vad önskar sig en 1-åring i present

Present till 1-åring

Vill du hitta den där perfekta presenten som 1-åringen verkligen älskar? Ta med en kartong och ett fint snöre. Skämt åsido, att hitta en present till en 1-åring är ingen konst!

Vad önskar sig en 1-åring i present? 1-åringar är inte alls kräsna och de kommer att älska alla presenter som de får. De kommer älska presentkartongen och snörena lika mycket som presenten. Ett leksakståg, en Pippidocka och en plocklåda är riktigt bra presenter till 1-åringen.

Vad är en bra present till 1-åringar?
Vad är en bra present till 1-åringar?

Förutom den här sidan med presenter till 1-åringar har jag också skrivit om presenter till 1-åriga killar och presenter till 1-åriga tjejer. Besök gärna de sidorna också för fler presenttips!

Önskelista 1-åring

När det gäller 1-åringar är det lätt att hitta presenter som de har glädje av i många år framöver. Det ska förstås vara presenter som både barn och föräldrar tycker är bra. Om en 1-åring hade kunnat skriva en önskelista tror jag att dessa presenter hade varit med på den:

present till 1-åring - Tåg är en present som räcker väldigt länge. Till en ettåring räcker det att ge en grundläggande byggsats. Den kan sedan köpas till delar när barnet blir äldre.
Tåg är en present som räcker väldigt länge. Till en ettåring räcker det att ge en grundläggande byggsats. Den kan sedan köpas till delar när barnet blir äldre. En tågbana är definitivt med på en önskelista för en 1-åring.

Köp tågbanan här!

present 1 åring Att ge ettåringar Pippi Långstrump saker är en bra idé. Pippi brukar vara en stor idol i den här åldern. Fina presenter som ettåringar verkligen gillar är en Pippidocka.
Att ge ettåringar Pippi Långstrump saker är en bra idé. Pippi brukar vara en stor idol i den här åldern. Fina presenter som ettåringar verkligen gillar är en Pippidocka. Därför hamnar den säkert på önskelistan den också.

Köp Pippidockan här!

present 1 åring Sorteringslådor där man stoppar klossar med olika former i olika hål och sedan plockar ut dem igen och börjar om. Det här är en rolig present till små barn. De tycker om att lyfta på locket och plocka i och ur klossarna.
Sorteringslådor där man stoppar klossar med olika former i olika hål och sedan plockar ut dem igen och börjar om. Det här är en rolig present till små barn. De tycker om att lyfta på locket och plocka i och ur klossarna.

Köp sorteringslådan här!


En present till 1-åring inte bör innehålla smådelar

När man köper en present till 1-åring behöver man tänka på att de inte ska innehålla smådelar, då finns det risk att barnet kvävs. Så se till att presenterna inte har texten ”rekommenderas ej för barn under 3 år”. Men även om man inte hittar någon sådan märkning bör man använda sitt sunda förnuft.


Önskelista 1-åring

Barn i 1-årsåldern har ingen önskelista. De blir jätteglada för vad du än ger dem för present. Det kan hända att de blir lika glada för presentpappret som för innehållet i paketet. Men föräldrarna kommer bli gladare om du inte ger barnet allt för många saker, så satsa hellre på en leksak med högre kvalité än flera stycken. Även om 1-åringen inte har någon önskelista så har jag plockat ut presenttips som jag vet att både mina och andras barn har tyckt mycket om att leka med.


Bra leksaker att ge i present till 1-åring

En gullig present som alltid uppskattas av 1-åringar är förstås gosedjur i alla former, kaniner, klassiska björnar eller hundar. Det är svårt att bara välja ett, för det finns ju så många söta att välja mellan.

present till 1-åring - En gosig teddybjörn brukar de små alltid tycka om.
En gosig teddybjörn brukar de små alltid tycka om.

Läs mer och köp här!

present 1 åring Söta  och mjuka kaniner är något en 1-åring inte kan motstå.
Söta och mjuka kaniner är något en 1-åring inte kan motstå.

Läs mer och köp här!

present 1 åring Att få en hund brukar de också tycka om.
Att få en hund brukar de också tycka om.

Läs mer och köp här!

Små djur, bilar och liknande som man drar efter sig i ett snöre. Jag förstår inte riktigt varför men alla 1-åringar jag någonsin känt har varit väldigt intresserade av att dra saker efter sig i ett snöre.

present till 1-åring - Det finns fina dragdjur i form av hundar.
Det finns fina dragdjur i form av hundar.

