Barbiekalas

Älskar ditt barn att leka med Barbie? Då kommer ett Barbiekalas bli en stor succé.

Hur ordnar man ett Barbiekalas? Inbjudningskortet bör förstås ha en bild på Barbie och adresseras till barnet och hans eller hennes favoritbarbie. Bra kläder på ett Barbiekalas är en prinsessklänning. Dekorera hemmet i rosa och bjud på cupcakes med rosa glasyr en Barbietårta eller jordgubbsglass. Bra lekar på kalaset är sätt läppstiftet på Barbie och modeshow.

Att ha Barbie-tema på barnkalaset brukar vara uppskattat

Här hittar du fler tips på inbjudningar, klädsel och lekar för Barbiekalaset! Att ha ett Barbiekalas funkar bra även om det bjuds in killar till kalaset också. De kan ju vara Ken!

Inbjudningar

Skicka inbjudningskort med en Barbiebild på första sidan. Skicka inbjudan till barnen + favorit Barbie. Om man vill finns det färdiga inbjudningskort också.

Inbjudningskort till barbiekalaset
Inbjudningskort till Barbiekalaset

Klädsel

Barnen kommer utklädda till Barbie (eller Ken). Kanske har de någon peruk, blå ögonskugga och en prinsessklänning.

Dekorationer

När det gäller Barbie är det rosa som gäller. Här kan du kanske hitta dukar i rosa, rosa plastblommor, rosa eller röda glödlampor, rosa ballonger, rosa engångsservis osv. Kanske kan du även hitta bilder på Barbie att skriva ut och dekorera med.

Duk för barbiekalaset
Duk för barbiekalaset
Tallrikar barbiekalas

Rosa plastmuggar
Rosa plastmuggar

Vad äter man på ett Barbiekalas?

Här är några idéer om vad du kan servera på ett Barbiekalas:

 • Cupcakes med rosa glasyr
 • Gör en Barbietårta – här plastar du in en Barbie upp till midjan. Gör ett hål för Barbie mitt i tårtan och klä sedan tårtan och Barbies överkropp med marsipan. Marsipanen skärs till så att det blir en fin klänning till dockan. Dekorera sedan med små blommor eller silverkulor.
 • Att dricka passar det bra med hallonsoda eller sockerdricka som färgats rosa med några droppar karamellfärg. Fäst en jordgubbe på kanten på glaset eller lägg i några isbitar med infrysta jordgubbar i glaset
 • Jordgubbsglass med rosa strössel.
 • Vill du bjuda på något matigare kan en pastasallad med rosa pasta (färgat med karamellfärg) vara ett bra tips.
 • Det finns även färdiga tårtdekorationer att ha på ett Barbie kalas.
Tårtdekoration Barbie
Tårtdekoration Barbie

Godispåsar

På ett Barbie kalas passar det bäst med rosa godispåsar gärna med en Barbiebild klistrad på utsidan. Fyll påsarna med rosa godis och små presenter. Små presenter att stoppa i godispåsen kan vara t.ex. klistermärken med Barbie, smycken, Barbiepennor, Barbiekläder, glittriga saker, nagellack och andra Barbiesaker du kan hitta.

Lekar på kalaset

Gömma Barbie – som gömma nyckeln men med en Barbiedocka istället.

Sätt läppstift på Barbie – Sätt upp en stor Barbiebild på väggen och klipp ut en pussmun som barnen sedan ska försöka sätta fast så nära Barbies mun som möjligt. Barnen får en i taget gå fram få en ögonbindel och bli snurrade några varv. Sedan gäller det att sätta upp pussmunnen med läppstift på Barbies mun.

Het Barbie – barnen sitter i ring och en docka skickas runt medan musik spelas. När musiken tystnar får den som håller i Barbie gå ur ringen. När man åker ut får man göra någon uppgift t.ex. hoppa på ett ben tills leken är över.

Aktiviteter på ett Barbiekalas

Modeshow – ta fram tyg, spets, paljetter, tråd, kräppapper, lim, piprensare, pärlor mm och låt barnen designa kläder till sina dockor. Sätt sedan på musik, en röd matta och ha en modevisning för Barbiedockorna.

Gör egna smycken – låt barnen tillverka egna smycken med hjälp av pärlor, paljetter mm.

Relaterade frågor

Hur ordnar man ett rymdkalas? Inbjudningskorten gör du av färgglada papper som du klipper ut till rymdskepp. Bra kläder på ett rymdkalas är en silverfärgad mantel. Dekorera med en svart duk där du strör silverstjärnor över. Tillverka rymdskepp som du hänger upp i taket och längst väggarna. Baka en tårta som ser ut som ett flygande tefat. Fler tips för ett rymdkalas finns här.

Vad kan man ha för tema på ett barnkalas? Bra teman på ett barnkalas, ja förutom barbiekalas då, är pippikalas, prinsesskalas och sjörövarkalas. Fler tips på bra kalasteman finns samlat här.

Vad är bra presenter att ge barnets kompisar på barnkalas? Bra presenter på barnkalas är kulor, pysselböcker, hårsaker, skämtartiklar eller någon billig bok. Fler tips på presenter på barnkalas finns här.

Hur mycket är rimligt att en present till barnets kompisar kostar? De flesta tycker att 100 kr är lagom mycket att ge presenter till barnets kompisar för. Läs mer om undersökningen om priset på presenter här.

Vad kan man ha för lekar på barnkalas? Bra lekar på barnkalas är dansstopp, äppelmasken och skattjakt. Fler lekar på barnkalas kan du hitta här.

 • Sagokalas – Om du vill ge ditt barn en magisk födelsedag

  Sagokalas – Om du vill ge ditt barn en magisk födelsedag

  Sagokalas – En magisk värld av äventyr och fantasi för barnen! Men hur ordnar man ett sagokalas, så att barnkalaset blir så där fantastiskt som hon eller han önskar sig? När vi växte upp var sagor en stor del av vår barndom, i form av tecknade serier, böcker och berättelser. Oavsett om det var Askungen, […]

  Läs mer..


 • Julkalas – jultema på kalaset

  Julkalas – jultema på kalaset

  För barn som fyller år runt jul kan det vara mysigt att ha ett jultema på födelsedagskalaset. Här ska du få mina bästa idéer för julkalaset. Det är viktigt att födelsedagskalaset blir något väldigt speciellt! Så hur ordnar man då ett julkalas? Skicka en julig inbjudan med polkastång eller julkula. Barnen har tomtekläder. Dekorationerna är […]

  Läs mer..


 • Bra presenter för barnkalas

  Bra presenter för barnkalas

  Ska ditt barn på kalas hos en kompis? Då vet jag att det många gånger kan vara svårt att komma på vad man ska köpa. Så jag har försökt att lista bra presenter för barnkalas, så att du ska hitta inspiration när du behöver den som bäst. Vad är en bra present för barnkalas? Det […]

  Läs mer..


Barbiekalas
Rulla till toppen