Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

De flesta barn går väl igenom en dinosauriefas, så varför inte anordna ett födelsedagskalas med dinosaurie tema? Att ha ett dinosauriekalas är ett roligt och annorlunda tema för kalaset.

Men hur gör man ett dinosauriekalas? Skicka inbjudningskort som ser ut som en dinosaurie, bygg upp ett dinosauriebo, placera ut leksaksdinosaurier och dekorera med kräppapper över väggar och lampor. Maten på ett dinosauriekalas bör vara löv och brontosaurusburgare. Bra lekar på ett dinosauriekalas är att gräva fossiler, sätta svansen på dinosauren och att göra dinosaurietandhalsband.

Låt mig berätta mer om dinosauriekalas! Letar du efter dinosauriepresenter hittar du dem här.

Hur ordnar man ett dinosauriekalas

Men hur ordnar man ett dinosauriekalas?

Till ett dinosauriekalas kan du skriva ut dinosaurier på ett lite tjockare papper och skriva inbjudningen på baksidan.

Dinosaurerna har kommit tillbaka för att vara med på Ossians födelsedagskalas

Vad har man på sig på ett dinosauriekalas?

Hur dekorerar man för ett dinosauriekalas?

Fäst grönt kräppapper på lampor, över fönstren och från väggarna.

Tillverka dinosauriebon med hjälp av bruna eller grå handdukar, mossa, löv osv. Lägg i några påskägg som du klätt in i vitt kräppapper eller målat. Eller använd vita ballonger som ägg.

Gör ett stort vattenhål på golvet med en stor blå filt eller tjockt papper.

Placera ut leksaksdinosaurer i rummet. Gosedjur, plastleksaker, skelett osv.

Rita dinosaurespår med gatukrita utanför huset.

Måla dinosaurer på ballongerna och häng upp dem. Använd vita ballonger som dinosaurieägg.

Dekorera bordet med leksaksdinosaurer och små växter som de kan äta.

Vill man så finns det även färdiga dekorpaket för ett dinosaurekalas
Cupcake formar med dinosaurier är ett kul inslag på kalaset
3d-pussel med dinosaurier kan användas som dekoration på ett dinosauriekalas.

Vad bjuder man på för mat vid ett dinosauriekalas?

Alla dinosaurier åt ju inte kött. Så en lövsallad kan vara bra att servera. Blanda gröna grönsaker som spenat, machesallad, rucola osv till en sallad.

Till de köttätande dinosaurerna bör du servera grillspett eller kanske brontosaurieburgare.

Godispåsar på ett dinosauriekals

Låt barnen få leta efter dinosaurieägg. Det finns påskägg som är omålade att köpa. Måla dem vita, eller vilken färg du nu önskar ha på dinosarueäggen. Fyll äggen med godis och kanske en liten leksaksdinosaurie var. Låt barnen få leta efter dem i trädgården eller i huset.

Vad kan man leka på ett dinosauriekalas?

Lägg små plast dinosaurer i påskägg och låt barnen med hjälp av ledtrådar få gissa vilken dinosaurie som ligger i äggen.

Gräv efter fossiler – använd en stor sandlåda där du grävt ner stenar. Låt barnen få leta efter fossilerna och borsta av stenarna med penslar för att se om de kan hitta fossiler på dem.

Leta efter dinosaurieskelett – Köp kex formade som hundben. Måla dem vita och göm dem i sandlådan. I takt med att barnen hittar dinosaurieskeletten kan de få pussla ihop sin dinosaurie.

Sätt svansen på dinosaurien – sätt upp en stor pappersdinosaurie, utan svans, på väggen. Låt barnen en i taget få komma fram, få en ögonbindel, bli snurrade några varv. Sedan ska de med hjälp av häftmassa försöka fästa svansen på rätt ställe på dinosaurien.

