Present till 1-årig tjej

Letar du efter en bra present till en 1-årig tjej? Till en 1-årig tjej finns det massor av presenter att köpa! Här ska du få tips på fina leksaker och prylar som passar att ge i 1 års present till en flicka.

Så, vad är då en bra present till en 1-årig tjej? Bra presenter till en 1 årig tjej är duplo, musikintrument, sångpåse, matta, aktivitetsleksaker, badleksaker, kläder, väggdekor, en sparkbil, en bok om henne, dockor och andra tjejleksaker.

En ettårig flicka är att hon blir glad för nästan vad du än ger henne. Glöm bara inte att ge henne en fin låda med fina band på! Men du ska ändå få lite förslag på bra presenter som du kan stoppa i lådan här!

bra present till en 1-årig flicka

Jag har förutom den här sidan med presenter till en 1-årig tjej skrivit om presenter till 1-åringar. Där hittar du presenter som passar att ge både 1-åriga tjejer och 1-åriga killar i present. Jag har också skrivit om presenter till 2-åriga tjejer. Besök gärna de sidorna också för fler presenttips!

Bästa presenterna till en 1-årig flicka

Familjefotografering

Varför inte ge 1-åringen och resten av familjen en present på barnets födelsedag. En familjefotografering är en trevlig upplevelse både för barn och vuxna. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Bästa sagan till en 1-årig flicka

Vill du köpa en bok som hon kommer älska och be att få höra hundratals gånger? Då är det någon av dessa böcker du ska köpa. Här fyller du i barnets namn när du beställer och så blir hon huvudpersonen i berättelsen. Hon kan både få vara med om spännande äventyr och bli hjälte i böckerna. Det finns många olika berättelser att välja mellan och du kan även ha flera namn i vissa av berättelserna. Den här presenten kommer att bli älskad!

Läs mer…

Några bra saker att ge i 1 års present tjej

Här hittar du fina tjej leksaker för en ettårig flicka.

Present till 1-årig tjej - Helt vanliga klossar brukar barn älska och det är en leksak som de kan använda många år framåt. Att riva klosstorn är humor på hennes nivå. Föräldrarna får bygga.
Helt vanliga klossar brukar barn älska och det är en leksak som de kan använda många år framåt. Att riva klosstorn är humor på hennes nivå. Föräldrarna får bygga.
Klosslådor eller plocklådor brukar vara <a class=
Klosslådor eller plocklådor brukar vara roliga presenter. Det är också kul att se när hon gör framsteg och förstår vilket hål klossarna ska stoppas i.
EN 1-årig dam kan behöva ett snyggt fordon att färdas i. Det går ännu lite långsamt att gå, men inom kort kommer hon förvandlas till racerförare.
En 1-årig dam kan behöva ett snyggt fordon att färdas i. Det går ännu lite långsamt att gå, men inom kort kommer hon förvandlas till racerförare.

Biltransport i trä

Bilar är leksaker som små barn brukar älska. Den här biltransporten är gjord av trä och är väldigt robust och fin. Den passar utmärkt att ge till små barn och tål lite tuffare lekar. Läs mer och beställ

Leksaker som 1-åriga tjejer gillar

Precis som 1-åriga killar så brukar tjejer också gilla bilar. Helst av allt så vill hon ha en Bobby car, eller liknande modell. Alltså en bil som hon sitter på och sparkar sig fram. En sparkbil kan ha lite olika finesser. Ett tillhörande släp brukar vara uppskattat, likaså en sits som man kan lyfta på och han ett utrymme där under att samla sina döda humlor och annat som småttingar tror sig behöva ha med på färden.

En helt vanlig svart bobbycar fast med tysta hjul
En helt vanlig svart bobbycar fast med tysta hjul. Beställ den hos Amazon.
Present till 1-årig tjej - Det finns även bobbycar som lyxåk med ljus och tuta
Det finns även bobbycar som lyxåk med ljus och tuta
Det finns kärror som man kan koppla till i bak på bilen
Det finns kärror som man kan koppla till i bak på bilen. Köp släpet hos Amazon.
Blir det en liten racerförare så kan en hjälm vara användbart
Blir det en liten racerförare så kan en hjälm vara användbart
Kanske en jeep är mer hennes stil?
Kanske en jeep är mer hennes stil?

Dragdjur i present till 1-årig flicka

1-åringar brukar tycka om leksaker som de kan dra efter sig i ett snöre. Här är några fina dragdjur: brio hund, anka, giraff, myra eller larv. Det går förstås precis lika bra med tåg också.

