Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

1 år – Hitta den magiska gåvan att ge i present till 1-åring!

Senast updaterad 15 februari, 2024

Att välja en present till en 1-åring är en resa in i glädjens och upptäcktens värld. Häng med mig för att hitta den perfekta gåvan som trollbinder de små och skapar varaktiga minnen den första födelsedagen.

När du letar efter en present till en 1-åring, överväg leksaker och presenter som stödjer deras utveckling, som lära-gå-vagnar, pop-up-djur, musikinstrument och byggleksaker. Praktiska gåvor som pottor, nattlampor och roliga barnbestick är också uppskattade. Kom ihåg att säkerhet är viktigt, så välj saker som är lämpliga för denna åldersgrupp.

Vad ska man ge en 1-åring i present? Satsa på pedagogiska leksaker, mjuka böcker och färgglada, säkra leksaker som stimulerar sinnena. Som erfaren mamma och mormor rekommenderar jag enkla men fantasieggande gåvor, såsom lära-gå-vagnar, dockkök och musikinstrument den första födelsedagen. En miniatyrbil eller rutschkana kan också ge spännande äventyr. Välj med omsorg för att skapa ett minnesvärt firande.

Praktiska gåvor

När det gäller praktiska gåvor för de små, är en Baby Björn potta ett utmärkt val. Baby Björn är många föräldrars förstahandsval för att underlätta barnets toalettvanor. En annan fin present är en charmig nattlampa som med sitt mjuka sken skapar en trygg och behaglig atmosfär i barnrummet, vilket är en uppskattad gåva både av föräldrar och barn. Dessutom är ett fint påslakanset en utmärkt ettårspresent. Det kan göra nattningen betydligt enklare och mer angenäm för både barn och föräldrar.

Kläder

Rolig body

En body med en rolig text är en bra 1-års-födelsedagspresent. En body är skönt att ha eftersom en vanlig t-shirt ofta glipar i magen.

Rolig body världens dyraste väckarklocka i ettårspresent

Kläder

Det finns faktiskt bra kläder som du kan ge om du inte vill bygga så mycket på leksaksberget. Kläder är ju något de verkligen behöver.

Leksaker som 1 års presenter

Lära gå vagn

En vagn som kanske inte är helt klassisk är den här. Det är tryggt att hålla i vagnen när man ska lära sig gå förstås den erbjuder mycket rolig sysselsättning när barnet tar de första stapplande stegen.

Baby telefon

En telefon kan vara ett roligt och interaktivt presentval som många små knattar älskar.

Gungmammut

En mammut både snygg inredning att ha i barnets rum och en väldigt rolig leksak. Just mammutar har mitt barnbarn blivit väldigt förtjust i. Han kryper upp på sin leksakshylla och sitter där tillsammans med sina mammutar.

gungmamut

Bultbräda

En klassisk bultbräda där barnet slår ner spikar i brädan. Bultbräda brukar många 1 åringar tycka om.

 Eller en klassisk bultbräda där barnet slår ner spikar i brädan.

Byggleksaker

Duplo

Duplo eller ”storlego” som det också kallas kan brukar sysselsätta barnen länge. Det innehåler större bitar som barnet inte kan stoppa i munnen. Men det är inte bara för födelsedagen, dettar är också bra julklappstips!

Klossar är en bra ettårspresent

Hej Lönne träklossar är ett utmärkt val. Dessa klossar är perfekta för barn i den här åldern eftersom de är gjorda av högkvalitativt trä och är säkra att leka med.

Stapelleksak

Denna regnbåge är en träleksak som är utformad för att hjälpa till att utveckla barnets koordination och finmotorik.

Tågbana

Tåg är en födelsedagspresent som räcker väldigt länge. Till en ettåring räcker det att ge en grundläggande byggsats. Den kan sedan köpas till delar när barnet blir äldre.

Järnväg set Brio Safari

Leksaker för Lek och Lärande

Ruchkana

Denna rutschkana skulle vara en perfekt lekutrustning. Den är utformad för att ge timmar av roligt och spännande lek. Perfekt om du vill ge en större gåva.

Sångpåse

Sångpåse är en kul ettårspresent. En påse i tyg där man plockar upp en tygsymbol i taget ur påsen t.ex. en ekorre och sjunger ekorren satt i granen.

Musikinstrument

Musikleksak till 1-åringen? Nja, det kanske inte är hela sanningen – oväsenmanick skulle jag nog mer kalla det för än musikleksak. Men är det inte ditt barn så brukar det vara roligt att ge bort blandade musikinstrument. En ettåring älskar att spela musik.