Läs mer och köp här!

present 1 åring Färgglada leksaker brukar de gilla. En giraff kanske?
Färgglada leksaker brukar de gilla. En giraff kanske?

Läs mer och köp här!

present 1 åring Brios anka är ju en klassiker som har älskats av många barn.
Brios anka är ju en klassiker som har älskats av många barn.

Läs mer och köp här!


Bästa ettårspresenten är en bil

Den bästa ettårspresenten är en bil. De är lika roliga att åka runt på inomhus som ute. Detta är ett riktigt vrålåk för små knattar. Vem av oss drömmer inte om att få en Lamborghini eller en knallgul Ferrari med exklusiva lädersäten? Med de här lyxåken kommer hon eller han bli kung på gården och kunna svischa fram i hög fart.

present till 1-åring - Bästa ettårspresenten - Hitta ett riktigt vrålåk att ge 1-åringen i present.
Hitta ett riktigt vrålåk att ge 1-åringen i present.

Läs mer och köp här!

Bästa ettårspresenten - Eller kanske en lite vardagligare bil till högre pris.  present 1 år
Eller kanske en lite vardagligare bil till högre pris.

Läs mer och köp här!

present 1 år Bästa ettårspresenten - Eller en retro kärra är inte heller så tokigt!
Eller en retro kärra är inte heller så tokigt!

Läs mer och köp här!


Lära gå vagn & dockvagn till 1-åring

En lära gå vagn är tryggt att hålla i när man tar sina första steg. Det finns lära gå vagnar som fungerar som dockvagnar, verktygsvagnar eller med musiktema.

present till 1-åring - En lära-gåvagn som kanske inte är helt klassisk är den här med musikinstrument på. Det är tryggt att hålla i vagnen när man ska lära sig gå förstås, men barnet kan också spela xylofon, trumma pussla, göra bilar, flytta kulor och snurra på kugghjul på den här lära gå vagnen. Den erbjuder mycket rolig sysselsättning alltså. Bra present att ge sina barnbarn när de fyller ett år.
En lära-gåvagn som kanske inte är helt klassisk är den här med musikinstrument på. Det är tryggt att hålla i vagnen när man ska lära sig gå förstås, men barnet kan också spela xylofon, trumma pussla, göra bilar, flytta kulor och snurra på kugghjul på den här lära gå vagnen. Den erbjuder mycket rolig sysselsättning alltså. Bra present att ge sina barnbarn när de fyller ett år.

Läs mer och köp här!

present 1 år Gå vagn med verktyg så att barnet kan hjälpa mamma och pappa. Verktygsvagnen innehåller massor av delar. Det här är en leksak som räcker långt upp i åren.  Barn brukar gilla att vara med och hjälpa till när föräldrarna bygger och fixar. Med en egen verktygsvagn har hon eller han allt samlat på ett och samma ställe. Det är lätt att städa eller ta med sig sina verktyg när något ska lagas.
Gå vagn med verktyg så att barnet kan hjälpa mamma och pappa. Verktygsvagnen innehåller massor av delar. Det här är en leksak som räcker långt upp i åren. Barn brukar gilla att vara med och hjälpa till när föräldrarna bygger och fixar. Med en egen verktygsvagn har hon eller han allt samlat på ett och samma ställe. Det är lätt att städa eller ta med sig sina verktyg när något ska lagas.

Läs mer och köp här!

present 1 år Dockvagn till 1-åring - en klassisk lära gå vagn. Den är en väldigt praktisk leksak. Dels kan den användas som stöd när barnet lär sig gå. Dels kan den användas för att transportera sina byggklossar över hela huset. Nu behöver de inte längre hämta sakerna en och en. Vagnen kommer även kunna användas att köra småsyskon och dockor i. Dockvagn till 1-åringen är en perfekt födelsedagspresent alltså.
Dockvagn till 1-åring – en klassisk lära gå vagn. Den är en väldigt praktisk leksak. Dels kan den användas som stöd när barnet lär sig gå. Dels kan den användas för att transportera sina byggklossar över hela huset. Nu behöver de inte längre hämta sakerna en och en. Vagnen kommer även kunna användas att köra småsyskon och dockor i. Dockvagn till 1-åringen är en perfekt födelsedagspresent alltså.

Läs mer och köp här!


Uteleksaker

Ettåringar brukar tycka om att vara både inne och ute och leka. Ge 1-åringen presenter för utelek som t.ex. en babypulka eller sandset beroende på årstid. Att få åka pulka istället för barnvagn när föräldrarna är på promenad är något speciellt. Det brukar också vara väldigt kul att riva sandkakor som föräldrarna bygger upp.

present till 1-åring - En pulka är mysigt att få när vintern kommer. Till de yngsta är det bra med en pulka med extra stöd för ryggen.
En pulka är mysigt att få när vintern kommer. Till de yngsta är det bra med en pulka med extra stöd för ryggen.

Läs mer och köp här!

present 1 år Att göra sandkakor brukar vara kul. 1-åringar brukar vara riktigt duktiga på att riva ner dem i alla fall.
Att göra sandkakor brukar vara kul. 1-åringar brukar vara riktigt duktiga på att riva ner dem i alla fall.

Läs mer och köp här!

När ettåringen sak börja göra egna sandkakor kan det vara enklast att börja med några små formar.
När ettåringen sak börja göra egna sandkakor kan det vara enklast att börja med några små formar.

Läs mer och köp här!


Bästa leksaken till ettåring

Dockkök – Det här är den bästa leksaken till en ettåring. Det är en present som barnet har glädje av LÄNGE – alla barn brukar älska att laga mat i sitt eget kök. Det finns massor av tillbehör som man kan köpa till när barnen blir äldre. Men till att börja med så räcker det mer än väl med en teservis. Men sedan finns det både mat, kakor och annat fint att köpa till. Barn brukar älska att plocka i sitt kök, bjuda föräldrarna på kaffe och mat. Ett dockkök är en present som barn kan leka med under många år. De brukar laga mat ända upp till skolåldern faktiskt. Om jag skulle välja ut en specifik leksak så skulle jag säga att det här är bästa leksaken till en ettåring.

present till 1-åring - Den bästa leksaken till en ettåring är en dockspis
Den bästa leksaken till en ettåring

Läs mer och köp!

Teservis som inte innehåller smådelar är den bästa leksaken till en 1-åring
Teservis som inte innehåller smådelar

Läs mer och köp!


Brandbilar och utryckningsfordon

Brandbilar i present till en 1-åring – alla gillar utryckningsfordon! Varför inte ge ettåringen en brandbil för att rädda katter från träd eller en fin polisstation från stadens hjältar.

present till 1-åring - Brandbil i trä från Brio.
Brandbil i trä från Brio.

Läs mer och köp!

En brandbil i trä från Brio
En brandbil i trä från Brio

Läs mer och köp!

Polisstation med Stadens hjältar
Polisstation med Stadens hjältar

Läs mer och köp!


Pop- up leksaker

Pop upp djur – Knappar som barnet vrider på, skjuter åt sidan, skruvar osv. När barnet har tryckt så hoppar det upp ett djur ur krukan. Detta var min sons första favoritleksak. Det tog ett tag innan han lyckades bemästra knapparnas funktion. Detta är en leksak som han lekte väldigt mycket med. Varje gång ett djur hoppade upp ur sin kruka skrattade han jättemycket. Även om det var ett tag sedan han var ett år så tror jag inte att ettåringars humor har förändrats sedan dess. Det här är en present till en 1-åring som hon eller han garanterat kommer att älska.

present till 1-åring - Pop upp djur brukar småttingar älska
Pop upp djur brukar småttingar älska

Läs mer och köp!


Pippi Långstrump i present till 1-åring

Även Pippifilmer brukar vara väldigt omtyckta bland små barn. Kläder och leksaker med Pippi Långstrumpmotiv brukar vara poppis. Men det är fortfarande lite tidigt att köpa utklädningskläder.

present till 1-åring - Pippi Långstrump filmer brukar de älska
Pippi Långstrump filmer brukar de älska

Läs mer och köp!

Herr Nilsson som gosedjur brukar bli poppis.

Läs mer och köp!

Kanske hon eller han också skulle bli glad för en docka?
Kanske hon eller han också skulle bli glad för en docka?

Läs mer och köp!


Fisherprice leksaker

Fisherprice buss – ja alla Fisherprice leksaker brukar vara kul och kunna sysselsätta små knattar länge. Fisherprice är kända för att ha rejäla leksaker som verkligen håller. De tål många barns intensiva kärlek. Det är verkligen leksaker som kommer att älskas.

present till 1-åring - Det finns förstås många fina modeller att välja mellan. Men just den här tror jag att ettåringar kommer tycka extra mycket om.
Det finns förstås många fina modeller att välja mellan. Men just den här tror jag att ettåringar kommer tycka extra mycket om.