Klassiska briotaxen som viftar på svansen när man går.
Klassiska briotaxen som viftar på svansen när man går.
En kul snigel att dra i snöre. Snigelns kropp är dessutom gjord för att stoppa klossar i.
Present till 1-årig tjej - Anka från Brio. Den rör på huvud och vingar när man går.
Anka från Brio. Den rör på huvud och vingar när man går. Du hittar den hos Amazon.
Ett tåg som man kan koppla ihop och sätta på klossar på för att bygga upp vagnarna.
Ett tåg som man kan koppla ihop och sätta på klossar på för att bygga upp vagnarna.
Leksaker i starka färger är något små barn brukar älska
Leksaker i starka färger är något små barn brukar älska
Present till 1-årig tjej - En dragleksak kommer en 1-årig tjej bli glad för att få i present.

Pippi Långstrump i 1 års present flicka

Att ge ettåringar Pippi Långstrump saker är en bra idé. Pippi brukar vara en stor idol i den här åldern. Fina presenter som ettåringar verkligen gillar är en Pippidocka, ett Herr Nilsson gosedjur och om hon inte redan har någon pippifilm så är det en bra present till en 1-årig tjej.

Present till 1-årig tjej - Ge henne en Pippidocka när hon fyller år. Pippi kommer hon att älska.
Ge henne en Pippidocka när hon fyller år. Pippi kommer hon att älska.
Även Herr Nilsson, Pippis lilla apa kommer bli en favorit
Även Herr Nilsson, Pippis lilla apa kommer bli en favorit
Present till 1-årig tjej - Även Pippifilmer brukar vara väldigt omtyckta bland små barn
Även Pippifilmer brukar vara väldigt omtyckta bland små barn.

Lego i present till 1-årig tjej

En bra present till en 1-årig tjej är Duplo, sk. stolego. Det är användbart under många år framåt, det är hållbart och innehåller inte några smådelar. Det finns verkligen massor av modeller att välja mellan. Några av dessa som ser väldigt fina ut är: hus, flygplan, järnväg och bondgården. Även om det rekommenderas för 2-5 år så innehåller det inga smådelar och även 1-åringar kan tycka om att leka med det.

Duplo grävmaskin är en bra present till en 1-årig tjej
Duplo grävmaskin
En brandstation i duplo är en kul present att få
En brandstation i duplo är en kul present att få
Duplo med massa djur brukar vara roliga presenter att ge små flickor
Duplo med massa djur brukar vara roliga presenter att ge små flickor

Musikinstrument i present till 1-årig tjej

Att ge bort ett musikinstrument är en höjdare, ja i alla fall om du frågar den lilla tjejen. Kanske hon skulle tycka om att få en xylofon eller ett set med musikinstrument?

1 års present tjej De brukar tycka om att lyssna och spela musik
De brukar tycka om att lyssna och spela musik
Present till 1-årig tjej - Ett set med lite olika musikinstrument.
Ett set med lite olika musikinstrument.
Trumma brukar vara ett favoritinstrument. 1 års present tjej
Trumma brukar vara ett favoritinstrument.

Leksaker som låter

Det finns många roliga leksaker med ljud på. Bollar som låter, bilar med ljudfunktion, bolltorn, trampfygplan och pipleksaker.

Fler fina presenter att ge en i 1 års present till en tjej

Present till 1-årig tjej
Gosig kyckling som kvittrar när hon trycker den på magen. Lätt att greppa eftersom den är lagom stor för händerna på en 1-årig flicka eftersom den bara är 10 cm hög.
Gosig kyckling som kvittrar när hon trycker den på magen. Lätt att greppa eftersom den är lagom stor för händerna på en 1-årig flicka eftersom den bara är 10 cm hög.
1 års present tjej Popupleksak där barnen ska trycka på knappar och vrida på spakar för att få de olika djuren i lådorna att hoppa upp. Jätterolig present till en 1-årig flicka.
Popupleksak där barnen ska trycka på knappar och vrida på spakar för att få de olika djuren i lådorna att hoppa upp. Jätterolig present till en 1-årig flicka.

Lära gå vagn

Små knattar arbetar inom transportbranschen. De har vigt sitt liv till att transportera ut saker i hemmet. En lära gå vagn är en fantastisk uppfinning som underlättar deras tillvaro. Nu blir det jätteenkelt att transportera duplot till badrummet, toalettpappret till kökslådan och smörgåsen till under soffan. Tänk så mycket mer hon ska hinna med att transportera ut om hon bara får utbyggda transportmöjligheter. Har hon äldre syskon kommer hon dessutom att få skjuts i lära gå vagnen. Att åka snabbt som sjutton runt i huset, skjutsad av ett springande storasyskon är en höjdpunkt i livet som gör att man tjuter av skratt. Skrev jag att man kunde köra dockor i den också? Jag glömde visst det. Men det kan man alltså. Men den används sällan till det.