Musikinstrument

Pop up djur

Pop-up-djur är en hit bland de små! Med knappar som trycks, vrids och flyttas, bjuder de på spännande överraskningar. Mitt barn älskade att se djuren hoppa fram ur sina gömställen, ett skrattfyllt nöje som står tidens test. En klassisk leksak som lockar fram glädjen hos varje barn.

Stapelleksak

Det här är en gåva som består av fyrkantiga stapelbara boxar med olika färger och mönster. Leksaken är lämplig för barn från ett år och uppåt.

Leksakspiano

Ett leksakspiano är en perfekt leksak eftersom det är en rolig sak som kan hjälpa till att utveckla deras musikalitet. Det kan också vara en bra födelsedagspresent för att introducera barnet för musik.

Böcker

Max böckerna

Jag kan verkligen rekommendera Max Lampa. Min son älskade verkligen den boken som liten. Flera gånger varje dag skulle vi läsa den. Jag vet inte hur många gånger jag vaknat av att jag har fått just Max Lampa slängd i skallen. Vi läste den så mycket att jag fortfarande, 26 år senare, kan den utantill faktiskt. Max böckerna är spännande ettårspresent.

Sångbok

”Klassiska Barnvisor”, skulle vara en fantastisk 1-års gåva. Den innehåller en samling av välkända och älskade barnvisor. Med denna bok kan föräldrarna och det lilla barnet sjunga med och njuta av melodier som är speciellt utvalda för de allra minsta.

 En sångbok med både gamla och nya låtar

Köksleksaker

Dockkök i ettårspresent

Det här är den bästa leksaken till en ettåring. Det är en ettårspresent som barnet har glädje av LÄNGE – alla barn brukar älska att laga mat i sitt eget kök.

Leksaksmat

En låda med lite leksaksamat är en bra 1-års födelsedagspresent. Du kan räkna med att barnen kommer spendera mycket tid i köket.

Uteleksaker

Pool

Denna uppblåsbara barnpool med badleksaker är en härlig födelsedagspresent till en ettåring. Med säkerhetsmedveten design och roliga leksaker är det en perfekt introduktion till vattenlek som skapar glada stunder och minnen.

Babypulka

Ettåringar brukar tycka om att vara både inne och ute och leka. Ge 1-åringen presenter för utelek som t.ex. en babypulka eller sandset beroende på årstid.

Sandsaker

Ett paket med lite sandsaker brukar vara en present som små barn uppskattar.

Personliga Gåvor

Fåtölj

En egen tv-fåtölj är bra saker att ge små barn. Den är lättare att klättra upp i än den vanliga soffan och är lättare att rengöra när olyckan är framme.

Personlig berättelse som ettårspresent

En personlig bok är en bra present till ett litet barn. Tänk vad spännande att få läsa en berättelse som handlar om sig själv. Det kommer bli en succé! Ditt barn kommer att älska en bok som handlar om honom eller henne ute på äventyr!

 Personlig bok

Hjärta med gravyr i 1 års present

En personlig ettårspresent får du också om du köper ett smycke som du låter gravera in till barnet. Ett smycke kommer hon eller han ha glädje av hela livet.

Lådcykel

Denna personliga lådcykel med barnets namn och valt motiv är den perfekta gåvan! En unik och praktisk gåva som kommer att följa dem på spännande äventyr och skapa minnen för livet. Det kommer bli en succé!

Halsband hängsmycke bil 18k

Kanske ett guldhänge att hänga i en kedja blir en uppskattad födelsedagspresent. Bilar är något som barn bruka älska. Det är en elegant och tidlös gåva att ge bort till någon speciell.

Halsband hängsmycke bil 18k i

Bilar och fordon

Vespa i ettårspresent

Gunghästar finns även i form av en vespa. Självklart är gunghästarna tippsäkra, för lekarna kan bli ganska vilda. En vespa lockar ju dessutom fram formel 1-föraren i alla barn.

Vespa

Brandbil i 1 års present

Brandbilar i födelsedagspresent är kul, alla gillar utryckningsfordon! Varför inte ge ettåringen en brandbil för att rädda katter från träd eller en fin polisstation från stadens hjältar. Utryckningsfordon är kul presenter till ettåring.

Brandbil

Parkeringshus i ettårspresent

Ett parkeringshus brukar vara en gåva som barn leker mycket med. Just det här parkeringshuset har dessutom både tankstation och en egen helikopterplatta också.

Dockor och Gosedjur som 1 års presenter

Mysig hund

Denna bedårande hund är en kul överraskning. Med sitt mjuka och gosiga utseende kommer den att bli barnets trogna fyrbenta vän.

Trasdocka

Den här trasdockan är en unik och originell gåva. Den är perfekt för små kottar att leka med.

Handdockor i ettårspresent

Handdockor är en utmärkt överraskning eftersom de är lätta att hålla i och ger barnet möjlighet att utforska och utveckla sin nyfikenhet.

Kaniner

Söta och mjuka kaniner är något de inte kan motstå. Den här ballerinan är supersöt och något som alla små barn vill ha.

Kaniner

Värmedjur

När man blir sjuk kan det vara mysigt att ha en warmie, som man kan värma i micron och som håller värmen så man slipper frysa.

Vetevärmare mops

Pippi Långstrump


Pippi Långstrump-filmer är ofta en hit bland de små. De är inte bara underhållande, utan ger även föräldrarna en välbehövlig paus. Som ettårspresent är gosedjuret Herr Nilsson, Pippi Långstrumps apa, en populär gåva. Ettåringar älskar gosedjur, och när de inser att de har fått just Herr Nilsson blir han ännu mer omtyckt. En annan utmärkt presentidé är en Pippi Långstrump-docka, som snabbt kan bli barnets nya idol. Denna docka är inte bara en lekkamrat hemma, utan kommer också att följa med till förskolan och på många äventyr.

Fler saker att ge små barn

Väggdekor

Denna fantastiska väggdekor från Namly skulle vara en fantastisk födelsedagspresent. Med sina färgglada och livliga safari-djur skapar den en magisk och lekfull atmosfär i barnets rum.

Barnporträtt

Att ge denna underbara gåva till ett barn som fyller ett år är en fantastisk gest. Det blir en personlig och unik dekoration till barnets rum som kommer att väcka glädje och skapa en speciell atmosfär.

Barnfotografering

Barnfotografering är en present som föräldrarna kommer älska att du ger dem och deras barn.

Barnfotografering

Bowlingset till barn 1 år

Denna fantastiska bowlinguppsättning skulle vara en rolig och utvecklande leksak. Setet innehåller mjuka käglor i form av djur och en boll som är perfekt för små händer att greppa och rulla.

Badkritor

Dessa fantastiska badkritor skulle vara en spännande gåva. Med sina färgglada och tvättbara egenskaper kan barnet skapa sina egna konstverk direkt på badkaret eller kakelväggarna.

Relaterade frågor

Hur firar barn födelsedag vid 1 år?

På ett ettårskals kan det vara kul med personliga inbjudningskort, en lekhörna med mycket leksaker, ballonger och tårta förstås. Lekar som passar bra är babyrace och ringlekar.

Tips på 1 års födelsedagspresent?

Bra tips på 1-års present är musikinstrument, teservis, duplo, Luddeböckerna, en fin ryggsäck, en sparbössa, klossar och en fin tavla att hänga på väggen i barnets rum.

Bästa leksaken till barn 1 år, vad är det?

Om jag ska välja ut bästa leksaken till ett ett år gammalt barn är det nog dockspisen. 1 åringar älskar att laga mat och diska.

Vad leker en ettåring med?

En ettåring leker gärna med dockor, bollar, bilar, lagar mat. De tycker om att bygga duplo, leka med klossar, pussla och köra dockvagn.

Vad finns det för uteleksaker till en ettåring?

Bra uteleksaker till en ettåring är hink, spade, sandformar och de brukar också tycka om att spela fotboll. Vintertid är förstås en pulka en riktigt bra uteleksak.

Vad tycker 1-åringar om att leka med?

1-åringar tycker ofta om att leka med saker som har olika texturer, gör ljud, och enkla pussel som stimulerar deras nyfikenhet och motorik.

Vad ska man köpa till barn som har allt?

Till barn som har allt kan upplevelsebaserade gåvor som djurparksbesök eller musiklekar vara uppskattade, eller något unikt och personligt.

Vad gillar 1,5-åringar?

1,5-åringar gillar leksaker som stimulerar rollspel, enkla konstruktionsspel och interaktiva böcker som hjälper till med språkutvecklingen. Läs mer…

Tips på fortsatt läsning

Barnets utveckling 1-2 år

1 år – Hitta den magiska gåvan att ge i present till 1-åring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen