jag vaknat av att jag har fått just Max Lampa slängd i skallen. Vi läste den så mycket att jag fortfarande kan den utantill faktiskt.


Sångpåse i födelsedagspresent till ettåringen
Ge en sångpåse i födelsedagspresent till ettåringen

Sångpåse

Sångpåse. En påse i tyg där man plockar upp en tygsymbol i taget ur påsen t.ex. en ekorre och sjunger ekorren satt i granen. Eller en tomte och sjunger I ett hus i skogens slut liten tomte tittar ut.


Musikleksak 1-år

instrument i födelsedagspresent till barnet
Instrument

present till 1 åring som tycker om att föra oväsen
Fordon

bolltorn i present till 1-åring
Bolltorn
Pipleksak
ge 1-åringen en xylofon i födelsedagspresent
Xylofon

Nja, det kanske inte är hela sanningen – oväsenmanick skulle jag nog mer kalla det för än musikleksak. Men är det inte ditt barn så brukar det vara roligt att ge bort en xylofon, blandade instrumentmusikinstrument. Bollar som låter, bolltornleksaker som låter och pipleksaker är andra höjdarpresenter. Presenter som 1-åringar gillar är t.ex. Pippidockor, musikleksaker och oväsen.


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON

Vad önskar föräldrarna att du köper till barnet? Föräldrarna däremot brukar bli gladast om barnet får lite nya kläder eller en pyjamas. Andra presenter som kan funka bra till 1-åringar är påslakanset med något fint motiv. BabblarnaNalle Phu och Paw Patrol. Men nog är det bra mycket roligare att ge bort ett musikinstrument eller en bil, så det blir lite fart och fläkt i hemmet. Ge bort en bra present till 1-åringen som föräldrarna själva inte skulle köpt.


Pekbok för lite finare barn
Pekbok för lite finare barn

Rolig present till 1-åringar

En present till små barn som jag tycker är fantastiskt rolig är den här pekboken. Pekbok för lite finare barn.


Kläder mm att ge i present till 1-åring

bra present till barnkalas
Kläder kan vara en bra födelsedagspresent till 1-åringar

Det finns faktiskt bra kläder som du kan ge en 1-åring om du inte vill bygga så mycket på leksaksberget. Kläder uppskattas kanske inte så mycket av barnet, utan mer av föräldrarna.

Fin present på 2-årsdagen Pippi Långstrump ryggsäck

En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.


ge 1-åringen bord och stolar
ge 1-åringen bord och stolar

Ge 1-åringen möbler i present

Varför inte ge 1-åringen egna möbler att ha framför tvn? Den kan användas under lång tid. Eller kanske bord och stolar att ha i sitt rum. Det är ett väldigt bra sätt att få dem att stanna i sitt rum med all matlagningsutrustning. Dockservisen behöver inte längre tas med ut till köket för att bjuda föräldrarna på middag.

Personlig 1-års present

personlig 1-års present robotsparbössa
personlig 1-års present robotsparbössa

Varför inte ge 1-åringen en personlig present? En sån personlig present är den här söta sparbössan gravera in ett personligt budskap på den.

fotoalbum boken om mig personlig 1-års present
fotoalbum boken om mig personlig 1-års present

När mina egna barn var små fick de ett varsitt fotoalbum med foton på bara dem. De tyckte att det var jättekul. De älskade att titta på foton med bara sig själva. Varför inte ge ettåringen ett personligt fotoalbum och fylla med foton från det första året. Det här fotoalbumet kan du också få med barnet namn ingraverat. En fin och personlig 1-års present.

När du ger bort presenter till 1-åringar är inslagningen minst lika viktig som innehållet. En present till 1-åring behöver ha ett fint papper och fina snören. Det är födelsedagens höjdpunkt!


Hittade du inte någon riktigt bra present till 1-åring på den här sidan? Då kanske du hittar något på dessa sidor:

Kommentera gärna!