En helt vanlig lära gå vagn för att köra prylar, syskon och annat i. Går också att göra dockor i.
En helt vanlig lära gå vagn för att köra prylar, syskon och annat i. Går också att göra dockor i.
1 års present tjej En lära gå vagn som också är fylld med verktyg för den ambulerande snickaren.
En lära gå vagn som också är fylld med verktyg för den ambulerande snickaren.
Present till 1-årig tjej - Den här lära gå vagnen har både musik och andra aktivitetsprylar som barnet gärna sitter och pillar länge med.
Den här lära gå vagnen har både musik och andra aktivitetsprylar som barnet gärna sitter och pillar länge med.

Vad vill föräldrarna att du ska ge till deras 1-åriga dotter?

Föräldrarna däremot, de vill helst att du ger henne lite tråkigare saker som kläder och någon docka. Ett barn som är 1 år har ungefär storlek 80 på kläder om du väljer att köpa det. Men det kan jag lova, en 1-årig tjej är inte intresserad av kläder. Så slå in dem i en fin kartong med fina band och ett färgglatt omslagspapper, så får den 1-åriga tjejen något att glädjas över.

Docka med Alfons brukar bli väldigt omtyckt. 1 års present tjej
Docka med Alfons brukar bli väldigt omtyckt.
Alfons kompis Millan
Totte och Emma är en bra 1 års present tjej

Pedagogisk present till 1-årig flicka

Att ge presenter som underlättar tjejens inlärning är förstås bra! Några sådana pedagogiska prylar är:

Klosslåda: Klosslåda eller plocklåda är grejer barnen brukar gilla. De brukar kunna sitta länge och plocka med lådan. Till att börja med så öppnar de locket bara och lägger i klossarna. Så småningom förstår de att klossarna ska gå in genom ett hål. Eftersom varje kloss bara passar i ett av hålen så tar det ett tag innan hon lär sig hur det ska vara. Det är kluriga grejer för 1-åriga tjejer.

1 års present tjej Klosslåda i diskreta färger
Klosslåda i diskreta färger
Klosslådan kan sysselsätta dem länge
Klosslådan kan sysselsätta dem länge

Klossar

Ännu en rolig present till en 1-årig tjej. När mamma eller pappa byggt upp tornet så kommer hon bli en mästare på att riva. Det finns både vanliga träklossar och burktorn. Klossar i pastellfärg med brovalv, tak pelare, lite smalare platta klossar och vanliga fyrkantiga klossar. Klossar med bokstäver som hon kommer kunna använda under lästräningen om några år.

Läs mer och beställ

Bollar

Färgglad boll med band som barn brukar gilla att pilla med. Har du en ful vas du fått i julklapp så är det en smidig lösning. Väljer du en mjuk boll kommer hon kunna spela fotboll inomhus några år utan att några vaser går sönder. Det finns även aktivitetsbollar som 1-åriga tjejer tycker om.

Läs mer och beställ

Färgglad boll med band som barn brukar gilla att pilla med. 1 års present tjej

Böcker i present till en 1-årig tjej

1-åringar börjar intressera sig lite för böcker. Riktigt bra böcker för små barn är t.ex. Max, Ludde, pekböcker och prasselböcker. Det kan också vara roligt att ge bort någon fin serie med böcker som hon kan ha glädje av längre fram. En sådan fin bokserie är Barnkammarböckerna.

Maxböckerna kan om och om igen 1 års present tjej
Maxböckerna kan om och om igen
Prasselbok för de allra yngsta läsarna
Prasselbok för de allra yngsta läsarna
Ludde är humor på barns nivå.
Ludde är humor på barns nivå.
Barnkammarböckerna är en riktig skatt inför framtiden. 1 års present tjej
Barnkammarböckerna är en riktig skatt inför framtiden.
En pekbok med de viktigaste orden 1 års present tjej
En pekbok med de viktigaste orden

Tjej leksaker som nallar och dockor

1-åriga flickor tycker om att leka att de lagar mat och tar hand om barn. De härmar de allt som de ser runt om sig liksom. Fina presenter kan vara:

Docka

Den här dockan är en bra val när du köper present till en 1-årig flicka eftersom den inte innehåller smådelar. Gärna en docka med något tillbehör så som potta eller nappflaska. Förmodligen behöver dockan en säng också. Små dockmammor brukar tycka om att mata och natta sina små.

Läs mer och beställ

1 års present tjej Den här dockan är en bra val när du köper present till en 1-årig flicka eftersom den inte innehåller smådelar.

En dockvagn är en fin present till en 1-årig flicka som hon kommer ha glädje av många år. 1 års present tjej
En dockvagn är en fin present till en 1-årig flicka som hon kommer ha glädje av många år.
Dockorna behöver även en säng att sova i. Är du lite händig så kan du själv fixa lite fina sängkläder till sängen.
Dockorna behöver även en säng att sova i. Är du lite händig så kan du själv fixa lite fina sängkläder till sängen.

Matlagning: 1-åriga flickor tycker om att laga mat och behöver både matlagningssaker och en egen spis i födelsedagspresent. Hon kommer att bjuda hela familjen på läckra middag serverade på golvet.

En rejäl teservis som inte innehåller smådelar är en bra present till en 1-årig tjej 1 års present tjej
En rejäl teservis som inte innehåller smådelar är en bra present till en 1-årig tjej
En spis kommer hon ha mycket glädje av många år framåt i livet.
En spis kommer hon ha mycket glädje av många år framåt i livet.
tårta i 1 års present tjej

Gosedjur: Det är mysigt att få. Det finns både nallar, enhörningar, kanin, lejon, hundar och elefanter. Ett gosedjur är mysigt att ha i sängen när man ska sova eller om man är lite ledsen. Ett gosedjur är en kompis som den 1-åriga flickan kommer ha under många år.

En helt vanlig gullig nalle
En helt vanlig gullig nalle
En <a class=
En enhörning
Gulliga hundar 1 års present tjej
Gulliga hundar
En fin kanin
En fin kanin
Eller en elefant
Eller en elefant

Sånger och sånt i 1 års present till en flicka

Små barn brukar tycka om att sjunga. Här är några bra sångpresenter som passar att ge i present till en 1-årig tjej.

En maracas brukar vara kul att spela när man sjunger.
En maracas brukar vara kul att spela när man sjunger.
Present till 1-årig tjej - En sångpåse 1 års present tjej
Randig sångpåse
Present till 1-årig tjej - En sångbok med massor av låtar
En sångbok med massor av låtar

Sångpåse: Sångpåse är en tygpåse med olika figurer där varje figur representerar en barnvisa. Man drar en figur i taget och sjunger visan som hör till så som Bä bä vita lam, Blinka lilla sjärna och Imse vimse spindel.

Sångbok: En fin sångbok är också en bra present till små barn. Det är en present hon kommer få glädje av länge.

Badgrejer i present till 1-årig tjej

Att bada barn är inte alltid så enkelt. Men med bra badleksaker brukar det gå lättare att övertyga dem om att blöta ner sig. Bra badleksaker för en 1-årig tjej är badanka, båt och en såpbubbelmaskin.

Present till 1-årig tjej - En simring där hon sitter 1 års present tjej
Present till 1-årig tjej – En simring där hon sitter
1 års present tjej En badbåt En badbåt gör badet roligare
En badbåt gör badet roligare
Såpbubbelmaskin
En bubbelmaskin gör badet kul
Present till 1-årig tjej - Helt vanliga badankor 1 års present tjej
Badankor kan också vara kul att ha i badet

Inredning som passar en ettårig tjej

Bokhylla till barnets rum

En bokhylla till barnet är en bra present. Här kan man förvara både kläder eller leksaker. Leksaker sprids lätt över hemmet, så det är bra med ett eget ställe att förvara dem på. Kids Concept skåpet har två luckor och en öppen hylla. Dörrarna har ett runt hål som handtag, vilket både är dekorativt och gör det lätt att ta tag i. Bakom den stora luckan finns två hyllor som kan flyttas. Ett fäste medföljer så att skåpet kan fästas på väggen. Läs mer och beställ

bokhylla i 1 års present tjej

Tips på fortsatt läsning!

 • 1 års present till barnet: De mest efterfrågade leksakerna

  1 års present till barnet: De mest efterfrågade leksakerna

  Vill du hitta en bra present till en 1-åring? Ta med en kartong och ett fint snöre. Skämt åsido, en present till en 1-åring är ingen konst! I ettårspresent kan man köpa nästan vad som helst. Att ge en present till en 1 åring är väldigt tacksamt, de älskar presenten de får. Presenter till ettåring […]

  Läs mer..


 • Present till 1-årig tjej

  Present till 1-årig tjej

  Letar du efter en bra present till en 1-årig tjej? Till en 1-årig tjej finns det massor av presenter att köpa! Här ska du få tips på fina leksaker och prylar som passar att ge i 1 års present till en flicka. Så, vad är då en bra present till en 1-årig tjej? Bra presenter […]

  Läs mer..


 • Presenter till 1-årig kille

  Presenter till 1-årig kille

  Att hitta presenter och leksaker till en 1-årig kille är faktiskt inte alls svårt! Du ska få mina bästa presenttips här. Vad är bra lekaker till en 1-årig kille? Bra leksaker till en 1-årig kille är en bobbycar, xylofon, duplo, plocklåda, leksaker i snöre, bilar, enhund, sångpåse, såpbubbelmaskin, docka, docksäng, fotboll, vetevärmare, gunghäst, pekbok eller […]

  Läs mer..


Jag hoppas att du fick riktigt bra presentidéer för att köpa en födelsedagspresent till den 1-åriga tjejen. Vill du ha fler tips kanske du kan hitta något här.

Present till 1-årig tjej
Rulla till toppen