Vem har dinosaurieägget? (en variant av hunden och benet) Här sitter alla barnen på golvet i en ring. Ett av barnen får vara dinosaurie och får lägga sig i mitten och blunda. Sedan får ett av barnen ett dinosaurieägg som det gömmer bakom ryggen. Därefter säger alla barnen ”alla hände bakom ryggen, nu får dinosaurien vakna”. Då vaknar dinosaurien och går fram till ett barn i taget och ryter. Det barnet som dinosauren går fram till får visa sina händer och att han eller hon inte har ägget. Dinosaurien går vidare till nästa ända tills ägget är hittat. Det barn som hade ägget får vara dinosaurie i nästa omgång.

Leta dinosaurietänder – klipp ut massor av papperständer som du gömmer i rummet. Gör ett dinosauriegap av tejp som barnen sedan ska fylla med de tänder som de hittar. Gör gapet lika stort som T-rex gap. Undersök om ett barn får plats. Får en vuxen plats?

Gömma dinosauriebenet – Köp ett oxben på djuraffären som du gömmer. Det barn som hittar benet får gömma det nästa gång.

Leta stenar fyllda med skatter – blanda en klump av en kopp mjöl, 1 kopp kaffesump, 1/2 kopp salt och 1/2 kopp sand. Tillsätt 3/4 kopp vatten tills det blir en degig konsistens. Gör lagom stora bollar och gör ett hål i mitten där du stoppar in en liten överraskning. Det kan var guldpengar, en liten dinosaurie eller liknande. Fyll igen hålet. Låt klumparna lufttorka eller torka dem i ugnen på 125 grader i ca 10 minuter. Göm skatterna och låt barnen leta och öppna stenarna.

Väck inte den dinosaurie som sover – Sätt barnen i ring på golvet. Välj först ett barn som får vara dinosauren. Dinosauren lägger sig mitt på golvet med ansiktet nedåt och låtsas sova. Sedan kryper ett barn i taget fram till dinosaurien och frågar ”sover du”. Dinosauren svarar ”ja” flera gånger. Men plötsligt svara dinosaurien ”nej”. Då gäller det för barnen att fly så de inte blir fångade. Det barn som fångas får vara dinosaurie nästa omgång.

Triceratips – rita upp huvudet av en triceratop på ett papper och fäst tre pinnar där hornen ska vara. Låt barnen få kasta ringar på hornen.

Vad kan man ha för aktiviteter på ett dinosauriekalas?

Dans – det kanske låter konstigt, men knyt fast papperspåsar på barnens fötter så att de förvandlas till stora dinosauriefötter. Nu gäller det att dansa så fint man kan!

Göm dinosaurieben – benformade kex du målat vita eller rengjorda kycklingben i en låda. Ge barnen förstoringsglas och penslar och låt dem leka palentologer.

Gör en vulkan genom att gräva ner en burk bakpulver i sanden. I en annan burk blandar du vatten, vinäger, diskmedel och några droppar röd karamellfärg. Tillsätt blandningen över bakpulvret så startar vulkanutbrottet.

Tillverka dinosaurietänder av trolldeg som du torkat och låt sedan barnen få göra sig halsband av dinosaurietänder.

Relaterade frågor

Vad ska man ge köpa för present till barnets kompisar när det är kalas? Bra presenter är dinosaurier, pysselgrejer lego, tatueringspennor, magneter osv. Fler idéer på bra presenter att ge på ett barnkalas har jag samlat här.

Vad kan man ha för tema på barnkalaset? Några teman för barnkalas är t.ex. discokalas, riddare, prinsesskalas, Barbiekalas eller varför inte anordna ett rymdkalas. Fler teman att ha på kalaset kan du hitta här.

Vad brukar man leka på barnkalas? Roliga lekar att ha på barnkalaset är chokladpuddingleken, äppelmasken, krossa ballonger, dansstopp, sätta knorren på grisen osv. Här har jag samlat bra lekar för barnkalaset.

Hur ordnar man ett Pippikalas? Skicka inbjudningarna som flaskpost. Barnen klär sig sedan i pippikläder och tar kanske sin käpphäst till kalaset. På pippikalas kan man duka under bordet och när barnen har ätit färdigt viker man bara ihop duken. Godispåsarna bör innehålla polkagrisar, klubbor och guldpengar. Fler tips för pippikalas kan du hitta här.

Liknande inlägg

Dinosauriekalas
Rulla till toppen