Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hur gör man EN PICKNICK KORG 14 roliga idéer

Picknick är spännande stunder som är förknippat så mycket kul, kärlek och samhörighet. Vill du göra en fantastisk picknickkorg som är något utöver det vanliga? Det här är korgar som inte bara bär din mat och viktiga föremål utan också talar om klass och elegans.

Det enda dåliga är att dessa picknickkorgar kan vara att de blir dyra. Så hur undviker du att spendera en förmögenhet på en picknickkorg och ändå har något vackert att ta med ut på picknicken? Det smartaste du kan göra är att välja någon av de många gör-det-själv-alternativen som finns. Du kan skapa en egen picknickkorg!

Tack och lov är dessa alternativ ofta överkomliga och enkla att göra. I den här artikeln visar vi dig hur du gör en picknickkorg av en kartong. Men först, låt oss se några vackra exempel på picknickkorgar för att inspirera dig.

Picknickkorg idéer

Gör en egen picknickkorg

Med en korg kan du göra en fantastisk picknick korg själv. Vanliga korgar brukar finnas billigt på loppis, om du inte redan har en korg hemma. Allt du behöver är korgen, tofsband, färg och en limpistol. Din uppgift är inte mer än att måla på färgen och fästa dekorationerna med lim. Den totala kostnaden kommer sällan att överstiga 150 kr. Det är ännu bättre om du redan har en korg och annat material hemma. Din korg kan vara klar på så lite som fem minuter, även om det ofta tar många timmar för färgen att torka ut. 

Källa: https://aplentifullife.ca/diy-picnic-basket/

Sy en picknickkorg med olika fack

Denna korg använder ett mångsidigt mönster som möjliggör olika föremål för en picknickevenemang. Det passar också bra för att hålla gåvor, handdukar och till och med blöjor. Det är en strukturerad korg med en olika fack foder – där den får sitt namn (divided basket). Avdelaren hålls på plats på båda sidor av korgen, såväl som på botten. Den har också en ficka där du kan stoppa i små föremål. Det mönstret på picknickkorgen fyller på sin otroliga design med två olika typer av handtag.

Källa: https://www.noodle-head.com/2013/01/divided-basket-pattern.html

Picknickväska gjord av vete

His & Hers Natural Woven Picnic Tote Bag har en 100% bomullsduk och är gjord av handvävt vete. Det är en perfekt väska för din nästa picknick, med sin attraktiva och eleganta design. Korgen har sex yttre fickor som rymmer olika föremål. Du hittar också öppna fickor inuti för att hålla mindre föremål.

Källa: https://www.hansonellis.com/eco-friendly-woven-picnic-tote-bag.html

Modern picknickkorg som du kan tillverka själv

Om du vill skapa en modern picknick korg på egen hand kan du vända en IKEAs korg Viktigt för det. Allt du behöver är några häftstift, en bit tyg, en träskiva, tråd, självhäftande kardborreband, en symaskin och en borrmaskin. Klä korgen med tyget för att dina föremål ska ligga bra. För en mer attraktiv design, överväga att lägga till en rosett som slutfinish. 

Källa: https://www.curbly.com/18081-ikea-hack-contemporary-diy-picnic-basket

Picknickryggsäck

Det finns gånger du bara vill göra det ovanliga. Varför inte komma till picknicken med en ryggsäck? Du kan faktiskt klara det helt utan de traditionella picknickkorgarna och istället bära alt på axlarna. Denna picknickryggsäck har mycket utrymme för att hålla mat för fyra personer. Den har fickor på utsidan för att hålla andra matvaror också. Interiören har flera fickor som håller föremålen på plats, så att de inte åker omkring när du rör dig. 

Läs mer och beställ

Skapa en modern picknickkorg själv

Med en fin korg med lock kan du skapa en spektakulär och modern picknick korg. Material som du kan behöva för att göra denna picknickkorg är tyg som täcker korgens inre, resårband, papper, sax, nålar och utrustning som du behöver för picknicken.

Källa: https://www.deeryarddesigns.com/blog/diy-modern-picnic-basket/

Vintage väska

Detta är en fantastisk och elegant designad vävd picknickpåse. Dess handtag är gjorda av tygband, vilket ger dig en väska som sticker ut från mängden. Korgens är fodrad med tyg för att hålla dina saker på plats. Du kan lita på att den robust flätade väskan håller länge. 