Läs mer och köp!


Ge pussel i present till 1-åringen

Pussel-  med några få bitar och kanske knoppussel, så bitarna blir lättare att greppa om. Små barn brukar älska leksaker i glada färger. Det här pusslet är precis lagom svårt för en ettåring.

present till 1-åring - Knoppussel med Bamse och hans vänner
Knoppussel med Bamse och hans vänner

Läs mer och köp!

Knoppussel med gulliga djur brukar 1-åringar gilla
Knoppussel med gulliga djur brukar 1-åringar gilla

Läs mer och köp!


Bultbräda

Bultbräda brukar 1-åringar tycka om. De finns i två olika varianter. Dels delklassiska men det finns också en nyare bultbräda med en boll som ska slås ner i hålet.

present till 1-åring -  Brios bollbultbräda där barnet slår ner bollen. Bollen rullar sedan ut i ur något av hålen.
Brios bollbultbräda där barnet slår ner bollen. Bollen rullar sedan ut i ur något av hålen.

Läs mer och köp!

 Eller en klassisk bultbräda där barnet slår ner spikar i brädan.
Eller en klassisk bultbräda där barnet slår ner spikar i brädan.

Läs mer och köp!


Duplo i present till 1-åring

Duplo eller “storlego” som det också kallas kan brukar sysselsätta barnen länge. Duplo ponnystall är en annan Duplo sats som verkar väldigt kul för ettåringar.

present till 1-åring - Varför inte ge dem en bondgård med en gris, höna, katt och ko.
Varför inte ge dem en bondgård med en gris, höna, katt och ko.

Läs mer och köp!

 Duplo är leksaker som varar i många år och som tål att lekas mycket med.
Duplo är leksaker som varar i många år och som tål att lekas mycket med.

Läs mer och köp!


Byggklossar

Klossar är ju en klassiker. Allra roligast är om du kan bygga upp tornen så högt så möjligt. Sedan kommer 1-åringen att riva tornet med stor förtjusning. En extra bra grej med just dessa klossar är att de kommer att kunna användas även till lästräningen om några år.

present till 1-åring - Klassiska klossar i pastellfärger
Klassiska klossar i pastellfärger

Läs mer och köp!

Klossar med bokstäver
Klossar med bokstäver

Läs mer och köp!

Större klossar om lätt kan staplas
Större klossar om lätt kan staplas

Läs mer och köp!


Bok i 1-års present

Vill du ge bort en bok i 1-års present? Då är Max böckerna, Ludde böckerna, pekböcker eller sagan om lilla kanin fina böcker att ge bort i present. Jag kan speciellt rekommendera Max Lampa. Min son älskade verkligen den boken som liten. Flera gånger varje dag skulle vi läsa den. Jag vet inte hur många gånger jag vaknat av att jag har fått just Max Lampa slängd i skallen. Vi läste den så mycket att jag fortfarande, 26 år senare, kan den utantill faktiskt.

Bok i 1-årspresent Lilla kanin badar
Lilla kanin badar

Läs mer och köp!

Bok i 1-årspresent Ludde och alla djuren
Ludde och alla djuren

Läs mer och köp!


Sångpåse

Sångpåse. En påse i tyg där man plockar upp en tygsymbol i taget ur påsen t.ex. en ekorre och sjunger ekorren satt i granen. Eller en tomte och sjunger I ett hus i skogens slut liten tomte tittar ut.

present till 1-åring -  Ge en sångpåse i födelsedagspresent till ettåringen
Ge en sångpåse i födelsedagspresent till ettåringen

Läs mer och köp!

Sångpåsen finns även att köpa i grått.
Sångpåsen finns även att köpa i grått.

Läs mer och köp!

En sångbok med både gamla och nya låtar

Läs mer och köp!


Musikleksak i present till 1-åringen

Nja, det kanske inte är hela sanningen – oväsenmanick skulle jag nog mer kalla det för än musikleksak. Men är det inte ditt barn så brukar det vara roligt att ge bort en xylofon, blandade instrument, musikinstrument. Bollar som låter, bolltorn, leksaker som låter och pipleksaker är andra höjdarpresenter.

present till 1-åring - En sparkbil med Pow patrol
En sparkbil med Pow patrol

Läs mer och köp!

En pipande kyckling
En pipande kyckling

Läs mer och köp!

Ett bolltorn som låter
Ett bolltorn som låter

Läs mer och köp!

present till 1-åring - Xylofon brukar 1-åringar tycka mycket om att spela på
Xylofon brukar 1-åringar tycka mycket om att spela på

Läs mer och köp!

Eller kanske ett helt musikset så han 1-åringen starta en orkester
Eller kanske ett helt musikset så han 1-åringen starta en orkester

Läs mer och köp!

Eller kanske en trumma anpassad för de minsta barnen
Eller kanske en trumma anpassad för de minsta barnen

Läs mer och köp!


Vad önskar föräldrarna att du köper till barnet?

Föräldrarna brukar bli gladast om barnet får lite nya kläder eller en pyjamas. Andra presenter som kan funka bra till 1-åringar är påslakanset med något fint motiv. Babblarna bruka barnen själva tycka om att få. Men nog är det bra mycket roligare att ge bort ett musikinstrument eller en bil i present till 1-åringen. Det blir lite fart och fläkt i hemmet. Ge bort en bra present till en 1-åring som föräldrarna själva inte skulle köpt.

present till 1-åring - Bäddset med babblarna
Bäddset med babblarna

Läs mer och köp!


Rolig present till 1-åringar

En present till små barn som jag tycker är fantastiskt rolig är den här pekboken. Pekbok för lite finare barn. Den innehåller ord som champagne accessoar osv.

present till 1-åring - Pekbok för lite finare barn
Pekbok för lite finare barn

Läs mer och köp!


Kläder mm att ge i present till 1-åring

Det finns faktiskt bra kläder som du kan ge en 1-åring om du inte vill bygga så mycket på leksaksberget. Kläder uppskattas kanske inte så mycket av barnet, utan mer av föräldrarna.Vill du köpa kläder i present till en 1-åring så har de storlek 80.

 En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.
En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.

Läs mer och köp!

En tröja med Mumintrollen är en fin present till en ettåring. Det är en present som både barnet och barnets föräldrar kommer bli glad för att få.
En tröja med Mumintrollen är en fin present till en ettåring. Det är en present som både barnet och barnets föräldrar kommer bli glad för att få.

Läs mer och köp!


Köp möbler i present till 1-åring

Varför inte ge 1-åringen egna möbler att ha framför tvn? Den kan användas under lång tid.

Eller kanske bord och stolar att ha i sitt rum. Det är ett väldigt bra sätt att få dem att stanna i sitt rum med all matlagningsutrustning.
Eller kanske bord och stolar att ha i sitt rum. Det är ett väldigt bra sätt att få dem att stanna i sitt rum med all matlagningsutrustning.

Läs mer och köp!

 Dockservisen behöver inte längre tas med ut till köket för att bjuda föräldrarna på middag, utan stannar förhoppningsvis i det egna rummet.
Dockservisen behöver inte längre tas med ut till köket för att bjuda föräldrarna på middag, utan stannar förhoppningsvis i det egna rummet.

Läs mer och köp!

Personlig 1-års present

När mina egna barn var små fick de ett varsitt fotoalbum med foton på bara dem. De tyckte att det var jättekul. De älskade att titta på foton med bara sig själva. Om du köper något som kan graveras på så får du också en väldigt personlig 1-årspresent

 Varför inte ge 1-åringen en personlig present? En sån personlig present är den här söta sparbössan gravera in ett personligt budskap på den.
Varför inte ge 1-åringen en personlig present? En sån personlig present är den här söta sparbössan gravera in ett personligt budskap på den.

Läs mer och köp!

Varför inte ge ettåringen ett personligt fotoalbum och fylla med foton från det första året. Det här fotoalbumet kan du också få med barnet namn ingraverat. En fin och personlig 1-års present.
Varför inte ge ettåringen ett personligt fotoalbum och fylla med foton från det första året. Det här fotoalbumet kan du också få med barnet namn ingraverat. En fin och personlig 1-års present.

Läs mer och köp!

När du ger bort presenter till 1-åringar är inslagningen minst lika viktig som innehållet. En present till 1-åring behöver ha ett fint papper och fina snören. Det är födelsedagens höjdpunkt!


Jag hoppas att du lyckades hitta en riktigt bra present till 1-åring på den här sidan?

Relaterade frågor

1-årspresent till gudbarn, vad ska man köpa? Som gudförälder vill man kanske ge en extra fin present till sitt gudbarn när hon eller han fyller ett år. Jag skulle rekommendera att du köper en bobbycar, ett personligt fotoalbum eller startar ett sparande på avanza till ditt gudbarn som fyller 1 år.

Tips på fortsatt läsning!

Leave a Comment