Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Konstnärskalas är en annorlunda och inte så kravfyllt temakalas. Ett konstnärskalas kommer bli en garanterad succé som barnen själva minns länge.

Hur ordnar man då ett konstnärskalas? Skicka ut inbjudningskort i form av paletter och bjud in till fest i barnets ateljé. Se till att de är klädda i oömma kläder. Dekorera bordet med kritor och en vit duk. Sedan kan barnen få måla självporträtt som du sätter upp på väggen. Bra lekar på ett konstnärskalas är t.ex. cirkeldans.

Hur ordnar man ett konstnärskalas?

Inbjudningskort

Klipp ut inbjudningskortet i tjock papp format som en palett. Gör färgfläckar av lite olika färger. Eller slå in en ask med kritor i vitt papper och skriv inbjudan på framsidan. Inbjudningen skulle kunna se ut så här: Välkommen till min ateljé! Ta med oömma kläder…

Klädsel på ett konstnärskalas

På ett konstnärskalas kan det vara bra att ha oömma kläder. Antingen kläder som man inte är så rädd om eller kanske en gammal skjorta för att skydda kläderna.

Hur dekorerar man på kalaset?

Ge barnen ett varsitt papper och pennor när de kommer och låt dem rita ett självporträtt. Bilderna kan sedan sättas upp i ett ”galleri”.

Duka bordet med en vit pappersduk och lägg ut kritor. Barnen kan då dekorera bordsduken medan de väntar på att få fika.

Vad äter man på ett konstnärskalas?

På ett konstnärskalas kan det vara kul att bjuda på en palettformad tårta färgad med tårtfärg. Det gör man enkelt genom att ta en färdig tårtbotten och skär ut en liten bit för fingergreppet. Tårtan dekoreras sedan med glasyr, grädde och nonstop. Lägg Non stopen i olika högar sorterat efter färg, så det liknar färgklickar på en målarpalett. Bredvid tårtan kan man dekorera med några penslar.

Man kan också göra en tårta och dekorera med ofärgad marsipan och låta barnen få måla karamellfärg på tårtan.

Det går också bra att göra tårtan i en långpanna och strö över florsocker eller vispgrädde. Låt sedan barnen få dekorera tårtan med olika färgglada saker: nonstop, bär, choklad, geléhallon osv.

Muffins i färglada formar är också trevligt att servera på ett konstnärskalas.

Frys in iskuber i olika färger med hjälp av karamellfärg, blåbär eller liknande. Lägg iskuberna i saft/läskglasen.

Godispåsarna

Godispåsar i glada färger passar bra för ett konstnärskalas. Vill du inte köpa färdiga påsar, se om du kan hitta vita eller naturfärgade papperspåsar som du målar i glada färger. Du kan till exempel fylla dem med pensel, ballonger, ett recept på trolldeg, suddgummi, en målarbok, kritor, godis osv.

Om du kan hitta billiga pennfodral kan det också vara en kul idé!

Vad leker man på kalaset?

Rita, gissa spring

Dela upp barnen i lag. Den första i varje lag får vara konstnär. Du viskar till konstnärerna vad de ska måla. De springer tillbaka till sitt lag och börjar måla. Vinner gör det lag som först kan gissa vad konstnären målar.

Non-stop-leken

Lägg ut Non stop på en bricka. Ett barn får vända sig om och de övriga utser en stoppgodis. Nu får barnet vända sig om igen och börja äta en Non stop i taget tills hon eller han kommer till stoppgodisen. Då skriker övriga barn Stopp! Sedan är det nästa barns tur att vända sig om.

Cirkeldans

Lägg ut cirklar (målade eller rockringar) på golvet. Den här leken leker man genom att spela musik och plötsligt stänga av den. När musiken tystnar ropar du ut en färg. Då ska barnen springa och ställa sig i rätt cirkel. Den som är sist åker ut. Till sist återstår bara ett barn. Det får vara färgropare nästa gång.

Vad gör man på kalaset?

För att underhålla barnen kan det vara bra att variera aktiviteterna lite. En bra aktivitet på ett konstnärskalas kan vara att sätta upp ett stort papper utomhus, på ett plank eller liknande och låta barnen måla.

Du kan också ge dem gatkritor och låta dem dekorera garageuppfarten.

Är kalaset för små barn kan de räcka om man låter dem ”måla” huset eller altanen med bara vatten.

Ett uppskattat inslag på kalaset brukar vara om barnen får tillverka något som de sedan får ta med sig hem. Låta baren få måla och dekorera en egen tex stenar eller en kruka med färg, glitter paljetter osv. Extra kul här är det om du kan köpa in små plantor som de kan sätta i sina krukor.

Rita något med vaxkritor och måla sedan över teckningarna med vattenfärg. Kritorna är så feta att vattenfärgen inte fäster på dem.

Har barnen under kalaset målat teckningar, avsluta då kalaset med en utställning med allt som barnen har målat. Kanske med en prisutdelning (godispåsen eller annat) till alla konstnärerna.

Relaterade frågor

Hur ordnar man ett julkalas? Skicka inbjudningskort där du satt fast varsin polkagrisstång. Dekorera med vitt, rött och grönt. Bra mat att bjuda på vid ett julkalas är förstås köttbullar, prinskorv julgodis och julmust. Lekarna är Limpo, klappen under granen osv. Läs mer om hur du ordnar ett barnkalas med jultema.

Vad ska man ha för teman på barnkalaset? Bra teman på barnkalaset är prinsesskalas, sjörövarkalas, dinosauriekalas, flygplanskalas riddarkalas osv. Läs mer om olika teman på kalaset här.

Vad ska man köpa i present till barn? Vad barnen önska sig beror på hur gamla de är, om det är en tjej eller kille och vad hon eller han har för intressen. Läs mer om bra födelsedagspresenter till barn här.

Vad leker man egentligen på ett barnkalas? De vanligaste lekarna på barnkalas är skattjakt, dansstopp och stafett. Fler tips på lekar på ett barnkalas finns listade här.

Liknande inlägg

Konstnärskalas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen