Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Barbiekalas – Skapa magi med ett kalas med Barbietema

Om ditt barn älskar att leka med Barbie, varför inte göra deras nästa födelsedagskalas till ett minnesvärt Barbiekalas? Här kommer vi att dela med oss av några fantastiska idéer och tips för att arrangera ett Barbiekalas som garanterat blir en stor succé.

Hur ordnar man ett Barbiekalas? Inbjudningskortet bör förstås ha en bild på Barbie och adresseras till barnet och hans eller hennes favoritbarbie. Bra kläder på ett Barbiekalas är en prinsessklänning. Dekorera hemmet i rosa och bjud på cupcakes med rosa glasyr en Barbietårta eller jordgubbsglass. Bra lekar på kalaset är sätt läppstiftet på Barbie och modeshow.

Att ha Barbie-tema på barnkalaset brukar vara uppskattat

Här hittar du fler tips på inbjudningar, klädsel och lekar för Barbiekalaset! Att ha ett Barbiekalas funkar bra även om det bjuds in killar till kalaset också. De kan ju vara Ken!

Inbjudningar

Skapa en inbjudande atmosfär redan från början med Barbie-tema inbjudningskort. Låt första sidan prydas av en Barbiebild och skicka inbjudningar inte bara till barnen utan också till deras favorit Barbiedocka. Om du vill spara tid finns färdiga inbjudningskort att använda.

Inbjudningskort till barbiekalaset
Inbjudningskort till Barbiekalaset

Klädsel

Förvänta dig att barnen dyker upp i fantastiska Barbie- och Ken-kläder. Prinsessklänningar, lekfulla peruker, och lite blå ögonskugga kommer att sätta stämningen för det Barbie-inspirerade kalaset.

Dekorationer

När det kommer till Barbie är rosa färgen ett måste. Fundera över rosa dukar, rosa plastblommor, rosa eller röda glödlampor, rosa ballonger och rosa engångsservis. Du kan även använda Barbie-bilder som du skriver ut och dekorerar med för att ge rummet en Barbie-touch.

Duk för barbiekalaset
Duk för barbiekalaset
Tallrikar barbiekalas

Mat och dryck På ett Barbiekalas är det viktigt att tänka rosa. Här är några idéer för din meny:

 • Cupcakes med rosa glasyr: Gör cupcakes med läckert rosa glasyr för en söt Barbie-känsla.
 • Barbietårta: Skapa en Barbietårta genom att placera en Barbie upp till midjan i tårtan. Klä sedan tårtan och Barbies överkropp med marsipan för att skapa en elegant klänning. Dekorera med små blommor eller silverkulor.
 • Dricka: Servera hallonsoda eller sockerdricka färgad rosa med några droppar karamellfärg. För att göra det extra festligt, fäst en jordgubbe på kanten av glaset eller lägg i några isbitar med infrysta jordgubbar.
 • Jordgubbsglass med rosa strössel: Ge barnen möjlighet att njuta av jordgubbsglass med rosa strössel för en svalkande och smaskig godsak.
 • Pastasallad med rosa pasta: Om du vill inkludera något matigare kan en pastasallad med rosa pasta (färgad med karamellfärg) vara ett bra alternativ.
 • Tårtdekorationer: Du kan också överväga att använda färdiga tårtdekorationer med Barbie-tema för att göra din tårta ännu mer speciell.
Tårtdekoration Barbie
Tårtdekoration Barbie

Godispåsar

Inga kalas är fullständiga utan godispåsar. På ett Barbiekalas passar rosa godispåsar perfekt, gärna med en Barbiebild klistrad på utsidan. Fyll påsarna med rosa godis och små presenter som Barbie-klistermärken, smycken, Barbiepennor, Barbiekläder och andra glittriga och roliga saker som du kan hitta.

Lekar på kalaset

För att hålla barnen underhållna, överväg att inkludera följande lekar:

 • Gömma Barbie: En variant av klassiska ”Gömma nyckeln,” där en Barbiedocka göms och barnen försöker hitta den.
 • Sätt läppstift på Barbie: Häng upp en stor Barbiebild på väggen och klipp ut en pussmun. Barnen får ögonbindlar, snurras några varv och försöker sedan sätta läppstiftet så nära Barbies mun som möjligt.
 • Het Barbie: Barnen sitter i en ring och skickar runt en Barbiedocka medan musik spelas. När musiken slutar måste den som håller Barbien gå ut ur ringen och utföra en uppgift, som att hoppa på ett ben, tills leken är över.