Källa: https://www.etsy.com/se-en/listing/975842070/women-bag-round-circular-rattan-wicker

Picknickkorg gjord av en skokartong

Det behöver inte vara dyrt med en picknickkorg! Det kan vara lika överkomligt som en gammal skokartong och lite tyg. Du kan välja ett snyggt, färgglatt tyg för att ge din picknickkorg ett exceptionellt utseende. Linda in skokartongen med tyget och fäst tygkanterna i lådan med tyglim. Fäst sedan två bandhandtag på lådan för att hjälpa dig att bära korgen. Överväg också att klä korgens inre med ett tyg eller så kan du använda en näsduk. För att till och med göra korgen mer attraktiv, lägg till lite utsmyckning som du vill. Detta är utan tvekan det enklaste, enklaste och mest kostnadseffektiva DIY-sättet att göra en picknickkorg.

Källa: https://100directions.com/make-a-cute-shoebox-picnic-basket/

Picnic väska från B.PRIME

Denna picknick-väska är modern, bekväm och hållbar. Är den perfekta picknick följeslagaren, byggd för att du ska ha en bekväm tid utomhus. Korgen har tillräckligt med utrymme för att rymma gott om snacks, drycker, glas och servetter. Vad som är ännu mer intressant med denna picknick är att den är isolerad och håller temperaturen på din mat.

Källa: https://amzn.to/3niUx7y

Klassisk picknickkorg från CGX

Det finns inget bättre sätt att sprida elegans till din resa än att komma med denna klassiska picknickkorg. Dess traditionella design är en perfekt återspegling av enkelhet och klass. Förutom det fantastiska utseendet har den massor av lagringsutrymme för allt du vill ha med dig. Det robusta handtaget finns för att säkerställa att du inte har några problem att flytta korgen. Även om det inte finns några tillbehör i korgen ger det dig utrymme att passa in i vad du vill. 

Källa: https://amzn.to/3nghetf

Lantlig picknickkorg

Detta är en annan handgjord korg på listan. Den lantliga picknickkorgen sticker ut för sin ovala form och sitt eleganta utseende. Den har två lock på toppen för att täcka dina varor och det finns också ett starkt handtag högst upp. Korgen avslutar sin fantastiska design med ett blått och vitrutigt tyg som löper på de övre kanterna.

Källa: https://amzn.to/3aBYrDE

Picknickkorg gjord i trä

LHjins picknickkorg är en rektangulär korg, helt gjord av trä. Träremsorna är noggrant vävda för att ge en traditionell men estetisk design. Korgen har ett enda stort förvaringsutrymme. Det kan hålla måltider för mer än tre personer, koppar, redskap, picknickfilt osv. Korgen har också ett starkt lock som är lika gjord av trä. Den har två starka handtag som faller perfekt åt sidorna när de inte används.

Källa: https://amzn.to/32FPtAW

Virkad picknickväska

Denna söta picknickväska är virkad. Den har en rejäl höjd och bredd så att du får plats med många saker när du ska ut på picknick.

Källa: https://www.etsy.com/se-en/listing/980909744/natural-jute-grocery-wicker-bag-french

DIY – Hur man gör en picknickkorg av en kartong

En papplåda är ett billigt sätt att göra en fantastisk picknick korg själv. Processen är enkel och ger dig en bra korg i slutet. Låt oss gå in i det:

Verktyg:

 • Brunt papper (helst storlek A2)
 • En papplåda
 • Limpistol
 • Sax

Gör så här:

 • Klipp pappret i remsor (cirka 6,5 cm breda) längs papprets långsida. Du behöver cirka 12 remsor, men det beror på storleken på korgen du vill ha.
 • När remsorna är på plats, börja väva. Linjera några remsor på en plan yta och lägg andra remsor över dem. Om du använder 12 remsor som föreslås, placera fyra remsor horisontellt och 4 remsor vertikalt. Se till att remsorna är lika långa och att ändarna möts perfekt.
 • Använd limpistolen för att limma ihop remsorna i varje hörn. Genom att göra detta kommer remsorna att hålla sig på plats när du börjar väva sidorna.
 • Nästa steg är att vika och vika ut var och en av remsorna.
 • Börja på ena sidan, lägg till en ny remsa, applicera lim så att den stannar på plats. Väv sedan in den nya remsan.
 • Vik den nya remsan så att den skapar ett hörn. Limma ihop remsorna varje gång du går runt ett hörn. Fortsätt väva i den nya remsan och vik den i varje hörn tills du har vävt alla fyra sidor av lådan.
 • När du har gått hela vägen, limma änden av remsan på insidan av lådan.
 • På samma sätt, lägg till ytterligare två remsor och skär sedan bort överskottet på remsorna.
 • Skapa ett handtag med hjälp av ett grovt snöre genom att göra hål i kartongen, stoppa in snörändan och knyta en rejäl knut, så den inte kan smita ut.

Kom ihåg att om du vill göra en mycket större picknickkorg bör du använda fler remsor.

Relaterade inlägg

Hur gör man EN PICKNICK KORG 14 roliga idéer
Rulla till toppen