Aktiviteter på ett Barbiekalas

Ge barnen möjlighet att vara kreativa och aktiva med följande aktiviteter:

 • Modeshow: Låt barnen använda sin fantasi och designa kläder till sina Barbiedockor. Använd tyg, spets, paljetter, tråd, kräppapper, lim, piprensare, pärlor och andra material för att skapa fantastiska Barbiekläder. Sätt upp en röd matta och ha en modevisning för Barbiedockorna med musik och catwalk.
 • Gör egna smycken: Låt barnen skapa sina egna smycken med pärlor, paljetter och andra dekorativa material. Det är en rolig och kreativ aktivitet som låter dem ta med sig egna skapelser hem.

Butiker där du hittar allt för ditt kalas!

För att skapa ett minnesvärt barnkalas krävs inte bara rätt verktyg, utan framför allt kreativitet och kärlek. Vi har sammanställt några resurser och tips för att underlätta planeringen. Istället för att fokusera på inköp, låt oss koncentrera oss på att skapa genuina stunder och varaktiga minnen. Vi har valt dessa resurser med stor omsorg, för vi vet hur betydelsefulla dessa stunder kan vara.

Relaterade frågor

Hur ordnar man ett rymdkalas? Inbjudningskorten gör du av färgglada papper som du klipper ut till rymdskepp. Bra kläder på ett rymdkalas är en silverfärgad mantel. Dekorera med en svart duk där du strör silverstjärnor över. Tillverka rymdskepp som du hänger upp i taket och längst väggarna. Baka en tårta som ser ut som ett flygande tefat. Fler tips för ett rymdkalas finns här.

Vad kan man ha för tema på ett barnkalas? Bra teman på ett barnkalas, ja förutom barbiekalas då, är pippikalas, prinsesskalas och sjörövarkalas. Fler tips på bra kalasteman finns samlat här.

Vad är bra presenter att ge barnets kompisar på barnkalas? Bra presenter på barnkalas är kulor, pysselböcker, hårsaker, skämtartiklar eller någon billig bok. Fler tips på presenter på barnkalas finns här.

Hur mycket är rimligt att en present till barnets kompisar kostar? De flesta tycker att 100 kr är lagom mycket att ge presenter till barnets kompisar för. Läs mer om undersökningen om priset på presenter här.

Vad kan man ha för lekar på barnkalas? Bra lekar på barnkalas är dansstopp, äppelmasken och skattjakt. Fler lekar på barnkalas kan du hitta här.

 • Julkalas – jultema på kalaset

  Julkalas – jultema på kalaset

  För barn som fyller år runt jul kan det vara mysigt att ha ett jultema på födelsedagskalaset. Här ska du få mina bästa idéer för julkalaset. Det är viktigt att födelsedagskalaset blir något väldigt speciellt! Så hur ordnar man då ett julkalas? Skicka en julig inbjudan med polkastång eller julkula. Barnen har tomtekläder. Dekorationerna är…

  Läs mer..


 • Pippikalas – Pippitema på barnkalas

  Pippikalas – Pippitema på barnkalas

  Alla som känner Pippi Långstrump vet att på ett sådant kalas blir det inte alltid som man förväntar sig. För Pippi är inte en vanlig flicka och hon lever efter sitt eget huvud. Hur anordnar man ett Pippikalas? På ett Pippikalas skickar du inbjudan med flaskpost. Bra kläder på ett Pippikalas är udda strumpor, förkläde…

  Läs mer..


 • Sjörövarkalas

  Sjörövarkalas

  Det är inte bara Pippis pappa som tycker om livet som sjörövare. Faktum är nog att det bor en liten sjörövare i oss alla. Sjörövare med äventyrslust och en längtan ut på de sju haven. Vad kan väl inte vara roligare än att både arrangera och få vara med på ett sjörövarkalas. Hur anordnar man…

  Läs mer..


Barbiekalas – Skapa magi med ett kalas med Barbietema

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen